Euro Marathon Frankfurt
- miroszach
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:06
- Życiówka w maratonie: 3:07:51
No to panowie odjazd o 17:30 z przed Urzędu Miasta w piątek. Ciekaw jestem jak długo będziemy tam jechać.
No i niezmiernie mnie ciekawi ilu maratończyków stanie tam na starcie?
No i niezmiernie mnie ciekawi ilu maratończyków stanie tam na starcie?
[b][i]Dzień bez biegania
To dzień regenerownia
[/i][/b]
To dzień regenerownia
[/i][/b]
- krzycho
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Piszą o nas. Depesza z PAP:
85 biegaczy z Krakowa wystartuje w niedzielnym maratonie we Frankfurcie nad Menem. Zostali zaproszeni przez organizatorów na preferencyjnych warunkach. W zawodach weźmie udział 10 tysięcy zawodników.
"Współpraca Krakowa z Frankfurtem trwa od kilkunastu lat i jest szeroka. Dotyczy nie tylko spraw kulturalnych, edukacyjnych czy społecznych, lecz także sportowych. Stąd też zaproszenie na bieg dla krakowian" - poinformowała wiceprezydent Krakowa Stanisława Urbaniak.
Władze Frankfurtu zaprosiły nieograniczoną liczbę krakowskich maratończyków. Zdecydowało się jechać 85 osób. Otrzymają bezpłatny nocleg i nie będą musieli płacić startowego. Natomiast władze Krakowa zapewniły bezpłatny przejazd do Frankfurtu i z powrotem.
"We Frankfurcie będziemy propagować Maraton Cracovia, który odbędzie się 8 maja przyszłego roku - powiedział koordynator do spraw krakowskiego maratonu Wiesław Maczek. - Mamy nadzieję, że dzięki temu wystartują u nas niemieccy biegacze. Podczas pobytu we Frankfurcie wymienimy doświadczenia dotyczące przeprowadzania tak dużych imprez. My organizujemy dopiero trzeci Maraton Cracovia, a
frankfurcki rozegrany zostanie w niedzielę po raz dwudziesty drugi".
85 biegaczy z Krakowa wystartuje w niedzielnym maratonie we Frankfurcie nad Menem. Zostali zaproszeni przez organizatorów na preferencyjnych warunkach. W zawodach weźmie udział 10 tysięcy zawodników.
"Współpraca Krakowa z Frankfurtem trwa od kilkunastu lat i jest szeroka. Dotyczy nie tylko spraw kulturalnych, edukacyjnych czy społecznych, lecz także sportowych. Stąd też zaproszenie na bieg dla krakowian" - poinformowała wiceprezydent Krakowa Stanisława Urbaniak.
Władze Frankfurtu zaprosiły nieograniczoną liczbę krakowskich maratończyków. Zdecydowało się jechać 85 osób. Otrzymają bezpłatny nocleg i nie będą musieli płacić startowego. Natomiast władze Krakowa zapewniły bezpłatny przejazd do Frankfurtu i z powrotem.
"We Frankfurcie będziemy propagować Maraton Cracovia, który odbędzie się 8 maja przyszłego roku - powiedział koordynator do spraw krakowskiego maratonu Wiesław Maczek. - Mamy nadzieję, że dzięki temu wystartują u nas niemieccy biegacze. Podczas pobytu we Frankfurcie wymienimy doświadczenia dotyczące przeprowadzania tak dużych imprez. My organizujemy dopiero trzeci Maraton Cracovia, a
frankfurcki rozegrany zostanie w niedzielę po raz dwudziesty drugi".
[i]i taaak warrrto żyć[/i]
k
k
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
No to krakusy powodzenia w tym Frankfurcie. 
Jak Krzycho dobrze pobiegniesz to interesująco zacznie się rozwijać Wasz pojedynek z DaBem.

Jak Krzycho dobrze pobiegniesz to interesująco zacznie się rozwijać Wasz pojedynek z DaBem.
biegowa recydywa
- krzycho
- Zaprawiony W Bojach
to jest depesza z PAP
jest szansa, że co ambitniejsze redakcje dziś to zamieszczą. mam na myśli internet i gazety, lokalne radio czy TV albo oleje, albo wyśle jakiegoś repotera pod urząd miasta
jest szansa, że co ambitniejsze redakcje dziś to zamieszczą. mam na myśli internet i gazety, lokalne radio czy TV albo oleje, albo wyśle jakiegoś repotera pod urząd miasta
k
k
- krzycho
- Zaprawiony W Bojach
Niedziela, 26.10.2003
Nad ranem 00-06
3/4 °C
Wiatr: 23 km/h
Śnieg: 0.0 mm
Deszcz: 1.8 mm
984 hPa
Przed południem
06-12
3/5 °C
Wiatr: 21 km/h
Deszcz: 0.8 mm
985 hPa
Po południu
12-18
4/5 °C
Wiatr: 12 km/h
Deszcz: 0.3 mm
984 hPa

(Edited by krzycho at 11:16 am on Oct. 24, 2003)
Nad ranem 00-06
3/4 °C
Wiatr: 23 km/h
Deszcz: 1.8 mm
984 hPa
Przed południem
06-12
3/5 °C
Wiatr: 21 km/h
Deszcz: 0.8 mm
985 hPa
Po południu
12-18
4/5 °C
Wiatr: 12 km/h
Deszcz: 0.3 mm
984 hPa

(Edited by krzycho at 11:16 am on Oct. 24, 2003)
k
k
- miroszach
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:06
- Życiówka w maratonie: 3:07:51
Wrocilismy dzis o 11 do Krakowa. Impreza swietnie zorganizowana. Wszystko dopiete na ostatni guzik przez dyrekcje naszego maratonu. Jak najbardziej skladam wyrazy podziekowania za doskonale przeprowadzenie takiego pomyslu.
NAjlepszym zawodnikiem naszej ekipy Cracovia Marathon byl oczywiscie forumowicz. Z czasem netto 2:53:06 Stanislaw Byczek (Byku) uplasowal sie na 159 miejscu w klasyfikacji generalnej!!! Gratuluje! Niewatpliwie to nasz najwiekszy talent, zaledwie po dwoch latach biegania jest w stanie wykrecac takie rezultaty. Napewno bedzie on nas czytal ale chwilowo nie moze wypowiedziec sie gdyz zgubil haslo do nicka. Wszyscy 80 uczestnikow z Krakowa ukonczylo maraton.
Tak wiec 23 Eurocitymarathon messefrankfurt 2003 jest ukonczony.
NAjlepszym zawodnikiem naszej ekipy Cracovia Marathon byl oczywiscie forumowicz. Z czasem netto 2:53:06 Stanislaw Byczek (Byku) uplasowal sie na 159 miejscu w klasyfikacji generalnej!!! Gratuluje! Niewatpliwie to nasz najwiekszy talent, zaledwie po dwoch latach biegania jest w stanie wykrecac takie rezultaty. Napewno bedzie on nas czytal ale chwilowo nie moze wypowiedziec sie gdyz zgubil haslo do nicka. Wszyscy 80 uczestnikow z Krakowa ukonczylo maraton.
Tak wiec 23 Eurocitymarathon messefrankfurt 2003 jest ukonczony.
[b][i]Dzień bez biegania
To dzień regenerownia
[/i][/b]
To dzień regenerownia
[/i][/b]
- wese
- Stary Wyga
Byku nie jest taka znowu postacia nieznana w swiatku biegaczy, kiedys wyczynowo uprawial kajakarstwo a biegac faktycznie zaczol od 2 lat, w tym roku to jego chyba 3 maraton gdzie schodzi ponizej 3h .Oczywiscie gratulacje .Od wesolego
wese
- krzycho
- Zaprawiony W Bojach
Zgodnie z Romka życzeniem się chwalę. 
http://live.frankfurt-marathon.com/results/
Name Rapala, Krzysztof
Startnummer 10078
Platz 1268
Verein Cracovia Marathon
Nation
Altersklasse M20
Altersklassenplatz 171
Nettozeit 3:26:36
Bruttozeit 3:28:01
Splitzeiten/split times
5 km 0:25:47
10 km 0:49:34
15 km 1:13:19
20 km 1:37:16
Halbmarathon 1:42:44
25 km 2:01:30
30 km 2:26:10
35 km 2:50:57
40 km 3:16:53
Ano padła życiówka... Przyznam, że po cichu marzyłem o 3:20, ale gdzieś na 20 km już wiedziałem, że to jeszcze za wysokie progi. Ale mam świadomość, że pobiegłem na maksimum swoich możliwości. To wszystko, na co mnie na razie stać i tyle. Jestem naprwdę bardzo zadowolony, jeszcze wiosną tylko marzyłem o takim wyniku... Może niepotrzebnie piłem na 35 km (pić w biegu jeszcze nie umiem i truchtam albo idę) i wytrąciłem sie z rytmu, ale i tak wynik nie byłby dużo lepszy.
Jednak duży maraton zagramanicą to zupełnie inna bajka. Kosmos. Masa ludzi na starcie - prawie 10 tysięcy, masa kibiców, co kawałek kilometrów muzyka na żywo, bębny, ludzie biją brawo. trąbią, drą sie (pobiegłem w "makijazu narodowym" i pare razy słyszałem jakieś go, polen, go, go!!) Ale chyba największe wrażenie to krótki odcinek bez kibiców, cisza i tylko echo tupotu tysięcy butów o asfalt. Niesamowite.
Organizacyjnie wszystko dopięte na ostatni guzik. Meta pod dachem, w zabytkowej hali targowej (coś w rodzaju wrocławskiej Hali Ludowej) - uczucie prawie jak wbieganie na stadion olimpijski. Może troche przesadzam, ale na ostatnich dwóch kilometrach bardzo osłabłem i mety wyglądałem jak zbawienia...
I mam nadzieje, że już niedługo będzie można w takim biegu wystartowac w Polsce. Najlepiej w Krakowie
(Edited by krzycho at 1:01 pm on Oct. 28, 2003)

http://live.frankfurt-marathon.com/results/
Name Rapala, Krzysztof
Startnummer 10078
Platz 1268
Verein Cracovia Marathon
Nation
Altersklasse M20
Altersklassenplatz 171
Nettozeit 3:26:36
Bruttozeit 3:28:01
Splitzeiten/split times
5 km 0:25:47
10 km 0:49:34
15 km 1:13:19
20 km 1:37:16
Halbmarathon 1:42:44
25 km 2:01:30
30 km 2:26:10
35 km 2:50:57
40 km 3:16:53
Ano padła życiówka... Przyznam, że po cichu marzyłem o 3:20, ale gdzieś na 20 km już wiedziałem, że to jeszcze za wysokie progi. Ale mam świadomość, że pobiegłem na maksimum swoich możliwości. To wszystko, na co mnie na razie stać i tyle. Jestem naprwdę bardzo zadowolony, jeszcze wiosną tylko marzyłem o takim wyniku... Może niepotrzebnie piłem na 35 km (pić w biegu jeszcze nie umiem i truchtam albo idę) i wytrąciłem sie z rytmu, ale i tak wynik nie byłby dużo lepszy.
Jednak duży maraton zagramanicą to zupełnie inna bajka. Kosmos. Masa ludzi na starcie - prawie 10 tysięcy, masa kibiców, co kawałek kilometrów muzyka na żywo, bębny, ludzie biją brawo. trąbią, drą sie (pobiegłem w "makijazu narodowym" i pare razy słyszałem jakieś go, polen, go, go!!) Ale chyba największe wrażenie to krótki odcinek bez kibiców, cisza i tylko echo tupotu tysięcy butów o asfalt. Niesamowite.
Organizacyjnie wszystko dopięte na ostatni guzik. Meta pod dachem, w zabytkowej hali targowej (coś w rodzaju wrocławskiej Hali Ludowej) - uczucie prawie jak wbieganie na stadion olimpijski. Może troche przesadzam, ale na ostatnich dwóch kilometrach bardzo osłabłem i mety wyglądałem jak zbawienia...
I mam nadzieje, że już niedługo będzie można w takim biegu wystartowac w Polsce. Najlepiej w Krakowie

(Edited by krzycho at 1:01 pm on Oct. 28, 2003)
k
k