Arek Bielsko pisze:wg mnie to kazda z tych imprez bije na głowe swoją atrakcyjnością (atmosfera, okoliczności przyrody i tego), nie tylko MW (żeby nie było), ale także każdy płaski miejski asfaltowy maraton,
wiem, że własnie wypowiedziałem wojnę zwolennikom MW (i innych) i mam przechlapane... ale cóż... takie życie... za moje poglądy biegowe jestem w stanie zostać zbiczowany na forum
nie o to chodzi, po prostu - przysłowiowo i dosadnie - porównujesz oko do dupy.
to jakby napisać, że WSZYSTKIE Twoje imprezy ssą z połykiem, bo ja to przeliczam tak:
każda 5 minut powyżej życiówki na dystansie to +1zł za każdy kilometr trasy
i tak na przykład karkonoski zrobię w 4h to wychodzi +75 min co daje 25*42zł = 1050pln dodatkowo do ceny, trochę dużo jak za jeden bieg...
czy to ma sens? zupełnie nie, tak samo jak Twoje kilometrowzniesienia, aczkolwiek masz pełne prawo tak sobie oceniać biegi.
porównywanie atmosfery na Wawrzyńcu z atmosferą np. Wiednia to jeszcze większa bzdura i abstrakcja...
a na koniec zapytam - jakie auto jest lepsze:
Ułaz, czy Ferrari Testarossa?
podkreślam, że nie pytam o to, które ma mocniejszy silnik, lepiej daje na prostej, czy radzi sobie w terenie, ani nawet nie interesuje mnie przelicznik "jakości" do ceny - po prostu, które jest
lepsze?
co do ceny warszawskiego - już dzisiaj pisałem gdzieś - drogi to jest Wiedeń, poza tym, czy ktoś kogoś zmusza do biegania w wawie w maratonie? mamy już dziesiątki maratonów w Lipkach Dolnych, a i nawet większych miastach, za przysłowiową złotówkę, czemu to w wawie startuje właśnie tysiące biegacze, nie dziesiątki? jak na tych tanich?
nie stać kogoś i mu smutno? to niech zarobi, popracuje zamiast wylewać żale na forach...
mnie nie stać ciągle na Reventona Lamborghini i czy piszę na forum Lambo, że on za drogi?!
możecie sprawdzić - nick mam wszędzie taki sam.
a może zamiast biadolić warto by coś potrenować? bo potem znowu będzie płacz, że było na trasie wszystkiego za mało, trasa też była jakaś nie-taka, wszystko wina orga, a ja pobiegłem słabo i mocno się zmęczyłem...