Komentarz do artykułu 5. Carrefour Półmaraton Warszawski

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Awatar użytkownika
marek81
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:44:32
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

A mnie nie będzie. Bynajmniej nie dla tego, że organizator oczekuje zapłaty za mercedesa a podstawi w najlepszym wypadku peugeota - tylko dlatego, iż na tym biegu jestem nie biegaczem a klientem. Orgowie wolą wydawać kasę "na odpowiedni poziom sportowy" niż poprawić frekwencje. Co do frekwencji, stawiam na ok 5000. Pytanie co za rok powiedzą sponsorzy, którzy kasę na imprezę wykładają jak na reklamę.
jeśli dotarcie do jednego klienta będzie zbyt drogie, to za rok powiedzą - spadajcie. Swoją drogą.. mamy kryzys, sponsorzy skąpią a budżet rośnie :bum: Było by fajnie, gdybyśmy zeszli z tematu typu ile kasy za kilometr - to nie taryfa. moje pytanie jest następujące: co za te pieniążki dostajemy, czego gdzie indziej nie dostane za 40?? Są porównania pulsometrów, butów czy zegarków.. czemu nie imprez biegowych?
Może czegoś nie wiem i Będę mógł powiedzieć, ze zmieniłem zdanie - startuję i jestem dumny z imprezy w moim mieście. Jak na razie to jakaś ściema.
Obrazek
PKO
patryyk1971
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Trudno żeby redakcja tego portalu była rzetelna w przypadku Maratonu Warszawskiego skoro Dyrektor tego biegu prezentował na konferencji Polskiego Stowarzyszenia Biegów ofertę reklamową tej strony www
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

patryyk1971 pisze:Trudno żeby redakcja tego portalu była rzetelna w przypadku Maratonu Warszawskiego skoro Dyrektor tego biegu prezentował na konferencji Polskiego Stowarzyszenia Biegów ofertę reklamową tej strony www
Ty jesteś nierzetelny. To co prezentował Marek Tronina każdy może sobie przeczytać na głównej stronie psb-biegi.com.pl - skrótowe podsumowanie trendów rozwojowych biegania w Polsce na przestrzeni ostatnich lat na przykładzie maratonów i półmaratonów i statystyk internetowych.
Ja nie mogłem przyjechać bo się rozchorowałem więc Pan Paskal poprosił o prezentacje Marka Troninę.
Awatar użytkownika
td0
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

marek81 pisze:A mnie nie będzie. Bynajmniej nie dla tego, że organizator oczekuje zapłaty za mercedesa a podstawi w najlepszym wypadku peugeota - tylko dlatego, iż na tym biegu jestem nie biegaczem a klientem. Orgowie wolą wydawać kasę "na odpowiedni poziom sportowy" niż poprawić frekwencje. Co do frekwencji, stawiam na ok 5000. Pytanie co za rok powiedzą sponsorzy, którzy kasę na imprezę wykładają jak na reklamę.
jeśli dotarcie do jednego klienta będzie zbyt drogie, to za rok powiedzą - spadajcie. Swoją drogą.. mamy kryzys, sponsorzy skąpią a budżet rośnie :bum: Było by fajnie, gdybyśmy zeszli z tematu typu ile kasy za kilometr - to nie taryfa. moje pytanie jest następujące: co za te pieniążki dostajemy, czego gdzie indziej nie dostane za 40?? Są porównania pulsometrów, butów czy zegarków.. czemu nie imprez biegowych?
Może czegoś nie wiem i Będę mógł powiedzieć, ze zmieniłem zdanie - startuję i jestem dumny z imprezy w moim mieście. Jak na razie to jakaś ściema.
Co daje taki bieg, a czego nie dają inne?
1. możliwość przebiegnięcia się Marszałkowską obok PKiN, Jerozolimskimi, tunelem Wisłostrady, Krakowskim Przedmieściem... (jak to wycenić? dla mnie bezcenne)
:) Tomek
Awatar użytkownika
Rychu
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

chyba tylko tunel jest wyjątkowy
Awatar użytkownika
marek81
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:44:32

Nieprzeczytany post

td0 pisze:
td0 pisze: 1. możliwość przebiegnięcia się Marszałkowską obok PKiN, Jerozolimskimi, tunelem Wisłostrady, Krakowskim Przedmieściem... (jak to wycenić? dla mnie bezcenne)
Musisz częściej z domu wychodzić:) Na krakowskim biegałem na zajęcia, marszałkowską biegam rano po mleko i kajzerki. I to wszystko za darmo :hej:
Obrazek
Awatar użytkownika
td0
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

marek81 pisze:
td0 pisze:
td0 pisze: 1. możliwość przebiegnięcia się Marszałkowską obok PKiN, Jerozolimskimi, tunelem Wisłostrady, Krakowskim Przedmieściem... (jak to wycenić? dla mnie bezcenne)
Musisz częściej z domu wychodzić:) Na krakowskim biegałem na zajęcia, marszałkowską biegam rano po mleko i kajzerki. I to wszystko za darmo :hej:
Środkiem ulicy biegasz? Bo taki właśnie bieg sprawia mi najwięceł przyjemności.
:) Tomek
Awatar użytkownika
MEL.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:56
Życiówka w maratonie: 3:43
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Adam Klein pisze:MEL
Te wyliczenia - zł za km są tyle samo warte co moje - zł za głowę współzawodnika.
Na Kabatach - 1 km kosztuje 1 zł i płacisz bez problemu, chyba nawet często.
Ale tam nie potrzebne jest żadne zabezpieczenie trasy, zamykanie ulic, logistyka związana z szatniami, numerami, chipami itp itd.
Zgoda, ale chodziło mi o coś innego. Są pewne koszty stałe - np. koszt zamknięcia trasy, obsługa strony internetowej, jakieś projekty graficzne...etc. I te koszty nie zależą od ilości osób, które będą biegły. A skoro FMW zakłada, ze frekwencja będzie większa, to "na łebka" te właśnie ww. koszty stałe dzielą się na większą ilość osób, czyli na każdego przypada mniej. A zatem dlaczego wychodzi więcej niż w ubiegłych latach?

Aha, dzięki za podpowiedź. Do mojej listy kosztów "do odznaczenia" dokładam jeszcze nocleg. Nie korzystam, więc dlaczego mam do niego dopłacać?
Awatar użytkownika
ooco
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

td0 pisze: Co daje taki bieg, a czego nie dają inne?
1. możliwość przebiegnięcia się Marszałkowską obok PKiN, Jerozolimskimi, tunelem Wisłostrady, Krakowskim Przedmieściem... (jak to wycenić? dla mnie bezcenne)
dziękuje, wczoraj biegłem :) za darmo :hejhej:
Awatar użytkownika
Przemek_Docent
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 00:45:45
Kontakt:

Nieprzeczytany post

td0 pisze:Co daje taki bieg, a czego nie dają inne?
1. możliwość przebiegnięcia się Marszałkowską obok PKiN, (...) (jak to wycenić? dla mnie bezcenne)
To właśnie zmotywowało mnie do pobiegnięcia w "Biegnij Warszawo" :-) Dokładnie to! :-) Ale kosztowało mniej i jeszcze dali koszulkę "techniczną"... :-)
Tym razem się waham...
Pozdrówki
Przemek_Docent
roofoos
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

trochę z innej beczki :)
czy ktoś już wie jak wygląda ta koszulka techniczna adidas?
kund
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witajcie!
Ja w takiej kwestii dojazdowo-postojowej. Uważam, że organizatorzy powinni się zająć zorganizowaniem parkingów dla osób, które dojeżdżają na bieg samochodem. Dlaczego w innych krajach europejskich to jest standard (przygotowane są miejsca dobrze oznaczone i jeszcze do tego są osoby, które kierują w kierunku wolnych miejsc), a w Polsce NADAL NIE? Ostatnio brałam udział w Biegu Niepodległości, no i niestety ta kwestia w jego organizacji pozostawiała wiele do życzenia.
Midi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

kund pisze:Witajcie!
Ja w takiej kwestii dojazdowo-postojowej. Uważam, że organizatorzy powinni się zająć zorganizowaniem parkingów dla osób, które dojeżdżają na bieg samochodem. Dlaczego w innych krajach europejskich to jest standard (przygotowane są miejsca dobrze oznaczone i jeszcze do tego są osoby, które kierują w kierunku wolnych miejsc), a w Polsce NADAL NIE? Ostatnio brałam udział w Biegu Niepodległości, no i niestety ta kwestia w jego organizacji pozostawiała wiele do życzenia.
A ja proponuję, żeby organizatorzy zamiast tego zajęli się udzielaniem szczegołowych informacji o transporcie publicznym (na stronie internetowej i w newsletterach), bo większość biegow odbywa się w centrum miasta i nie ma problemu, żeby zostawić auto pod domem i dojechać w trochę bardziej ekologiczny sposob :) Parkingi zostawmy dla osob niepełnosprawnych, wystarczy wtedy mniej miejsc i nie będzie korkow.
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Ale sporo osób przyjedzie spoza Warszawy - dla nich trzeba zaproponować jakiś parking.
To jest myśl.
Zaproponuję żeby organizatorzy spróbowali się porozumieć z miastem, żeby na wyłączność udostępnili Parking na Placu Teatralnym. To jest wg mnie do zrobienia.
Midi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Adam Klein pisze:Ale sporo osób przyjedzie spoza Warszawy - dla nich trzeba zaproponować jakiś parking.
To jest myśl.
Zaproponuję żeby organizatorzy spróbowali się porozumieć z miastem, żeby na wyłączność udostępnili Parking na Placu Teatralnym. To jest wg mnie do zrobienia.
Pomysł z Pl. Tearalnym rzeczywiście dobry.
Chociaż jeśli wystartuje ok. 5000 osob, to zmotoryzowanych spoza Warszawy ile będzie? pewnie z 80? korek się raczej nie zrobi...
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ