V Bieg "MANIACKA DZIESIĄTKA" - 14 marca 2009 !!!

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Tomek Michałowski
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

też udało mi się zaliczyć ten piękny bieg , jest jednak coś magicznego w tej poznańskiej Malcie...
wykręciłem 39.20 z czego jestem bardzo zadowolony bo po ostatnim półmaratonie trenowało mi się raczej średnio i zarazem mało tak więc do biegu podszedłem z marszu ,we czwartek jeszcze zrobiłem trening w górach i nie wiedziałem jak będzie, są jeszcze jednak potężne rezerwy i to jest optymistyczne , kolano w 100% sprawne :bleble:

co do organizacji same plusy , największy za start z ul .Baraniaka , pomogło to uniknąć tłoku na starcie i jest z górki więc pierwszy km złapałem 3.40 :bum:

2 minusy
brak wody lub napoju na mecie
brak koszulki w pakiecie
Tomek
PKO
Tomek Michałowski
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

a i zapomniałem dodać ,że na trasie przygrywały 3 ostre kapele rockowe , fajnie się leci jak muzyka na żywca gra obok
jedna z nich ma już stały , dyżurny numer "Poznań maraton"
Tomek
wykastrowany kot
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Tomek Michałowski pisze:a i zapomniałem dodać ,że na trasie przygrywały 3 ostre kapele rockowe , fajnie się leci jak muzyka na żywca gra obok
jedna z nich ma już stały , dyżurny numer "Poznań maraton"
Mi akurat te kapele przeszkadzały. Nie chcę powiedzieć, że nie powinno ich być. Musieliby się wypowiedzieć wszyscy. Po prostu ja byłem w takim stanie psycho-fizycznym, że taka nagła głośna muzyka odbierała mi resztkę sił i koncentracje. A grali fajnie!
Pozdrawiam!
wykastrowany kot
Tomek Michałowski
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

widziałem Cię Jumper ze 3 razy :-), Ooco też mi mignął ale byłem tak pochłonięty tym ,że byliśmy sponsorem ,że nie miałem czasu na towarzyskość , i nawet chipa zapomniałem oddać a potem gnałem na imieniny w drugi koniec Polski

spokojnie Jumperku, to Twoja pierwsza dyszka w życiu, 52 minuty z takiego stażu treningowego i wagi to naprawdę nieżle
teraz już będzie tylko lepiej , zapraszamy do Gniezna 4.04 na dychę , poprawisz swój PB
Tomek
gasper
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Tomek Michałowski pisze:też udało mi się zaliczyć ten piękny bieg , jest jednak coś magicznego w tej poznańskiej Malcie...
wykręciłem 39.20 z czego jestem bardzo zadowolony
to musieliśmy kawałek drugiego kółka biec razem ale potem odpadłem i byłem pare sekund za Tobą - ale z moją tuszą i tak mi sie udało osiągnąć cel i złamać 40 min :)
Tomek Michałowski
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

no to klasa , ach my amatorzy... biegniesz w Gnieżnie ?
Tomek
gasper
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Tomek Michałowski pisze:no to klasa , ach my amatorzy... biegniesz w Gnieżnie ?
mam rozterki czy biegać w Gnieźnie czy następnego dnia w Biegu Sokoła na 15 km gdzie zostałem wczoraj zaproszony przez dawnych kolegów z tras biegowych :)
Tomek Michałowski
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

gasper pisze:
mam rozterki czy biegać w Gnieźnie czy następnego dnia w Biegu Sokoła na 15 km gdzie zostałem wczoraj zaproszony przez dawnych kolegów z tras biegowych :)
ha, ha - to leć i tu i tu :echech:
pojechali trochę po Maniackiej u konkurencji co ?
Tomek
gasper
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Tomek Michałowski pisze:
gasper pisze:
ha, ha - to leć i tu i tu :echech:
pojechali trochę po Maniackiej u konkurencji co ?
biegałem 15 lat temu i teraz po latach przerwy rozwalają mnie "problemy" niektórych
Awatar użytkownika
Nagor
Ekspert/Trener

Nieprzeczytany post

No wiesz Gasper, problem braku pączka to sprawa bardzo poważna... ; )
Tomek Michałowski
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ale za to mamy inny problem , pojawili się Boraci na biegowych zawodach w Poznaniu i to od razu w marcu

mam te same odczucia Gasper co Ty, biegam od 92 i uważam ,że niektórym się w d...ach poprzewracało

Fehlau w sumie nieżle po kontuzji , 30.42, szkoda ,że znowu jakiś rusek wygrał
Tomek
wykastrowany kot
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Wojtek niedawno pisał, że Jurek Skarżyński nie biega już tak żwawo. Kurcze chciałbym po 50-tce wykręcać niewiele ponad 35min i robić 3 miejsce w swojej kategorii!
Pozdrawiam!
wykastrowany kot
Awatar użytkownika
Nagor
Ekspert/Trener

Nieprzeczytany post

Właśnie, a propos tych biegaczy ze Wschodu - w momencie, gdy się pojawiają pieniądze, oni się zlecą jak stonka. Arti, nie rozważasz wprowadzenia nagród pieniężnych tylko w kategorii "obywatele polscy"? Ewentualnie rozwiązaniem jest wprowadzenie badań antydopingowych, wtedy ci ze wschodu znikają jak wywiani. W przeciwnym razie będziemy tu mieli mistrzostwa Ukrainy.
Tomek Michałowski
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

jumper pisze:Wojtek niedawno pisał, że Jurek Skarżyński nie biega już tak żwawo. Kurcze chciałbym po 50-tce wykręcać niewiele ponad 35min i robić 3 miejsce w swojej kategorii!
nie zapominaj stary jąką on ma przeszłość biegową , to są rejony zarezerwowane nie dla nas, 2:11 coś tam
Tomek
gasper
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Nagor pisze:Właśnie, a propos tych biegaczy ze Wschodu - w momencie, gdy się pojawiają pieniądze, oni się zlecą jak stonka. Arti, nie rozważasz wprowadzenia nagród pieniężnych tylko w kategorii "obywatele polscy"? Ewentualnie rozwiązaniem jest wprowadzenie badań antydopingowych, wtedy ci ze wschodu znikają jak wywiani. W przeciwnym razie będziemy tu mieli mistrzostwa Ukrainy.
troche jestem zniesmaczony takim podejściem.... zobaczcie ilu naszych opędza biegi na zachodzie a w czasach gdy ja biegałem było tego jeszcze więcej i nikt nie posądzał nas o doping a mieli większe przesłanki np. Niemczak. Nie pojadę na żaden bieg, gdzie będzie rozdzielenie na Polaków i pozostałych. A jak ktoś ma wątpliwości co do uczciwości to niech załatwi albo chociaż postraszy badaniami - pamiętajmy o domniemaniu niewinności !
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ