I Maraton Lubelski - 8 czerwca 2013 r.

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
basket921
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 39:33
Życiówka w maratonie: 03:15:29

Nieprzeczytany post

Z niecierpliwością czekam na ten start bez względu na pogodę, miałem trochę przerwy ostatnio rozcięgno podeszwowe. Pobiegnę spokojnie bo mi brakuje startów. Biegłem w III dyszce i organizacja była spoko, dlatego wierzę, że I maraton w Lublinie wypadnie wspaniale organizacyjnie, gorzej pewnie z moim wynikiem ale biegnę.
PKO
janpod
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Biegnę za Fasolką na 4:30. Od wczoraj pobolewa mnie noga pod kolanem, ale musi być dobrze. Do zobaczenia na starcie i mecie :-)
Awatar użytkownika
Jakub Osina
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

To się dzieje! Startujemy jutro. DO zobaczenia na starcie, trasie i mecie. Powodzenia dla wszystkich!
Awatar użytkownika
aplause
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Obrazek
Awatar użytkownika
buddha
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 38:58
Życiówka w maratonie: 3 h 12 min

Nieprzeczytany post

I po maratonie lubelskim. Chciałbym z tego miejsca gorąco podziękować organizatorom za naprawdę przeogromny kawał roboty. Naprawdę stanęli na wysokości zadania. Warunki przeciężkie, trasa masakryczna ale organizacja i ludzie wynagrodzili to wszystko. Wspaniała impreza. Oby tak dalej... WIELKIE DZIĘKI :)
zbynio
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Ja od swojej strony dodam, że Maraton Lubelski był moim pierwszym, chyba i jak większości jego uczestników. Pogoda, cóż gorąco, lekki wiatr momentami, trasa za dużo podbiegów - masakra, część pod koniec, od połowy podchodziłem. Czas netto 4:04:42 czyli nie najgorzej, ale z 1-2 km musiałem przejść bo nogi mi odmawiały posłuszeństwa od 37 km. Na innej płaskiej trasie i w inną pogodę myślę że byłoby z 3:50:00. Brawa dla organizatorów, nie mam im nic do zarzucenia, kibiców sporo i mocno dopingowali, ogólnie bardzo pozytywne wrażenia. podsumowując, trasa i pogoda nie pozwalały na robienie życiówek, ale pozostałe elementy na duży in plus.
mafik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:52
Życiówka w maratonie: 3:59:06

Nieprzeczytany post

Ja byłem pod dużym wrażeniem zaangażowania wolontariuszy i naprawdę świetnego dopingu mieszkańców.
Muszę powiedzieć, że atmosfera była niesamowita.
Generalnie organizacja była doskonała.
Obrazek
Awatar użytkownika
wu-es
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Na mecie bluźniłem jak szewc. Dziś, na chłodno, jestem bardzo zadowolony, że zdecydowałem się na start. Trudna trasa, spotęgowana warunkami pogodowymi sprawiła, iż przybiegłem grubo poniżej swoich możliwości i oczekiwań (4:12). To była fantastyczna lekcja pokory. Należy się chyba cieszyć, że nikt nie wpadł na to by kierunek biegu był odwrotny, wtedy ostatnie ...naście kilometrów byłoby niezłą rzeźnią. :bum:
Super doping, mało sfrustrowanych kierowców, uśmiechnięci, zaangażowani wolontariusze, smaczne "pasta party", ekstra krem z pomidorów na mecie, słowem - organizacja na medal! Jakby się jeszcze udało na przyszłość skusić do współpracy Browary Lubelskie i poczęstować nas na mecie zimną Perłą, byłoby genialnie :spoczko:

GRATULACJE DLA ORGANIZATORÓW!

PS: Mały zgrzyt. Autobusy MPK. Był taki moment, że biegliśmy prawą nitką jezdni, ruch kołowy był prowadzony lewą nitką. Czy naprawdę kierowcy autobusów musieli zjeżdżać na prawy pas i do zatoczek przystankowych? Chyba ta garstka czekających pasażerów może przebiec na lewy pas do autobusów. Mnie kierowca autobusu wyjechał z przystanku dokładnie przed samym nosem. Ani to miłe ani bezpieczne.
Awatar użytkownika
wypass
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 53min 56s

Nieprzeczytany post

wu-es pisze:
PS: Mały zgrzyt. Autobusy MPK. Był taki moment, że biegliśmy prawą nitką jezdni, ruch kołowy był prowadzony lewą nitką. Czy naprawdę kierowcy autobusów musieli zjeżdżać na prawy pas i do zatoczek przystankowych? Chyba ta garstka czekających pasażerów może przebiec na lewy pas do autobusów. Mnie kierowca autobusu wyjechał z przystanku dokładnie przed samym nosem. Ani to miłe ani bezpieczne.
Niestety kierowcy MPK w Lublinie, są bezmyślni...innych określeń nie używam...taka firma pasująca do określenia "państwo w państwie"
Z tym wiele osób walczy...nie mieszkam tam już jakiś czas, a widzę że dalej się to nie udało....
Awatar użytkownika
Doroteczka
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 58:57
Kontakt:

Nieprzeczytany post

wypass pisze:
wu-es pisze:
Niestety kierowcy MPK w Lublinie, są bezmyślni...innych określeń nie używam...taka firma pasująca do określenia "państwo w państwie"
Z tym wiele osób walczy...nie mieszkam tam już jakiś czas, a widzę że dalej się to nie udało....
Dokładnie na nich nie ma mocnych. Oni czują się najważniejsi wszędzie i niestety rzadko można spotkać normalnego kierowcę MPK. 5 lat studiowania w Lublinie i nie raz miałam z nimi przeróżne dziwne akcje.
Dalej, wyżej i na przekór!! http://bliczek.pl :)
Namor
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 0:45:07
Życiówka w maratonie: 3:18:34

Nieprzeczytany post

Fantastyczna impreza. Trasa trudna a przy przy tym upale arcytrudna. Niesamowici wolontariusze a zwłaszcza wolontariuszki wspaniale dopingujące i zawsze uśmiechnięte. Super dopingujący i życzliwi mieszkańcy Lublina, cierpliwie znoszący trudności kierowcy bez cienia zdenerwowania. A propos kierowców, "pozdrawiam" i polecam życzliwej opiece dyrekcji MPK kierowcę linii 15, który o mały włos nas nie rozjechał, pakując się na siłę między biegnących i przez kilkaset metrów blokując trasę. To jedyny minus. Żona szczególnie dziękuje za opiekę dla osób towarzyszących i możliwość zwiedzenia miasta z przewodnikiem, tego nigdzie nie było a jest to wspaniała inicjatywa.
Już dziś mogę powiedzieć do zobaczenia za rok.
Awatar użytkownika
radslo1
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:53
Życiówka w maratonie: 3:21:47

Nieprzeczytany post

Potwierdzam, impreza bardzo dobrze zorganizowana. Entuzjastyczna publika, wolontariusze wychodzili z siebie. Upał nieziemski, bardzo trudna trasa, i jedyne co pozostało to nie myśleć o "życiówkach" tylko po prostu ten maraton ukończyć. Organizatorzy zaznaczyli, że ich celem nie jest zrobienie biegu najlepszego, z największą frekwencją lecz biegu najfajniejszego :). To im się w mojej ocenie udało. Jeśli jednak ktoś chce się "pościgać", zrobić życiówkę to trzeba o tym na tej trasie i w tym terminie chyba zapomnieć.
piątek
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Rok temu debiutowałem w Warszawie zrobiłem troszkę za mało wybiegań i było mi naprawdę ciężko! Na Lublin nie byłem jeszcze gotowy więc zaciągnąłem się na wolontariusza. Stałem na 41km i trzaskałem wam foty :D PODZIWIAM WAS WSZYSTKICH zwłaszcza debiutantów! Upał, brak cienia, i te nie kończące się podbiegi... Jesteście super. Gratuluję wam wszystkim!
ps. Zdjęcia podrzuciłem #Doroteczce jak je opublikuje to na pewno podrzuci link :)
Awatar użytkownika
tregon
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 48:21
Życiówka w maratonie: 3:54:30

Nieprzeczytany post

moje przygotowania do tego maratonu były mocno poszarpane, ale ostatnie "sprawdzianiki" pokazywały że może być dobrze ...

trasa mega trudna, pogoda masakryczna - na 10 km zastanawiałem się ile osób zostanie na mecie z grupy na 4 h, bo tam biegł mój kolega...

ja sam biegłem na czas 3:55 - próba pobicia życiówki - i się udało ... choć tylko o 37 sekund ale się udało ... złamałem te 3:55 ..

co do samego maratonu - organizacja super, wolontariusze super, oprawa super ... nie mam się do czego przyczepić ...

co bym zrobił/ulepszył - w taką pogodę - mobilne patrole z wodą na rowerach - choć po kilka butelek - bo to mogło niektórych uratować (sugestia już przekazana) ... oraz pomyślałbym nad lekką zmiana trasy w ten sposób, aby najpierw biec Osmolicką, potem Cienistą i na koniec Janowską - kierując się w Nałkowskich - lepiej zbiegać na Cienistej, bo to monotonny długi podbieg w słońcu ...

pozdrawiam i do zobaczenia za rok

Robert
mój blog biegowy

komentarze do bloga

nigdy nie jest a późno, aby postawić pierwszy krok do przodu ...

10 km -> 09.09.2012 r. - Lublin - 48:21
półmaraton -> 18.08.2012 r. - Krasnystaw - 1:52:05
maraton -> 08.06.2013r. - Lublin - 3:54:30
Awatar użytkownika
Doroteczka
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 58:57
Kontakt:

Nieprzeczytany post

piątek pisze:Rok temu debiutowałem w Warszawie zrobiłem troszkę za mało wybiegań i było mi naprawdę ciężko! Na Lublin nie byłem jeszcze gotowy więc zaciągnąłem się na wolontariusza. Stałem na 41km i trzaskałem wam foty :D PODZIWIAM WAS WSZYSTKICH zwłaszcza debiutantów! Upał, brak cienia, i te nie kończące się podbiegi... Jesteście super. Gratuluję wam wszystkim!
ps. Zdjęcia podrzuciłem #Doroteczce jak je opublikuje to na pewno podrzuci link :)
Również dołączam się do gratulacji!! Starałam się na tym 41km i 200m jakoś dopingować i cieszę się, że reagowaliście bardzo pozytywnie :) :) Maraton Lubelski to było ogromne wyzwanie i tym bardziej podziwiam wszystkich którzy ukończyli bieg!! :)

Tutaj link do zdjęć: https://plus.google.com/photos/11218149 ... 8423960065
Dalej, wyżej i na przekór!! http://bliczek.pl :)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ