Maraton 2014

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Awatar użytkownika
szymcu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:51
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Mogę polecić Kraków (bo tylko tam narazie biegłem, we wrześniu Warszawa). Atmosfera super, widoki super, trochę wiało ale wszystko nie może być super ;)
Mój znajomy, który ma już "trochę" maratonów za sobą mówi, że na początek dobrze pobiec w polskim maratonie bo jak się raz pobiegnie za granicą to nie będzie się chciało bigać u nas (zaznaczam, że jest to opinia kolegi, proszę nie komentować w stylu polskie najlepsze itp.)
PKO
Awatar użytkownika
maly89
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:44
Życiówka w maratonie: 02:56:04
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Laufer pisze:Nie wiem ile, bo to debiut, ja nie planuje jakiegoś wyniku, tylko chcę ukończyć maraton sam dla siebie a potem będę łamał bariery. W tym roku maraton odpada bo wznowiłem treningi po kilku miesiącach przerwy.

No to po co przejmujesz się profilem trasy itd :) Jeżeli biegasz, solidnie się przygotujesz to przebiegniesz każdy z polskich maratonów. Tak jak doradził edek103 poszukaj lepiej imprezy, która będzie dla Ciebie po prostu atrakcyjna, a niekoniecznie takiej, która będzie miała najłatwiejszy profil trasy.

Może zainteresuje Cię coś z tego:

Maraton Wigry - http://www.maratonwigry.pl/
To nie jest maraton do robienia życiówek… chyba, że startujesz pierwszy raz.
To maraton dzięki, któremu odwiedzisz nieprzyzwoicie piękne miejsca. Trasa przeprowadzona w całości na terenie Wigierskiego Parku Narodowego, wokół Jeziora Wigry, w większości zielonym szlakiem pieszym. Wąskie i kręte leśne ścieżki nad samym brzegiem jeziora, długie kładki na bagnach, szutrowe drogi i tylko odrobina asfaltu…
A oprócz niezwykłych widoków… nieskazitelnie czyste powietrze - na pewno słyszałeś o Zielonych Płucach Polski.
Skorzystaj z długiego weekendu, zabierz przyjaciół i rodzinę (podczas Maratonu będzie otwarta strefa dla dzieci, zapewniamy opiekę animatorów). Przebiegnij wyjątkowo przyjemny maraton i poznaj Suwalszczyznę oraz Sejneńszczyznę!
Maraton Mazury - http://www.maratonmazury.pl/
Jeśli marzysz o bieganiu w przepięknej krainie tysiąca jezior, wśród lasów i łąk, daleko od miejskiej, betonowej dżungli to Maraton Mazury jest właśnie dla Ciebie.
Obie imprezy mogą być naprawdę strasznie fajne ze względu na malowniczą trasę oraz ciekawą organizację (np.
Awatar użytkownika
Laufer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 55.13,---

Nieprzeczytany post

Na pewno wybiorę coś dla siebie odpowiedniego, kilka ofert jest naprawdę przyzwoitych. A co polecacie na jesień?
Obrazek
Awatar użytkownika
Beck`s
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

maly89 pisze:Do tej pory startowałem 2 razy. Poza Krakowem, gdzie uporałem się z barierą 3h, biegłem jeszcze w Warszawie, gdzie debiutowałem i w dodatku oświadczałem się na mecie swojej dziewczynie. Także mam sentyment do obu biegów.

Niemniej jeżeli miałbym komuś polecić miejsce na debiut to poleciłbym Kraków. Daj znać jak zapadnie decyzja i później po biegu :) Pozdrawiam!
Nie dziwie się, że w takich okolicznościach masz sentyment do tych biegów :)

Ja się zdecydowałem - pierwszy maraton w następnym roku w Krakowie, inaczej być nie może. Jedyne co może stanąć na przeszkodzie to kontuzja, oby nic mnie nie dopadło.
PawelS pisze:Na debiut brałbym pod uwagę Lublin. Blisko, tanio i zapowiada się całkiem ciekawie.
http://maraton.lublin.eu/pl/
Startowałem w jednej z Dych i było bardzo przyjemnie. Na maratonie będzie pewnie bardzo podobnie ;)
Awatar użytkownika
Laufer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 55.13,---

Nieprzeczytany post

czas na poważne decyzje, a więc postanowiłem rozważyć między Krakowem a Lublinem:) Zobaczymy jakie będą opinie po pierwszym maratonie w Lublinie, myślę, że w sumie to byłby najlepszy wybór, ponieważ blisko i może być ciekawie:)
Obrazek
pgkedzior
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 45:02

Nieprzeczytany post

A czy znana jest już data maratonu w Krk? Przed chwilą licznik na ich stronie mi wariował i za każdym wejściem pokazywał inną datę :)

PS Według licznika na stronie data jest wyznaczona na 27.04.2014 - czy przypadkiem Wawa w tym samym terminie nie jest?:)
Awatar użytkownika
maly89
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:44
Życiówka w maratonie: 02:56:04
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Obrazek

Na zdjęciach z EXPO widać datę 27.04.2014
Awatar użytkownika
harti
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

zgadza się
Kraków i Orlen tego samego dnia
w tym roku Orlen był tydzień wcześniej ale w 2014 20ego jest Wielkanoc...
pgkedzior
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 45:02

Nieprzeczytany post

Dzięki!
Ahhh słabo mogło by się biec po świątecznym śniadaniu :hahaha: No nic - po Waszych postach wyżej trzeba będzie zaplanować wypad do Krakowa na debiut ;) Do zobaczenia na trasie! :)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ