32. Maraton Warszawski
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Reerun na Bemowskim Biegu Przyjaźni ( 19.09) oraz Maratonie
Warszawskim ( 23-25.09). Autoryzowany mobilny sklep biegowy Reerun
Store zapewni atrakcje dla wszystkich biegaczy i nie tylko! Przyjdź i
przekonaj się sam, jakie letnie promocje przygotował sklep Reerun-
atrakcyjne ceny obuwia biegowego i odzieży, najnowsza kolekcja biegowa
Reebok a także ZIG TECH!
Zig Tech to najnowsza technologia Reebok, która wykorzystując
strukturę zyg zaka w podeszwie, dodaje energii i odciąża kluczowe
mięśnie nóg. W sklepie Reerun nowe Reebok ZIG TECH mają także
wyjątkową cenę promocyjną 10% niższą niż cena detaliczna!
Do tego wizyta eksperta Reebok, który pomoże dobrać profesjonalne
obuwie biegowe oraz doradzi w kwestiach treningu!
Przyjdź i przekonaj się sam, jakie atrakcje przygotował dla Ciebie
mobilny sklep Reebok- Reerun Store!
www.reerun.pl
--
Warszawskim ( 23-25.09). Autoryzowany mobilny sklep biegowy Reerun
Store zapewni atrakcje dla wszystkich biegaczy i nie tylko! Przyjdź i
przekonaj się sam, jakie letnie promocje przygotował sklep Reerun-
atrakcyjne ceny obuwia biegowego i odzieży, najnowsza kolekcja biegowa
Reebok a także ZIG TECH!
Zig Tech to najnowsza technologia Reebok, która wykorzystując
strukturę zyg zaka w podeszwie, dodaje energii i odciąża kluczowe
mięśnie nóg. W sklepie Reerun nowe Reebok ZIG TECH mają także
wyjątkową cenę promocyjną 10% niższą niż cena detaliczna!
Do tego wizyta eksperta Reebok, który pomoże dobrać profesjonalne
obuwie biegowe oraz doradzi w kwestiach treningu!
Przyjdź i przekonaj się sam, jakie atrakcje przygotował dla Ciebie
mobilny sklep Reebok- Reerun Store!
www.reerun.pl
--
- DOM
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34:27
- Życiówka w maratonie: 2:36:045
Nie rozumiem lansowania Jakubczak jako faworytki. Na razie nic nie osiągnęła w półmaratonie, a ostatni start tylko potwierdził, że chyba długie dystanse nie dla niej. Albo że nie tak łatwo przestawić się ze średnich na długie.
- pixos
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 39:42
- Życiówka w maratonie: 3:58
Orientuje się ktoś może, czy na targach przed maratonem będą organizowane badania biomechaniki stóp (asics foot id lub coś podobnego)? Chętnie skorzystałbym z okazji, aby fachowo zbadać się pod kątem przyszłego zakupu butów. Z tego co się orientuję, przed półmaratonem w marcu coś takiego miało miejsce w biurze zawodów.
A jeżeli ktos ma info na ten temat, to może wiadomo mu też, czy na takie badanie trzeba się będzie wcześniej jakoś zarejestrować, czy może pełen spontan i kto pierwszy ten lepszy?
A jeżeli ktos ma info na ten temat, to może wiadomo mu też, czy na takie badanie trzeba się będzie wcześniej jakoś zarejestrować, czy może pełen spontan i kto pierwszy ten lepszy?
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 55
Cześć, chciałem się przywitać. Będę biegł pierwszy raz i mam strasznego pietra celuje w okolice 4,30, tak mi wyszło z różnych kalkulatorów , 30 zrobiłem w 3,15, 20 w 2,00. Macie jakieś rady co zrobic żeby nie stresować sie tak bardzo ?
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 46:19
- Życiówka w maratonie: 04:04:57
-
- Rozgrzewający Się
Kurcze, no bo własnie ja zaczynam wpadać w panikę, że może popełniłem błąd, że nie pobiegłem dalej niż 30km. Dwa razy zrobiłem 30km (w tym raz w górach) a tak regularnie latam 20km w weekendy, od ok miesiąca dodałem też w tygodniu interwały 30 minut seriami (15 sprint, 30 rest - w sumie 5,5 km). Ale boje się, że powinienem przynajmniej raz zrobic wiecej niz 30km a teraz juz za późno ;(
-
- Wyga
Treninigi powyzej 2,5 h przed maratonem maja przede wszystkim za zadanie przyzwyczaic psyche do dlugiego wysilku. Sa trenerzy, ktorzy zalecaja nawet treningi maks. do 2 godzin, poniewaz sa mniej eksploatujace, a efekt jest podobny. Zatem nie ma co panikowac, ze zrobiles 30, a nie 35. Czemu od razu nie 42? Maraton ma byc kulminacja, a nie powtorzeniem treningu.
-
- Rozgrzewający Się
OK, dzięki! Przed półmaratonem w marcu wzięło mnie dzień przed a teraz podobnie jak kolega od tygodnia już zaczynam wariować i stąd moje pytanie bo mam pietra, że nie zrobiłem wszystkiego jak trzeba.
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 46:19
- Życiówka w maratonie: 04:04:57
-
- Dyskutant
- Życiówka w maratonie: 4:58
Eh, Ty to masz ,,problem'' Ja zrobiłem w ostatni weekend 30 km w 3 h 7 min i byłem wykończony, wcześniej tylko jedną 20-stkę, a tak biegam raz w tygodniu 10 km lub 15 km. Na więcej nie mam czasu. Przebiegłem jak na razie jeden maraton w 4 h 58 min, więc długo. Nie mam wątpliwości, że przebiegniesz. Mam wrażenie, że panikujesz ze względu na to JAK przebiegniesz czasowo, a nie CZY przebiegniesz. Pomyśl, że biegną osoby naprawdę ,,niedotrenowane'' (tak jak ja) i liczą , że jakoś przebiegną. I tak wszystko będziesz dostosowywał na trasie - tak jak Ci organizm pozwoli, warunki zewnętrzne, itd. Nie ma się co martwić na zapas - to ma być frajda, nie zdajesz egzaminu przed szacowną komisjąyashio pisze:Kurcze, no bo własnie ja zaczynam wpadać w panikę, że może popełniłem błąd, że nie pobiegłem dalej niż 30km. Dwa razy zrobiłem 30km (w tym raz w górach) a tak regularnie latam 20km w weekendy, od ok miesiąca dodałem też w tygodniu interwały 30 minut seriami (15 sprint, 30 rest - w sumie 5,5 km). Ale boje się, że powinienem przynajmniej raz zrobic wiecej niz 30km a teraz juz za późno ;(
- arasvolvo
- Rozgrzewający Się
- Życiówka w maratonie: 4.29.37
Nie wiem jak Paweł ale ja tylko połóweczkę w Pile zaliczyłemyashio pisze:Pawel i Ares - czy w ramach przygotowan pobiegliscie dalej niz 30 km?
Bieg zaczyna się po 40 tce