Ruszyły zapisy na 8. Półmaraton Warszawski
- mariod
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Bawełniana,która nawet sie nie nadaje do spania.A po praniu jest do wyrzucenia.Warszawa ma najgorszą i najbardziej dziadowską koszulkę(jakościowo) w pakiecie ze wszystkich biegów w kraju.Za techniczną musisz dopłacić stówkę.....z resztą,biegnie się dla satysfakcji a nie dla koszulki.
- radslo1
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: 39:53
- Życiówka w maratonie: 3:21:47
To chyba nie widziałeś tej z Maratonu Solidarnościmariod pisze:Bawełniana,która nawet sie nie nadaje do spania.A po praniu jest do wyrzucenia.Warszawa ma najgorszą i najbardziej dziadowską koszulkę(jakościowo) w pakiecie ze wszystkich biegów w kraju
- Anja.
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: 1'02'46
ee tam przesadzasz! Moja z ubiegłego roku (edit: tzn jeszcze z tego rokumariod pisze:Bawełniana,która nawet sie nie nadaje do spania.A po praniu jest do wyrzucenia.Warszawa ma najgorszą i najbardziej dziadowską koszulkę(jakościowo) w pakiecie ze wszystkich biegów w kraju.Za techniczną musisz dopłacić stówkę.....z resztą,biegnie się dla satysfakcji a nie dla koszulki.
Jej (tej koszulki
- Anja.
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: 1'02'46
informacyjnie - zapłaciłam przedwczoraj, dostałam numer 7503 czyli jeszcze 2,5 tys zostało :>
Uwagi do trasy - szkoda ze nie ma podbiegu na Agrykoli
( Był intensywny ale krótki - taktyczne przejście w prawie marsz (popijając wodę z wodopoju) pozwoliło mi na zbiegu Belwederskiej na totalnym luzie wyprzedzić jakieś miliony ludzi, którym podbieg usztywnił mięśnie. Teraz taki numer nie przejdzie....nie cierpię tego podbiegu na Belwederskiej!!!!!
Ale poza tym, same plusy:
* eliminacja demotywatora z Solca - jak wybiegłam z tunelu i skręcałam na powiśle, widziałam przed sobą grupę "czerwoną", której został już tylko wbieg na ślimak i most - to mnie załamało
* długa nudna prosta z czerniakowskiej przeniesiona z 18km na połowę dystansu - super!
* brak podbiegu na ślimaku na sam koniec - jupi!!
Mały minus to lokalizacja samej mety - dla takich jak ja (startujemy nie na czas, tylko na przeżycie) widok stadionu narodowego to wizja upragnionej mety. Teraz po przebiegnięciu mostu to będzie dopiero 19km, stadion niby widać, niby blisko a daleko.....
W ub roku trochę nie bardzo wiedziałam gdzie ta meta i finisz rozpoczęłam od połowy mostu - teraz sobie trzeba to zdecydowanie z głowy wybić
Uwagi do trasy - szkoda ze nie ma podbiegu na Agrykoli
Ale poza tym, same plusy:
* eliminacja demotywatora z Solca - jak wybiegłam z tunelu i skręcałam na powiśle, widziałam przed sobą grupę "czerwoną", której został już tylko wbieg na ślimak i most - to mnie załamało
* długa nudna prosta z czerniakowskiej przeniesiona z 18km na połowę dystansu - super!
* brak podbiegu na ślimaku na sam koniec - jupi!!
Mały minus to lokalizacja samej mety - dla takich jak ja (startujemy nie na czas, tylko na przeżycie) widok stadionu narodowego to wizja upragnionej mety. Teraz po przebiegnięciu mostu to będzie dopiero 19km, stadion niby widać, niby blisko a daleko.....
W ub roku trochę nie bardzo wiedziałam gdzie ta meta i finisz rozpoczęłam od połowy mostu - teraz sobie trzeba to zdecydowanie z głowy wybić
- kachita
- Zaprawiony W Bojach

O tak, podbieg na Agrykolę był wolniutki, ciężko to nazwać biegiem (ale marsz też to nie był, żeby nie było), ale za to ten zbieg! Wiatr we włosachAnja. pisze:szkoda ze nie ma podbiegu na Agrykoli( Był intensywny ale krótki - taktyczne przejście w prawie marsz (popijając wodę z wodopoju) pozwoliło mi na zbiegu Belwederskiej na totalnym luzie wyprzedzić jakieś miliony ludzi, którym podbieg usztywnił mięśnie.
Mi się akurat ten ślimak podobał, jakoś dostałam na nim pałera i zaczęłam wyprzedzaćAnja. pisze:brak podbiegu na ślimaku na sam koniec - jupi!!
Ale w tym roku nie biegnę w Warszawie, wybór padł na inną stolicę, Berlin - się zobaczy, się porówna
[url=http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic. ... ead#unread]Wyznania kobiety szurającej[/url] || [url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php? ... ead#unread]Komentarze[/url]
[color=#BF0080][size=85]A minute on the lips, a lifetime on the hips.[/size][/color]
[color=#BF0080][size=85]A minute on the lips, a lifetime on the hips.[/size][/color]
- prawie maratończyk
- Wyga

Ja się nie przejmuje podbiegami czy zbiegami
biegnę na żywioł i tak w zeszłym roku na agrykoli wyplułem płuca
Teraz mam zamiar pobiec mądrzej
ciekawe czy się uzbiera komplet do marca 
Teraz mam zamiar pobiec mądrzej
-
Fisherek
- Stary Wyga

A masz wątpliwości? Jak dla mnie to niemal pewne, że będzie komplet.prawie maratończyk pisze:Ja się nie przejmuje podbiegami czy zbiegamibiegnę na żywioł i tak w zeszłym roku na agrykoli wyplułem płuca
![]()
Teraz mam zamiar pobiec mądrzejciekawe czy się uzbiera komplet do marca
- maly89
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: 37:44
- Życiówka w maratonie: 02:56:04
- Kontakt:
Podejrzewam, że lista będzie zamknięta jeszcze przed lutym 
- prawie maratończyk
- Wyga

Mam nadzieję, że tak będzie, coś pięknego na moich oczach będzie się tworzyła historia warszawskiego półmaratonu
Z drugiej strony będę musiał pobiec szybciej niż rok temu, żeby zająć to samo miejsce
zobaczymy jak to będzie 
Z drugiej strony będę musiał pobiec szybciej niż rok temu, żeby zająć to samo miejsce
-
urbanek18
- Rozgrzewający Się

- Życiówka na 10k: 38.11
Fajnie, że bieganie się rozwija i z roku na rok w takich imprezach startuje co raz więcej osób, lecz sądzę też, że te wskaźniki mogłyby znacznie wzrosnąć, gdyby zmniejszono opłaty za start. Naprawdę 80 zł, dla mnie uczącego się jeszcze zawodnika to bardzo dużo, nie mogę sobie pozwolić na start w dodatku biorąc pod uwagę jeszcze koszty dojazdu do stolicy. Naprawdę organizatorzy mogliby pomyśleć o gronie młodszych zawodników i zachęcić ich do starty przez takie przywileje, bo obecnie niestety bardzo duża część tych biegaczy to ustabilizowani życiowo ludzie w średnim wieku, a jeśli chcemy zmieniać mentalność i kształtować model Polaka, dla którego sport jest czymś powszechnym musimy zacząć od najmłodszych lat.
1500m 4.30
7500m 27.20
21097,5 m 1.29.23
7500m 27.20
21097,5 m 1.29.23
- maly89
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: 37:44
- Życiówka w maratonie: 02:56:04
- Kontakt:
Przecież nie trzeba latać w dużych, wielotysięcznych imprezach w stolicy. Każdy znajdzie dla siebie coś w okolicy. A skoro jesteś młody to maratony i półmaratony przyjdzie jeszcze czas. Wykorzystaj go żeby się rozwinąć sportowo, skończ szkołę, zarób na wpisowe i uderzaj do stolicyurbanek18 pisze:Fajnie, że bieganie się rozwija i z roku na rok w takich imprezach startuje co raz więcej osób, lecz sądzę też, że te wskaźniki mogłyby znacznie wzrosnąć, gdyby zmniejszono opłaty za start. Naprawdę 80 zł, dla mnie uczącego się jeszcze zawodnika to bardzo dużo, nie mogę sobie pozwolić na start w dodatku biorąc pod uwagę jeszcze koszty dojazdu do stolicy. Naprawdę organizatorzy mogliby pomyśleć o gronie młodszych zawodników i zachęcić ich do starty przez takie przywileje, bo obecnie niestety bardzo duża część tych biegaczy to ustabilizowani życiowo ludzie w średnim wieku, a jeśli chcemy zmieniać mentalność i kształtować model Polaka, dla którego sport jest czymś powszechnym musimy zacząć od najmłodszych lat.
- moniska
- Dyskutant

- Życiówka na 10k: 00:45:30
- Życiówka w maratonie: 3:50:58
- Kontakt:
Miejsc coraz mniej, także o komplet nie ma co się martwić, mi wczoraj nadano numer 8229