ORLEN Warsaw Marathon 2014
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
-
- Wyga
Czołem,
A ja chciałem przede wszystkim pochwalić Organizatorów za miasteczko pod stadionem. Może coś się zmieniło w ostatnich latach, ale jak pamiętam M Warszawski 2011 i Cracovię 2012 to jak na mecie wpadłem w miasteczko, to zanim się z niego wyplątałem i spotkałem z moimi kibicami to minęła masa czasu. Miasteczko Orlenu było bardzo dobrze zorganizowane, to że kibice mieli dostęp do strefy gastronomicznej było świetne.
Dziękuję za super doping na ostatniej prostej!
Jeśli chodzi o pozostałe plusy:
+dobre oznaczenie trasy (km)
+kapele na trasie
+wolontariusze na punktach (tempem na 3:15 wszystko było ok)
i minusy:
-kiełbasa - słaba jak na posiłek regeneracyjny
-brak posiłku wegetariańskiego (mi osobiście nie przeszkadzał, ale w dzisiejszych czasach myślałem że to już standard)
No i nie wygrałem merca...
Pozdrawiam,
kirej
A ja chciałem przede wszystkim pochwalić Organizatorów za miasteczko pod stadionem. Może coś się zmieniło w ostatnich latach, ale jak pamiętam M Warszawski 2011 i Cracovię 2012 to jak na mecie wpadłem w miasteczko, to zanim się z niego wyplątałem i spotkałem z moimi kibicami to minęła masa czasu. Miasteczko Orlenu było bardzo dobrze zorganizowane, to że kibice mieli dostęp do strefy gastronomicznej było świetne.
Dziękuję za super doping na ostatniej prostej!
Jeśli chodzi o pozostałe plusy:
+dobre oznaczenie trasy (km)
+kapele na trasie
+wolontariusze na punktach (tempem na 3:15 wszystko było ok)
i minusy:
-kiełbasa - słaba jak na posiłek regeneracyjny
-brak posiłku wegetariańskiego (mi osobiście nie przeszkadzał, ale w dzisiejszych czasach myślałem że to już standard)
No i nie wygrałem merca...
Pozdrawiam,
kirej
-
- Dyskutant
Pozdrawiam "Zajączka" z Poznania prowadzącego a właściwie zamykającego grupę na 4:00. Miło się rozmawiało i wprawdzie to nie był mój dzień na złamanie 4 h ale zabrakło tylko kilku minut. Impreza super.
5 km 00:22:32 (Grand Prix Pionek 13.10.2013), półmaraton 01:58:57 (8 Półmaraton Warszawski 2013) maraton 04:13:37 (35 MARATON WARSZAWSKI 2013)
- illus
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 00:38:31
- Życiówka w maratonie: 03:16:35
Przyznam, że dawno nie widziałem tak świetnie zorganizowanej imprezy. Miasteczko biegaczy było wspaniałe (wszystko mądrze rozplanowane, można było łatwo wyjść do rodzinki,dużo miejsca, brak tłoku). Fajny pakiet startowy, expo, sprawna organizacja, cała ta biegowa otoczka- czuć było, że to nie jakiś tam bieg tylko prawdziwe święto biegaczy 
Bardzo podobał mi się pomysł z tym oznaczeniem kilometrów. - Naprawdę duże, wyraźne znaki co 1 km - spowodowały, że nie udało mi się przeoczyć ani jednego oznaczenia! i mogłem spokojnie kontrolować swój bieg, choć biegłem półprzytomny bo zdrowie mi nie dopisało)
co do poprawy?
-jeśli miałbym czegoś szukać, to może strefy odżywiania- mogły by być ciut dłuższe. Dodatkowo na trasie w 2-3 miejscach było dosyć wąsko. No i ta kiełbaska, ciężko było mi na nią patrzeć i jeść. Wolałbym coś lżejszego.
PS. nie jestem pewien ale wydaje mi się, że trasa z tego roku w mniejszym stopniu blokowała warszawę niż podczas pozostałych maratonów odbywających się w Wawie.
Widać , że Orlen wyciągną wnioski po ostatniej imprezie i zrobił wszystko co w jego mocy by zniwelować je... i powiem, że udało się
Głupio się przyznać, ale najbardziej cieszyłem się gdy na mecie dostałem gorącą herbatę z cukrem i soczystą pomarańczę
Przekupiliście mnie tym. Najpewniej za rok ponownie wrócę .

Bardzo podobał mi się pomysł z tym oznaczeniem kilometrów. - Naprawdę duże, wyraźne znaki co 1 km - spowodowały, że nie udało mi się przeoczyć ani jednego oznaczenia! i mogłem spokojnie kontrolować swój bieg, choć biegłem półprzytomny bo zdrowie mi nie dopisało)
co do poprawy?
-jeśli miałbym czegoś szukać, to może strefy odżywiania- mogły by być ciut dłuższe. Dodatkowo na trasie w 2-3 miejscach było dosyć wąsko. No i ta kiełbaska, ciężko było mi na nią patrzeć i jeść. Wolałbym coś lżejszego.
PS. nie jestem pewien ale wydaje mi się, że trasa z tego roku w mniejszym stopniu blokowała warszawę niż podczas pozostałych maratonów odbywających się w Wawie.
Widać , że Orlen wyciągną wnioski po ostatniej imprezie i zrobił wszystko co w jego mocy by zniwelować je... i powiem, że udało się

Głupio się przyznać, ale najbardziej cieszyłem się gdy na mecie dostałem gorącą herbatę z cukrem i soczystą pomarańczę

- maly89
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 37:44
- Życiówka w maratonie: 02:56:04
- Kontakt:
Choć w samym Orlen Warsaw Marathon nie brałem czynnego udziału (przynajmniej oficjalnie) to jednak zahaczyłem o Warszawę i dzięki swojej Narzeczonej mogę udostępnić trochę zdjęć. Być może ktoś się na nich znajdzie (ostatnia prosta - mniej więcej czasy od 3:00 do 3:40) 
Weekend w biegu - relacja z Łódź Maraton Dbam o Zdrowie i Orlen Warsaw Marathon

Weekend w biegu - relacja z Łódź Maraton Dbam o Zdrowie i Orlen Warsaw Marathon

- FitbackPL
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: 00:50:42
- Życiówka w maratonie: 03:57
- Kontakt:
A ja mam takie krótkie video jak ścigałem się z jednym z uczestników biegu na końcówce
https://www.youtube.com/watch?v=myLUH1RnNdM

https://www.youtube.com/watch?v=myLUH1RnNdM
Zapraszam do mojego dziennika treningowego i bloga 
1 km [4m:01s] 5 km [24m:33s] 10 km [50m:42s] 1/2 [1h:55m:00s] Marathon [3h:57m:45s]

1 km [4m:01s] 5 km [24m:33s] 10 km [50m:42s] 1/2 [1h:55m:00s] Marathon [3h:57m:45s]
- Fenrir
- Wyga
- Życiówka na 10k: 49:08
Krótko będzie:
debiutowałem, więc doświadczenie maratońskie nieszczególne, ale z perspektywy 4h z groszami:
- organizacja bez zarzutów. Masa wolontariuszy, picia (woda plus izo) i jedzenia dla każdego wystarczyło (końcówkę miałem b. wolną, a na stołach wciąż były kubki, banany i czekolada.
- kilometry oznaczone bardzo czytelnie. Żadnych problemów.
- co do samej trasy. Zarejestrowałem jedno wąskie gardło (oprócz startu i wbiegu na most) - przy skręcie na Trasę Siekierkowską - barierki, wąsko, ciasnawo było. Poza tym - dobrze.
- Miasteczko - przestronnie, czytelnie, przyjaźnie. Medal od Tomka Majewskiego
i "fajerwerki" przed metą.
Niestety, paskudne skurcze popsuły mi plany, ale to nauczka na przyszłość (miało być ok. 3.40, no ale...). No i nie wylosowałem mercedesa...
Jakby co to za rok pewnie się zamelduję. Ode mnie solidna czwórka (z małym plusikiem nawet, a co)
debiutowałem, więc doświadczenie maratońskie nieszczególne, ale z perspektywy 4h z groszami:
- organizacja bez zarzutów. Masa wolontariuszy, picia (woda plus izo) i jedzenia dla każdego wystarczyło (końcówkę miałem b. wolną, a na stołach wciąż były kubki, banany i czekolada.
- kilometry oznaczone bardzo czytelnie. Żadnych problemów.
- co do samej trasy. Zarejestrowałem jedno wąskie gardło (oprócz startu i wbiegu na most) - przy skręcie na Trasę Siekierkowską - barierki, wąsko, ciasnawo było. Poza tym - dobrze.
- Miasteczko - przestronnie, czytelnie, przyjaźnie. Medal od Tomka Majewskiego

Niestety, paskudne skurcze popsuły mi plany, ale to nauczka na przyszłość (miało być ok. 3.40, no ale...). No i nie wylosowałem mercedesa...
Jakby co to za rok pewnie się zamelduję. Ode mnie solidna czwórka (z małym plusikiem nawet, a co)
-
- Wyga
Witam! Jest to moja druga impreza biegowa zarazem pierwsza na dystansie maratońskim. Organizacja żeby się nie powtarzać to napiszę tak : jeżeli miał bym ją sam organizować to zrobił bym wszystko tak samo a na samym końcu sam bym sobie pogratulował
Miasteczko biegacza,expo, trasa, ogólnie wszystko na duży plus!!! Żonka z 4 letnim synem kibicowali mi na jednej ze stref kibica oraz na mecie i ich zdanie na temat imprezy jest identyczne.Gratuluje, dziękuje i pozdrawiam ps nie napisałem tego z uwagi na fakt, że celowałem w czas 3:59 a pobiegłem na 3:39:56 

- jabbur
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 0:38:22
- Życiówka w maratonie: 3:02:19
- Kontakt:
Na stronie organizatorów jest do wglądu wideo per zawodnik (przez wyniki da się dojść). Czyli się da w dobę... (patrz: foto-m)
Niby sporo kosztuje, ale da się wyciągnąć, jak ktoś oblatany w przeglądarkach internetowych.
Ps. W smsie dostałem czas h
18, wczoraj na stronie miałem h
19, dziś już mam h
20; komuś z Was też tak przyrasta? Strach tam dalej zaglądać 
Niby sporo kosztuje, ale da się wyciągnąć, jak ktoś oblatany w przeglądarkach internetowych.
Ps. W smsie dostałem czas h

- Gife
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34:04
- Życiówka w maratonie: 2:42:10
- Kontakt:
Witam, to mój znajomy z pracy. Przekazał że są zdjęcia na konkurencyjnym portaluPiotr_Z pisze:Pozdrawiam "Zajączka" z Poznania prowadzącego a właściwie zamykającego grupę na 4:00. Miło się rozmawiało i wprawdzie to nie był mój dzień na złamanie 4 h ale zabrakło tylko kilku minut. Impreza super.

Early Hardcore 4 Life!
Lech Poznań Fanatic
PB: 5000m - 16'27" (nieof.); 10 km - 34'04"; 21,097 km - 1h15'55" 42,195 km - 2h42'10"
Komentarze,Blog
Garmin Connect
Lech Poznań Fanatic
PB: 5000m - 16'27" (nieof.); 10 km - 34'04"; 21,097 km - 1h15'55" 42,195 km - 2h42'10"
Komentarze,Blog
Garmin Connect
-
- Dyskutant
Pozdrów koniecznie !! Jak będzie jako pacemaker coś w Wa-wie biegał to prośba o info na priv. Aaa można prosić o linka, nie jestem oblatany w tych portalach i nie wiem który to konkurencyjny.Gife pisze:Witam, to mój znajomy z pracy. Przekazał że są zdjęcia na konkurencyjnym portaluPiotr_Z pisze:Pozdrawiam "Zajączka" z Poznania prowadzącego a właściwie zamykającego grupę na 4:00. Miło się rozmawiało i wprawdzie to nie był mój dzień na złamanie 4 h ale zabrakło tylko kilku minut. Impreza super.
5 km 00:22:32 (Grand Prix Pionek 13.10.2013), półmaraton 01:58:57 (8 Półmaraton Warszawski 2013) maraton 04:13:37 (35 MARATON WARSZAWSKI 2013)
- ORLEN Warsaw Marathon
- Stary Wyga
Możemy podać, że we wszystkich biegach zarejestrowanych było łącznie: 11 tys. uczestników Marszobiegu, ponad 8700 chętnych maratończyków i 11900 biegaczy na "dychę".rufuz pisze:Ile osob pobieglo w samym maratonie ? W naglowkach przed maratonem podawano 20 tys. i ktos niezorientowany pomysli, ze to 20 tys. w samym maratonie. Ktos podal na forum GW, ze sam maraton ukonczylo 5800 osob. Rozumiem kazdy chce byc najwiekszy ale sztuczne "pompowanie" statystyk jest troche be![]()
Gratulacje dla wszystkich ! ! !
- ORLEN Warsaw Marathon
- Stary Wyga
Dziękujemy za uwagę. Postaramy się wyeliminować błąd w przyszłości.panucci10 pisze:To jak strona z wynikami na żywo chodzi to jest jakaś totalna porażka organizatorów!!! Następnym razem zatrudnijcie kogoś z zewnątrz <np datasport> a nie bierzcie się za coś czego nie umiecie!!!