Chomiczówka

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Laso - wysłałem Ci maila z dwoma zdjęciami.

Janek.
Na maila Michałowi nie mogę puścić pakietu tylomagabajtowego.
Obróbka to na szczęście żadna robota - to robi automat.
Mogę mu wysłac na CD.
PKO
Awatar użytkownika
Janek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Ja swego czasu robiłem mu paczkę z ok. 30 zdjęciami po 20-50KB sztuka z jednej impezy (czyli trzeba zrobić trochę selekcji), co po spakowaniu zajmuje jakiś 1MB. I wysyłałem to e-mailem. Zdjęcia miały format jpg. Michał dał mi taki limit, żeby nie obciążać kosztującego jednak trochę miejsca na serwerze, a poza tym chodzi o możliwość otwierania tego na komputerach różnej klasy w miarę rozsądnym czasie (czasem ze słabym połączeniem modemowym) i o to żeby się Michał wrzucając to do serwisu nie narobił, bo i tak z czasem dla serwisu u niego chyba teraz cienko. CD nie ma chyba sensu mu wysyłać. Jakbym sam mógł to wrzucić do serwisu, to chętnie bym to zrobił, niestety nie mogę. Mogę sam zamieszczać newsy na pierwszej stronie, wrzucać artykuły, cenzurować dyskusje, wrzucać poszczególne imprezy do kalendarza imprez. Nie mogę za to wrzucać cyklów imprez do działu Grand Prix, ani umieszczać w serwisie zdjęć ani wyników - to musi iść bezpośrednio na poczta@maratonypolskie.pl .

To tak na przyszłość, bo z pewnością wygenerujesz Fredzio jeszcze sporo fajnych materiałów z imprez biegowych :), i jakbyś chaciał coś opublikować poza www.sbbp.pl to z pocałowaniem w rączkę przyjmiemy.
Największym zagrożeniem dla człowieczeństwa jest zwarta większość [i](H. Ibsen)[/i]
   [url=http://www.maratonypolskie.pl][b]Maratony Polskie[/b][/url]
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Janek - ja mam tych zdjęć z Chomiczówki prawie 400. Nie podejmuję się wybrac 30-tu.
Na strone SBBP klucz do wyboru byl łatwy - tam gdzie byli jacys SBBP'owicze lub znajomi.
Ale na maratonypolskie? Pojęcia nie mam. Mogę Ci przynieść CD na najbliższe SBBP i sam wybierzesz.
Awatar użytkownika
Janek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

OK, Fredzio. CD potem zwrócę. Tylko nie jestem na 100% pewien czy będę na SBBP, ale postaram się.
Największym zagrożeniem dla człowieczeństwa jest zwarta większość [i](H. Ibsen)[/i]
   [url=http://www.maratonypolskie.pl][b]Maratony Polskie[/b][/url]
joycat
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

A propos zdjêæ, znalaz³am co¶ takiego:

http://patronat.esponsor.pl/patronat/id/424
Runforfun
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Obrazek
78 letni ścigający się Ułan i najwierniejsi kibice Chomiczówki zza muru, często młodsi od niego  - dla mnie bombowe!

(Edited by Runforfun at 12:23 pm on Jan. 26, 2004)
[i]być kiedyś takim "biegaczem", za jakiego ma mnie mój kot.[/i]
PAwel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Quote: from stonoga on 11:30 am on Jan. 19, 2004
PAwel napisal:
"Na jednym okrążeniu biegłem ulicą, a na ostatnim chodnikiem przy domach - jakieś pewnie 50 m różnicy, a na 3 pętlach 150m."
Jako matematyk protestuje. Znany jest paradoks kota. Chodzi o pytanie o ile trzeba by wydluzyc scisle przylegajacy do rownika kuli ziemskiej sznurek aby mogl pod tym sznurkiem przejsc kot o wysokosci 10 cm. Otoz jak latwo wykazac o 2*PI*10cm czyli okolo 60 cm. Taką sama odpowiedz uzyskamy gdyby powyzsza zagadka dotyczyla pileczki pingpongowej.  Aby na cwiartce łuku koła ( a tak było na Chomiczówce) biegnąc po przylegającym do jezdni chodniku zaoszczędzić około 50 metrów odleglość chodnika od jezdni musiałaby wynosić około 30 metrów, a tak nie było.

Stonoga, nie chodziło mi o chodnik wzdłuż ulicy, ale chodnik biegjnący jak cięciwa przy klatkach schodowych, a tem chodnik był oddalony od ulicy w najszerszym miejscu jakieś 20 metrów. Wiele osb bioegło tym chodnikiem. Na 3 okrazeniach to jednak sporo metrów, choć nie upieram sie przy 50, bo może było 60m :)

ta łamigłówka z kotem pierwsza klasa.

(Edited by PAwel at 6:38 pm on Jan. 26, 2004)
ENTRE.PL Team
PAwel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Run, to jak zatytuował byś to zdjęcie na wystawie.
ENTRE.PL Team
Runforfun
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

może taki: "lepsze bieganie niż kibicowanie" ;)
[i]być kiedyś takim "biegaczem", za jakiego ma mnie mój kot.[/i]
PAwel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

:hahaha:

(Edited by PAwel at 10:19 pm on Jan. 26, 2004)
ENTRE.PL Team
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ