[12.05.2012] X Bieg Skawiński

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Awatar użytkownika
Bogil
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: wstyd się przyznać
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

To tak na koniec całego tego zamieszania parę suchych faktów na koniec:

1.Samochód wygrał zawodnik który przybiegł na sześćset którymś miejscu.
2.Poprawnej odpowiedzi udzieliły 4 osoby. Tylko jedna była obecna przy odczytywaniu.
PKO
Awatar użytkownika
krunner
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:53

Nieprzeczytany post

Hej,
było ok w Skawinie. Prawidłową odpowiedź zaznaczyły tylko 4 osoby z 526 złożonych kuponów. Tak jak napisał Bogil - zwycięzca przybiegł na 6xx pozycji. Pozostałe 3 osoby chyba nie wierzyły w możliwość wygranej - lepiej niech nie sprawdzają prawidłowej odpowiedzi :hejhej:
Ja jestem strasznie zadowolony 47:06 netto, co jest moją nową życiówką i muszę wyedytować stopkę :hej: . Pogoda prawie ideał - trochę za zimno, ale nie padało.
Dla mnie Skawina była ok i zapominam o tej Kii.

krunner
Awatar użytkownika
mihumor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 36:47
Życiówka w maratonie: 2:48:13

Nieprzeczytany post

Trochę to żalosne i niestety wepchnęło dyskusję na temat tej fajnej imprezy na tory tematyki hazardowej :hej: Nikt tu nic nie pisze o bieganiu tylko wałkowany jest ten nieszczęsny incydent. A jak brzmiała prawidłowa odpowiedź na to pytanie - tak z ciekawości bo ja strzelałem?
Najszybsza kupa złomu w galaktyce

Blog: viewtopic.php?f=27&t=29814&start=345
Koment: viewtopic.php?f=28&t=29813&start=2880
Awatar użytkownika
krunner
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:53

Nieprzeczytany post

W Skawinie do tej pory biegali zawodnicy z 16 państw: 1. Polska 2. Ukraina 3. Norwegia 4. Francja 5. Kenia 6. Słowacja 7. Czechy 8. Białoruś 9. Niemcy 10. Kazachstan ... dalej nie pamiętam :ble:
Krzychu M
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Oczywiście pewien niesmak zostanie.
Ja zaliczyłem debiut na tym dystansie i jest życiówka-47:37.
A najważniejsze,że mnie nie poniosło na początku i druga połowa nieznacznie szybsza.
A pogoda ideał.
Awatar użytkownika
Bogil
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Mołdawia, Kirgistan, Kiribati :bum: i coś tam jeszcze!

Ap ropo biegania to pogoda była chyba idealna! Henryk Szost pobiegł 29:13 i poprawił swój rekord trasy! Drugi Jakub B. był ponad minute gorszy!
Awatar użytkownika
mihumor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 36:47
Życiówka w maratonie: 2:48:13

Nieprzeczytany post

Pogoda super, trasa fajna i szybka, sama impreza - no można mieć pewne zastrzeżenia niemniej na tak lokalną imprezę to nie ma co narzekać bo było nieźle i sprawnie. Co ważne, mimo ponad 1000 biegaczy czuło się jakby kameralność tego biegu. Warunki do robienia życiówek idealne i chyba trudno było nie zrobić :hej: Ja z treningu, po Cracovia Maraton biegałem tylko wolną - odpoczynkową objętość, w tygodniu teraz kilka minutowych przebieżek i proszę - plan był zejść poniżej 45 a prawie 43 pękło - cele zmieniałem w trakcie, do półmetka mentalnie pękało 45, do 8km 44min a na dwóch ostatnich prawie jeszcze minutę do 43minut się udało wyrwać. Tym razem od półmetka nikt mnie nie wyprzedził więc taktyka chyba była dobra jak na debiut.
Najszybsza kupa złomu w galaktyce

Blog: viewtopic.php?f=27&t=29814&start=345
Koment: viewtopic.php?f=28&t=29813&start=2880
Awatar użytkownika
Bogil
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

gl
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

pulchniak pisze:Szkoda że sobie tak strzelili w stopę.
Poza tym samochodem bieg całkiem dobrze przygotowany.
.

co zrobić, za rok będą pewnie mądrzejsi o to nieszczęsne doświadczenie;
dobrze, że wyskoczyło "okienko" pogodowe, a i konkurs też w sumie upodobnił
się mocno do losowania ;)

na te ~650 zeszłorocznej frekwencji przepustowość trasy wydała mi się wystarczająca,
dziś jednak troszkę się korkowało, choć ja jestem zdecydowanie w ogonie stawki;

>Szkoda że sobie tak strzelili w stopę<
no, chyba jednak zabrakło wyobraźni, troszkę może też i uczestnikom;
Ostatnio zmieniony 12 maja 2012, 22:17 przez gl, łącznie zmieniany 1 raz.
pzdr
gl
gl
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

mihumor pisze:. A jak brzmiała prawidłowa odpowiedź na to pytanie - tak z ciekawości bo ja strzelałem?

nie wiem, z definicji nie firmuję swoim nazwiskiem tak niefajnych klimatów (czyli kuponu nie wrzuciłem).
pzdr
gl
Krzychu M
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

gl pisze:
mihumor pisze:. A jak brzmiała prawidłowa odpowiedź na to pytanie - tak z ciekawości bo ja strzelałem?

nie wiem, z definicji nie firmuję swoim nazwiskiem tak niefajnych klimatów (czyli kuponu nie wrzuciłem).
Też kuponu nie wrzuciłem.
Awatar użytkownika
Depesz
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 00:43:58
Życiówka w maratonie: 03:59:34

Nieprzeczytany post

A ja trochę z innej beczki. Podoba się Wam medal "2w1", bieg skawiński razem z wrotkami? Według mnie mogliby zrobić osobne.
Obrazek
jacekj
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 44:36
Życiówka w maratonie: 3:48:21
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Depesz pisze:... Podoba się Wam medal "2w1" ...
Ano podoba się... wstążka - autentycznie, najładniejsza w mojej skromnej składnicy zł.., kolekcji znaczy się (metali nieżelaznych mam nadzieję). A rzeczywiście trzeba uważać którą stroną się ten medal wiesza.
Jak już coś dostawać to fajnie było by mieć jakąś wpadająca w oko pamiątkę, taką szczególną z pomysłem, no ale to już trzeba artysty albo co najmniej plastyka, a awersja do wyższego wpisowego duża.

Dobrze że w temat przewodni Biegu też nie byłem emocjonalnie zaangażowany, choć mój pojazd coraz częściej się sypie, w zimie nawet nie chciał mnie zawieźć na trening więc kto wie czy mnie nie trafi następną razą ;)

Poza tym pogoda ideał, trasa fajna, posiłek niebo a ziemia w porównaniu z takim HM Marzanny, nie zdechłem na drugiej połowie - to i się podobało...
Awatar użytkownika
Depesz
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 00:43:58
Życiówka w maratonie: 03:59:34

Nieprzeczytany post

Był to mój pierwszy start w Skawinie i pomimo tak szeroko komentowanej przez wielu "afery samochodowej" na pewno nie ostatni. Było całkiem fajnie. Bardzo ładny park. Tylko pogoda mogłaby być lepsza ale na szczęście przed startem przestało lać. Do zobaczenia za rok.
Obrazek
Awatar użytkownika
ssokolow
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48:35
Życiówka w maratonie: 4:04:02

Nieprzeczytany post

Bieg- jak co roku dobrze zorganizowany, szkoda że w tym roku organizator postanowił strzelić sobie w stopę jakimiś dziwnymi zagrywkami, bo w tym biegu nigdy nie było auta do wygrania i zawsze było super fajnie, i tylko radość z biegania...

w tym roku sam sobie pomyślałem - że fajnie że poza fajnym biegiem jeszcze auto rozlosują... - zawsze to większa szansa niż grać w lotka ;-)

No nic - trochę niesmak - głównie nie dlatego, że pozbawiono mnie szansy wygranej ... tylko dlatego że w ogóle ktoś wcześniej taką szansę obiecał a potem zabrał.. - trochę bez sensu i niepotrzebnie. Zamiast rozmawiać o biegu i o tym że idealne warunki na bieganie były... to teraz gadamy o samochodzie... który i tak zdobyła by tylko jedna osoba...
(to że dostała go w końcu osoba z 600 którymś miejscem - nie ma znaczenia - bo i tak odbyło się to zgodnie z regulaminem wprowadzonym w życie na kilka dni przed biegiem... - po zmianie wczesniejszego regulaminu)

ps. widział ktoś może jakąś galerię zdjęć "całej stawki" ktoś kto by stał i cykał wszystkich biegaczy i wrzucił to gdzieś do sieci?

pozdrawiam
Szymon Sokołowski
Szymon
Obrazek
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ