CRACOVIA MARATON
- stachnie
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: 3:10:04
- Kontakt:
Gratuluję wszystkim - zwłaszcza debiutantom i tym, którzy mieli dobre wyniki!
pawel86: czy to nie Ty przedstawiłeś się jako "ZHR Opole"? Jeśli tak, to gdybyś zaczął wolniej i biegł cały czas równym tempem to pewnie byś złamał 3:40, ale nic straconego - nie teraz to kiedy indziej. W każdym razie, gratuluję!
Nieoczekiwanie udało mi się uzyskać "drugi wynik w karierze": 3:13:44, 83. miejsce (według wyników ze strony CM), spodziewałem się wyniku między 3:15 a 3:30 (za najbardziej prawdopodobny uważałem 3:20). Biegłem na wyczucie i znów mnie nie zawiodło. Przez dłuższy czas miałem tempo wskazujące na wynik ok. 3:17 (na 15 km miałem 1:10 a na 30 km 2:20), dopiero na ostatnich kilometrach przyspieszyłem i urwałem 3 minuty. Na ostatniej prostej dostałem nagłego przyspieszenia i wyprzedziłem grupkę ok. 4 zawodników!
Pogoda była zdecydowanie najlepsza, przesunięcie startu na 9:00 to był dobry pomysł. Medal bardzo ładny, organizacja jak zwykle trochę kulawa (zwłaszcza od strony informacyjnej) ale w sumie było nieźle.
Nie pobiegłem w mundurze tylko w "zwyczajowym" podkoszulku - trochę dlatego, że mogło padać a trochę dlatego, że ten pomysł nie spodobał się niektórym harcerzom.
Pozdrawiam,
Sławomir Stachniewicz.
pawel86: czy to nie Ty przedstawiłeś się jako "ZHR Opole"? Jeśli tak, to gdybyś zaczął wolniej i biegł cały czas równym tempem to pewnie byś złamał 3:40, ale nic straconego - nie teraz to kiedy indziej. W każdym razie, gratuluję!
Nieoczekiwanie udało mi się uzyskać "drugi wynik w karierze": 3:13:44, 83. miejsce (według wyników ze strony CM), spodziewałem się wyniku między 3:15 a 3:30 (za najbardziej prawdopodobny uważałem 3:20). Biegłem na wyczucie i znów mnie nie zawiodło. Przez dłuższy czas miałem tempo wskazujące na wynik ok. 3:17 (na 15 km miałem 1:10 a na 30 km 2:20), dopiero na ostatnich kilometrach przyspieszyłem i urwałem 3 minuty. Na ostatniej prostej dostałem nagłego przyspieszenia i wyprzedziłem grupkę ok. 4 zawodników!
Pogoda była zdecydowanie najlepsza, przesunięcie startu na 9:00 to był dobry pomysł. Medal bardzo ładny, organizacja jak zwykle trochę kulawa (zwłaszcza od strony informacyjnej) ale w sumie było nieźle.
Nie pobiegłem w mundurze tylko w "zwyczajowym" podkoszulku - trochę dlatego, że mogło padać a trochę dlatego, że ten pomysł nie spodobał się niektórym harcerzom.
Pozdrawiam,
Sławomir Stachniewicz.
- Bennet
- Administrator
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Zdjęcia będą, ale jak to zwykle bywa trzeba troszkę poczekać, na razie obrabiją się w Krakowie. Na mecie zapowiadałem, że zdjęć jest 300, ale wczoraj zadzwonił telefon i pani fotograf powiedziała, że jest ich przeszło 500! Hip hip hurrra!!! Szansa na to, że gdzieś się na nich załapaliście jest więc całkiem duża. 
Zdjęcia oczywiście ukażą się na biegajznami.pl, a później także na płytce CD-R.

Zdjęcia oczywiście ukażą się na biegajznami.pl, a później także na płytce CD-R.
No i co mam tu teraz napisać? ;)
- byku
- Zaprawiony W Bojach
W wynikach międzyczasów są przekłamania.
-Pierwszy punkt kontroli był rzeczywiście na 6 km lecz stoper został prawdopodobnie włączony 40 sek. po starcie.
-Drugi punkt był ustawiony na 15,910 km
-Trzeci był ustawiony na 27,080 km i znów brak 40 sek
-Czwarty był ustawiony na 36,990 km
(Edited by byku at 3:30 pm on May 11, 2004)
-Pierwszy punkt kontroli był rzeczywiście na 6 km lecz stoper został prawdopodobnie włączony 40 sek. po starcie.
(Edited by byku at 3:30 pm on May 11, 2004)
[url=http://www.dystans.krakow.pl][b]KKB "Dystans"[/b][/url] Pozdrawiam [b]> ;^ /)[/b]
- krzycho
- Zaprawiony W Bojach
upps...
Byku, a skąd takie dane?
I jeszcze kluczowe pytanie: KTO PSTRYKAŁ POD ADASIEM
(Edited by krzycho at 2:21 pm on May 10, 2004)
Byku, a skąd takie dane?
I jeszcze kluczowe pytanie: KTO PSTRYKAŁ POD ADASIEM

(Edited by krzycho at 2:21 pm on May 10, 2004)
[i]i taaak warrrto żyć[/i]
k
k
- Kazig
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Śmieszą mnie incydenty z punktami.
Trzeba chyba wyłącznie rangi MP, żeby było ok.
-
- Wyga
Jako osoba skrajnie rozczarowana swoim wynikem i koniecznie szukająca kozła ofiarnego moja opinia o CM jest taka : gąbki były zbyt blisko punktów odżywczych
! A poważnie gratuluje wszystkim "życiówek" a debiutantom finiszu.

Andy
- krzycho
- Zaprawiony W Bojach
Na MP (Dębno) było OK? A włączyli matę na starcie?Quote: from Kazig on 2:20 pm on May 10, 2004
Śmieszą mnie incydenty z punktami.

W Krakowie dywaniki typowo do międzyczasów były na starcie, półmetku i mecie. Dwa kolejne leżały w skrajnych punktach pętelek i robiły za pułapki na skracaczy... Troche sie zdziwiłem, że podali też te miedzyczasy.
(Edited by krzycho at 2:30 pm on May 10, 2004)
[i]i taaak warrrto żyć[/i]
k
k
- byku
- Zaprawiony W Bojach
No cóż ,trasę znam doskonale , nie byłem na tyle zakręcony i patrzyłem w których miejscach przebiegam po chodniczkach ,swój stoper włączyłem z chwilą strzałuQuote: from krzycho on 2:18 pm on May 10, 2004
upps...
Byku, a skąd takie dane?...
startera.
Ciekawy jestem Waszych porównań czasów na 6 i 27 km
[url=http://www.dystans.krakow.pl][b]KKB "Dystans"[/b][/url] Pozdrawiam [b]> ;^ /)[/b]
- meryt
- Stary Wyga
zgadzam się z Tobą biegam wolno ale równo jak maszyna,punkty kontrolne były tam gdzie były natomiast mam zastrzeżenia do przyporządkowanych im odległości
grupa biegowa www biegajznami.pl
- zbigi
- Rozgrzewający Się
Hej! Mi udalo sie dobiec z czasem 4:30:13. Na polowce zapowiadalo sie rewelacyjnie (1:45), jednak potem bylo coraz gorzej, niemniej jednak juz bylem pewien ze nic nie odbierze mi zyciowki ponizej 4 godz. ... jednak nic bardziej mylnego - podobnie jak u minimalnego na 30 napuchlem i skurcze lapaly w trybie stereoQuote: from Minimalny on 8:14 pm on May 8, 2004
Gratuluje wszytkim ukonczenia III CM
Ja ukonczylem z czasem ok 4:25:xx
Planowalem 3:59 ale niestety jak u kolegi na 30 kilometrze zaczely sie schody, zlapal mnie pierwszy skórcz. Potem juz co kilka minut lapaly mnie naprzemian raz w jednej raz w drugiej nodze, a czasami nawet kilka skorczy w jednej, to bylo okropne. mimo wszytko udalo sie mi skonczyc i dzieki za to Bogu. Czas solidnie potrenować nogi, w pazdzierniku kolejny atak na 3:59
pozdrawiam.

[url]http://www.zbigi7.prv.pl[/url]
- byku
- Zaprawiony W Bojach
Meryt jakie są Twoje sugestie?Quote: from meryt on 1:31 pm on May 11, 2004
zgadzam się z Tobą biegam wolno ale równo jak maszyna,punkty kontrolne były tam gdzie były natomiast mam zastrzeżenia do przyporządkowanych im odległości
- meryt
- Stary Wyga
rozmieszczenie punktów kontrolnych nie pokrywa się z kilometrami podanymi w komunikacie np.pomiędzy 6 i 15
biegłem 5,27-5,30/km a wedł.komunikatu wychodzi po 6,15 jest to mało prawdopodobne taki błąd na tym etapie maratonu.
biegłem 5,27-5,30/km a wedł.komunikatu wychodzi po 6,15 jest to mało prawdopodobne taki błąd na tym etapie maratonu.
grupa biegowa www biegajznami.pl
- byku
- Zaprawiony W Bojach
Meryt porównaj swoje międzyczasy uwzględniając moje uwagi:Quote: from meryt on 2:19 pm on May 11, 2004
rozmieszczenie punktów kontrolnych nie pokrywa się z kilometrami podanymi w komunikacie np.pomiędzy 6 i 15
W wynikach międzyczasów są przekłamania.
(Edited by byku at 3:29 pm on May 11, 2004)