Pakiet odebrałem, jestem już mocno nakręcony Stadion Narodowy jest niesamowity, dobry pomysł z metą na nim. Trasa końcówki maratonu jest już wyznaczona.
Bardzo się cieszę że wreszcie po roku poszukiwań kupiłem sobie startówkę Reeboka - są tam na stoisku reerun.pl ale niestety kupiłem ostatnią XL'kę, mniejszych rozmiarów jest jeszcze trochę.
Fajna impreza ale bierzcie gotówkę bo kartami nie zapłacicie a najbliższy bankomat w przejściu podziemnym przy rondzie Waszyngtona.
Witam,
a ja mam pytanie o parkingi, bo coś dla mnie ta informacja od organizatora (jest poniżej) jest trochę niejasna.
Które to są parkingi na terenie stadionu narodowego? Czy to są parkingi które są za płotem okalającym stadion? Jeżeli tak, to zrozumiałe, że ta mnie będzie parkowania.
Ale co z parkingami, które są za Stadionem Narodowym, od strony ul.Zielenieckiej? Czy te parkingi też będą niedostępne? Tam jest bardzo dużo miejsca do parkowania i dlatego to jest dla mnie niezrozumiałe, żeby te parkingi były niedostępne. Poza tym parkingi przy dworcu Warszawa Stadion. No i organizator nic o tych parkingach nie wspomina. Może, ktoś wie jak to jest.
Z góry dziękuję za informację.
Pozdrawiam,
Michał
"Duże parkingi miejskie zlokalizowane są m.in. pod Pałacem Kultury i Nauki (parking płatny), na Placu Konstytucji, przy Dworcu Powiśle. Podczas trwania maratonu miejsca parkingowe na terenie Stadionu Narodowego w Warszawie będą niedostępne. Osoby podróżujące samochodami prosimy o parkowanie samochodów na parkingach i przemieszczenie się na start komunikacją miejską."
na parkingi między narodowym a PKP warszawą stadion na pewno można wjechać z nadbrzeża szczecińskiego lub od strony targowej - obecnie jest tam masa miejsca. Ulice mają zostać zamknięte dopiero z nocy sobota/niedziela więc nie powinno być problemu z parkowaniem. Jeśli ktoś wie jak to miejsce będzie wyglądało w niedzielę - również prosiłbym o informację:)
Svolken pisze:A ja płaciłem kartą, więc nie wprowadzaj w błąd.
Nie wprowadzam w błąd - nie mieli terminalu w sklepie z koszulkami. Inne stoiska mogą mieć terminale ale nie wszystkie jak widać po moim przykładzie więc lepiej brać gotówkę bo z Narodowego przejść do najbliższego bankomatu zajmuje kilka minut.
dajcie spokoj to dosc istotna informacja. wystarczy ze w jedny mmiejscu nie beda chcieli przyjac karty i juz jest problem, szczegolnie dla kogos kto nie ma calego dnia na latanie miedzy stadionem a bankomatem ...
na razie widzialam jedynie fotki plyty. wyglada na to ze jeszcze na stadionie trzeba bedzie kawalek pobiec wzdluz widowni