BMW Półmaraton Praski [Warszawa, 31.08.2014]
- Adam Ko.
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 43:15
- Życiówka w maratonie: 3:58:51
- Kontakt:
Całkiem profesjonalne podejście. Uspokajające, że organizator nie idzie w zaparte, ani nie udaje, że nic nie widzi, tylko zapowiada zmiany. Mam nadzieję, że wszystkich kontrowersyjnych punktów.
Gorąca prośba o pomoc w badaniu do pracy magisterskiej. Tematyka biegowa: viewtopic.php?f=1&t=37461
Blog treningowy

Blog treningowy

-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 43:52
- Życiówka w maratonie: 3:59:06
No jasne ... jak się już grunt zaczyna palić pod nogami i wizerunek leci na pysk z uwagi na szum medialny wokół skandalicznych zapisów regulaminu (co na pewno podoba się sponsoromAdam Ko. pisze:Całkiem profesjonalne podejście. Uspokajające, że organizator nie idzie w zaparte, ani nie udaje, że nic nie widzi, tylko zapowiada zmiany. Mam nadzieję, że wszystkich kontrowersyjnych punktów.

Oczywiście że dobrze, że mają coś zmienić (zobaczymy jeszcze jak to będzie wyglądało), ale na pewno podejście organizatora trudno nazwać profesjonalnym. Myślę, że po prostu nie mają wyjścia ...
- Sylw3g
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 35:56
- Życiówka w maratonie: 2:57:46
Podzielam zdanie mafika. Doskonale wiedzieli jaki regulamin konstruują, czytali go przecież po wielokroć, czyli trudno się tutaj dopatrywać przeoczeniaMyślę, że po prostu nie mają wyjścia ...

- Remus
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 30:28
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
do Sławka Szczęsnego - organizatora PP.
- Wykreśl zapis, że biorący udział nie będzie działał na szkodę organizatora. To podstawa. Każdy ma prawo do krytyki i nie próbuj zamykać ludziom ust, bo przecież prawdziwa cnota krytyk się nie boi.
Jeśli nie masz zamiaru usuwać tego zapisu to dodaj kolejny: organizator zobowiązuje się, że nie będzie działał na szkodę uczestnika.
- kolejny zapis, który rozumiem, że zniknie to ten:
Uczestnik deklaruje, że zwróci Organizatorowi wszystkie koszty (w tym koszty honorariów adwokackich i eksperckich) poniesione lub wypłacone przez Organizatora na rzecz jakiejkolwiek osoby (w tym Uczestnika i/lub każdego z jego ubezpieczycieli) w związku z jakimkolwiek wypadkiem, stratą, szkodą lub odniesieniem obrażeń (w tym śmiercią), wynikłym z obecności lub udziału Uczestnika w Półmaratonie.- irytujące są zdjęcia z Waszej strony, które za jakieś grosze wykupiliście w jakiejś agencji - dla mnie tandetny pomysł. Podszywacie się pod autentyczną radość ludzi, na którą jeszcze w żaden sposób nie zasłużyliście.
- kiedy będzie znana trasa.
- z idealnym terminem zawsze jest kłopot, ale taki bezpardonowy wjazd w Radzymin i Sochaczew to lekka przesada.
- Wykreśl zapis, że biorący udział nie będzie działał na szkodę organizatora. To podstawa. Każdy ma prawo do krytyki i nie próbuj zamykać ludziom ust, bo przecież prawdziwa cnota krytyk się nie boi.
Jeśli nie masz zamiaru usuwać tego zapisu to dodaj kolejny: organizator zobowiązuje się, że nie będzie działał na szkodę uczestnika.
- kolejny zapis, który rozumiem, że zniknie to ten:
Uczestnik deklaruje, że zwróci Organizatorowi wszystkie koszty (w tym koszty honorariów adwokackich i eksperckich) poniesione lub wypłacone przez Organizatora na rzecz jakiejkolwiek osoby (w tym Uczestnika i/lub każdego z jego ubezpieczycieli) w związku z jakimkolwiek wypadkiem, stratą, szkodą lub odniesieniem obrażeń (w tym śmiercią), wynikłym z obecności lub udziału Uczestnika w Półmaratonie.- irytujące są zdjęcia z Waszej strony, które za jakieś grosze wykupiliście w jakiejś agencji - dla mnie tandetny pomysł. Podszywacie się pod autentyczną radość ludzi, na którą jeszcze w żaden sposób nie zasłużyliście.
- kiedy będzie znana trasa.
- z idealnym terminem zawsze jest kłopot, ale taki bezpardonowy wjazd w Radzymin i Sochaczew to lekka przesada.
- Stary Wyga
A kto to jest Pan Slawek Szczęsny? To znaczy czym zajmował sie do tej pory? Wiem kto to jest Marek Tronina, Janusz Kalinowski, Michal Walczewski, Adam Klein, Krzysztof Dołęgowski, Henryk Paskal, Bogusław Mamiński i pewnie jeszcze kilku innych. Ale kto to jest Pan Szczęsny? To jakaś rodzina tego bramkarza? Wymienieni wyżej ludzie zajmują sie bieganiem od lat. A co robi na codzień Pan Szczęsny?
Wydaje mi się, że zaczynaja sie czasy, w których do organizowania biegania zabiera sie biznes.
Stała się to aktywność tak masowa, że biznes zobaczył dla siebie nowe miejsce eksploatacji.
Przez biznes rozumiem duże pieniądze, korporacje, olbrzymie strefy vipowskie do których mozna zaprosić znajomych (Orlen był w tym roku świetnym tego przykładem).
Nie mówię ze to dobrze czy źle, pewnie sa plusy i minusy.
Ale biznes - ma głęboko w dupie jakiś Radzymin czy Sochaczew. Kończą sie czasy, że ktokolwiek będzie z kimkolwiek uzgadniać kiedy robi imprezę, chyba, że na poziomie Prezes Orlenu z Prezesem PZU.
Biegowy boom jeszcze wg mnie nie pokazał wszystkich swoich obliczy i nie zdziwie sie, jesli któregoś roku np Apple postanowi zrobić w październiku Apple Warsaw Marathon.
Wydaje mi się, że zaczynaja sie czasy, w których do organizowania biegania zabiera sie biznes.
Stała się to aktywność tak masowa, że biznes zobaczył dla siebie nowe miejsce eksploatacji.
Przez biznes rozumiem duże pieniądze, korporacje, olbrzymie strefy vipowskie do których mozna zaprosić znajomych (Orlen był w tym roku świetnym tego przykładem).
Ale biznes - ma głęboko w dupie jakiś Radzymin czy Sochaczew. Kończą sie czasy, że ktokolwiek będzie z kimkolwiek uzgadniać kiedy robi imprezę, chyba, że na poziomie Prezes Orlenu z Prezesem PZU.
Biegowy boom jeszcze wg mnie nie pokazał wszystkich swoich obliczy i nie zdziwie sie, jesli któregoś roku np Apple postanowi zrobić w październiku Apple Warsaw Marathon.
pozdrawiam
-
- Dyskutant
Radzymin jest dwa tygodnie wcześniej, więc (poza debiutantami, którzy zwykle i tak większe imprezy wybierają) impreza BMW nie powinna konkurować z Cudem nad Wisłą. Jeśli opłata w Radzyminie nie będzie jakaś absurdalna, to wystartuję i 15 sierpnia i 31 sierpnia.
Jeśli dwa tygodnie różnicy to "wjazd", to zagrożony byłby też Tarczyn oraz Płock, bo te imprezy kojarzą mi się z połową września
Najbardziej by pewnie Sochaczew ucierpiał, bo to chyba zwykle był początek miesiąca.
Jeśli dwa tygodnie różnicy to "wjazd", to zagrożony byłby też Tarczyn oraz Płock, bo te imprezy kojarzą mi się z połową września

Najbardziej by pewnie Sochaczew ucierpiał, bo to chyba zwykle był początek miesiąca.
- Adam Ko.
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 43:15
- Życiówka w maratonie: 3:58:51
- Kontakt:
A ja wolę jednak uważać, że większość ludzi nie jest ze swojej natury zła, tylko czasem czegoś nie przemyśliSylw3g pisze:Podzielam zdanie mafika. Doskonale wiedzieli jaki regulamin konstruują, czytali go przecież po wielokroć, czyli trudno się tutaj dopatrywać przeoczeniaMyślę, że po prostu nie mają wyjścia .... Mleko się rozlało i... Trzeba działać.

Większość regulaminów nawet nie wspomina o możliwości przełożenia / odwołania imprezy i nie przewiduje zwrotu pieniędzy.
Gorąca prośba o pomoc w badaniu do pracy magisterskiej. Tematyka biegowa: viewtopic.php?f=1&t=37461
Blog treningowy

Blog treningowy

-
- Zaprawiony W Bojach
nie każdą sytuację da się przewidzieć regulaminem. i z reguły nie ma potrzeby regulować wszystkiego. w sprawach nieuregulowanych stosuje się powszechnie obowiązujące przepisy.Adam Ko. pisze:Organizator zastrzega sobie prawo do zmiany terminu rozgrywania biegu ze względu na wystąpienie Siły Wyższej.", bez słowa, co może wtedy zrobić niedoszły uczestnik.
Większość regulaminów nawet nie wspomina o możliwości przełożenia / odwołania imprezy i nie przewiduje zwrotu pieniędzy.
- JayJay
- Wyga
- Życiówka na 10k: 48:33
myślę, że Sochaczew akurat najmniej odczuje konkurencję, bo jest i tak bardzo kameralnym biegiem w dużej części dla stałych bywalców.szybki89 pisze:Jeśli dwa tygodnie różnicy to "wjazd", to zagrożony byłby też Tarczyn oraz Płock, bo te imprezy kojarzą mi się z połową września![]()
ogólnie termin Półmaratonu Praskiego wybrano wyśmienicie jak dla mnie i gdyby nie te dziwne zapisy to już dawno widniałbym na liście startowej. póki co czekam na rozwój wypadków...
-
- Wyga
Pan Szczęsny od wielu lat bierze udział w organizacji takich biegów jak Samsung Irena Womens Run czy Biegnij Warszawo, nie zawsze widoczni są wszyscy ludzie zaangażowani w organizowanie imprezy. Może dzięki półmaratonowi wymienisz w przyszłości Sławka w jednym szeregu z B.Mamińskim czy J. Kalinowskimgoogle pisze:A kto to jest Pan Slawek Szczęsny? To znaczy czym zajmował sie do tej pory? Wiem kto to jest Marek Tronina, Janusz Kalinowski, Michal Walczewski, Adam Klein, Krzysztof Dołęgowski, Henryk Paskal, Bogusław Mamiński i pewnie jeszcze kilku innych. Ale kto to jest Pan Szczęsny? To jakaś rodzina tego bramkarza? Wymienieni wyżej ludzie zajmują sie bieganiem od lat. A co robi na codzień Pan Szczęsny?

-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 43:52
- Życiówka w maratonie: 3:59:06
Uwaga, uwaga ... zmieniono regulamin.
Trzeba uczciwie powiedzieć (tak jak pisałem wcześniej o skandalicznych zapisach), że krytyczne zapisy usunięte.
Niestety dalej mogą manewrować wpisowym bez śladu na stronie, gdyż w regulaminie nie ma jego wysokości (na Biegnij Warszawo tak robili - zmienili jak im się spodobało).
Ale regulamin wygląda teraz jednak dużo lepiej (chociaż przeglądałem "na szybko").
Widać sponsor tytularny ma moc
Bo regulamin Biegnij Warszawo jest nadal bez zmian - ten sam gniot ...
Trzeba uczciwie powiedzieć (tak jak pisałem wcześniej o skandalicznych zapisach), że krytyczne zapisy usunięte.
Niestety dalej mogą manewrować wpisowym bez śladu na stronie, gdyż w regulaminie nie ma jego wysokości (na Biegnij Warszawo tak robili - zmienili jak im się spodobało).
Ale regulamin wygląda teraz jednak dużo lepiej (chociaż przeglądałem "na szybko").
Widać sponsor tytularny ma moc

Bo regulamin Biegnij Warszawo jest nadal bez zmian - ten sam gniot ...
- JayJay
- Wyga
- Życiówka na 10k: 48:33
dziwna to strategia z zatajaniem listy/liczby zgłoszonych. czyżby tak słabo im szło? wątpię... no i nadal nie wiadomo jaka jest teraz wysokość opłaty startowej...