ORLEN Warsaw Marathon 2014

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
shczwany
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 44:52
Życiówka w maratonie: 3:40:35

Nieprzeczytany post

To posłuchajcie.

Dzwoni do mnie ktoś z ORLENU gdzieś tak o godzinie 16:00 z informacją że wygrałem loterię !!! :szok:

- Wygrał Pan!!! (oczami wyobraźni odbieram kluczyki od GLA)
- wygrał Pan plecak firmy Asics.... :bum:

zawsze coś :hej:
PKO
Awatar użytkownika
małymiś
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 0:53:02
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

spoko. fajnie! czyli ta loteria też działa
Awatar użytkownika
f.lamer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: czydzieści9ipół
Życiówka w maratonie: czydzwadzieścia

Nieprzeczytany post

czyli już dzwonili... :echech:
Self-improvement is masturbation.
Now, self-destruction…
shczwany
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

dzwonili koło 16:00. Uprzejmie poinformowałem Pana przez telefon ze plecak jest fajny ale ja chcę wygrać w loterii GLA. Pan się uśmiał i powiedział że jego blond koleżanka która siedziała obok niego własnie dzwoni w sprawie GLA. Sorry :usmiech:
tomaktu
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 42min 37sek
Życiówka w maratonie: 3h 39 min
Kontakt:

Nieprzeczytany post

oskee pisze:Organizacja perfekcyjna.
Może z perspektywy kogoś kto biega poniżej 3h było perfekcyjnie ale ja się z tym nie zgodzę bo mam conajmniej 4 zarzuty do organizacji:
1. Wolontariusze nie dawali rady i kubki z napojami trzeba było samemu brać ze stolików bo czasami ogóle nikogo nie było do podawania, banany leżały w jakiś wielkich pojemnikach zupełnie niewidoczne -generalnie W porównaniu z imprezami MW tutaj to słabo wyglądało i docenililem wolontariuszy na MW i PMW
2. Punkty nawadnianie były za krótkie
3. Na wislostradzie było bardzo wąskie gardło - jeden pas i ludzie deptali sobie po piętach - na szczęście krótko to było
4 na Ursynowie było niebezpiecznie bo biegaliśmy wzdłuż ul. Rosoła i na jednym odcinku nie było barierek oddzielających biegaczy od ruchu jadącego z naprzeciwka tylko podwójna ciągła na jezdni

No i dorzućmy jeszcze brak dostępnych wyników biegu na stronie...
5km - 20:59; 10km - 42:37; 21,1km - 1h40; 42,195 - 3h36
http://tomekbiega.blox.pl
brzdek93
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Wyniki w pdfie sa na stronie domtel.
sebcom
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Po co wciskanie takiej ściemy marketingowej - to trochę prowincja. Maraton ukończyło 5800 i 8800 na dystansie 10 km. To w sumie wychodzi 14600, a gdzie te 20 000.
Duże maratony na świecie to podają ile osób ukończyło maraton bo to są jakieś obiektywne wyniki.

Przy takiej promocji i biorąc pod uwagę ile jest chętnych na biegi w Wawie, to te wyniki już tak imponująco nie wyglądają. Ale pewnie zaraz mi się dostanie za krytykę "święta" :-)
Awatar użytkownika
harti
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

sebcom pisze:Po co wciskanie takiej ściemy marketingowej - to trochę prowincja. Maraton ukończyło 5800 i 8800 na dystansie 10 km. To w sumie wychodzi 14600, a gdzie te 20 000.
no ale nie zapominaj że w skład imprezy o nazwie 'Warsaw Orlen Marathon' wchodziły trzy biegi :D
- 42,195 km
- 10 km
- 4,6 km - marszobieg (MASA ludzi, nie wiem ile dokładnie) :)

więc sobie uczestników Warsaw Orlen Marathon ładnie zsumowali...
human
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

sebcom pisze:Po co wciskanie takiej ściemy marketingowej - to trochę prowincja. Maraton ukończyło 5800 i 8800 na dystansie 10 km. To w sumie wychodzi 14600, a gdzie te 20 000.
Duże maratony na świecie to podają ile osób ukończyło maraton bo to są jakieś obiektywne wyniki.

Przy takiej promocji i biorąc pod uwagę ile jest chętnych na biegi w Wawie, to te wyniki już tak imponująco nie wyglądają. Ale pewnie zaraz mi się dostanie za krytykę "święta" :-)
Dziś mówili, że w imprezie udział wzięło ok. 32 tys. ludków czyli ponad 15 w sobotę :lalala:
tomaktu
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 42min 37sek
Życiówka w maratonie: 3h 39 min
Kontakt:

Nieprzeczytany post

harti pisze: no ale nie zapominaj że w skład imprezy o nazwie 'Warsaw Orlen Marathon' wchodziły trzy biegi :D
- 42,195 km
- 10 km

To dobrze ze nie zsumowali sobie jeszcze uczestników z poprzedniego roku :hahaha:
5km - 20:59; 10km - 42:37; 21,1km - 1h40; 42,195 - 3h36
http://tomekbiega.blox.pl
sebcom
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

harti pisze:
no ale nie zapominaj że w skład imprezy o nazwie 'Warsaw Orlen Marathon' wchodziły trzy biegi :D
- 42,195 km
- 10 km

Jak o trzech biegach mówili to słyszałem o 30 tys.
Cytat polskabiega: "W sobotę w charytatywnym marszobiegu pobiegło 12 tysięcy osób. Na starcie niedzielnego biegu na 10 km i maratonu (na zdjęciu) stanęło blisko 20 tysięcy osób. Łącznie około 30 tysięcy biegaczy w ciągu dwóch dni!" - źródło http://polskabiega.sport.pl/polskabiega ... BoxSportMT
Śmieszne to trochę
Ostatnio zmieniony 13 kwie 2014, 21:14 przez sebcom, łącznie zmieniany 2 razy.
shczwany
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

A mnie się bardzo podobało. Organizacyjnie bardzo dobrze. Może nie perfekcyjnie, ale ja tam ich oceniam wysoko. Nawet mimo tego że zawaliłem bieg :wrrwrr:

W tej chwili z warszawskich maratonów Orlen vs PZU Fundacja wybieram Orlen.
Awatar użytkownika
MEL.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:56
Życiówka w maratonie: 3:43
Kontakt:

Nieprzeczytany post

shczwany pisze:To posłuchajcie.

Dzwoni do mnie ktoś z ORLENU gdzieś tak o godzinie 16:00 z informacją że wygrałem loterię !!! :szok:

- Wygrał Pan!!! (oczami wyobraźni odbieram kluczyki od GLA)
- wygrał Pan plecak firmy Asics.... :bum:

zawsze coś :hej:
A ktoś wie, jaki numer wygrał auto na maratonie? Zgubiłam telefon, to nikt się do mnie nie dodzwoni...
sevrond
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 1.15

Nieprzeczytany post

Bardzo fajna impreza, doszukiwanie się tutaj jakiś nieudogodnień czy błędów to szukanie dziury w całym.
Błędy z tamtego roku naprawione, tj. jedzenie, oznakowanie trasy.
Super pomysły z halą odnowy bio. gdzie masaż, kąpiel w baseniku z lodem czy soczek z pomarańczy pozwolił dojść do siebie.
Trasa fajna, a że mało kicibiców -- jakby każdy przywiózł ze sobą 3-4 os. byłoby pełno kibiców, chyba nie oczekujecie żę Orlen opłaci ludzi którzy będą wam klaskać całą trasę ;)
Oceniam jako maratończyk, bo "dyszkowicze" mogą mieć inne uwagi i spostrzeżenia gdyz z tego co orientuję się nie nie mogli skorzystać choćby z odnowy bio czy punktu gastro.
Słyszałem też narzekana ludzi na 10k że był tylko 1 wodopój na trasie....że wy ludzie macie czas na wodopoje w biegu na 10 ;)
J_Cop
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

A ja mam jedno zastrzeżenie. Biegłem na 10km i w kilku (już teraz nie wiem ilu, dwóch, może trzech) miejscach na trasie zdarzyły się takie delikatne przewężenia w stosunku do wcześniejszych odcinków, przez co zagęszczenie ludzi było tak duże, że trzeba było siłą rzeczy zwolnić i nie za bardzo było jak wyprzedzać. Myślę, że przez to nie udało mi się zrealizować postawionego sobie celu, zabrakło 28 sekund... poza tym to podobało mi się, organizacja fajna.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ