Tak, będzie taka możliwość w biurze zawodów.hyundaii pisze: Czy bedzie mozna gdzies kupic koszulke z Silesia Maraton?
SILESIA MARATHON 2010
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
A już w najbliższy czwartek zapraszam wszystkich, którzy chcą sprawdzić jak biega się na trasie Maratonu, na wspólny trening.
Zbiórka o 19 przy Pomniku Powstańców Śląskich.
Do zobaczenia:)
Zbiórka o 19 przy Pomniku Powstańców Śląskich.
Do zobaczenia:)
- silesiamarathon.pl
- Wyga
Przypominamy, że już ostatni moment na dokonanie niższej opłaty startowej. Osoby których wpłaty dotrą do nas po 25 kwietnia będą musiały uzupełnić kwotę do 80 zł w biurze zawodów.
Silesia Marathon - Twój bieg. Twoje zwycięstwo!
- Kapitan Bomba!
- Zaprawiony W Bojach
Widzę, że jednak pętla po ateście trochę się zmniejszyła w stosunku do pierwotnych planów.
Duch ciało opuścił... nie ma mnie tu...
- silesiamarathon.pl
- Wyga
No tak, choć otrzymaliśmy kilka listów "że trasa jest za długa" doświadczenie "robi swoje". Google Maps czy MapMyRun oczywiscie pomagają określić dystans jednak atest po raz kolejny pokazuje, że na odcinku faktyczny (atestowany) dystans może być i najczęściej jest krótszy. Stąd nasza pierwotna propozycja była o kilkaset metrów dłuższa.jacuś pisze:Widzę, że jednak pętla po ateście trochę się zmniejszyła w stosunku do pierwotnych planów.
Najważniejsze, ze teraz wszystko się zgadza ... co do centymetra.
- silesiamarathon.pl
- Wyga
Akademia Wychowania Fizycznego im. Jerzego Kukuczki w Katowicach w czasie Silesia Maraton będzie wykonywała:
- Pomiar tkanki tłuszczowej
- Spirometrię
- Pomiary składu ciała
Zapraszamy do punktu Uczelni ustawionego tuż przy mecie.
- Pomiar tkanki tłuszczowej
- Spirometrię
- Pomiary składu ciała
Zapraszamy do punktu Uczelni ustawionego tuż przy mecie.
- Kapitan Bomba!
- Zaprawiony W Bojach
może i głupie pytanie ale co to jest pomiar składu ciała? 

- silesiamarathon.pl
- Wyga
Losowanie nagród (tombola) wśród wszystkich biegaczy, którzy ukończą bieg odbędzie się zaraz po ceremonii wręczenia nagród zwycięzcom.
Do rozlosowania mamy 6 komputerów (laptopy) oraz nagrody ufundowane przez firmę New Balance. Każdy zawodnik razem z numerem startowym otrzymuje "bon" na losowanie. Bony zostaną zebrane przed samym losowaniem tak by nasza zabawa dotyczyła tylko osób, które pozostaną z nami do finału imprezy.
Do rozlosowania mamy 6 komputerów (laptopy) oraz nagrody ufundowane przez firmę New Balance. Każdy zawodnik razem z numerem startowym otrzymuje "bon" na losowanie. Bony zostaną zebrane przed samym losowaniem tak by nasza zabawa dotyczyła tylko osób, które pozostaną z nami do finału imprezy.
- silesiamarathon.pl
- Wyga
Nie ma głupich pytań.jacuś pisze:może i głupie pytanie ale co to jest pomiar składu ciała?
Pomiar składu ciała to bardzo szerokie określenie - nie wchodząc w szczegóły najczęściej wykonywany jest poprzez bioimpedancja elektryczna
To metoda wykorzystywana do oceny kompozycji organizmu, polegająca na pomiarze oporu elektrycznego tkanek. Jest prosta i łatwa do przeprowadzenia, nieinwazyjna, możliwa do wykonania niemalże w każdych warunkach.
Do pomiarów składu ciała, analizującą parametry takie jak:
TBW - woda całkowita (w litrach i %)
ECW - woda pozakomórkowa (w litrach i %)
ICW - woda komórkowa (w litrach i %)
FM - masa tłuszczowa ( w kg i %)
FFM - masa beztłuszczowa, aktywna (w kg i %)
BCM - masa komórkowa (w kg i %)
MM - masa mięśniowa (w kg i %)
Nae/Ke - stosunek sód/potas
BMR - przemiana podstawowa (kcal)
BMI - index masy ciała
BCMI - index masy komórkowej ciała
PA - kąt fazowy między rezystancją a reaktancją
- Kapitan Bomba!
- Zaprawiony W Bojach
dzięki za wyjasnienie! super sprawa z tym pomiarem! może skorzystam
- ArturS
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Oj, coś z tymi kibicami nie bardzo było. Kręciłem się tam ze znajomymi dopingując koleżankę z klubu z transparentem MARZENKA i wydawało się, że byliśmy jednymi z nielicznych 

- piter82
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 40:32
- Życiówka w maratonie: 3:22:xx
ja badałem pojemność płuc i mam 94% normy, hmm nie wiem co to za norma heh kolesie przedemną mieli po 30-60% nie wiem na jakiej to zasadzie ustalają tą normę skoro biegacze jej nie przekraczają a teoretycznie powinni mieć większą pojemność niż zwykli ludzie. Do tego drugiego pomiaru nie chciało mi się stać w kilkunastoosobowej kolejce
Ciągle do przodu pokonując własne słabości
10k - 40:32 - 05.10 15k - 01:04:39 - 09.10 21,097k - 1:29:57 - 09.10 42,195k - 03:22:36 - 09.09
Mój Blog Aktywni Sportowo
GG 730243
10k - 40:32 - 05.10 15k - 01:04:39 - 09.10 21,097k - 1:29:57 - 09.10 42,195k - 03:22:36 - 09.09
Mój Blog Aktywni Sportowo
GG 730243
-
- Rozgrzewający Się
Ile razy Was widziałam, to od razu dostawałam kopa!!! Gdyby więcej było takich kibiców....ArturS pisze:Oj, coś z tymi kibicami nie bardzo było. Kręciłem się tam ze znajomymi dopingując koleżankę z klubu z transparentem MARZENKA i wydawało się, że byliśmy jednymi z nielicznych
Wy byliście super! Dzęki!
- Kapitan Bomba!
- Zaprawiony W Bojach
a ja kibica jednego znajomego spotkałem - Pitera82
co do badania pojemności płuc to mam 73% normy i pojemność 3,93 l.... trochę mnie dziwi te 73% - nie palę, regularnie uprawiam sport, z tego wynika, ze większość ludzi ma wieksze płuca ode mnie?
co do badania pojemności płuc to mam 73% normy i pojemność 3,93 l.... trochę mnie dziwi te 73% - nie palę, regularnie uprawiam sport, z tego wynika, ze większość ludzi ma wieksze płuca ode mnie?