BMW Półmaraton Praski [Warszawa, 31.08.2014]

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Awatar użytkownika
Adam Ko.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:15
Życiówka w maratonie: 3:58:51
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Całkiem profesjonalne podejście. Uspokajające, że organizator nie idzie w zaparte, ani nie udaje, że nic nie widzi, tylko zapowiada zmiany. Mam nadzieję, że wszystkich kontrowersyjnych punktów.
Gorąca prośba o pomoc w badaniu do pracy magisterskiej. Tematyka biegowa: viewtopic.php?f=1&t=37461

Blog treningowy
Obrazek
PKO
mafik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:52
Życiówka w maratonie: 3:59:06

Nieprzeczytany post

Adam Ko. pisze:Całkiem profesjonalne podejście. Uspokajające, że organizator nie idzie w zaparte, ani nie udaje, że nic nie widzi, tylko zapowiada zmiany. Mam nadzieję, że wszystkich kontrowersyjnych punktów.
No jasne ... jak się już grunt zaczyna palić pod nogami i wizerunek leci na pysk z uwagi na szum medialny wokół skandalicznych zapisów regulaminu (co na pewno podoba się sponsorom :bum:), to teraz zapowiada zmiany - wcześniej jakoś potrzeby nie widział (również w innych biegach).
Oczywiście że dobrze, że mają coś zmienić (zobaczymy jeszcze jak to będzie wyglądało), ale na pewno podejście organizatora trudno nazwać profesjonalnym. Myślę, że po prostu nie mają wyjścia ...
Obrazek
Awatar użytkownika
Sylw3g
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35:56
Życiówka w maratonie: 2:57:46

Nieprzeczytany post

Myślę, że po prostu nie mają wyjścia ...
Podzielam zdanie mafika. Doskonale wiedzieli jaki regulamin konstruują, czytali go przecież po wielokroć, czyli trudno się tutaj dopatrywać przeoczenia :oczko: . Mleko się rozlało i... Trzeba działać.
Obrazek
BLOG | KOMENTARZE
5KM-17:19 10KM-35:56 15KM-55:18 (M.Czas) 21.1KM-1:18:41 42.2KM-2:57:46
Awatar użytkownika
Remus
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 30:28
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Przemek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

do Sławka Szczęsnego - organizatora PP.
- Wykreśl zapis, że biorący udział nie będzie działał na szkodę organizatora. To podstawa. Każdy ma prawo do krytyki i nie próbuj zamykać ludziom ust, bo przecież prawdziwa cnota krytyk się nie boi.
Jeśli nie masz zamiaru usuwać tego zapisu to dodaj kolejny: organizator zobowiązuje się, że nie będzie działał na szkodę uczestnika.
- kolejny zapis, który rozumiem, że zniknie to ten:
Uczestnik deklaruje, że zwróci Organizatorowi wszystkie koszty (w tym koszty honorariów adwokackich i eksperckich) poniesione lub wypłacone przez Organizatora na rzecz jakiejkolwiek osoby (w tym Uczestnika i/lub każdego z jego ubezpieczycieli) w związku z jakimkolwiek wypadkiem, stratą, szkodą lub odniesieniem obrażeń (w tym śmiercią), wynikłym z obecności lub udziału Uczestnika w Półmaratonie.- irytujące są zdjęcia z Waszej strony, które za jakieś grosze wykupiliście w jakiejś agencji - dla mnie tandetny pomysł. Podszywacie się pod autentyczną radość ludzi, na którą jeszcze w żaden sposób nie zasłużyliście.
- kiedy będzie znana trasa.
- z idealnym terminem zawsze jest kłopot, ale taki bezpardonowy wjazd w Radzymin i Sochaczew to lekka przesada.
Awatar użytkownika
google
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

A kto to jest Pan Slawek Szczęsny? To znaczy czym zajmował sie do tej pory? Wiem kto to jest Marek Tronina, Janusz Kalinowski, Michal Walczewski, Adam Klein, Krzysztof Dołęgowski, Henryk Paskal, Bogusław Mamiński i pewnie jeszcze kilku innych. Ale kto to jest Pan Szczęsny? To jakaś rodzina tego bramkarza? Wymienieni wyżej ludzie zajmują sie bieganiem od lat. A co robi na codzień Pan Szczęsny?

Wydaje mi się, że zaczynaja sie czasy, w których do organizowania biegania zabiera sie biznes.
Stała się to aktywność tak masowa, że biznes zobaczył dla siebie nowe miejsce eksploatacji.
Przez biznes rozumiem duże pieniądze, korporacje, olbrzymie strefy vipowskie do których mozna zaprosić znajomych (Orlen był w tym roku świetnym tego przykładem).

Nie mówię ze to dobrze czy źle, pewnie sa plusy i minusy.
Ale biznes - ma głęboko w dupie jakiś Radzymin czy Sochaczew. Kończą sie czasy, że ktokolwiek będzie z kimkolwiek uzgadniać kiedy robi imprezę, chyba, że na poziomie Prezes Orlenu z Prezesem PZU.

Biegowy boom jeszcze wg mnie nie pokazał wszystkich swoich obliczy i nie zdziwie sie, jesli któregoś roku np Apple postanowi zrobić w październiku Apple Warsaw Marathon.
pozdrawiam
szybki89
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Radzymin jest dwa tygodnie wcześniej, więc (poza debiutantami, którzy zwykle i tak większe imprezy wybierają) impreza BMW nie powinna konkurować z Cudem nad Wisłą. Jeśli opłata w Radzyminie nie będzie jakaś absurdalna, to wystartuję i 15 sierpnia i 31 sierpnia.

Jeśli dwa tygodnie różnicy to "wjazd", to zagrożony byłby też Tarczyn oraz Płock, bo te imprezy kojarzą mi się z połową września ;)

Najbardziej by pewnie Sochaczew ucierpiał, bo to chyba zwykle był początek miesiąca.
Awatar użytkownika
Adam Ko.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:15
Życiówka w maratonie: 3:58:51
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Sylw3g pisze:
Myślę, że po prostu nie mają wyjścia ...
Podzielam zdanie mafika. Doskonale wiedzieli jaki regulamin konstruują, czytali go przecież po wielokroć, czyli trudno się tutaj dopatrywać przeoczenia :oczko: . Mleko się rozlało i... Trzeba działać.
A ja wolę jednak uważać, że większość ludzi nie jest ze swojej natury zła, tylko czasem czegoś nie przemyśli :) W regulaminach znanych i szanowanych biegów można znaleźć takie kwiatki jak "Za rzeczy nie oddane do szatni organizator nie odpowiada." oraz "Organizator zastrzega sobie prawo do zmiany terminu rozgrywania biegu ze względu na wystąpienie Siły Wyższej.", bez słowa, co może wtedy zrobić niedoszły uczestnik.
Większość regulaminów nawet nie wspomina o możliwości przełożenia / odwołania imprezy i nie przewiduje zwrotu pieniędzy.
Gorąca prośba o pomoc w badaniu do pracy magisterskiej. Tematyka biegowa: viewtopic.php?f=1&t=37461

Blog treningowy
Obrazek
Ma_tika
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Adam Ko. pisze:Organizator zastrzega sobie prawo do zmiany terminu rozgrywania biegu ze względu na wystąpienie Siły Wyższej.", bez słowa, co może wtedy zrobić niedoszły uczestnik.
Większość regulaminów nawet nie wspomina o możliwości przełożenia / odwołania imprezy i nie przewiduje zwrotu pieniędzy.
nie każdą sytuację da się przewidzieć regulaminem. i z reguły nie ma potrzeby regulować wszystkiego. w sprawach nieuregulowanych stosuje się powszechnie obowiązujące przepisy.
Obrazek
Awatar użytkownika
JayJay
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 48:33

Nieprzeczytany post

szybki89 pisze:Jeśli dwa tygodnie różnicy to "wjazd", to zagrożony byłby też Tarczyn oraz Płock, bo te imprezy kojarzą mi się z połową września ;)

Najbardziej by pewnie Sochaczew ucierpiał, bo to chyba zwykle był początek miesiąca.
myślę, że Sochaczew akurat najmniej odczuje konkurencję, bo jest i tak bardzo kameralnym biegiem w dużej części dla stałych bywalców.

ogólnie termin Półmaratonu Praskiego wybrano wyśmienicie jak dla mnie i gdyby nie te dziwne zapisy to już dawno widniałbym na liście startowej. póki co czekam na rozwój wypadków...
Obrazek Obrazek

Zapraszam do siebie: Leśnymi duktami podróże
bioły
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

google pisze:A kto to jest Pan Slawek Szczęsny? To znaczy czym zajmował sie do tej pory? Wiem kto to jest Marek Tronina, Janusz Kalinowski, Michal Walczewski, Adam Klein, Krzysztof Dołęgowski, Henryk Paskal, Bogusław Mamiński i pewnie jeszcze kilku innych. Ale kto to jest Pan Szczęsny? To jakaś rodzina tego bramkarza? Wymienieni wyżej ludzie zajmują sie bieganiem od lat. A co robi na codzień Pan Szczęsny?

Wydaje mi się, że zaczynaja sie czasy, w których do organizowania biegania zabiera sie biznes.
Stała się to aktywność tak masowa, że biznes zobaczył dla siebie nowe miejsce eksploatacji.
Przez biznes rozumiem duże pieniądze, korporacje, olbrzymie strefy vipowskie do których mozna zaprosić znajomych (Orlen był w tym roku świetnym tego przykładem).

Nie mówię ze to dobrze czy źle, pewnie sa plusy i minusy.
Ale biznes - ma głęboko w dupie jakiś Radzymin czy Sochaczew. Kończą sie czasy, że ktokolwiek będzie z kimkolwiek uzgadniać kiedy robi imprezę, chyba, że na poziomie Prezes Orlenu z Prezesem PZU.
Biegowy boom jeszcze wg mnie nie pokazał wszystkich swoich obliczy i nie zdziwie sie, jesli któregoś roku np Apple postanowi zrobić w październiku Apple Warsaw Marathon.
Pan Szczęsny od wielu lat bierze udział w organizacji takich biegów jak Samsung Irena Womens Run czy Biegnij Warszawo, nie zawsze widoczni są wszyscy ludzie zaangażowani w organizowanie imprezy. Może dzięki półmaratonowi wymienisz w przyszłości Sławka w jednym szeregu z B.Mamińskim czy J. Kalinowskim :)
mafik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:52
Życiówka w maratonie: 3:59:06

Nieprzeczytany post

Uwaga, uwaga ... zmieniono regulamin.
Trzeba uczciwie powiedzieć (tak jak pisałem wcześniej o skandalicznych zapisach), że krytyczne zapisy usunięte.
Niestety dalej mogą manewrować wpisowym bez śladu na stronie, gdyż w regulaminie nie ma jego wysokości (na Biegnij Warszawo tak robili - zmienili jak im się spodobało).

Ale regulamin wygląda teraz jednak dużo lepiej (chociaż przeglądałem "na szybko").
Widać sponsor tytularny ma moc :sss:
Bo regulamin Biegnij Warszawo jest nadal bez zmian - ten sam gniot ...
Obrazek
j23
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Czy nikt się nie zapisał na ten półmaraton? Klikając na listę zawodników nikogo nie widać?
Awatar użytkownika
JayJay
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 48:33

Nieprzeczytany post

dziwna to strategia z zatajaniem listy/liczby zgłoszonych. czyżby tak słabo im szło? wątpię... no i nadal nie wiadomo jaka jest teraz wysokość opłaty startowej...
Obrazek Obrazek

Zapraszam do siebie: Leśnymi duktami podróże
Awatar użytkownika
Laufer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 55.13,---

Nieprzeczytany post

Jeżeli opłata startowa nie ulegnie wysokiej zmianie to wchodzę w to, byłby to mój pierwszy półmaraton ;)
Zapowiada się wszystko bardzo ciekawie ;)
Obrazek
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ