Poznan Maraton- Hansaplast
- Quasim
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Dzisiaj przebiegłem całą pętle
na ul. Woźnej jest niestety kostka
Na razie mój oficjalny plan to 3:30 ale go trochę skrócę
Jakby ktoś chciał to mu wyśle kalkulator do wyliczania międzyczasów i końcowego wyniku w zależności od średniej prędkości (plik Excel)
Wystarczy wpisać średnią przewidywaną na danej piątce lub można przesuwać wykres ze średnią (góra-dół) i automatycznie wszystkie międzyczasy się zmieniają.
na ul. Woźnej jest niestety kostka
Na razie mój oficjalny plan to 3:30 ale go trochę skrócę
Jakby ktoś chciał to mu wyśle kalkulator do wyliczania międzyczasów i końcowego wyniku w zależności od średniej prędkości (plik Excel)
Wystarczy wpisać średnią przewidywaną na danej piątce lub można przesuwać wykres ze średnią (góra-dół) i automatycznie wszystkie międzyczasy się zmieniają.
- Arti
- Zaprawiony W Bojach
Quasim to może być ciekawe..poproszę na unique13@wp.pl
Z góry dzięki......

[url=http://www.kujawinski.com]www.kujawinski.com[/url]
-
- Rozgrzewający Się
Czesc,
Oficjalnie zaswiadczenie lekarskie jest _niezbedne_...
Czy sa moze jakiesi nieoficjalne wiadomosci? Osobiscie musialbym zaplacic 50 zlotych za badanie
Oficjalnie zaswiadczenie lekarskie jest _niezbedne_...
Czy sa moze jakiesi nieoficjalne wiadomosci? Osobiscie musialbym zaplacic 50 zlotych za badanie

przemko
- Arti
- Zaprawiony W Bojach
Jak to zawsze bywa to pewnie tylko zapis w regulaminie...jak znam zycie będzie do podpisania oświadczenie o wzięciu osobiście odpowiedzialności za pobiegnięcie w maratonie....wg mnie nikt nie będzie sprawdzał podobnie jak nie sprawdzają na innych maratonach
- Arti
- Zaprawiony W Bojach
Jak to zawsze bywa to pewnie tylko zapis w regulaminie...jak znam zycie będzie do podpisania oświadczenie o wzięciu osobiście odpowiedzialności za pobiegnięcie w maratonie....wg mnie nikt nie będzie sprawdzał podobnie jak nie sprawdzają na innych maratonach
- adamus100
- Stary Wyga
Tez mi sie tak wydaje, nie ma co sie tym przejmowac, wystarczy na pewno tylko oswiadczenie, w przeciwnym wypadku ciezko bedzie o te 1000 biegaczy.
Quasim, jak mozesz to podeslij kalkulator na adamus100@poczta.onet.pl
Quasim, jak mozesz to podeslij kalkulator na adamus100@poczta.onet.pl
- treborus barokus
- Rozgrzewający Się
dzwoniłem do biura maratonu i poinformowano mnie że wystarczy zwykłe zaświadczenie od lekarza rodzinnego o zdolności uczestnictwa w biegu długodystansowym
treborus barokus
- Kazig
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Nie wiem co to jest zwykłe zaświadczenie od lekarza rodzinnego, bo nigdy się o nie nie starałem, ale wydaje mi się, mając na karku doświadczenia ze "Służbą Zdrowia", że zwykłe zaświadczenie może się okazać niezwykłym.
-
- Wyga
Ja też poproszę o kalkulator na adres ziebol@poczta.onet.pl. Wielkie dzięki !!!
ziebol (nas nie dogoniat) :)
-
- Rozgrzewający Się
Zgadza sie: nie ma czegos takiego jak "zwykle zaswiadczenie"... Przekonalem sie o tym w tamtym roku: konkretna seria pytan (gdzie, kiedy, dystans, opieka, regulamin) i diagnoza: prosze sie udac do lekarza sportowego. I oczywiscie badania krwi, serca, wydolnosci. Az dziwne, ze roentgena nie zrobili
[zaznacze, ze od razu powiedzialem, ze jestem amatorem, biegam od lat, znam teorie i zasady, i nie zamierzam sie przemeczac podczas biegu, dla rozrywki pobiegne.]
btw, lekarz sportowy mial pewne obiekcje co do mojego startu: "hymmm, jest pan zdrowy i przygotowany do wysilku, ale hmmm, w zadnym klubie pan nie biega, hmmm, pierwszy raz, hmmm, roznie to moze byc, hmmm, sam nie wiem, hmmm 50 zl."
Dzieki za odpowiedzi.
ps. Czy Ktos osobiscie w Poznaniu biegl bez waznego zaswiadczenia lekarskiego lub ksiazeczki sportowej? Troche mnie martwi poznanska solidnosc.
Pozdrawiam
(Edited by przemko at 7:08 am on Oct. 1, 2002)

btw, lekarz sportowy mial pewne obiekcje co do mojego startu: "hymmm, jest pan zdrowy i przygotowany do wysilku, ale hmmm, w zadnym klubie pan nie biega, hmmm, pierwszy raz, hmmm, roznie to moze byc, hmmm, sam nie wiem, hmmm 50 zl."
Dzieki za odpowiedzi.
ps. Czy Ktos osobiscie w Poznaniu biegl bez waznego zaswiadczenia lekarskiego lub ksiazeczki sportowej? Troche mnie martwi poznanska solidnosc.

Pozdrawiam
(Edited by przemko at 7:08 am on Oct. 1, 2002)
przemko
- Quasim
- Wyga
Przejechałem rowerem całą trasę.
Każdy kilometr jest oznaczony i do tego dokładnie !!!
a przynajmniej są symetrycznie
Jedyna rzecz jaka mnie zastanawia to dlaczego różnice pomiędzy obecnymi oznaczeniami, a tymi sprzed roku sięgają nawet 120 m,
Może się czepiam. Ważne że w tym roku jest raczej wszystko OK.
News !!!
Start dopiero o 11.00
Każdy kilometr jest oznaczony i do tego dokładnie !!!
a przynajmniej są symetrycznie

Jedyna rzecz jaka mnie zastanawia to dlaczego różnice pomiędzy obecnymi oznaczeniami, a tymi sprzed roku sięgają nawet 120 m,
Może się czepiam. Ważne że w tym roku jest raczej wszystko OK.
News !!!
Start dopiero o 11.00
- Arti
- Zaprawiony W Bojach
Bo w zeszłym roku 2 ekipy mierzyły trasę....jedna ekipa zaznaczała 5, 10, 15 itd km...a druga ekipa kilometry te w środku no i mieli chyba złą miare bo zawsze ostatni kilometr przed pełną piątką był dłuższy....czyli między 4 a 5 nie było 1km a np 1100m
(( i tak za każdym razem...przed pełnymi piątkami.... ale ogólnie było 42.195..

- Bennet
- Administrator
- Kontakt:
W zeszłym roku nie miałem sprawdzanych badań w Poznaniu, ale widziałem, że przy innych stolikach badania były potrzebne. Może miałem szczęście bo mój numer 43 kwalifikował mnie do uprzywilejowanych, a z moim zdrowiem nie było wówczas najlepiej...
No i co mam tu teraz napisać? ;)
- Arti
- Zaprawiony W Bojach
Wiara !!! Zdzwoniłem przed chwilą !!! Jest dokładnie teraz 1006 osób w tym wiadomo trochę rolkarzy i wózkarzy ale to oznacza ,że 1000 pęknie luzem !!! Może nawet 1100 ??? Wooooow