Korbielowo - biegi górskie

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Awatar użytkownika
Arti
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Przeczytalem i widzialem zdjecia - rewelacja.....trasa pewnie trudna ale przeciez nie jedziemy na wypoczynek...oj chce sie zmierzyc z ta gorka :)))
Pozdrawiam i do zobaczenia na szczycie !!!
[url=http://www.kujawinski.com]www.kujawinski.com[/url]
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
Dawidek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Wygląda na to że bedzie prze......ane! - ale to mi się właśnie podoba.

Stasiar, mam jeszcze jedno pytanie uścislające - po zbodyciu mety należy sie udać ponownie na start, na dół i tam dopiero można sie przebrać i czekać na zakończenie?, nie ma żadnego przeworzenia rzeczy na górę??
Awatar użytkownika
stasiar
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Witam gorskich zapalencow!

Dawidku odpowiadam na Twe pytanie !
Rzeczy do przebrania zabiera jeep przed startem (nie spoznijcie sie by je dostarczyc!) i dostarcza je do schroniska na Hali Miziowej (ok. 1300 m.n.p.m.). Schodzac po zdobyciu Pilska do schorzniska (ok. 5-10 min) mamy w nim zapewniony cieply posilek i nasze rzeczy do przebrania co by nie ganiac z mokrymi rzeczami w dol do Korbielowa!

Mysle ze Wam pomoglem choc odrobinke i ...zasluguje na malego browarka w schornisku na Hali Mizowej!-:)

Pozdrawiam gorskich zapalencow i ..do zobaczenia!
Stasiar (Jans)
Jan Stasiczek
redaktor www.maratonypolskie.pl
Awatar użytkownika
konop
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Stasiar, za fachowe porady masz u mnie piwo, mam tylko nadzieję że je wypijemy w drodze ze szczytu a nie na szczyt.
konop
Awatar użytkownika
Arti
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

A gdzie nocujecie bo ja prawdopodobnie "U Makuchy" można by się jakoś zgrać w sobotę i pogawędzić o bieganiu i itp :) Ja bede w Korbielowie w sobotę koło 17
[url=http://www.kujawinski.com]www.kujawinski.com[/url]
Awatar użytkownika
arturro
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Wam, to dobrze.
ja już wysłałem zgłoszenie i nawet dostałem potwierdzenie, ale niestety nie pojadę, bo rozłożyła mnie angina.
:-(
powodzenia
pozdrawiam
Awatar użytkownika
stasiar
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Witam raz jeszcze!

Widze temat biegow gorskich jest forumowiczom ,,,niezle znany i niejako budzi bardzo meskie (extremalne) odczucia bicia wlasnej slabosci! No to bedziemy mieli niezla okazje by sobie to COS udowodnic! Jak to sie mowi dosc popularnie bedzie "niezla jazda ..bez trzymanki" (no chyba ze dopuszczalne jest trzymanie trawy na duzym podbiegu-:).

Ja dojezdzam do Korbielowa wieczorkiem w sobote i ..jeszcze nie wiem gdzie bede spal ale ...znajdziemy sie po drodze , a browca mysle "obrobimy" w schornisku by ..sie nam lepiej schodzilo w dol!-:)

Pozdrawiam!
Dla zaintersowanych tematem Korbielowa podam iz (od dzis) na stronie www.maratonypolskie.pl jest na stronie glownej w gornej czesci spis miejsc- nalezy wybrac Korbielow i tam dowiecie sie wszystkiego (wyniki, regulamin, artykuły itd).

Pozdro i do zobaczenia ..na gorze!-:)

Jan Stasiczek
korspondent www.maratonypolskie.pl
Stasiar (Jans)
Jan Stasiczek
Awatar użytkownika
byku
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jedzie Ktos z Krakowa /lub przez/ ?
[url=http://www.dystans.krakow.pl][b]KKB "Dystans"[/b][/url]                                               Pozdrawiam   [b]> ;^ /)[/b]
Awatar użytkownika
stasiar
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Uf... już po biegu!-:)

Gratulacje dla tych co dobiegli (Dawidek is the BEST!) i tych co trzymali za nas kciuki! Było za co!

PS= Dzieki za browarka w schronisku Konop - nie ma to ..jak zasluzona nagroda za dobrze wykonaną prace!-:)

Pozdrawiam!

Jan Stasiczek
Stasiar (Jans)
Jan Stasiczek
Awatar użytkownika
Dawidek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dzięki Stasiar ale mi sie to dziś nie należy - Byku doładował mi 1,5 min.
A bieg był rzeczywiście ciężki - podobno najtruniejsza trasa biegu alpejskiego w Polsce i jeszcze dzisiejszy upał. Mnie "załatwił" kłopot z oddechem, zmiana powietrzea czy co ?, bolały mnie płuca a nawet żebra. Miałem problemy już na odcinku asfaltowym, potem bywło róznie. Miejscami podejścia tak strome, że o biegu nie było co marzyć a nawet chód sprawiał problem.
Impreza stała na wysokim poziomie sportowym gdyż były to Mistrzostwa Polski Seniorów i dodatkowo eliminacje kadry narodowej. Wystartowało 188 uczesników. Niestety Polacy zostali pokonani przez 3 Czechow, którzy dodatkowo pobili znacznie rekord trasy - bardzo mocny naród.  
Jesli chodzi o organizacje, to również było całkiem dobrze, sprawne zapisy, jakieś tam zaplecze socjalne, mankamentem było przeciąganie dekoracji -  5-6 godz. po biegu nie było jeszcze wszystko jasne a kto został na losowaniu nagród temu moje gratulacje.

Fajna cieżka impreza - godna polecenia! :hej:
Awatar użytkownika
stasiar
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Dawidku! Moze ci bola pluca luz zebra daltego ze ...z Konopem i  innymi browarkiem nie oblales takiego wyczynu? hmm
Swoja droga ...to mi tez Byku  doladowal sporo jak na Byka i...juz sie szykuje do rewanzu w Jaworznie-:)
Tak serio to moze to było spowodowane zmiana szybka wysolosci n.p.m. (1ooo m przewyzszenia) do tego pogoda, upal, doszno, troche malo punktow z woda i... ale ...do nastepnego biegu mysle sie zagoi!-:)

Pozdrawiam!

Jan Stasiczek
www.maratonypolskie.pl
Stasiar (Jans)
Jan Stasiczek
Awatar użytkownika
ours brun
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Pomimo koniecznosci spedzenia dwoch nocy w pociagu jestem zadowolony ze startu na Pilsko. Biegi gorskie pamieta sie duzo bardziej w stosunku do ich odpowiednikow plaskich i asfaltowych. Organizacyjnie trudno bylo zarzadzac 200 osobami, ale nie bylo jakichs duzych wpadek. Tylko gdzie sie pochowali forumowicze, bo ich nie znalazlem? Moze bylem zbyt zaspany? albo za wolno wbieglem na gore?

Pozdrawiam wszystkich "gorali"
Awatar użytkownika
stasiar
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Wcale za wolno nie wbiegales OURS Burn pod gore! No moze w ostatniej czesci trasy -:)

Gratuluje wyniku oraz zapraszam na www.maratonypolskie.pl do zobaczania kompletnych rezultatow oraz zdjec.  Tam tez niespodzianka dla Dawidka!-:)

Pozdrawiam serdecznie i do zobaczenia w gorze lub rowninie ale ..na pewno w Jaworznie!

Jan Stasiczek!
Stasiar (Jans)
Jan Stasiczek
Awatar użytkownika
Dawidek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Rzeczywiście ten z nr 87 to ja, ale mam fajna pamiątke:hahaha:
Awatar użytkownika
konop
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

To byl moj najciezszy bieg :bum:. Gdybym znal wczesniej trase, to bym nie dobiegl, uratowala mnie nieznajomosc tego co mnie czeka. Pozdrowienia dla gorali :hej:.
konop
ODPOWIEDZ