Ruszyły zapisy na 8. Półmaraton Warszawski

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
ankaj
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Wie moze ktos jaka koszulka jest w pakiecie startowym - bawelniana czy techniczna?
PKO
Awatar użytkownika
mariod
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Bawełniana,która nawet sie nie nadaje do spania.A po praniu jest do wyrzucenia.Warszawa ma najgorszą i najbardziej dziadowską koszulkę(jakościowo) w pakiecie ze wszystkich biegów w kraju.Za techniczną musisz dopłacić stówkę.....z resztą,biegnie się dla satysfakcji a nie dla koszulki.
Awatar użytkownika
radslo1
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:53
Życiówka w maratonie: 3:21:47

Nieprzeczytany post

mariod pisze:Bawełniana,która nawet sie nie nadaje do spania.A po praniu jest do wyrzucenia.Warszawa ma najgorszą i najbardziej dziadowską koszulkę(jakościowo) w pakiecie ze wszystkich biegów w kraju
To chyba nie widziałeś tej z Maratonu Solidarności :). Ta to jest dopiero chała!!! Rozlatuje się tuż po wyjęciu z folii. Zresztą w tym biegu nie tylko koszulka jest do bani...
Awatar użytkownika
Anja.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 1'02'46

Nieprzeczytany post

mariod pisze:Bawełniana,która nawet sie nie nadaje do spania.A po praniu jest do wyrzucenia.Warszawa ma najgorszą i najbardziej dziadowską koszulkę(jakościowo) w pakiecie ze wszystkich biegów w kraju.Za techniczną musisz dopłacić stówkę.....z resztą,biegnie się dla satysfakcji a nie dla koszulki.
ee tam przesadzasz! Moja z ubiegłego roku (edit: tzn jeszcze z tego roku :)) znakomicie nadaje się do spania, pod warunkiem że do kompletu dobierze się gatki bo ciut przykrótka :) Świetnie też się sprawdza w leżeniu na kanapie przed TV, a raz nawet wyszłam w niej "na miasto" :bum:

Jej (tej koszulki :) znakomitą zaletą jest to ze nie jest obsrana reklamami. Z dychy w Gałkowie mam wyczesaną techniczną koszulkę Nike, co z tego, jak obciach w takiej truchtać 6,30/km????? Albo być wyprzedzanym na aklimatyzacji na Elbrusie przez niebiegających 50 latków?? :bum:
Awatar użytkownika
Anja.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 1'02'46

Nieprzeczytany post

informacyjnie - zapłaciłam przedwczoraj, dostałam numer 7503 czyli jeszcze 2,5 tys zostało :>

Uwagi do trasy - szkoda ze nie ma podbiegu na Agrykoli :(( Był intensywny ale krótki - taktyczne przejście w prawie marsz (popijając wodę z wodopoju) pozwoliło mi na zbiegu Belwederskiej na totalnym luzie wyprzedzić jakieś miliony ludzi, którym podbieg usztywnił mięśnie. Teraz taki numer nie przejdzie....nie cierpię tego podbiegu na Belwederskiej!!!!!

Ale poza tym, same plusy:

* eliminacja demotywatora z Solca - jak wybiegłam z tunelu i skręcałam na powiśle, widziałam przed sobą grupę "czerwoną", której został już tylko wbieg na ślimak i most - to mnie załamało :bum:
* długa nudna prosta z czerniakowskiej przeniesiona z 18km na połowę dystansu - super!
* brak podbiegu na ślimaku na sam koniec - jupi!!

Mały minus to lokalizacja samej mety - dla takich jak ja (startujemy nie na czas, tylko na przeżycie) widok stadionu narodowego to wizja upragnionej mety. Teraz po przebiegnięciu mostu to będzie dopiero 19km, stadion niby widać, niby blisko a daleko.....
W ub roku trochę nie bardzo wiedziałam gdzie ta meta i finisz rozpoczęłam od połowy mostu - teraz sobie trzeba to zdecydowanie z głowy wybić :bum:
Awatar użytkownika
Affinity
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 37:50
Życiówka w maratonie: 3:08:09

Nieprzeczytany post

@mariod
Moje bawełniaki z 6 i 7 PMW jakoś się trzymają, a prane i używane były nie raz :)
Awatar użytkownika
kachita
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Anja. pisze:szkoda ze nie ma podbiegu na Agrykoli :(( Był intensywny ale krótki - taktyczne przejście w prawie marsz (popijając wodę z wodopoju) pozwoliło mi na zbiegu Belwederskiej na totalnym luzie wyprzedzić jakieś miliony ludzi, którym podbieg usztywnił mięśnie.
O tak, podbieg na Agrykolę był wolniutki, ciężko to nazwać biegiem (ale marsz też to nie był, żeby nie było), ale za to ten zbieg! Wiatr we włosach :)
Anja. pisze:brak podbiegu na ślimaku na sam koniec - jupi!!
Mi się akurat ten ślimak podobał, jakoś dostałam na nim pałera i zaczęłam wyprzedzać :)

Ale w tym roku nie biegnę w Warszawie, wybór padł na inną stolicę, Berlin - się zobaczy, się porówna :taktak:
[url=http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic. ... ead#unread]Wyznania kobiety szurającej[/url] || [url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php? ... ead#unread]Komentarze[/url]

[color=#BF0080][size=85]A minute on the lips, a lifetime on the hips.[/size][/color]
Awatar użytkownika
prawie maratończyk
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Ja się nie przejmuje podbiegami czy zbiegami :hej: biegnę na żywioł i tak w zeszłym roku na agrykoli wyplułem płuca :hahaha:
Teraz mam zamiar pobiec mądrzej :hahaha: ciekawe czy się uzbiera komplet do marca :niewiem:
Fisherek
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

prawie maratończyk pisze:Ja się nie przejmuje podbiegami czy zbiegami :hej: biegnę na żywioł i tak w zeszłym roku na agrykoli wyplułem płuca :hahaha:
Teraz mam zamiar pobiec mądrzej :hahaha: ciekawe czy się uzbiera komplet do marca :niewiem:
A masz wątpliwości? Jak dla mnie to niemal pewne, że będzie komplet.
Awatar użytkownika
maly89
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:44
Życiówka w maratonie: 02:56:04
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Podejrzewam, że lista będzie zamknięta jeszcze przed lutym :)
Awatar użytkownika
prawie maratończyk
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Mam nadzieję, że tak będzie, coś pięknego na moich oczach będzie się tworzyła historia warszawskiego półmaratonu :hahaha:
Z drugiej strony będę musiał pobiec szybciej niż rok temu, żeby zająć to samo miejsce :hahaha: zobaczymy jak to będzie :hahaha:
urbanek18
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 38.11

Nieprzeczytany post

Fajnie, że bieganie się rozwija i z roku na rok w takich imprezach startuje co raz więcej osób, lecz sądzę też, że te wskaźniki mogłyby znacznie wzrosnąć, gdyby zmniejszono opłaty za start. Naprawdę 80 zł, dla mnie uczącego się jeszcze zawodnika to bardzo dużo, nie mogę sobie pozwolić na start w dodatku biorąc pod uwagę jeszcze koszty dojazdu do stolicy. Naprawdę organizatorzy mogliby pomyśleć o gronie młodszych zawodników i zachęcić ich do starty przez takie przywileje, bo obecnie niestety bardzo duża część tych biegaczy to ustabilizowani życiowo ludzie w średnim wieku, a jeśli chcemy zmieniać mentalność i kształtować model Polaka, dla którego sport jest czymś powszechnym musimy zacząć od najmłodszych lat.
1500m 4.30
7500m 27.20
21097,5 m 1.29.23
Awatar użytkownika
maly89
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:44
Życiówka w maratonie: 02:56:04
Kontakt:

Nieprzeczytany post

urbanek18 pisze:Fajnie, że bieganie się rozwija i z roku na rok w takich imprezach startuje co raz więcej osób, lecz sądzę też, że te wskaźniki mogłyby znacznie wzrosnąć, gdyby zmniejszono opłaty za start. Naprawdę 80 zł, dla mnie uczącego się jeszcze zawodnika to bardzo dużo, nie mogę sobie pozwolić na start w dodatku biorąc pod uwagę jeszcze koszty dojazdu do stolicy. Naprawdę organizatorzy mogliby pomyśleć o gronie młodszych zawodników i zachęcić ich do starty przez takie przywileje, bo obecnie niestety bardzo duża część tych biegaczy to ustabilizowani życiowo ludzie w średnim wieku, a jeśli chcemy zmieniać mentalność i kształtować model Polaka, dla którego sport jest czymś powszechnym musimy zacząć od najmłodszych lat.
Przecież nie trzeba latać w dużych, wielotysięcznych imprezach w stolicy. Każdy znajdzie dla siebie coś w okolicy. A skoro jesteś młody to maratony i półmaratony przyjdzie jeszcze czas. Wykorzystaj go żeby się rozwinąć sportowo, skończ szkołę, zarób na wpisowe i uderzaj do stolicy :)
Awatar użytkownika
moniska
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 00:45:30
Życiówka w maratonie: 3:50:58
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Miejsc coraz mniej, także o komplet nie ma co się martwić, mi wczoraj nadano numer 8229 :)
siejas
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 58:34

Nieprzeczytany post

Wczoraj dostałem numer 8623, tak do wiadomości :)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ