Grupa na 2:00 czyli siła, moc i radość!:)

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
przyszły maratończyk
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 51:52
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Panie Kierowco,
WSIADAM.

Proszę tylko o miejsce przodem do kierunku jazdy bo inaczej "mi się cofa" :))))

a serio, to będzie mój pierwszy półmaraton. 2h to mój cel numer trzy (więcej o mojej Misji Połówka - tutaj: http://www.szuranie.pl/misja-polowka-zaczynamy/)
Liczę, że z Twoją pomocą, a także atmosferą, endorfinami i wszystkim innym "uda nam się tel cel osiągnąć - pomożecie?"
do zobaczenia zatem.
zapraszam na bloga (zwykłego): www.szuranie.pl

BLOG na forum bieganie.pl:: TUTAJ
zapraszam do komentowania: TUTAJ

szuranie.pl na Facebooku: TUTAJ
Obrazek
PKO
Awatar użytkownika
powazny
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 42:11
Życiówka w maratonie: 3:45:01
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Anja. pisze:
swietymateusz pisze:rozumiem, że czas startuje od przekroczenia linii startu? Bo jezeli czas będzie liczony od strzału startera, to ze 2 minuty stracimy
Nie chcę cię dołować, ale w ub roku róznica między czasem netto a brutto dla grupy 3ciej (czy 3ciej fali - jakoś tak to nazywali) w warszawskej połowce to było 30 minut jak ne więcej.....

Chodziło o wąskie gardło na Cytadeli - 9 tys ludzi puszsczonych na raz by się tam pozabijało na tej bramie, więc start był w falach, po każdej z 10 min przerwy, to jakoś własnie tyle się zeszło :)
pamiętam, jak żeśmy zmarzli czekając na swoją kolejkę...
ale za to start z pierwszej linii, to było coś... :)

teraz wąskich gardeł nie będzie, więc powinno pójść w miarę rozsądnie, jak podczas MW we wrześniu.
BIEGANIE TO MÓJ ŻYWIOŁ ::: www.marcinkargol.pl ::: Don't stop me now!
Awatar użytkownika
powazny
Stary Wyga
Stary Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

przyszły maratończyk pisze:Panie Kierowco,
WSIADAM.

Proszę tylko o miejsce przodem do kierunku jazdy bo inaczej "mi się cofa" :))))

a serio, to będzie mój pierwszy półmaraton. 2h to mój cel numer trzy (więcej o mojej Misji Połówka - tutaj: http://www.szuranie.pl/misja-polowka-zaczynamy/)
Liczę, że z Twoją pomocą, a także atmosferą, endorfinami i wszystkim innym "uda nam się tel cel osiągnąć - pomożecie?"
do zobaczenia zatem.
Witam na pokładzie :)

Ciekawy blog, tak na marginesie. Podlinkuję u siebie i będę zaglądał :)
Zapraszam też do siebie! Blogacze-biegacze muszą się trzymać razem :)
przyszły maratończyk
Stary Wyga
Stary Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Nie chcę uprawiać Panie Kierowco wazeliniarstwa, ale ja podlinkowałem już jakiś czas temu:)

Obrazek
Awatar użytkownika
powazny
Stary Wyga
Stary Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

przyszły maratończyk pisze:Nie chcę uprawiać Panie Kierowco wazeliniarstwa, ale ja podlinkowałem już jakiś czas temu:)
aaa, faktycznie :)
szkoda, że z błędem... :hej:
przyszły maratończyk
Stary Wyga
Stary Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

ehh i wtopa na początku:)

poprawione. Sorki!

Obrazek
roberto1910
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 52:10

Nieprzeczytany post

Panie kierowco - z wielka przyjemnością chciałbym dosiąść się do do autobusu. Będzie to moja pierwsza połówka. Myślałem, że zostawię sobie 2:00 na następny start, ale w takim układzie .... - do odważnych świat należy :ble:
Jeszcze kilka Falenic i podbiegu pod Belwederską nawet nie zauważe.
Pozdrawiam i do zobaczenia na starcie
sieja7
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Siemka, zarezerwowałbym miejsce w tym autobusiku! Z której strefy czasowej on startuje> Jestem mega świeży w temacie biegów. Zrobiłem ostatnio 10 na lekko zaśnieżonej bieżni i czas spadł poniżej 50 minut, może też dlatego ,że miałem kogoś do gonienia przed sobą :). Warto jest się 'szarpnąć' na 2:00, czy lepiej ze słabymi przygotowaniami i średnią kondycją postawić za cel spokojne dobiegnięcie :)> Jakieś porady dla świeżaczka odnośnie stroju, butów czy wzmacniaczy przed tak wielkim wyzwaniem :)> Jeśli chcę się 'doczepić' do grupy to powinienem znajdować się w 3ciej a nie 2 strefie czasowej>
Pozdrawiam bardzo serdecznie
Patrikoz
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Ja rok temu biegłem z tą grupą, mając życiówkę na dyszkę 54m53s - i bieg był prowadzony tak ładnie i równo, że do 16km w zasadzie się nawet nie zmęczyłem, a jak już się na 16tym urwałem, to doleciałem na metę z czasem 1h56m3xs . Więc - spokojnie, do marca postaraj się zrobić trochę dłuższych wybiegań i na pewno dasz radę : )
Ja sam pewnie się zdecyduję znów na tą grupę i taktykę "urywam po 3/4 i zobaczym co wyniknie" - chyba że faktycznie się zepnę i dam radę polecieć z 1h55m, ale ostatnio słabo u mnie z treningami ; )
sieja7
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Staram się codziennie coś przebiec, dużo pod górkę ale mały kryzys przychodzi koło 8-9km jak to przełamię to spokojnie dalej mi się leci :). Planuję stopniowo zwiększać dystans i wypróbować jakieś podjadanie na kryzys, może to pomoże :). Na większy dystans lepiej poszukać lekkich butów bez amortyzacji> :) dzięki za pomoc, będzie trzeba dać radę :)
duch1702
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

rezerwuję miejsce w autobusiku, z jakiej strefy czasowej rusza.
będę nowicjuszem i nie chce sam biegać w grupie weselej :p
Awatar użytkownika
powazny
Stary Wyga
Stary Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

roberto1910 pisze:Panie kierowco - z wielka przyjemnością chciałbym dosiąść się do do autobusu. Będzie to moja pierwsza połówka. Myślałem, że zostawię sobie 2:00 na następny start, ale w takim układzie .... - do odważnych świat należy :ble:
Jeszcze kilka Falenic i podbiegu pod Belwederską nawet nie zauważe.
Pozdrawiam i do zobaczenia na starcie
Bardzo dobrze!:)
Powalcz jeszcze przez parę tygodni na siłą (a podobno Falenica się znakomicie do tego nadaje) i wytrzymałością,
a później przerzeźbisz to w szybkość, dołożysz parę długich wybiegań i będziemy oglądać Twoje plecy po 15 kilometrze... :)
sieja7 pisze:Siemka, zarezerwowałbym miejsce w tym autobusiku! Z której strefy czasowej on startuje> Jestem mega świeży w temacie biegów. Zrobiłem ostatnio 10 na lekko zaśnieżonej bieżni i czas spadł poniżej 50 minut, może też dlatego ,że miałem kogoś do gonienia przed sobą :). Warto jest się 'szarpnąć' na 2:00, czy lepiej ze słabymi przygotowaniami i średnią kondycją postawić za cel spokojne dobiegnięcie :)> Jakieś porady dla świeżaczka odnośnie stroju, butów czy wzmacniaczy przed tak wielkim wyzwaniem :)> Jeśli chcę się 'doczepić' do grupy to powinienem znajdować się w 3ciej a nie 2 strefie czasowej>
Pozdrawiam bardzo serdecznie
Zawodnicy do straf czasowych są wrzucani ze względu na życiówki podane przy rejestracji (tak mi przynajmniej świta we łbie, jak idzie o zeszły rok), więc na starcie po prostu trzeba wypatrywać baloników i tabliczki :)

Z wynikiem poniżej 50 minut w trudnych warunkach bez problemu - przy zachowaniu minimum rygoru treningowego - połamiesz dwie godziny :)

A wskazówki i porady tradycyjnie wrzucę Wam na kilka dni przed biegiem ;)
Patrikoz pisze:Ja rok temu biegłem z tą grupą, mając życiówkę na dyszkę 54m53s - i bieg był prowadzony tak ładnie i równo, że do 16km w zasadzie się nawet nie zmęczyłem, a jak już się na 16tym urwałem, to doleciałem na metę z czasem 1h56m3xs . Więc - spokojnie, do marca postaraj się zrobić trochę dłuższych wybiegań i na pewno dasz radę : )
Ja sam pewnie się zdecyduję znów na tą grupę i taktykę "urywam po 3/4 i zobaczym co wyniknie" - chyba że faktycznie się zepnę i dam radę polecieć z 1h55m, ale ostatnio słabo u mnie z treningami ; )
Co to znaczy "słabo z treningami"? :ble:
Ciężko pracować trzeba, a nie pisać takie rzeczy na forach :)

Poleć sobie z nami do 11 kilometra, a później rozpocznij długi finisz - najwyżej Cię zgarniemy koło palmy :hej:
duch1702 pisze:rezerwuję miejsce w autobusiku, z jakiej strefy czasowej rusza.
będę nowicjuszem i nie chce sam biegać w grupie weselej :p
Co do stref, to szukaj wyżej ;)

A miejsca w autobusie bardzo dużo - szczególnie dla świeżaków :)
sieja7
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Jest to moja pierwsza taka impreza stąd pytanie zółtodzioba :) skoro rejestracja jest otwarta do ~28lutego, bez limitu miejsc to wydaje się mi, że może być tłoczno. Jeżeli balonik będzie w 3 strefie czasowej wtedy mogę swobodnie w niej wystartować chociaż jestem przydzielony do 2> Czy wtedy startuję z 2 i gdzieś się przyczajam :)> Boję się ,że ze względu na dużą ilość ludzi kolejne fale będą miały w miarę większe odstępy czasowe :) a jednak busik kusi :)
swietymateusz
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 57

Nieprzeczytany post

Poleciałem 15km w 1:25 z rezerwą, więc się zastanawiam czy iść od razu 1:50 czy jechać 2:00. Szczególnie, że to pierwszy półmaraton
Awatar użytkownika
powazny
Stary Wyga
Stary Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

swietymateusz pisze:Poleciałem 15km w 1:25 z rezerwą, więc się zastanawiam czy iść od razu 1:50 czy jechać 2:00. Szczególnie, że to pierwszy półmaraton
Nie odpowiem Ci na to pytanie, bo nie wiem, jak duża była rezerwa... :)

To jest takie same tempo, jak na 2:00, czyli ~5:39.km.
Żeby zaatakować 1:50, musiałbyś biec w tempie 5:12/km.
Sam musisz sobie odpowiedzieć, czy jesteś w stanie to zrobić.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ