CRACOVIA MARATON

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Awatar użytkownika
stachnie
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: 3:10:04
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Gratuluję wszystkim - zwłaszcza debiutantom i tym, którzy mieli dobre wyniki!

pawel86: czy to nie Ty przedstawiłeś się jako "ZHR Opole"? Jeśli tak, to gdybyś zaczął wolniej i biegł cały czas równym tempem to pewnie byś złamał 3:40, ale nic straconego - nie teraz to kiedy indziej. W każdym razie, gratuluję!

Nieoczekiwanie udało mi się uzyskać "drugi wynik w karierze": 3:13:44, 83. miejsce (według wyników ze strony CM), spodziewałem się wyniku między 3:15 a 3:30 (za najbardziej prawdopodobny uważałem 3:20). Biegłem na wyczucie i znów mnie nie zawiodło. Przez dłuższy czas miałem tempo wskazujące na wynik ok. 3:17 (na 15 km miałem 1:10 a na 30 km 2:20), dopiero na ostatnich kilometrach przyspieszyłem i urwałem 3 minuty. Na ostatniej prostej dostałem nagłego przyspieszenia i wyprzedziłem grupkę ok. 4 zawodników!

Pogoda była zdecydowanie najlepsza, przesunięcie startu na 9:00 to był dobry pomysł. Medal bardzo ładny, organizacja jak zwykle trochę kulawa (zwłaszcza od strony informacyjnej) ale w sumie było nieźle.

Nie pobiegłem w mundurze tylko w "zwyczajowym" podkoszulku - trochę dlatego, że mogło padać a trochę dlatego, że ten pomysł nie spodobał się niektórym harcerzom.

Pozdrawiam,

Sławomir Stachniewicz.
PKO
Awatar użytkownika
Bennet
Administrator
Administrator
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Zdjęcia będą, ale jak to zwykle bywa trzeba troszkę poczekać, na razie obrabiją się w Krakowie. Na mecie zapowiadałem, że zdjęć jest 300, ale wczoraj zadzwonił telefon i pani fotograf powiedziała, że jest ich przeszło 500! Hip hip hurrra!!! Szansa na to, że gdzieś się na nich załapaliście jest więc całkiem duża. :)

Zdjęcia oczywiście ukażą się na biegajznami.pl, a później także na płytce CD-R.
No i co mam tu teraz napisać? ;)
Awatar użytkownika
byku
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

W wynikach międzyczasów są przekłamania.
-Pierwszy punkt kontroli był rzeczywiście na 6 km lecz stoper został prawdopodobnie włączony 40 sek. po starcie.
-Drugi punkt był ustawiony na 15,910 km
-Trzeci był ustawiony na 27,080 km i znów brak 40 sek
-Czwarty był ustawiony na 36,990 km

(Edited by byku at 3:30 pm on May 11, 2004)
[url=http://www.dystans.krakow.pl][b]KKB "Dystans"[/b][/url]                                               Pozdrawiam   [b]> ;^ /)[/b]
Awatar użytkownika
krzycho
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

upps...
Byku, a skąd takie dane?
I jeszcze kluczowe pytanie: KTO PSTRYKAŁ POD ADASIEM ;)

(Edited by krzycho at 2:21 pm on May 10, 2004)
[i]i taaak warrrto żyć[/i]
k
Awatar użytkownika
Kazig
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Śmieszą mnie incydenty z punktami.
Trzeba chyba wyłącznie rangi MP, żeby było ok.
Andy
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Jako osoba skrajnie rozczarowana swoim wynikem i koniecznie szukająca kozła ofiarnego moja opinia o CM jest taka : gąbki były zbyt blisko punktów odżywczych ;) ! A poważnie gratuluje wszystkim "życiówek" a debiutantom finiszu.
Andy
Awatar użytkownika
krzycho
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Quote: from Kazig on 2:20 pm on May 10, 2004
Śmieszą mnie incydenty z punktami.
Trzeba chyba wyłącznie rangi MP, żeby było ok.
Na MP (Dębno) było OK? A włączyli matę na starcie? ;)
W Krakowie dywaniki typowo do międzyczasów były na starcie, półmetku i mecie. Dwa kolejne leżały w skrajnych punktach pętelek i robiły za pułapki na skracaczy... Troche sie zdziwiłem, że podali też te miedzyczasy.

(Edited by krzycho at 2:30 pm on May 10, 2004)
[i]i taaak warrrto żyć[/i]
k
Awatar użytkownika
pawel86
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Stachnie: to przez kolana, kondycyjnie bylem dobrze przygotowany i wydaje mi sie, ze gdybym biegl poczatek wolniej, rowniez by mi wysiadly...

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
byku
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Quote: from krzycho on 2:18 pm on May 10, 2004
upps...
Byku, a skąd takie dane?...
No cóż ,trasę znam doskonale , nie byłem na tyle zakręcony i patrzyłem w których miejscach przebiegam po chodniczkach ,swój stoper włączyłem z chwilą strzału
startera.
Ciekawy jestem Waszych porównań czasów na 6 i 27 km
[url=http://www.dystans.krakow.pl][b]KKB "Dystans"[/b][/url]                                               Pozdrawiam   [b]> ;^ /)[/b]
Awatar użytkownika
meryt
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

zgadzam się z Tobą biegam wolno ale równo jak maszyna,punkty kontrolne były tam gdzie były natomiast mam zastrzeżenia do przyporządkowanych im odległości
grupa biegowa www biegajznami.pl
Awatar użytkownika
zbigi
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Quote: from Minimalny on 8:14 pm on May 8, 2004
Gratuluje wszytkim ukonczenia III CM

Ja ukonczylem z czasem ok 4:25:xx
Planowalem 3:59 ale niestety jak u kolegi na 30 kilometrze zaczely sie schody, zlapal mnie pierwszy skórcz. Potem juz co kilka minut lapaly mnie naprzemian raz w jednej raz w drugiej nodze, a czasami nawet kilka skorczy w jednej, to bylo okropne. mimo wszytko udalo sie mi skonczyc i dzieki za to Bogu. Czas solidnie potrenować nogi, w pazdzierniku kolejny atak na 3:59
pozdrawiam.
Hej! Mi udalo sie dobiec z czasem 4:30:13. Na polowce zapowiadalo sie rewelacyjnie (1:45), jednak potem bylo coraz gorzej, niemniej jednak juz bylem pewien ze nic nie odbierze mi zyciowki ponizej 4 godz. ... jednak nic bardziej mylnego - podobnie jak u minimalnego na 30 napuchlem i skurcze  lapaly w trybie stereo ;-))) ... ostatnie co pamietam to na 38km ... kolega minimalny mowil ze juz tylko 4 kilometry ... ja juz niemoglem mowic. Pozdraowienia dla minimalnego i wszystkich biegaczy. PS bieglem z numerem 61. Tez bym prosil kogos o fotki, jakbym sie na nich pojawil ;-) http://student.uci.agh.edu.pl/~meus/mar ... lacja.html
[url]http://www.zbigi7.prv.pl[/url]
Awatar użytkownika
byku
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

(Edited by byku at 2:29 pm on May 11, 2004)
Awatar użytkownika
byku
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Quote: from meryt on 1:31 pm on May 11, 2004
zgadzam się z Tobą biegam wolno ale równo jak maszyna,punkty kontrolne były tam gdzie były natomiast mam zastrzeżenia do przyporządkowanych im odległości
Meryt jakie są Twoje sugestie?
Awatar użytkownika
meryt
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

rozmieszczenie punktów kontrolnych nie pokrywa się z kilometrami podanymi w komunikacie np.pomiędzy 6 i 15
biegłem 5,27-5,30/km a wedł.komunikatu wychodzi po 6,15 jest to mało prawdopodobne taki błąd na tym etapie maratonu.
grupa biegowa www biegajznami.pl
Awatar użytkownika
byku
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Quote: from meryt on 2:19 pm on May 11, 2004

rozmieszczenie punktów kontrolnych nie pokrywa się z kilometrami podanymi w komunikacie np.pomiędzy 6 i 15
biegłem 5,27-5,30/km a wedł.komunikatu wychodzi po 6,15 jest to mało prawdopodobne taki błąd na tym etapie maratonu.
Meryt porównaj swoje międzyczasy uwzględniając moje uwagi:
W wynikach międzyczasów są przekłamania.
-Pierwszy punkt kontroli był rzeczywiście na 6 km lecz stoper został prawdopodobnie włączony 40 sek. po starcie.
-Drugi punkt był ustawiony na 15,910 km
-Trzeci był ustawiony na 27,080 km i znów brak 40 sek
-Czwarty był ustawiony na 36,990 km

(Edited by byku at 3:29 pm on May 11, 2004)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ