38. Marathon de Paris 2014

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
mafik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:52
Życiówka w maratonie: 3:59:06

Nieprzeczytany post

borova pisze: (a ze planuje biec na 3:45 to sie wlasnie do takich sredniakow zalapie:D ). Ale! damy radę:) I skolekcjonujemy paczkę wspomnień :)
No to pewnie będziemy biec gdzieś niedaleko siebie. Ja też strefa fioletowa i mam nadzieję zejść poniżej 3:45 :hej:

Tak a'propos lekarzy, czy ktoś zna jakieś miejsce w Warszawie, gdzie można by pójść do lekarza po zaświadczenie?
Tylko nie chodzi mi o zupełną lipę (takie na sztukę to sobie załatwię bez problemu) - chętnie zrobię Echo, próbę wysiłkową czy co tam jeszcze potrzeba.
Byłem w Centralny Ośrodku Medycyny Sportowej, ale tam mnie zupełnie rozbawili. Nie potrzebują ani Echa serca, ani próby wysiłkowej, ale musi być np. stomatolog, laryngolog, okulista, itd.... Inaczej nie wystawią.

P.S. tylko oczywiście chodzi mi o jakieś rozsądne ceny a nie "pakiet biegacza" z LuxMedu za 1050 PLN :wrr:
Obrazek
PKO
Awatar użytkownika
golon4
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:42
Życiówka w maratonie: 03:32:22
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Witajcie :)
ja zaświadczenie mam od lekarza rodzinnego podpisała mi bez problemu które sobie pobrałem z ich strony na Maraton zeskanowałem i wysłałem im przez e-mail i odpisali mi że moje zaświadczenie jest prawidłowe i żebym pamiętał by je wziąć ze sobą bo muszę jeszcze na miejscu okazać :)

ja ze znajomym i rodziną jego lecimy w piątek przed 8 rano z Wa-wy , a powrót w poniedziałek wieczorem :)
ja jestem w grupce sektorze czerwonym 3h 00 ale trenuje pod wynik w granicach 2h 40 - 45min

macie koszulki kadrowe na Maraton w Paryżu ? ja mam ale rozmiar L i trochę za wielka jest :( szukałem rozmiaru M ale nie znalazłem do kupienia w internecie a tak nie wiem gdzie mógłbym taką nabyć

Jak wam treningi idą ? ja plan realizuje od trenera tak jak rozpisuje mi go i wszystko idzie zgodnie z planem
już czekam na wylot do Paryża i by tam pobyć i pozwiedzać i na sam start bo jeszcze nie byłem nigdy w Paryżu :)
mam nadzieje że w biegu na poniżej 3h nie będzie dużego tłoku na trasie :D
Awatar użytkownika
robSSon
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

golon4 pisze: ja ze znajomym i rodziną jego lecimy w piątek przed 8 rano z Wa-wy , a powrót w poniedziałek wieczorem :)
ja jestem w grupce sektorze czerwonym 3h 00 ale trenuje pod wynik w granicach 2h 40 - 45min

macie koszulki kadrowe na Maraton w Paryżu ? ja mam ale rozmiar L i trochę za wielka jest :( szukałem rozmiaru M ale nie znalazłem do kupienia w internecie a tak nie wiem gdzie mógłbym taką nabyć D
No to lecimy w 2 strony tą samą maszyną. Ja biegnę na czas 3:35-3:40 a jak forma pozwoli to spróbuję zbliżyć się do 3:30 ale na razie nie nastawiam się na ten czas. Wszystko okaże się po połówce w Wiązownej.
Koszulkę kupiłem na allegro, zwykłą niemarkową techniczną biało czerwoną na ramiączkach- bez żadnego logo producenta. Do tego na innej aukcji orzełka do przyklejenia i wyszedł ładny zestaw. Do tego b-cz subtelna flaga na spodenki.
Co do zaświadczenia to echo zrobiłem w luxmedzie za jakieś 30 zł a próbę wysiłkową w Wawrze w gabinecie Olympiakos u dr Mizery- polecam bo to bardzo ciekawy materiał do analizy. Do całości dołączyłem komplet badań krwi, które i tak robię regularnie przynajmniej 2x w roku i z podstemplowaniem przez lekarza I kontaktu nie było żadnych problemów.
mafik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

robSSon pisze:Co do zaświadczenia to echo zrobiłem w luxmedzie za jakieś 30 zł a próbę wysiłkową w Wawrze w gabinecie Olympiakos u dr Mizery- polecam bo to bardzo ciekawy materiał do analizy. Do całości dołączyłem komplet badań krwi, które i tak robię regularnie przynajmniej 2x w roku i z podstemplowaniem przez lekarza I kontaktu nie było żadnych problemów.
W Luxmedzie zrobiłeś Echo serca za 30 PLN? Ale to chyba masz jakiś abonament, bo nie sądzę, żeby była to komercyjna cena. Jeżeli jednak, to daj znać gdzie.
Co do tego Olympiakosa, to robiłeś tam próbę wysiłkową (EKG wysiłkowe), czy badania wydolnościowe? (bo na ich stronie w ich ofercie jest tylko to drugie). Jeżeli to była próba wysiłkowa to do jakiego tętna dojechałeś (do ilu Ci pozwolili)?
Obrazek
Awatar użytkownika
robSSon
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Przepraszam za zamieszanie. W Luxmedzie za 3 dychy robilem oczywiście nie echo tylko EKG a w Olympiakosie badanie wydolnościowe. HRMax mi wyliczyli na 191 (spoczynkowe 50) a VO2Max 56.
mafik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dzięki za info ... a myślałem że jakieś promocje / cuda :echech:
Tak czy inaczej chyba pójdę tropem Echo + próba wysiłkowa + morfologia i z papierami do rodzinnego po zaświadczenie.
Nigdy takich rzeczy nie robiłem i przy okazji chciałbym się dowiedzieć w jaki stanie jest "pompka".
Echo w Luxmedzie kosztuje 146 PLN. Tylko do której placówki pójść, żeby ktoś to mądry to zrobił ... (bo np. ortopedów to mają co najmniej "wątpliwej jakości")
Próba wysiłkowa w Luxmed to 125 PLN (ale znów liczy się osoba opisująca a nie Luxmed).
Obrazek
Awatar użytkownika
robSSon
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Próbę wysiłkową chciałem też zrobić w Luxmedzie ale jak zapytałem o to jak wygląda samo badanie to podziękowałem grzecznie. Badanie jest na bieżni ale jak osiągniesz wartość 220-wiek to badanie się kończy :) EKG robiłem na ul. Szernera. Opis robił lekarz z doktoratem i sprawiał bardzo dobre wrażenie.
Awatar użytkownika
pejot
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:44:44
Życiówka w maratonie: 3:32:39
Kontakt:

Nieprzeczytany post

robSSon pisze:[...] Badanie jest na bieżni ale jak osiągniesz wartość 220-wiek to badanie się kończy :) [...]
Znam dwa przypadki znajomych, gdzie badający przy pewnej wartości HRmax zakończył badanie z diagnozą "nie należy biegać". Paranoja.
mafik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

robSSon pisze:Próbę wysiłkową chciałem też zrobić w Luxmedzie ale jak zapytałem o to jak wygląda samo badanie to podziękowałem grzecznie. Badanie jest na bieżni ale jak osiągniesz wartość 220-wiek to badanie się kończy :) EKG robiłem na ul. Szernera. Opis robił lekarz z doktoratem i sprawiał bardzo dobre wrażenie.
220-wiek to i tak nieźle. Przynajmniej w II zakresie bym biegł. W COMS nie chcieli powiedzieć mi wprost do ilu ciągną, ale wywnioskowałem że do 70-75 % ...
Tę informację o tym że dają pobiec 220-wiek masz też z Szernera? Bo wtedy pewnie bym się do nich odezwał.
A wiesz może w których ośrodkach w W-wie realizują ten pakiet "Bezpieczne uprawianie sportu"? Cenę ma chorą i nie wchodzi dla mnie w grę, ale może wybrać się do ośrodka gdzie to robią i wtedy przynajmniej może lekarze są bardziej w temacie biegania...
Obrazek
Awatar użytkownika
robSSon
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

mafik pisze: Tę informację o tym że dają pobiec 220-wiek masz też z Szernera? Bo wtedy pewnie bym się do nich odezwał.
Tak, rozmawiałem tam właśnie z lekarzem, który taką próbę przeprowadza i to on mi powiedział, że przy 220-wiek w zasadzie badanie się kończy.
Awatar użytkownika
golon4
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

to fajnie że w tym samym samolocie polecimy :) może uda się widzieć
a takie pytanko orientuje się ktoś jak z parkingiem jest przy Okęciu ? by zostawić auto na te 4dni ? jakiś płatny parking i bez problemu można zostawić auto ? no i ile jest od lotniska czy jest on zaraz obok ?
Awatar użytkownika
robSSon
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Ja zawsze korzystam z www.parkinglotniskowy.pl przyjeżdżasz tam, pakujesz walizeczki do busa busem jedziesz pod drzwi terminala. Analogicznie po przylocie. Po wyjściu z samolotu dzwonisz i po paru minutach bus przyjeżdża pod terminal i zabiera Cię na parking. Opłata za dobę w/g cennika na stronie. Wychodzi spoooooooro taniej niż ten parking na Okęciu.
Awatar użytkownika
golon4
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

dzięki za link :) patrzyłem fajny parking myśle ze tez z niego skorzystamy
fajnie jakby udało sie zobaczyć i spotkać przed wylotem na miejscu na lotnisku i pogadać :)
my lecimy w 4ke , a TY ? :)
Awatar użytkownika
robSSon
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Ja tylko z żoną :)
tkrajewski
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam

Jestem szczęśliwcem, który również zapisał się na Maraton w Paryżu. Jest to moja pierwsza impreza zagraniczna i w związku z tym nie mam doświadczenia w niezbędnych dokumentach. Certyfikat medyczny udało mi się dziś uzyskać, jednak na stronie jest jeszcze informacja, aby wydrukować dokument w PDF, który na moim profilu jest niedostępny. Czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć, czy dokument ten jest niezbędny i co należy zrobić aby go wydrukować.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ