grupa na 04:00 - poznajmy się

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Awatar użytkownika
runkris
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 45:28
Życiówka w maratonie: 3:37:19

Nieprzeczytany post

nodrog pisze:Żegnaj grupo 4:00
Jak w tytule. Dzisiaj mi zdiagnozowano zapalenie płuc i zalecono antybiotyk. W piątek ostatnia konsultacja lekarska, na której zapadnie decyzja biec czy nie biec.
Jak by nie była po antybiotyku nie pobiegnę na maksimum swoich przed-chorobowych możliwości więc 4:00 nie nabiegam. Trzymam kciuki i dbajcie o zdrowie.
Łącze się w smutku, z nadzieją że dasz radę dobiec :(
PKO
Awatar użytkownika
tregon
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 48:21
Życiówka w maratonie: 3:54:30

Nieprzeczytany post

no to faktycznie pech ... trzymam kciuki za zdrowie ...
mój blog biegowy

komentarze do bloga

nigdy nie jest a późno, aby postawić pierwszy krok do przodu ...

10 km -> 09.09.2012 r. - Lublin - 48:21
półmaraton -> 18.08.2012 r. - Krasnystaw - 1:52:05
maraton -> 08.06.2013r. - Lublin - 3:54:30
Awatar użytkownika
prawie maratończyk
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Jak w tytule. Dzisiaj mi zdiagnozowano zapalenie płuc i zalecono antybiotyk. W piątek ostatnia konsultacja lekarska, na której zapadnie decyzja biec czy nie biec.
Jak by nie była po antybiotyku nie pobiegnę na maksimum swoich przed-chorobowych możliwości więc 4:00 nie nabiegam. Trzymam kciuki i dbajcie o zdrowie.
Będzie dobrze, zdrowie najważniejsze, a maraton wygrać możesz zawsze :) :hahaha:
Awatar użytkownika
mariuszbugajniak
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37.29
Życiówka w maratonie: 2.59.02

Nieprzeczytany post

szkoda wielka, ale takie życie, miałem coś podobnego rok temu tylko wtedy miałem biec w olimpijskim
10km - 37.08 / 21km - 1.23.18 / 42km - 2.59

KOMENTARZE
Butik
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 49'59"
Życiówka w maratonie: 3h17'01"
Kontakt:

Nieprzeczytany post

robSSon pisze:Z informacji jakie udało mi się wyczytać wynika, że za balonem z napisem 4h ustawia się z reguły największa grupa osób. Dochodzą do tego jeszcze Ci, którzy przeszacowali swoje możliwości i których po drodze będziecie zagarniać. Czy w związku z tym będziecie biec w 2 różnych punktach (jedna osoba z przodu a druga w środku stawki) czy planujecie raczej biec i dyktować tempo wspólnie w pierwszym rzędzie ?
Stety / niestety balon 4h jest zawsze najbardziej oblegany - na to trzeba się przygotować. Zaczynać będziemy oboje obok siebie, osoby z przodu grupy trzymają się nas, a potem kolejne owieczki trzymają się ogonków tych z przodu - nie widzę innej możliwości W trakcie biegu ja lub Lidka co jakiś czas będziemy zwalniać, żeby zrobić przegląd armii, podpytać, czy wszystko OK, podgonić, kopnąć w tyłek itd, ale po takim zwolnieniu zawsze będziemy wracać do przodu. Wbrew pozorom utrzymanie równego tempa nie jest proste i musimy się nawzajem kontrolować, owieczki z przodu też od czasu do czasu mogą szturchnąć zająca, jak będzie coś nie tak -> nie jest to ani przesadna śmiałość ze strony prowadzonego, ani dyshonor dla prowadzącego, wszyscy jesteśmy takimi samymi uczestnikami biegu :)
Awatar użytkownika
Boguslaw
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 39:02
Życiówka w maratonie: 03:49:09
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Również życzę zdrowia! Niestety wrzesień ma to do siebie, że raz jest 30 stopni, a raz tylko 11. Idealna pogoda-wylęgarnia dla różnego rodzaju choróbsk :/
Ja na razie borykam się z bólem lewego kolana. Mam nadzieję, że przetrzyma te "jedyne" 42 km. i najdłuższe 195 m. w moim życiu.

Korzystając z okazji z chęcią się przedstawię. Chociaż wpisany przeze mnie wynik na 10 km zasugerował 2 strefę czasową, to zdaje się, że po kilku km pokornie dołączę do Waszej grupy. To mój maratoński debiut i raczej nie będę walczył o 2:15 ;)
Biegać zacząłem w marcu. W międzyczasie były 2 półmaratony [z życiówką w Jurajskim 1.43.03] i kilka dłuższych wybiegań. Piszę o tym, bo w życiu bym nie przypuszczał, że w 2012 wezmę udział w maratonie i będę pisał w wątku o grupie na 4h. Życie jednak czasami potrafi pozytywnie kopnąć w dupsko! :)

Przed samym maratonem najbardziej obawiam się o... nadmiar moczu w organizmie :/ Kolejki przed ToiToi'ami osiągają długość tych, znanych z czasów PRLu i wtedy pojawia się pytanie: czy zdążę? Czytałem gdzieś, że przed startem ludzie trzymają w dłoniach puste butelki i napełniają je stojąc już w strefach czasowych. Sorry za offtopa, ale u nas też się tak robi?
Ostatnio zmieniony 25 wrz 2012, 10:35 przez Boguslaw, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Awatar użytkownika
robSSon
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

czyli najlepiej by było ustawić się tuż obok Was - co przy takim tłoku pewnie nie będzie łatwe albo starać się trzymać balon w zasięgu wzroku i kontrolować tempo w miarę samodzielnie (kto ma sprzęt).
Ja najbardziej boję się tylko i wyłącznie tego, że na początku kopytka za bardzo będą rwać do przodu - pierwsza linia pozwoliła by tego uniknąć. Z drugiej strony w takim tłoku to i tak minie pewnie ze 3 km zanim tempo ustabilizuje się na dobre.
piotr_j
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 44:40
Życiówka w maratonie: 03:44:07

Nieprzeczytany post

robSSon pisze:kontrolować tempo w miarę samodzielnie (kto ma sprzęt)
Do tego wystarczy stoper, najlepiej z "lap'ami" :)
bluee5
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam ... i zgłaszam gotowość złamania 4h ... Będzie to mój debiut w maratonie, połówkę w marcu w Warszawie udało się zrobić w 1.45, niestety ostatnio kontuzja żeber i brak treningu przez prawie miesiąc ... staram teraz się nadgonić stracony czas, wiec mam nadzieje, że dotrzymam Wam kroku do samego końca :bleble:
Dla biegających z muzyką na ostatnie 2 km polecam ten kawałek ... http://www.youtube.com/watch?v=LAMrk-0RUzg ... poniesie do mety :)
Awatar użytkownika
rushatek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 44:41
Życiówka w maratonie: 4:18

Nieprzeczytany post

zamierzam.. po raz 3. ;)
i wstyd się przyznać, ale znów "na wariata". No może tym razem będzie lepiej, bo chcę gonić waszą grupę, może też być gorzej bo jestem p[o paskudnej Przeziębienu (przez duże P).. Najważniejsze, że w ogóle skorzystam z okazji :hejhej:
Awatar użytkownika
mariuszbugajniak
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37.29
Życiówka w maratonie: 2.59.02

Nieprzeczytany post

mnie już właśnie przeziębienie opuszcza więc jest dobrze, jutro 500m pływania i 15 minut sauny i czekam do niedzieli
10km - 37.08 / 21km - 1.23.18 / 42km - 2.59

KOMENTARZE
Liberty
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 42:12
Życiówka w maratonie: 3:29:26

Nieprzeczytany post

Chciałbym podziękować naszym pacemakerom. Było super, równe tempo. Nie opuszczałem Was do 37 kilometra, później fantazja trochę poniosła i udało się nabiec 3:57:01. Bez Was, by to było niemożliwe. Debiut zaliczony. Pozdrawiam serdecznie, człowiek w koszulce z nadrukiem Wierzba.
Biegam od listopada 2011. PB: Półmaraton Warszawski 2014 - 1:34:46. Toruń Maraton 2016 - 3:25:11.
Julek2012
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Ja rowniez serdecznie dziekuje za wytrwale holowanie .na koncu lekka ucieczka wiec nawet nie wiem jaki czas zrobili nasi kochani motywatorzy? http://maratonwarszawski.sts-timing.pl/ to jest link do wynikow jak narazie brutto

Pozdrawiam i dozobaczenia w marcu
SonnyCrockett
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

A mi się nie udało.
Zgubiłem grupę w Parku Natolińskim, było tam tłoczno, ktoś upadł trzeba było przepuszczać karetkę. Od Ursynowa biegło się już gorzej. Dopadłem metę z czasem 4:00:40
Zabrakło 41 sekund (!!!), więc jestem trochę wkurzony.
Ale koniec końców muszę powiedzieć, że debiut udany.

Nie wiem czemu ale wydawało mi się że albo złamię te 4h albo wyląduję na 4h15-20min
Kurczę jak teraz pomyślę, że to tylko 41sek to było to do nadrobienia na ostatnich 5km
misthunt3r
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48:42
Życiówka w maratonie: 4:14:37

Nieprzeczytany post

Dzięki za świetne prowadzenie biegło się fajnie przysłuchując się radosnej rozmowie Lidki z resztą ekipy. Niestety żołądek nie pozwolił z wami zostać dłużej niż do 26km. Szkoda, potem siadło już wszystko :( Ale spoko, jak nie teraz to kiedyś tam.
Obrazek
Because Running Sucks
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ