9 Maraton Poznański

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Tomek Michałowski
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

wydaje mi się, że redakcja (oczywiście nie wszyscy) popełnia lekki grzech pychy, w 100% w zgodzie z Rosomakiem
jeśli nie będzie tylu dezerterów co w Wawie to Poznań pozostanie największym maratonem w Polsce i wtedy nie będzie wykrętów ,że nie pasuje relacja z PM :ble:
ja jadę w sobotę i jak deklarowałem relację zrobię , nie będzie to oczywiście tak jak robi to Fredzio prawie live ale postaram się oddać klimat i atmosferę tego biegowego święta, w sobotę napiszę jak atmosfera przedbiegowa a w niedzielę co się działo na trasie + wyniki
trzymam kciuki za wszystkich startujących
Tomek
PKO
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Tak jak napisał Remus - przecież nie mamy zamiaru milczeć o Poznaniu tylko narazie nie mieliśmy o czym pisać. Że co, że się zbliża ? No i co z tego? Ile w ostatnim tygodniu było różnych ciekawych rzeczy ?

- Paula wypowiadała się w różnych ciekawych kwestiach
- Haile, Motrram i inni będą się ścigać w Great Australian Run
- Na Mistrzostwa Świata w Półmaratonie jedzie Artur Kozłowski i Dorota Gruca (dostaliśmy nawet pytanie, czy wiemy dlaczego akurat Dorota)
- Zbliża się Chicago Marathon
- Bolt - skomentował ewentualność startu na 400 m a przy okazji IAAF zatwierdził jego rekordy

i mnóstwo jeszcze innych spraw

A widzieliście co było u nas na stronie ?
Cztery dni recenzja książki Jurka. A wiecie dlaczego ?
Nie dlatego, że mamy jakiś układ z Jurkiem czy że recenzja była jakoś szczególnie ciekawa. Poprostu każdy ma kupę zajęć i nikt nie miał czasu niczego zrobić.

Tomek - nie żadna pycha ale kto ma jechać? Bardzo się cieszę, że chcesz robić relację. Technikalia chętnie omówimy.

Generalnie to nie rozumiemy się.
A ja nie jestem w stanie każdemu wytłumaczyć wszystkiego.

Są priorytety.
Nie interesuje mnie tak bardzo co będzie z bieganie.pl za tydzień, miesiąc czy dwa.
Moja perspektywa to rok, dwa, pięć. Tym się zajmuję i mam nadzieję, że za jakiś czas efekty będzie widać.
Tomek Michałowski
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

spokojnie , panowie, spokojnie, zen :oczko:
bez ciśnienia , bez emocji , howgh
Tomek
Awatar użytkownika
Arti
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

"Nic nadzwyczajnego już 3025 zgłoszeń ;-) Będzie tylko więcej niż w Warszawie. Wiadomo,że pobiegnie mniej niż zgłoszonych ale przecież ogólnie to nic tam ciekawego nie będzie prócz wielkiego Show ;-)"
[url=http://www.kujawinski.com]www.kujawinski.com[/url]
Tomek Michałowski
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Arti pisze:"Nic nadzwyczajnego już 3025 zgłoszeń ;-) Będzie tylko więcej niż w Warszawie. Wiadomo,że pobiegnie mniej niż zgłoszonych ale przecież ogólnie to nic tam ciekawego nie będzie prócz wielkiego Show ;-)"
lecisz Arti ? zapowiada się mega pogoda :hahaha: a jak pęknie trójka 000 startujących , w końcu to jeszcze 7 dni???

całe forum czeka na relację z Great Australian Run , to takie pasjonujące...

dobra, dobra , bez złośliwości , nowy tydzień nastał :ble:
Tomek
Awatar użytkownika
Arti
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Wprawdzie na zaliczenie ale lecę ;) Bo za 4 tygodnie największy maraton na świecie ;-)
[url=http://www.kujawinski.com]www.kujawinski.com[/url]
Awatar użytkownika
Nagor
Ekspert/Trener

Nieprzeczytany post

rosomak pisze: 1. w dobie internetu można trafić do szerokiej grupy (jak rozumiem, nie jest to uwaga ogólna, chodzi konkretnie portal bieganie.pl) oraz 2. nie ma nic interesującego dla portalu biegowego w tym, że 2,5 tysiąca amatorów gania sobie po mieście.
No qrde nijak mię się to nie zgrywa w spójną całość. :niewiem:
Rosomak, upraszczasz moją wypowiedź. Co do punktu 2 - mój wywód na temat mediów tłumaczył Artiemu i tym, którzy myślą podobnie jak on, że nie ma żadnej zmowy mediów. Tłumaczyłem, dlaczego z punktu widzenia redaktora naczelnego np. Wiadomości TVP zlot 3000 miłośników biegania nie różni się niczym od zlotu 3000 miłośników jamnika szorstkowłosego. Nie ma znaczenia, czy jest to największy, czy drugi w Polsce zlot. Dla dużych mediów sam zlot jako zlot jest mało ciekawym tematem.

Nas - interesują wszystkie imprezy biegowe i okołobiegowe. Niestety, nie ze wszystkich jesteśmy w tej chwili mieć własną dużą relację. Ale nie spodziewałem się i nie spodziewam, że nas może dotyczyć zarzut "zmowy Warszawki". Po pierwsze, nie mamy zamiaru milczeć o Poznaniu, po drugie, z Warszawy jest tylko Fredzio (ja jestem ze Słupska, Remus z Kościerzyny).

Co do punktu 1. - to owszem, uważam, że możemy tworzyć portal skierowany do szerokiej grupy - wszystkich biegaczy w Polsce. Prawdę mówiąc, nie mogę sobie nawet wyobrazić argumentu, który by to moje przekonanie obalał. Być może uważasz, że jest jakieś ograniczenie w związku z tym, że na stronie głównej może być widoczna tylko określona ilość tekstów. Ale bieganie.pl to nie tylko strona główna, poza tym - to ograniczenie łatwo usunąć, zmieniając grafikę. Dlaczego więc mamy wybierać, czy pisać dla amatorów czy profesjonalistów, skoro możemy pisać dla obu tych grup? To oczywiście kwestia doboru autorów - ale drogi do publikowania w bieganie.pl nikt nie ma zamkniętej.
Tomek Michałowski
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

uff, dobrze ,że w Poznaniu nie biega 3 tyś adoratorów jamnika szorstkowłosego bo z tego co kojarzę to nie jest zbyt szybki pies :bum: aczkolwiek myśliwski
Tomek
Awatar użytkownika
ssokolow
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48:35
Życiówka w maratonie: 4:04:02

Nieprzeczytany post

No ale ja tak sięgam pamięcią do MW... a teraz do Poznania i mam jedna odczucie dużej dysproporcji w ilości informacji na temat obu wydarzeń na bieganie.pl ...

a przed w Poznaniu też jest kilka ciekawostek o których można by napisać ;-) a o których może nie wszyscy "Truchtacze" którzy wpadają na waszą stronę wiedzą ...

np. o bilecie kolejowym za 1/2 ceny... albo o tym że będzie grupa Peacemakerów metodą Galloweya !! na 4:20 - nie spotkałem się z tym na żadnym innym biegu (ale ja oczywiście się nie znam może to nie nowość)
o ciekawostkach typu nagrody dla Sprinterów... -

Kurcze gdybym był lepiej przygotowany do biegania :D to sam bym się zapisał jeszcze do Poznania żeby dołożyć 1 uczestnika w szansie na najliczniejszy Maraton w kraju...

A zapomniałem o przedstawieniu gwiazd .. Robert Korzeniowski, Katarzyna Bujakiewicz i Marcin Urbaś ;-)

no nazbierało by się informacji chociaż na krótkie info o tym że taki bieg będzie ... (a może ja po prostu nie zauważyłem takiego artykułu)
Szymon
Obrazek
Tomek Michałowski
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ci pacemakerzy to fajna sprawa , biegnie taki z pomarańczowym balonem na którym jest napisany czas i wokół niego stadko biegaczy.
super sprawa dla biegnących na wynik lub nie bardzo umiejących trzymać tempo założone

dla zainteresowanych
http://www.marathon.poznan.pl/index.php
Mamy już
3189
zgłoszeń
:ble:
Tomek
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

ssokolow pisze:No ale ja tak sięgam pamięcią do MW... a teraz do Poznania i mam jedna odczucie dużej dysproporcji w ilości informacji na temat obu wydarzeń na bieganie.pl ...

a przed w Poznaniu też jest kilka ciekawostek o których można by napisać ;-)
No to chciałem Ci powiedzieć, że Maraton Warszawski poprostu nam te informacje dostarczał.
Bieganie.pl ma wiele różnych spraw o których musi pamietać, ponad 4 tys czytelników dziennie i jeżeli organizator nie przejawia zainteresowania wypromowania swojej imprezy to my nie za bardzo mamy wenę żeby się tym zajmować.
Chyba, że Impreza ma szansę zaprezentować wysoki sportowy poziom.

I nie rozśmieszajcie mnie z tą "wielką imprezą".
Jak w relatywnie małym Ostrowcu Świętkokrzyskim w akcji Polska Biega udało się organizatorom ściagnąć ponad 3 tys zawodników - to było coś.
Jak w Run Warsaw czy Human Race biegnie ponad 10 tys ludzi to jest coś.
Ale jak się organizatorowi Polskiego maratonu (Poznania czy Warszawy) udaje ściągnąć 3 tys to nie jest wg mnie nic ciekawego.
Awatar użytkownika
ssokolow
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48:35
Życiówka w maratonie: 4:04:02

Nieprzeczytany post

FREDZIO pisze: Jak w Run Warsaw czy Human Race biegnie ponad 10 tys ludzi to jest coś.
Ale jak się organizatorowi Polskiego maratonu (Poznania czy Warszawy) udaje ściągnąć 3 tys to nie jest wg mnie nic ciekawego.
Ale marudzisz ;-)

ale skoro redakcja nie ma czasu na zajmowanie się orgami którzy nie chcą się u nich promować... - to czytelnik (taki jak ja) musi sobie szukać informacji na MaratonyPolskie, biegajznami, bo okazuje się że na bieganie sprawa jest przemilczana ;-), nie próbuję was atakować ;-) ani jakoś strasznie krytykować - dla mnie i tak jesteście najlepszym serwisem, tylko że jak u was tego nie mogę przeczytać ;-)
to potem muszę szukać po tych beznadziejnych nieintuicyjnych layoutach Maratony polskie -) i dopiero jestem poirytowany :D
Szymon
Obrazek
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

Ssokolow - dzięki za pochwały, naprawdę rozumiem Cie dobrze.
Oczywiście wersja docelowa jest taka, że będziesz u nas mógł znaleźć wszystko.
Tez bym chciał, żeby u nas były wszystkie informacje które w branży są ważne - czyli najświeższe informacje z Imprez - zapowiedzi itd, informacje z aren światowych (ciągle się coś pojawia, a to że Haile znowu pobiegnie w Dubaju tym razem za 2 mln USD, a to że Paula będzie biegła w NY itp itd).
Ale niestety - narazie to co robimy to jest pewne minimum tego na co nas czasowo stać.
Nawet jeśłi nie widać tego na stronie to gdzieś tam z tyłu jest wykonywana jakaś praca która ma zaowocować czymś w przyszłości.
No i niestety dzieje się to kosztem teraźniejszości.

Są pewne sprawy których odpuścić nie możemy lub odpuścić się nie opłaca bo można to zrobic małym wysiłkiem. No i musimy ważyć - co się opłaca a co nie.

Tak oczywiście to nie powinno być w przyszłości - ale narazie jest jak jest.
Jak bieganie.pl będzie miało etatowych pracowników to będzie inna sytuacja.
Tomek Michałowski
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

z uporem maniaka (nie Maniaca :ble: vide Arti)

bieganie.pl powinno się tym interesować bo to jest największy maraton w Polsce, wena powinna się znależć

nie rozumiem stwierdzenia "nie rozśmieszajcie mnie z tą wielką imprezą"
do zeszłego roku połamanie historycznego 2200 z Maratonu Pokoju było czymś niewiarygodnym, więc ponad 3 tyś to moim skromnym zdaniem jak na polskie warunki wielka impreza

Polska biega, czy to jest maraton ?
run Warsaw , czy Human race, czy to jest maraton ?

czyli ściągnięcie ponad 3 tyś zawodników , którzy biegną maraton to nic nazdwyczajnego ? śmiem twierdzić ,że jednak owszem i tak

kurde coś tu nie gra w tej logice myślenia
Tomek
Tomek Michałowski
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Mamy już 3326 zgłoszeń
"mały " bieg , nie ma co i wiecie co Wam powiem...
cieszę się ,że znów Poznań przegoni Warszawę , mimo tego medialnego szumu ,jak niektórzy twierdzą, tego PR dobijającego się do bram portali który robi Wawa, jak widać jakość Poznania w dotarciu do docelowej grupy jest skutecznieJsza
oczywiście jestem tendencyjny ,żeby nie było :ble:
Tomek
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ