14. Cracovia Maraton

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Awatar użytkownika
embe
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:52
Życiówka w maratonie: 3:23:30

Nieprzeczytany post

Na koszulce straszy koszmarne i przesadnie duże logo sponsora. Jak w niej biegać, to tylko z plecakiem. Medal nawet OK, chociaż i tu się panoszy na rewersie rozdęte ego ZIS-u. Z drugiej strony na pewno nie będę narzekał, jak się już doturlam do mety - oby w jednym kawałku... :bum:
Boguslaw pisze:Ciekawe co z pogodą
Pogodę zapowiadają niestety pod psem. Deszcz ze śniegiem, temp odczuwalna 1stC - tfu!
Obrazek
PKO
Awatar użytkownika
Boguslaw
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 39:02
Życiówka w maratonie: 03:49:09
Kontakt:

Nieprzeczytany post

embe pisze:Pogodę zapowiadają niestety pod psem. Deszcz ze śniegiem, temp odczuwalna 1stC - tfu!
W takim układzie może być powtórka z Półmaratonu Marzanny. Deszcz jak już musi, to niech sobie pada. Ważne, aby wiatr nas oszczędził.
Obrazek
Awatar użytkownika
klancyk3
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 45,05
Życiówka w maratonie: 3,42,42

Nieprzeczytany post

Będę pejsił na 5h, tym razem jednak nie proponuje negativ splitu tylko równe tempo 7,07min/km dostosowane do ukształtowania terenu - na podgórce lekko wolniej, na zbiegach lekko szybciej,
przed wodopojem i piknikiem lekko szybciej by potem móc przejść do marszu...
Awatar użytkownika
szymcu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:51
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

klancyk3 pisze:Będę pejsił na 5h, tym razem jednak nie proponuje negativ splitu tylko równe tempo 7,07min/km dostosowane do ukształtowania terenu - na podgórce lekko wolniej, na zbiegach lekko szybciej,
przed wodopojem i piknikiem lekko szybciej by potem móc przejść do marszu...
A ja na 3:45 :)
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Jest transmisja LiVE, komentuje chyba Paweł Januszewki. Nie widać do kogo mówi, ale przed chwila słyszałem taki fragment:
Kraków, Chodzież, Lublin, sa wszyscy, a Pan, skąd Pan jest?
Jak?
Spa..? Sparta?
Aaa, Spartanie dzieciom!

:)
Awatar użytkownika
mow_mi_stefan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: 4:09

Nieprzeczytany post

Transmisja do obejrzenia TUTAJ
czuj duch, Paweł
10km 42:57, HM 1:35:12, M 3:27:56
BLOG :: Komentarze
dziku83
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Nie uważacie, że z transmisji tego maratonu za mało jest transmisji maratonu? :) Np. teraz jakaś ładna pani bawi się w mango Gdynia i reklamuje zegarki znanej firmy. Wywiady można przeprowadzać także pokazując bieg a nie rozmówców. No ale może to tylko moje subiektywne odczucie.
Awatar użytkownika
mirass
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Mam takie samo odczucie. Miło byłoby widzieć jak biegną, a na mniejszym prostokącie rozmowę i niech sobie gadają.
Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Właśnie wszedłem żeby napisać to samo. Chciałem zobaczyć jak kolega łamie trójkę, zamiast tego pokazywali jak na scenę wnoszą podium. Finiszujących zawodników jeśli już pokazują, to kręconych gdzieś z poziomu dachów. Szkoda czasu.
EDIT:
Jak kogoś interesuje, to na stronie Datasport jest obraz z kamery na mecie.
"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
Awatar użytkownika
embe
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:52
Życiówka w maratonie: 3:23:30

Nieprzeczytany post

Podziękowania dla zająców na 4:30. Dzięki wam mój plan się powiódł
Szczególne podziękowania dla Pawła, który na 38 kilometrze mnie uświadomił, że wypadałoby przyspieszyć. Podziałało.
Pozdrawiam
Marek
Obrazek
roberp1
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 40:00
Życiówka w maratonie: 3:52

Nieprzeczytany post

Witam

Wtrącę swoje 3 grosze, 14. Cracovia Maraton już za mną (teraz nie oglądając się za siebie czas przygotowywać się do następnych które niebawem). Wynik 3:14:09, wg tego co sobie założyłem i co zrealizowałem, nie było w tym cudu szczęścia, ani innej ingerencji zewnętrznej po prostu wypracowane/wybiegane, okupione treningową pracą "i tyle" :hahaha:

Na trasie widziałem Marcina Świerca (oczywiście pozdrowiłem go z szerokim uśmiechem na twarzy) który mocno dopingował biegnących.

Organizacja była dobra (moim zdaniem) trochę tych biegów biegam i widziałem już nie jedno, wiadomo przyczepić się zawsze jest do czego, ale po co?
Trasa przygotowana dobrze, punkty żywieniowe wyposażone średnio ale było to co potrzeba, oprawa po biegu na dobrym poziomie.
Szczególnie mi osobiście bardzo pomógł kierownik depozytu (BARDZO DUŻE DZIĘKUJĘ !!!)który otoczył mnie swoja opieką kiedy miałem nieco problemów by odnaleźć żonę która chwilowo zaginęła :hahaha:

Było OK. czy było idealnie, nie ale gdzie jest? uważam że wielu organizatorów imprez biegowych w Polsce może się uczyć od Krakowa.

Cieszę się że mogłem uczestniczyć w imprezie, dzielić swoją pasję z innymi kolegami i koleżankami.
Pozdrawiam wszystkich uczestników, dziękuję za towarzystwo.
Pozdrawiam
Robert
Ps. Dziękuję i pozdrawiam "Zająców" z 3:15, koledzy spisaliście się na medal !!!
FNW
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Też większość trasy biegłem na 3:15 - 7 km do mety skurcz i skończyłem na 3:20 :bum: . Również uważam, że organizacja super czego nie mogę powiedzieć o trasie - po Krakowie spodziewałem się więcej - za dużo długich odcinków które po nawrocie biegło się tą samą trasą w przeciwnym kierunku - oprócz startu i mety na rynku + kilku km wzdłuż Wisły i Wawelu - trasa nudna i nieciekawa ... i do tego te dwie pętle ... Wspomnienia pozytywne - jeśli się trasa nie zmieni raczej więcej już w Krakowie nie pobiegnę.
Awatar użytkownika
sosik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:37:49
Życiówka w maratonie: 2:58:50

Nieprzeczytany post

Co do trasy, to na razie remonty na Hucie są. Jednak liczę, że jak się skończą, to maraton wróci w tamte strony :)

Jestem ciekawy jesiennej połówki, bo zapowiadają start i metę w Kraków Arenie :)
Zwierzęcy instynkt, oczy jak krew, Wilk, co ujawnia w nocy swój zew,
Gdy księżyc na niebie, unosi mnie dźwięk, W biegu przed siebie wolny jak tlen!

Blog -> Komentarze -> Garmin
maraton - 2:58:50, półmaraton - 1:24:16, 10 km - 37:49, 5 km - 18:43
piotrek0424
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 47:55
Życiówka w maratonie: 4:08:55

Nieprzeczytany post

http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,44425, ... ews=krakow
glupota? chec pokazania sie ale po co, zycie mamy tylko jedno
5km-22:59
10km-48:50
HM-1:47:54
M-4:08:55
Awatar użytkownika
Boguslaw
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 39:02
Życiówka w maratonie: 03:49:09
Kontakt:

Nieprzeczytany post

piotrek0424 pisze:http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,44425, ... ews=krakow
glupota? chec pokazania sie ale po co, zycie mamy tylko jedno
Jeżeli chodzi o starty, to niektórzy nie raz się oszukują i biegną maraton z kontuzją, gorączką czy innymi przeciwnościami losu (wiadomo, że ciężko jest to porównać do przebytych zawałów). Za nic nie chcą się wycofać mając w głowie ilość pracy włożonej w trening. Szkoda faceta.

Tak się ostatnio zastanawiałem, że chyba jednym z najbezpieczniejszych miejsc na zawał jest właśnie trasa maratonu. Pomoc można otrzymać w bardzo krótkim czasie. Samemu w domu może się to inaczej skończyć

Co do mojego startu to miałem plan złamać 3:30:00.
Zamiast tego maraton złamał mnie i ostatecznie skończyłem z czasem 3:50:37 :lalala:

Relacja już się pisze: www.drogadotokio.pl
Obrazek
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ