Sprzęt dla wcześniaków nie ratuje życia? Czy Ty naprawdę jesteś poważny? Czepiasz się dla zasady. Nie chcesz wrzucić do puszki, wysyłasz przelew jakiejś innej fundacji. Zakładam, że tak robisz (w ramach niechęci do Owsiaka) i teraz tutaj w tym wątku wkleisz potwierdzenie przelewu. Czekam z niecierpliwością na załączonego print screena.rudnickir pisze: Czy uratowało komuś życie ..hmm trzeba by mocno poszukać ,ale wątpie.
Biegnij dla WOŚP. Biegnij dla siebie!
- Tomasz
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Marc.Slonik
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 44:12
- Życiówka w maratonie: 3:23:55
- Kontakt:
Chyba inaczej zrozumieliśmy uzasadnienie orzeczenia, albo jedno z nas go nie czytało. Orzeczenie dotyczyło znieważenia i zniesławienia. Sąd uznał, że Matka Kurka nie zniesławił, a jedynie znieważył Owsiaka i odstąpił od wymierzenia kary ze względu na to iż Owsiak odpowiedział zniewagą wzajemną. Znasz inne orzeczenie lub wyrok, czy jedynie powielasz interpretacje tzw. "niezależnych"?malag201 pisze:(...) sąd powiedział, że nie kłamał.
Mój blog na forum: 2016 trzy maratony w tym dwa naprawdę
Komentarze do bloga
Endomondo: https://www.endomondo.com/profile/14642690

Komentarze do bloga

-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 44:09
Marc.Slonik pisze:Chyba inaczej zrozumieliśmy uzasadnienie orzeczenia, albo jedno z nas go nie czytało. Orzeczenie dotyczyło znieważenia i zniesławienia. Sąd uznał, że Matka Kurka nie zniesławił, a jedynie znieważył Owsiaka i odstąpił od wymierzenia kary ze względu na to iż Owsiak odpowiedział zniewagą wzajemną. Znasz inne orzeczenie lub wyrok, czy jedynie powielasz interpretacje tzw. "niezależnych"?malag201 pisze:(...) sąd powiedział, że nie kłamał.
Zawarte w tych artykułach twierdzenia, dotyczące wpływów: fundacji Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy, źródeł i wysokości tych wpływów, wysokości wydatków i ich przeznaczenia, posiadanych przez fundację nieruchomości i kosztów ich zakupu, zacytowanych czy przytoczonych słów Jerzego Owsiaka bądź innych osób publicznych, pomp insulinowych Paradigm Veo, struktury własnościowej i personalnej takich podmiotów, jak „Złoty Melon” spółka z o.o. czy „Mrówka Cała”(jednoosobową działalność gospodarcza prowadzona przez Lidię Niedźwiedzką-Owsiak), charakterystyki fundacji WOŚP, zatrudnienia Jerzego Owsiaka i Lidii Niedźwiedzkiej-Owsiak w „Złotym Melonie” lub fundacji WOŚP, przepływy finansowe pomiędzy fundacją WOŚP, „Złotym Melonem”, „Mrówka Całą”, Piotr Wielgucki oparł o: brzmienie statutu fundacji WOŚP, rzeczywiste wypowiedzi Jerzego Owsiaka i innych osób publicznych, opublikowane w mediach, sprawozdania finansowe fundacji WOŚP, informacje uzyskane od przedstawiciela handlowego Paradigm w korespondencji email. Niektóre zawarte w artykułach twierdzenia, dotyczące: kosztów organizacji tzw. finałów WOŚP, sposobu przeprowadzania zbiórki publicznej, Piotr Wielgucki oparł o fakty powszechnie znane, które w szczegółach wykazywał w toku procesu. Wszystkie twierdzenia Piotra Wielguckiego, zawarte w wymienionych publikacjach i objęte skargą oskarżycieli prywatnych, były prawdziwe.
Edit:pozew nie dotyczył tylko zniesławienia.
- Marc.Slonik
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 44:12
- Życiówka w maratonie: 3:23:55
- Kontakt:
Umyślnie kopiujesz fragment, tak jak to robią kontrowersje i tym podobne. Sąd uznał, że wypowiedzi Matki Kurki zawierały części odnoszące się do faktów oraz części będące jedynie opiniami. I tak część dotycząca "wyprowadzenia 46 baniek" była jedynie opinią, więc przytoczony przez Ciebie fragment nie zawiera oceny tej części. Tu całość orzeczenia - niestety tylko w formie wideo.
http://kreciola.tv/video/107562263
Mój blog na forum: 2016 trzy maratony w tym dwa naprawdę
Komentarze do bloga

Komentarze do bloga

-
- Zaprawiony W Bojach
Tomasz wybacz ,ale takie rzeczy są moją prywatną sprawą . Na pewno nie ganiam po mieście z naklejonym sercem na czole i dumnie wypiętą klatą jaki to ze mnie uczynny człowiek . Wystarczy dostrzegać oba kolory czarny i biały. Owsiak bierze wynagrodzenie za to co robi, wiec pomijając inne kwestie jego działalności nie można tego nazwać harytatywnym działaniem.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 44:09
Kurna, ja się zgodzę, że opinia. Mimo, że sąd uznał, że proceder istnieje, ale nie da się określić skali. Jak już tutaj pisałem - ja nie będę dawał człowiekowi, który "być może kradnie" i to nie wiadomo ile, bo się nie da oszacowaćMarc.Slonik pisze:Umyślnie kopiujesz fragment, tak jak to robią kontrowersje i tym podobne. Sąd uznał, że wypowiedzi Matki Kurki zawierały części odnoszące się do faktów oraz części będące jedynie opiniami. I tak część dotycząca "wyprowadzenia 46 baniek" była jedynie opinią, więc przytoczony przez Ciebie fragment nie zawiera oceny tej części. Tu całość orzeczenia - niestety tylko w formie wideo.

- Tomasz
- Zaprawiony W Bojach
rudnickir pisze:Tomasz wybacz ,ale takie rzeczy są moją prywatną sprawą . Na pewno nie ganiam po mieście z naklejonym sercem na czole i dumnie wypiętą klatą jaki to ze mnie uczynny człowiek . Wystarczy dostrzegać oba kolory czarny i biały. Owsiak bierze wynagrodzenie za to co robi, wiec pomijając inne kwestie jego działalności nie można tego nazwać harytatywnym działaniem.
Widzisz, ja rozróżniam tysiące kolorów... Charytatywne działanie Owsiaka (jako osoby) nie interesuje mnie, liczy się efekt całej akcji. . Zaznaczałem, że nie ważne jest kto i ile zarobi na wosp, ważne że komuś akcja pomaga, ważne że raz w roku ludzie potrafią wyjąć coś z kieszeni i wrzucić do puszki. Część z tego być może będzie zmarnowana. Szklanka jest w połowie pełna lub w połowie pusta... Co kto widzi każdy wie.
ps. Naklejek nie zbieram

-
- Zaprawiony W Bojach
Ciebie nie interesuje ile kto ukradnie ,a innych interesuje czy to źle ? Często jak jakiś menel zbiera na jedzenie to ludzie nie dają bo pewnie na alkohol - czyli oszukuje? Jeśli Owsiak by mówił daj pan 1zł z tego połowa dla mnie a za reszte coś tam kupie żeby ładnie wyglądało to by inaczej wyglądało. Nie mam nic przeciwko akcji ,ale nie cierpie jak ktoś kombinuje kosztem innych ludzi.
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: 56
z niektórymi jak z dziećmi, najpierw jakieś durne oświadczenie, potem konieczność spowiadania się z dobroczynności.
Tomaszu litości, rozumiem, że jak wrzucisz do puszki 2 złote na początku roku to już to wyczerpuje Twoje dobre uczynki na najbliższy rok. (napisałem Ci w takiej formie, bo widzę z poprzednich Twoich postów że to bliska Tobie forma i poziom).
Tomaszu litości, rozumiem, że jak wrzucisz do puszki 2 złote na początku roku to już to wyczerpuje Twoje dobre uczynki na najbliższy rok. (napisałem Ci w takiej formie, bo widzę z poprzednich Twoich postów że to bliska Tobie forma i poziom).
- Tomasz
- Zaprawiony W Bojach
Zanim znów coś palniesz, zapoznaj się ze słowem ironia i przeczytaj ponownie.