Ruszyły zapisy na 8. Półmaraton Warszawski
- maly89
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: 37:44
- Życiówka w maratonie: 02:56:04
- Kontakt:
Jeżeli utrzyma się tendencja przy zapisach to można być tego pewnym. Żeby tak się stało musiałoby być opłaconych około 11k numerów startowychFisherek pisze:Oby minimum 10 tysięcy biegaczy zameldowało się na mecie:)
- Paweł100
- Stary Wyga

- Życiówka na 10k: 49:42
- Życiówka w maratonie: brak
Podczas Biegnij Warszawo na mecie zameldowało się 9773 osób, więc tutaj 10000 na pewno pęknie.
Będzie fajnie, choć ciasno
Będzie fajnie, choć ciasno
- f.lamer
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: czydzieści9ipół
- Życiówka w maratonie: czydzwadzieścia
Self-improvement is masturbation.
Now, self-destruction…
Now, self-destruction…
- maly89
- Zaprawiony W Bojach

- Kontakt:
- LDeska
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: 39:20
- Życiówka w maratonie: 3:03:03
- Kontakt:
A mnie zawsze nurtuje kto to jest ten Piotr co go widzę w listach startowych różnych biegów w Warszawie: http://www.polmaratonwarszawski.pl/zglo ... alue=deska Nazwisko mam rzadkie więc może to rodzina
? Piotrze jak czytasz to się odezwij 
Leszek Deska
www.leszekbiega.pl - blog biegowy
5km: 18:55 10km: 39:20 -=- Półmaraton: 1:26:35 -=- Maraton: 3:03:03
www.leszekbiega.pl - blog biegowy
5km: 18:55 10km: 39:20 -=- Półmaraton: 1:26:35 -=- Maraton: 3:03:03
-
tomek_runner
- Wyga

- Życiówka na 10k: 39:32
a ja dodam łyżkę dziegdziu. Uważam że to trochę niepoważne by organizator tak wielkiej imprezy pisał najpierw o limitach 9000 startujących, a potem wycofywał się z tego rakiem, tłumacząc to na 1000 różnych sposobów(zmieniając tym samym regulamin).
Sam zapisałem się jeszcze w grudniu więc byłem spokojny o miejsce w biegu i oczywiście życzę by impreza była największą w Europie. Ale albo się celuje we frekwencję 12K od samego początku albo odpuszcza w przedbiegach. Bo zaraz się okaże że to nie półmaraton tylko 15km.
Sam zapisałem się jeszcze w grudniu więc byłem spokojny o miejsce w biegu i oczywiście życzę by impreza była największą w Europie. Ale albo się celuje we frekwencję 12K od samego początku albo odpuszcza w przedbiegach. Bo zaraz się okaże że to nie półmaraton tylko 15km.
-
Kolaj
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: 48
- Życiówka w maratonie: 4:50
Ale właściwie, w jaki sposób ta zmiana Ciebie dotyka? Jakoś na tym tracisz? To jest zmiana, która może być dla niektórych korzystna, dla reszty jest po prostu przezroczysta i wobec tego nie widzę problemu a raczej pretekst dla malkontentów.tomek_runner pisze:a ja dodam łyżkę dziegdziu. Uważam że to trochę niepoważne by organizator tak wielkiej imprezy pisał najpierw o limitach 9000 startujących, a potem wycofywał się z tego rakiem, tłumacząc to na 1000 różnych sposobów(zmieniając tym samym regulamin).
- maly89
- Zaprawiony W Bojach

- Kontakt:
Oczywiście to tylko moje domysły, ale może być tak, że organizator od początku zakładał, że limit zostanie zniesiony, a samo ustanowienie tego limitu służyło tylko temu, żeby jak najszybciej zapewnić sobie te 9k biegaczy na starcie. Wiadomo, że jak jest limit to ludzie się spieszą, a tak każdy by zwlekał (i słusznie, bo zawsze może coś nagłego wypaść typu kontuzja, praca itd). Teraz kiedy już 9k jest zapewnione bez problemu zniesiono limit.
Jak to się ma do tych co się już zapisali wcześniej nijak. W zasadzie tylko Ci którzy zapisali się na początku, kiedy był limit, opłacili, a teraz już wiedzą, że jednak nie będą mogli wystartować mogą się czuć oszukani. Chcieli podjąć ryzyko, żeby zdążyć się zapisać, a tutaj się okazuje, że niepotrzebnie. I przez to są kasę w plecy
Jak to się ma do tych co się już zapisali wcześniej nijak. W zasadzie tylko Ci którzy zapisali się na początku, kiedy był limit, opłacili, a teraz już wiedzą, że jednak nie będą mogli wystartować mogą się czuć oszukani. Chcieli podjąć ryzyko, żeby zdążyć się zapisać, a tutaj się okazuje, że niepotrzebnie. I przez to są kasę w plecy
-
axell
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: brak
Dokładnie - jeśli ktoś zyskuje to ktoś na tym zazwyczaj też traci - i aby to nie byli uczestnicy którzy się zapisali wcześniej, a później przez zwiększenie limitu gorzej będą przez to obsłużeni. No i w końcu jeśli ktoś zapisuje się na mały kameralny bieg do 9k biegaczy to nie powinien później być puszczany w spędzie dla 12 tys. biegaczy :Pmaly89 pisze:Oczywiście to tylko moje domysły, ale może być tak, że organizator od początku zakładał, że limit zostanie zniesiony, a samo ustanowienie tego limitu służyło tylko temu, żeby jak najszybciej zapewnić sobie te 9k biegaczy na starcie. Wiadomo, że jak jest limit to ludzie się spieszą, a tak każdy by zwlekał (i słusznie, bo zawsze może coś nagłego wypaść typu kontuzja, praca itd). Teraz kiedy już 9k jest zapewnione bez problemu zniesiono limit.
Tak sobie teraz dywaguję - ale brakuje u nas konsekwencji zapisów regulaminowych - jeśli organizator zdecydował się zwiększyć limit wbrew regulaminowi - to nie powinien po cichu podmieniać regulaminu i z uczestników robić debili - tylko zrobić jakiś aneks przeprosić już zapisanych i wprowadzić możliwość - wszystkim wcześniej zapisanym do rezygnacji z całkowitym zwrotem opłaty startowej. Pewnie i tak prawie nikt by się nie wypisał ale byłoby to uczciwe postawienie sprawy co w Polsce niestety jest jeszcze rzadkością.
- f.lamer
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: czydzieści9ipół
- Życiówka w maratonie: czydzwadzieścia
axell pisze: ktoś zapisuje się na mały kameralny bieg do 9k
jedno z dwojga: albo nie widziałeś kameralnego biegu, albo biegu na 9 tysięcy
wiadomo że warszawska połówka to masówka i tysiąc w jedną czy w drugą wielkiej różnicy nikomu nie zrobi
Self-improvement is masturbation.
Now, self-destruction…
Now, self-destruction…
-
Kolaj
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: 48
- Życiówka w maratonie: 4:50
Wszyscy, którzy się zapisali przed zniesieniem limitu dostaną wszystko to, za co zapłacili. Nic więcej, nic mniej. Nic nie tracą w odniesieniu do tego, co mieli wcześniej zagwarantowane. Teraz się burzycie, że inni nie muszą ponosić takiego ryzyka, jakie Wy ponosiliście. Ale robiliście to świadomie, więc co najwyżej można to rozpatrywać w kategoriach żalu że "sąsiad ma lepiej".axell pisze:Tak sobie teraz dywaguję - ale brakuje u nas konsekwencji zapisów regulaminowych - jeśli organizator zdecydował się zwiększyć limit wbrew regulaminowi - to nie powinien po cichu podmieniać regulaminu i z uczestników robić debili - tylko zrobić jakiś aneks przeprosić już zapisanych i wprowadzić możliwość - wszystkim wcześniej zapisanym do rezygnacji z całkowitym zwrotem opłaty startowej.
-
tomek_runner
- Wyga

- Życiówka na 10k: 39:32
Wydaje mi się że po trochu Mały89 oraz axell wyjaśnili co miałem na myśli. Zmiana w sama w sobie nie ma dla mnie znaczenia. Natomiast cytując klasyka:Kolaj pisze:Ale właściwie, w jaki sposób ta zmiana Ciebie dotyka?
Franz(by Boguslaw Linda pisze: W imię zasad sku***
Organizatorzy powinni chyba trochę inaczej załatwić zmianę regulaminu. Bo przecież to jest poważna impreza a nie bieg podwórkowy.