"STALOWA DYCHA 2013" - Stalowa Wola - Podkarpacie

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Awatar użytkownika
Beck`s
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

le0n71 pisze:Można jakoś zobaczyć listę startową???
No właśnie, też chciałbym zobaczyć jak lista na chwilę obecną wygląda i nie mogę jej namierzyć :hej:

Jeszcze zapytam ludzi, którzy znają trasę - jak wygląda profil trasy? Jak z podbiegami itd ;)
PKO
Awatar użytkownika
augan
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Lista startowa:
http://sportznami.pl/tournaments/stalow ... tleoftable
Na tą chwilę zapisanych jest około 90 osób, ale jestem mocno przekonany, że bardzo dużo dopisze się w dniu startu.
W liście startowej należy kliknąć belkę z lewej strony: kategorie biegowe => 10000.
Jeżeli chcemy podejrzeć kategorie wiekowe, to nad listą startową jest kolejna belka gdzie jest: Wszyscy - a następnie podział na kobiety i mężczyzn K - M, a potem na kategorie wiekowe mężczyzn i kobiet: M1 - M2 - M3 - M4 - M5 - M6 - M7 oraz K1 - K2.
Nagradzane są po 4-ry (cztery) pierwsze osoby z klasyfikacji generalnej oraz po 4-ry (cztery)pierwsze osoby z każdej kategorii wiekowej po wykluczeniu osób nagradzanych w klasyfikacji generalnej.
Z tego wynika, że może być nagrodzonych 12 kobiet, a paradoks jest taki, że obecnie zapisanych jest tylko 10 :nienie: :szok:
Po biegu losowanie nagród wśród uczestników biegów.

Co do pakietu startowego, ciągle organizator jest na etapie załatwiania i nie chce obiecywać gruszek na wierzbie (PONOĆ mają być koszulki z żakardu - najlepiej odprowadzają wilgoć) :spoczko:

TRASA - jest płaska asfaltowa (bieg po ulicach miasta) bez najmniejszych podbiegów (dwie pętle). Start i meta usytuowane na dużym placu przed domem kultury na którym będą się odbywały imprezy towarzyszące.
Z dodatkowych atrakcji w ramach imprezy „Weekend dla zdrowia” m.in. kilkanaście stoisk profilaktycznych, plenerowe treningi prowadzone przez profesjonalistów, dyskusje panelowe o zdrowiu, miasteczko zabaw dla dzieci, warsztaty breakdance, capoeira, MMA czy degustacje zdrowej żywności.
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Brzmi fajnie, jeszcze niech pogoda dopisze i bedzie git :-)
Awatar użytkownika
zukow2
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 36:00
Życiówka w maratonie: 2,52,20

Nieprzeczytany post

Co prawda to nie jest na temat, ale sporo ludzi tu zagląda a mam dobrą wiadomość :ble: :ble: :ble:
UWAGA!!
Przedłużamy termin obowiązywania najniższej opłaty startowej!
Dla wszystkich którzy przegapili wpłatę w najniższej możliwej kwocie, mamy dobrą wiadomość-DO KOŃCA LIPCA OPŁATA STARTOWA WYNOSI 30 zł !!!:)
Szafa Biegacza i http://szafabiegacza.com/
Awatar użytkownika
augan
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

zukow2 pisze:Co prawda to nie jest na temat, ale sporo ludzi tu zagląda a mam dobrą wiadomość :ble: :ble: :ble:
UWAGA!!
Dla wszystkich którzy przegapili wpłatę w najniższej możliwej kwocie, mamy dobrą wiadomość-DO KOŃCA LIPCA OPŁATA STARTOWA WYNOSI 30 zł !!!:)

Rozumiem, że TA opłata 30 zł dotyczy PRZEMYSKIEJ Dychy, bo STALOWA DYCHA to jedynie 20 zł. :taktak:
Awatar użytkownika
zukow2
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 36:00
Życiówka w maratonie: 2,52,20

Nieprzeczytany post

augan pisze:
zukow2 pisze:Co prawda to nie jest na temat, ale sporo ludzi tu zagląda a mam dobrą wiadomość :ble: :ble: :ble:
UWAGA!!

Rozumiem, że TA opłata 30 zł dotyczy PRZEMYSKIEJ Dychy, bo STALOWA DYCHA to jedynie 20 zł. :taktak:
Oczywiście:-) :-) :-)
Szafa Biegacza i http://szafabiegacza.com/
Awatar użytkownika
Beck`s
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

augan pisze:Lista startowa:
http://sportznami.pl/tournaments/stalow ... tleoftable

Z tego wynika, że może być nagrodzonych 12 kobiet, a paradoks jest taki, że obecnie zapisanych jest tylko 10 :nienie: :szok:
Po biegu losowanie nagród wśród uczestników biegów.

TRASA - jest płaska asfaltowa (bieg po ulicach miasta) bez najmniejszych podbiegów (dwie pętle). Start i meta usytuowane na dużym placu przed domem kultury na którym będą się odbywały imprezy towarzyszące.
Z dodatkowych atrakcji w ramach imprezy „Weekend dla zdrowia” m.in. kilkanaście stoisk profilaktycznych, plenerowe treningi prowadzone przez profesjonalistów, dyskusje panelowe o zdrowiu, miasteczko zabaw dla dzieci, warsztaty breakdance, capoeira, MMA czy degustacje zdrowej żywności.
Dzięki, już ponad 100 osób zapisanych :)

Co do kobiet - na razie wygląda to fajnie :hej: Później jest narzekanie, że dyskryminacja itd.

Jeśli trasa płaska to super, będzie można zrobić chyba fajne czasy. Zapytam jeszcze o dystans - Pełne 5km ma pętla? By nie było jak ostatnio w Sokołowie :bleble:
Awatar użytkownika
augan
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Wczoraj około g. 13 zmierzyłem "naszą dychę" (tak z ciekawości) i na 1 okrążeniu rozpoczętym na przeciw MDK-u, na rowerku, wyszło mi 4950 m. czyli do pełnej dychy powinno braknąć 100 m. Ale zawsze jest jakaś tolerancja, bo rowerem nawet jak się jedzie to nie pojedziesz po takiej linii jak się biegnie przy zamkniętym ruchu ulicznym,
tak więc może być jeszcze parę metrów na plus lub minus.
Taki pomiar ma to do siebie, że jak zastosujesz 10 urządzeń (nawet takich samych) to i tak na każdym będzie inny odczyt. Tak więc pewnie wynik pomiaru dokonany przez organizatora jest poprawny. Ponadto miejsce startu wyznaczyłem sobie na tzw. czuja, bo nie znam go dokładnie. Jeżeli START będzie w głębi placu to będzie równe 10 000 m. (wg mego GPS).
Dzisiaj wieczorem powtórzę pomiar i dam znać ile tym razem wyszło :hejhej:
A w Sokołowie wg mego garniaka z GPS brakło 120 m.
zorza111
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 53:17

Nieprzeczytany post

Jak ganiamy treningowo z GPS to potem na kompie widać że na zakrętach sporo ścina, więc zawsze trzeba doliczyć parę metrów do tego co pokaże. Zwłaszcza jeśli jest dużo zakrętów i nawroty tak jak na "Stalowej Dysze"
hqvkamil
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Ktoś okolić Sanoka się wybiera? :bum:
Profil Endomondo
Profil Strava

#bieganie #plywanie #szosa #skyrunning #ultrabiegi FAN!
pajer1
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 00:45:47
Życiówka w maratonie: 04:25:04

Nieprzeczytany post

Witam,

Czy wiadomo coś o oznaczeniu trasy co kilometr? Nie mam zegarka z GPS a jedynie stoper z międzyczasami. Dzięki
Awatar użytkownika
augan
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Tak - trasa będzie oznaczona co 1 km.
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

A czy jakies miejsca parkingowe beda przewidziane? Zjedzie sie dosc sporo osob pewnie, a nie bardzo chce mi sie po Stalowej jezdzic i szukac miejsca gdzie zostawic auto ;-)

Jakis dowod osobisty jest potrzebny jak sie domyslam przy zgloszeniu na zawody? Jestem juz wpisany, a na stronie nie moge doszukac sie takich informacji.
Awatar użytkownika
Beck`s
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Zostałem wyprzedzony, gdyż sam chciałem zapytać jak to jest z parkingiem ;)
Nie znam Stalowej Woli, ostatni raz byłem tam kilka dobrych lat temu a teraz jak przyjadę na zawody nie chcę szukać miejsca po mieście. Jak to będzie rozwiązane? Jakby nie było na liście już ponad 200 osób, do niedzieli z pewnością jeszcze troche dotrze.
Awatar użytkownika
augan
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Czy dow. osob. bedzie potrzebny to nie wiem - nie jestem organizatorem :-) Ale lepiej go mieć jak by były jakieś wątpliwości co do wieku, itp. Duży i ciężki nie jest, a więc łatwo go ukryć w garderobie :oczko:

Miejsca parkingowe - Stalowa to nie Lublin czy Kraków gdzie witają turystów tylko znaki zakazu, albo płatne parkingi i niekończąca penetracja terenu dokonywana przez SM :nienie: = blokada na koło + mandat (o punktach i stracie czasu nie wspomnę).
W pobliżu start/mety jest wysoki (z 10 p.) budynek z namalowaną "tęczą" na elewacji i wokół niego jest dużo miejsc parkingowych. Gdyby brakło tutaj, - oprócz biegu są również inne imprezy, a więc trochę ludzi przyjedzie - to można parkować w każdej uliczce obok ww. budynku lub w uliczce za MDK czyli 100 m od placu na którym będą imprezy. Wg mnie powinni się wszyscy pomieścić.
Oczywiście uliczki te będą pozamykane w trakcie imprezy, a więc należy przyjechać ze stosownym wyprzedzeniem czasowym, albo umieć przekonać policjanta - to wpuści.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ