6 Półmaraton Warszawski

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
tolek
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 45,32
Życiówka w maratonie: 3.51.20

Nieprzeczytany post

[quote="LadyE"]no to moze sprobuj wystartowac swoim tempem a pozniej ew podczepic sie pod jakiegos zajaca. ja to sie zastanawiam jakim tempem taki zajac biegnie. jestem przyzwyczajona do tego ze caly odcinek pokonuje jednakowo. wiem jednak ze spora czesc osob biegnie z tempem narastajacym.[/quote]

Najłatwiej jest wystartować swoim tempem,rzecz w tym że chciałbym jak wspomniałem pobiec na1.55 i do tego konkretnego zająca będę musiał gonić.
biegam sobie i już
PKO
mareksul
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Wydaje mi się, że po to jest sprawdzian aby wyliczyć jakim tempem mamy biec.
Na treningach uczymy się jak utrzymać tempo i nie zwalniać.
Myślę, że jeżeli tylko dam radę przebiec ten dystans to i tempo utrzymam, adrenalina i konkurencja w tym pomogą aby pobiec trochę lepiej.

Tylko teraz się zastanawiam, jestem w trzeciej strefie to jest już ostatnia czy są jeszcze jakieś dalsze?
Na jaki czas nastawiona jest ta strefa, bo ja nie podałem żadnego wyniku, bo nie mam.
piotr_j
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 44:40
Życiówka w maratonie: 03:44:07

Nieprzeczytany post

Wydaje mi się, że będą 3 strefy. Pierwsza dla zawodowców, druga dla amatorów z podanym wynikiem i trzecia dla reszty, skoro ja się do drugiej załapałem :)
Awatar użytkownika
pixos
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:42
Życiówka w maratonie: 3:58

Nieprzeczytany post

Z ciekawości zapytam. Jaki podałeś wynik? Ja podałem 48 z haczkiem i jestem w trzeciej strefie. Mnie wydaje się, że będą cztery strefy (tak było rok temu) i osoby bez podanego czasu na dychę i ci z czasem najsłabszym (np. powyżej 50 min) będą w strefie czwartej. Ale to tylko moje domysły ;-)
Awatar użytkownika
tosiek
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka w maratonie: 04:23:58

Nieprzeczytany post

pixos pisze:Z ciekawości zapytam. Jaki podałeś wynik? Ja podałem 48 z haczkiem i jestem w trzeciej strefie. Mnie wydaje się, że będą cztery strefy (tak było rok temu) i osoby bez podanego czasu na dychę i ci z czasem najsłabszym (np. powyżej 50 min) będą w strefie czwartej. Ale to tylko moje domysły ;-)
Ja podałem 56 z haczykiem i też jestem w trzeciej. Za niecałe 2 tygodnie się wszystko okaże.
Mam tylko nadzieję, że dostanie się ze strefy startowej do linii startu zajmie mi miej czasu niż na Biegu Niepodległości (zajęło mi to ponad 6 min :grr: )
Obrazek
Awatar użytkownika
kisio
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ale za to jaka satysfakcja jak się wyprzedzało potem 70% startujących :D (na BN)
piotr_j
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

pixos pisze:Z ciekawości zapytam. Jaki podałeś wynik?
48:56 czyli pewnie gorszy od Twojego, aż sprawdzałem jeszcze raz przyznaną strefę, ale jest 2 :)
Wojtiii
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 44:28

Nieprzeczytany post

Ja nie podalem zadnego czasu i jestem w 3 strefie wiec pewnit ta bedzie ostatnia
Awatar użytkownika
tosiek
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Jest podział stref:
"Strefa 0 (niebieskie numery startowe) to zaproszeni zawodnicy z czołówki; strefa 1 (czerwone numery), 2 (żółte) i 3 (zielone) to amatorzy."
Coś mi się wydaje, że w 3 strefie będzie ze 3 tysiące ludzi
Obrazek
piotr_j
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

No i jest rozwiązanie. Wszyscy, którzy zgłosili się po 28 II są w trzeciej. Ja zgłosiłem się ze 3 dni wcześniej, żeby załapać się na niższe wpisowe :)
krzysiek86r
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 42:57
Życiówka w maratonie: 3:31:17

Nieprzeczytany post

42:26 i srefa 2 :))

martwi mnie tylko lekki uraz łydki, ale do 27 marca damy radę, teraz z 2-3 dni przerwy :)
Awatar użytkownika
allepidoptera
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Ja nic nie wpisywałem bo nie mam czasu na 10km z oficjalnych zawodów (a wszyscy co jakiś wpisali faktycznie spełniają ten warunek?) i dostałem się na 3 strefę.
Obrazek
Awatar użytkownika
mariod
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jak trenujecie ostatni tydzień przed pólmaratonem?
Awatar użytkownika
tosiek
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

mariod pisze:Jak trenujecie ostatni tydzień przed pólmaratonem?
Trochę mniej kilometrowo i trochę spokojniej czasowo. Właściwie to od dzisiejszego porannego treningu już się byczę, pomijając małe 3km w piątek :hej:
Obrazek
naczanio
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Ja mam jedno zastrzeżenie odnośnie tych stref startowych. W tamtym roku było w porządku, ale w tym będzie ponad 50% więcej uczestników... Boje się, że może być bardzo duży tłok po starcie i przed w strefach...
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ