Cracovia Maraton

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Awatar użytkownika
stasiar
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Całkiem Twa teoria Emalon jest OK! Ja też sie zarejestrowałem i to 4 tygodnie temu ..i nic! Mam tylko nadzieję że ..jak poszła sprawnie rejestracja on-line tak będzie też moje zgłoszenie umieszczone na liście startowej a ,,,,może by tam oddzwonić w kwietniu jak nie poślą potwierdzenia by ,,,nie jechać w ciemno?
Jak rejestrowałem sie na biegi do Londynu i Berlina ...potwierdzenie było na mailu, a i do domu posyłane są tzw. registeration form (lub confiramation card) z numerem startowym i na mur sie wie ze wszysko jest OK! A podobno ma ten bieg aspirację być na poziomie europejskim to ..i moze coś poślą!
Ja czekam to połowy kwietnia i ...upewnię się telefonicznie jak nic nie będzie na poczcie!
Stasiar (Jans)
Jan Stasiczek
redaktor www.maratonypolskie.pl
New Balance but biegowy
PAwel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Chodzi wam o zgłoszenie przez stronę maratony polskie?

Zastanawiam się jaki jest sens tego rodzaju zgłoszeń do imprezy. Przecież wysłanie maila do organizatorów z informacja, że jestem zainteresowany biegiem do niczego nie zobowiązuje. Wcale do Krakowa nie musze jechać. Jaki jest zatem tego sens? Dlatego zamiast zgłoszeniem należałoby to nazwać prośbą o wysłanie formularza zgłoszeniowego.

Zgłoszenie on-line ma sens tylko wtedy, gdy idzie za tym płatność kartą kredytową, bo organizator ma gotówke wcześniej, nie musi sobie głowy zawracać gotówką w dniu startu, a zgłaszający ma pewność zgłoszenia, najczęściej trochę tańszego niż w dniu startu.

Mam broszury maratonu z formularzami zgłoszeniowymi, które będę rozdawał w Wiązownie.
ENTRE.PL Team
Awatar użytkownika
stasiar
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Nie chodzi nam (mnie!) bynajmniej o zgłoszenie przez maratony polskie, ale  przez główna strone organizatora  www.cracoviamaraton.pl. Czasem po prostu lepiej wiedzieć że sie jest na liście startowej niż zapłacić w ciemno.
Taką gwarancje bycia na liście startowej daje zwrotny mail (generowany automatycznie lub "manualnie") lub list posłany pocztą. Ot ..to jakby dmuchać na zimne!
Pozdrawiam
Stasiar (Jans)
Jan Stasiczek
redaktor www.maratonypolskie.pl
Awatar użytkownika
adamm
Administrator
Administrator
Kontakt:

Nieprzeczytany post

A propos CM umiescilem w serwisie maly tekscik:

Kuba Szczepański
Cracovia Maraton

Startuje nowy polski maraton. Nie byle gdzie - w Krakowie. Z inicjatywy nie byle kogo - Roberta Korzeniowskiego. I zapowiada się bynajmniej nie byle jak.

- czytaj -
[i]Pragnienie zwycięstwa jest niczym w porównaniu z pragnieniem przygotowania się do niego.[/i]
Awatar użytkownika
miroszach
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:06
Życiówka w maratonie: 3:07:51

Nieprzeczytany post

Ja przesłałem formularz zgłoszeniowy ze strony cracoviamaraton.pl  oraz dodatkowo przesłałem maila na adres biuro@cracoviamaraton.pl z prośbą potwierdzenia zgłoszenia. Powiedziano mi, że jestem już na liście. Muszę jednak wpłacić wpisowe i na jeden dzień przed startem dostarczyć zaświadczenie od lekarza i odebrać numer startowy. Dowiedziałem się również, że ma zostać sporządzona lista zawodników na głównej stronie organizatorów. Każdy kto się zgłosił do maratonu będzie mógł się tam znależć.
[b][i]Dzień bez biegania
To dzień regenerownia
[/i][/b]
Janusz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Otrzymałem oficjalną odp. od organizatora -Cracovia Maraton-, dot. kategorii dla niewidomych i niedowidzących, oto ona:

"W tym roku nie planujemy osobnej klasyfikacji osób niewidomych i niedowidzących, jednak jeżeli takie osoby wezmą udział w biegu na pewno przewidzimy dla najlepszych wyróżnienia i nagrody.
Z poważaniem
Kierownik biura
Magdalena Sobula"

(nie pytałem o zgodę na umieszczenie tego info na forum, ale ze wzgl. na pozytywną treść i zainteresowanie kilku osób myślę, że nikt nie będzie miał mi tego za złe). Dodam jeszcze, że przewodnik osoby niewidomej korzysta  z bezpłatnego przejazdu PKP (p. pośpieszne i osobowe) i jest to niezależne od ww. imprezy, trzeba tylko pobrać tzw. "poselski" bilet w kasie PKP z zerową stawką + (przy kontroli w pociągu) legitymacja inwalidzka "podopiecznego". Nie wykluczone, że przewodnik będzie też zwolniony z opłaty startowej (tak było m.in. w Wiązownie) ale tego nie wiem.
Janusz
Awatar użytkownika
stachnie
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: 3:10:04
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Quote: from miroszach on 4:24 pm on Mar. 1, 2002
Muszę jednak wpłacić wpisowe i na jeden dzień przed startem dostarczyć zaświadczenie od lekarza i odebrać numer startowy.
Właśnie - mam pytanie. Jak to jest z tymi zaświadczeniami od lekarza, jak się je wyrabia? I jak się to ma do tego, że i tak robią wszystkim badania przed zawodami?

Chcę wreszcie wystartować w maratonie - na pewno w krakowskim (w końcu jestem z tych Bronowic, nie?  ;)  ) ale nie wykluczam też wcześniejszego startu w Dębnie - a w takim wypadku należałoby zgłosić się już teraz.

Pozdrawiam,

Sławek "Szczota" Stachniewicz
Awatar użytkownika
Arti
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

te zaświadczenia to jeden wielki kit bo nikt tego nie sprawdza a jak się coś stanie to  organizator zawsze może powiedzieć ,że wymagał takiego zaświadczenia.
Biegałem w największych maratonach  w Europie i nikt nigdy nawet nie wspomniał o czymś takim
[url=http://www.kujawinski.com]www.kujawinski.com[/url]
Awatar użytkownika
emte
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

A wiadomo kiedy ta lista startowa ma się znaleźć w sieci? Też się zgłosiłem i jak wszyscy chciałbym mieć pewność.
Marek T.
Awatar użytkownika
Kuba C
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Informacja dla ludzi z Krakowa i okolic
Istnieje grupa przygotowująca się do maratonu. Jesłi macie ochote dołaczyć to spotykamy się we wtorki i czwartki o godz 18.00 w PArku Jordana  przy sadzawce
(niezaleznie od pogody)
Kuba--------------------------------------------
KKB Dystans Kraków
Awatar użytkownika
miroszach
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:06
Życiówka w maratonie: 3:07:51

Nieprzeczytany post

Po czym was poznam?  Chętnie bym się przyłączył.
[b][i]Dzień bez biegania
To dzień regenerownia
[/i][/b]
Robert
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Quote: from Arti on 3:21 pm on Mar. 21, 2002
te zaświadczenia to jeden wielki kit bo nikt tego nie sprawdza a jak się coś stanie to  organizator zawsze może powiedzieć ,że wymagał takiego zaświadczenia.
Biegałem w największych maratonach  w Europie i nikt nigdy nawet nie wspomniał o czymś takim
W Krakowie chyba jest inaczej i trzeba bedzie miec zaswiadczenie od lekarza. Co dla mnie jest sporym bezsensem - skoro chce biec i ryzykuje ze szlag mnie trafi w trakcie biegu, to moja sprawa. Skladam oswiadczenie ze jestem swiadom ze moge sobie zrobic krzywde i to powinno wystarczyc. A jesli organizator chce uniknac kosztow reanimacji, to moze sie przeciez ubezpieczyc...

Dzisiaj pisalem do biura maratonu w Krakowie w sprawie badan i oplaty za start - sugerujac ze najchetniej przebadalbym sie i zaplacil na miejscu, aby uniknac niepotrzebnego wloczenia sie po bankach i lekarzach.

Niestety, odpisano mi, ze konieczne jest wczesniejsze uiszczenie oplaty i posiadanie zaswiadczenia lekarskiego.

Jak na dzisiaj, to mam wrazenie ze w Poznaniu bylo to lepiej zorganizowane, mozna bylo zaplacic za start i przebadac sie przy odbieraniu numeru...

Pozdrawiam,
Robert
Awatar użytkownika
wojtek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 30:59
Życiówka w maratonie: 2:18
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Badania lekarskie

Wysłuchali je. opukali je:
Dobrze się trzyma, zdrowo.
Zapomniałem spytać się tylko,
Które z nich, serce czy słowo.

Prześwietlili je, uziemili je
Ściegiem na kardiogramie,
Choć przecież lata, wysoko lata
I prawdę mówi. nie kłamie.

Szpiegowali je, osaczali je
Na swym medycznym tropie,
Z wszystkich sekretów obnażali
Drżące na fluoroskopie.

I po co mi to? Czy który z nich wie,
Kiedy mnie tu uśmiercą?
Jeśli mi słowo bić przestanie,
Co mi po sercu.

Kazimierz Wierzyński
Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki

Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37

Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
Awatar użytkownika
Bartek Sz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Czy w Krakowie będzie pomiar czasu przy pomocy ChampionChip ?

Z góry dzięki za info.

(Edited by Bartek Sz at 11:33 pm on Mar. 25, 2002)
W biegu weszło w biegu wyjdzie :-)
joycat
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Mo¿e trochê nie na temat, ale mam pytanie zwi±zane z Krakowem. Otó¿ wybieram siê do grodu Kraka w najbli¿szy weekend i chcia³abym skorzystaæ z okazji i pobiegaæ trochê po krakowskich dró¿kach. Pech, ¿e kompletnie nie znam miasta. Bêdê mieszka³a w Hotelu Sofitel. To jest zdaje siê do¶æ blisko Wis³y, chyba na przeciwko Wawelu (?). Czy s± tam jakie¶ przyjemne ¶cie¿ki biegowe, których mog³abym popróbowaæ? Czy Krakusy mi co¶ polec±?
ODPOWIEDZ