Przed startem wahałem się pod którymi balonikami się ustawić - 1:30 czy 1:35....
Na OWM celowałem na 3:29 ale teraz to chyba powalczę o 3:20!
Gdyż to było generalna próba przed Orlenem: jakie będzie tempo przy intensywności zalecanej na maraton. Wyszło, że za wysokiehuman pisze:jabbur pisze:Miało być 28, wyszło 26:30, przy 20km z tętnem 151
Też chyba zweryfikuję cel na Orlen, ale kolega to patrząc po życiówkach ten wynik to poleciał na "miętko" :uuusmiech:
"Problem" w tym ,że myślałem ,że będę bił się o sekundy a teraz kalkulator podpowiada mi ,że mogę urwać pół minuty.jabbur pisze: sosa: Z takim czasem, to właśnie b. ładnie łamiesz dychę za 2 tyg
Nie mam doświadczenia, nigdy nie biegłem maratonu. Ta połówka to mój drugi start a pierwszy na atestowanej trasie.jabbur pisze:Z takim czasem z połówki to robisz i 3:05 (zobacz przeliczniki, chociażby na głównej stronie bieganie.pl)zuvko pisze:Mnie się też udało 1:27:20.
Na OWM celowałem na 3:29 ale teraz to chyba powalczę o 3:20!
Co prawda 9 km to tunel, a 16 km to Agrykola, ale reszta powinna iść jak po sznurku w góręsosa pisze: nestork, rozstrzeliłeś się tak bo kierowałeś się gpsem czy po prostu tak wyszło ?
Ja z 1:29 nabiegałem właśnie 3:13 (na spokojnie). Zacząłem z grupą na 3:15, a od 30 km - dzida (i wyszedł ładny NS). A poprawiałem się z 3:21.bogdanos pisze:3:15 będzie ok, ale próbuj 3:13. tempo ok 4:35.human pisze:A co mi proponujecie z mojego 1:29 ? Kalkulatory pokazują nawet poniżej 3:07![]()
Boję się nawet pomyślec o 3:15![]()
We wrześniu zrobiłem 3:22.
Jeśli przygotowywałeś się pod kątem maratonu to nie widzę przeszkód w tym żeby spróbować biec na czas poniżej 3:15bogdanos pisze:3:15 będzie ok, ale próbuj 3:13. tempo ok 4:35.human pisze:A co mi proponujecie z mojego 1:29 ? Kalkulatory pokazują nawet poniżej 3:07![]()
Właśnie jechałem planem pod połówkę na 1:30 z tym, że to dośc ciężki plan ok 90km/tyg. i zrobiłem tylko jedną 30stkę, ale 20stki + były prawie w każdym tyg.Shodan pisze:Ja z 1:29 nabiegałem właśnie 3:13 (na spokojnie). Zacząłem z grupą na 3:15, a od 30 km - dzida (i wyszedł ładny NS). A poprawiałem się z 3:21.bogdanos pisze:3:15 będzie ok, ale próbuj 3:13. tempo ok 4:35.human pisze:A co mi proponujecie z mojego 1:29 ? Kalkulatory pokazują nawet poniżej 3:07![]()
sosa: Jeśli przygotowywałeś się pod kątem maratonu to nie widzę przeszkód w tym żeby spróbować biec na czas poniżej 3:15![]()
90 to kolosalnie dużo (IMO oczywiście), w życiu tyle tygodniowo nie biegałem, a tej zimy oscyluje wokół 56-ciu...sosa pisze:Imo 90km/tydzień to dużo więc powinno starczyć.
Ja dychę bym odpuścił bo nie zdążysz odpocząć.