Cracovia Maraton

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Awatar użytkownika
emte
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Pomysł z pisakiem na razie przemawia najbardziej. I nawet podpisanie się zwykłym dziecięcym flamastrem jest dość trwałe i to mimo pocenia się. Ale, na Boga, zróbcie najpierw coś z tą pogodą!!!!!!!!!!!! :bum:
Marek T.
New Balance but biegowy
PAwel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Prognoza pogody dla Krakowa na sobotę:

min. 10, max 21 stopni, zachmurzenie częściowe, oby się sprawdziło.

koszulki są w drodze. Dzisiaj odbieram partię Reeboka. Drukarnia szykuje matryce. Ale NewLine na sobotę chyba nie będzie gotowy.

Zatem pod pomnikiem o 9.30. Do zobaczenia. Jeśli znajdą się chętni, mogę poprowadzić na 3:15, równiutko po 4.37 na km, od startu do mety.
ENTRE.PL Team
Awatar użytkownika
stachnie
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: 3:10:04
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Widzę, że szykują się spore grupy na 4:00 i 3:30  ;)  Ja zamierzam biec zależnie od pogody: spróbować złamać 3:20, pobiec na 3:30, w najgorszym wypadku nie przejmować się czasem i po prostu przebiec. Jeśli sprawdzi się prognoza podana przez PAwła, to pewnie zdecyduję się na wariant 1.

No, to do zobaczenia pod "Adasiem"! Będę łatwo rozpoznawalny: niewysoki (168 cm), dość chudy, czapka w barwach maskujących z naszytym czymś, co w założeniu miało być lilijką, prawdopodobnie w podkoszulku z Maratonu Dębno.

Pozdrawiam,

Sławomir Stachniewicz
Awatar użytkownika
mucherek
Stary Wyga
Stary Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ha! ja mam przewage, bo widzialem Cie w real-swiecie. Ale jak sie wybiore robi sie jednak lekka tajemnica - remont dachu u mnie w pelni i niewykluczone, ze zamiast dopingowac forumowiczow, bede harowal jak dziki osiel.
Awatar użytkownika
Arti
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Wow chciałbym pobiec na 3:15 ale od ostatniego maratonu minie w Krakowie dopiero 3 tyg. chyba nie zdążę się zregenerować....:( a tak chętnie skorzystałbym z pomocy.....jeszcze pomyślę
PA
[url=http://www.kujawinski.com]www.kujawinski.com[/url]
Awatar użytkownika
stachnie
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Quote: from mucherek on 12:14 pm on May 7, 2002
Ha! ja mam przewage, bo widzialem Cie w real-swiecie.
:)
Ale jak sie wybiore robi sie jednak lekka tajemnica - remont dachu u mnie w pelni i niewykluczone, ze zamiast dopingowac forumowiczow, bede harowal jak dziki osiel.
Buuu  :(  Miejmy nadzieję, że jednak nastąpi triumf ducha nad materią i jakoś sobie z tym poradzisz do soboty.

A tak w ogóle, to rozpaloną do czerwoności zalerzynę przeciekającym dachom^W^W^W oops... to nie ta grupa  ;)

Pozdrawiam,

Sławomir Stachniewicz
Awatar użytkownika
mucherek
Stary Wyga
Stary Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

:hej:

W zasadzie on nie przecieka (do wczoraj, bo juz jest rozbabrany). Jesli tylko bede mial jak, wpadne podopingowac zespol z "B" na ciuchach/nodze
Michal
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Może ktos opowie o trasie. Jakich podbiegów się spodziewać? Czy wiecie cos o odżywkach na trasie - będą czy brać swoje?
Michał
Awatar użytkownika
stachnie
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Quote: from Michal on 1:27 pm on May 7, 2002
Może ktos opowie o trasie. Jakich podbiegów się spodziewać?
Zależy, do czego jesteś przyzwyczajony. Ogólnie rzecz biorąc, Rynek jest nieco wyżej niż reszta trasy, zaś Wisła niżej. Chyba najbardziej uciążliwe podbiegi będą przy wbieganiu na oba mosty, przed pętlą na Błoniach i pod Wawelem - wprawdzie niezbyt duże różnice wysokości (tak na oko poniżej 10 m) ale dość ostre. Podejrzewam, że najprzyjemniej będzie nad Wisłą (nieco chłodniej?) oraz przy ul. 3. Maja  (dużo drzew). No i w okolicach Rynku, jeśli ktoś lubi podziwiać architekturę  ;)

Pozdrawiam,

Sławomir Stachniewicz
Awatar użytkownika
Dawidek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja tez uważam że najlepszy pomysł to napis markerem, napewno nie będzie przeszkadzał i można oznaczyc się pod Adasiem. Mam jeszcze pytanko, czy ktoś się orientuje czy maraton lub przynajmniej jego fragmenty pokaże TV ? - jest przecież patronem medialnym.
Awatar użytkownika
emte
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja na pewno podpiszę się markerem na łydce, więc można mnie będzie poznać. Zachęcam resztę. Jeśli chodzi o relację TV to mam wiadomości z pierwszej ręki. Relację robią Przemek Babiarz i Staszek Snopek, ale relacja będzie dopiero wieczorem (albo raczej w nocy) z niedzieli na poniedziałek. I nie jest to wina tych dwóch gości. Oczywiście mowa o TVP1. Może uda mi się namówić Przemka, żeby powiedział w relacji parę słów o Bieganie.pl, może pokazał naszą grupę przed startem. Oczywiście zależy od tego, ile ma czasu na antenie i jaką ma koncepcję relacji. Ale próbować trzeba.
Marek T.
ArthurP
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Cracovia Maraton - TVP 1, godz. 00:30-00:55 (z niedzieli na poniedziałek).
w 25 minut można wbrew pozorom dużo powiedzieć i pokazać. Byłoby dobrze usłyszeć za konsoletą również kogoś z maratończyków, np. takiego Antka Niemczaka Pamiętam Jego komentarz  z maratonu w Sydney (olimpijskiego) dla Eurosport - był super. Gdyby nie mógł (chyba jest teraz w US) to jest jeszcze wielu elokwentnych długasów, koledzy redaktorzy dobrze wiedzą o kogo chodzi.
[url=http://www.sbbp.pl][b]SBBP[/b][/url] m/f
Awatar użytkownika
Dawidek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dzięki Emte. Lepiej w nocy niż w cale - dlaczego TV nie ma dla nas więcej lepszego czasu :wrr: Prosze wytłumaczcie mi też dlaczego w TV lecą reklamy z Robertem Korzeniowskim promujące "Na rynek marsz", a nie ma nic o Cracovia Maraton, czy tu nikomu nie zależy na rozgłosie?
ArthurP
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Quote: from PAwel on 11:16 am on May 7, 2002
Prognoza pogody dla Krakowa na sobotę:
min. 10, max 21 stopni, zachmurzenie częściowe, oby się sprawdziło.
Bardzo piękna prognoza , niczym marzenie ;)

Ale jeśli będzie upał jak zapowiadają, to przecież trasa biegnie wzdłuż Wisły, otwarty teren i przewiewnie, jeśli będzie do tego wiaterek to comfort temp. (temp jaką faktycznie odbiera ludzka skóra) może być poniżej 20st. dlatego bym się nie martwił. :)
[url=http://www.sbbp.pl][b]SBBP[/b][/url] m/f
Awatar użytkownika
Jarro
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Właśnie się zarejestrowałem. Witam wszystkich forumowiczów. Wybieram się do Krakowa i chętnie dołączę do grupy celującej w 4 h, co w okolicach 24 -26 stopni może nie być takie proste.
ODPOWIEDZ