[12.05.2012] X Bieg Skawiński

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Awatar użytkownika
yazid
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 58:00
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

A moim zdaniem trochę przesadzacie. Nie bronię organizatorów, regulaminu nie powinno się zmieniać, ale wydawało mi się że uczestnictwo w biegu ma być przyjemnością i dobrą zabawą, nie zaś walką o samochód. Dla mnie osobiście to tylko miły dodatek, nie zaś priorytet biegu.

Edytuję. Zwracam honor. Poczytałem dokładnie i macie rację. Trochę niefajnie tak na dwa dni przed biegiem.
PKO
Awatar użytkownika
zolek
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 35:42
Życiówka w maratonie: 3:05:30

Nieprzeczytany post

Będzie jeszcze większy kwas jak się okaże, że na innych biegach da się. Przykładowo:
Półmaraton Jurajski:
"Wszyscy sklasyfikowani zawodnicy wezmą udział w losowaniu kilkudziesięciu atrakcyjnych nagród rzeczowych oraz nagrody głównej w postaci samochodu osobowego Hyundai i10."

Koral Maraton
Nagrodą Główną Koral Maratonu Festiwalu Biegowego Forum Ekonomicznego jest samochód osobowy Fiat 500. Samochód zostanie rozlosowany wśród wszystkich uczestników, którzy ukończą Koral Maraton.
Awatar użytkownika
Bogil
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: wstyd się przyznać

Nieprzeczytany post

No bo da się tylko trzeba odpowiednio wcześnie wystąpić o zgodę do ministerstwa(chyba) ,które ma 2 miesiące na rozpatrzenie sprawy.
Awatar użytkownika
zolek
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 35:42
Życiówka w maratonie: 3:05:30

Nieprzeczytany post

maciekcz pisze: Jeżeli mogę - to jest jeszcze jeden aspekt tej zmiany: Nowy regulamin promuje osoby wg miejsc w kategorii open. Kobiety są w tej sytuacji najzwyklej w świecie dyskryminowane.
A co jeśli w pierwszej dziesiątce będą sami Kenijczycy i Ukraińcy, a wrotki wygra równie egzotyczny zawodnik? Podczas konkursu wiedzy o Skawinie może być zabawnie...
Awatar użytkownika
maciekcz
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

zolek pisze: A co jeśli w pierwszej dziesiątce będą sami Kenijczycy i Ukraińcy, a wrotki wygra równie egzotyczny zawodnik? Podczas konkursu wiedzy o Skawinie może być zabawnie...
Potrzeba będzie wezwać tłumacza :)
[url=http://run-log.com/profiles/profile/mcz][img]http://run-log.com/site_media/media/footers/2a0be8d62ca9580cd38315202869a51a.png[/img][/url]
Awatar użytkownika
pulchniak
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39,29
Życiówka w maratonie: 3,33,58

Nieprzeczytany post

Organizatorzy zapłacą za to w frekwencji za rok. Teraz nie wiele da się zrobić.
Obrazek

blog komentarze

10 km 39:29 21,097 km 1:31:43 42,195 km 3:11:57
maciejbrs
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 35:10
Życiówka w maratonie: 2:44:18

Nieprzeczytany post

Mam do oddania miejsce na liście startowej.
Rezygnuję z przyczyn osobistych a nie zmiany regulaminu :bum:

Kontakt: maciejbrs@gmail.com
660632433
Krzychu M
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

pulchniak pisze:Organizatorzy zapłacą za to w frekwencji za rok. Teraz nie wiele da się zrobić.
Też tak myśle.
Będe tam pierwszy raz i nie zapisałem się dla nagrody,tylko ten bieg pasował mi właśnie do grafiku.
A za rok zobaczymy...
Awatar użytkownika
pulchniak
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

A ja się przyznam że ta nagroda to była dodatkowa zachęta do tego startu. I to dość dobrze wyeksponowana w reklamie biegu.
Więc jeżeli organizator z jakichś powodów kilka dni przed biegiem zmienia regulamin to albo robi z uczestników idiotów albo jest nieprofesjonalny i obiecuje coś czego nie może dotrzymać. Obydwa powody powodują że nie mam ochoty na dalsze uczestnictwo w takiej imprezie. Tyle na temat
Obrazek

blog komentarze

Namor
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 0:45:07
Życiówka w maratonie: 3:18:34

Nieprzeczytany post

Organizatorzy nie dorośli do profesjonalnego biegu. Będzie to mój pierwszy i ostatni start w Skawinie, mimo wszystko nie narzekajmy bo jutro może się pojawić nowy regulamin i np trzeba będzie biegać tyłem albo na rękach.
Awatar użytkownika
plusch
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:51:47

Nieprzeczytany post

Ja również dodam, że nagroda była zachętą, choć ciekaw jestem również samego biegu, bo słyszałem o nim same najlepsze opinie.

Co do zmiany regulaminu to jest to ewidentnie wina organizatora i, jak dla mnie, nie ma tu żadnych tłumaczeń, że o czymś nie wiedzieli. Oni są od tego żeby wiedzieć.

Zmiana regulaminu wynika z tego powodu, jak już ktoś zauważył, że w życie weszła tzw. ustawa hazardowa. Żeby było ciekawiej to na chwilę obecną każda loteria fantowa (nawet, gdyby była organizowana przez przedszkole) musi być zgłoszona do odpowiednich organów. Dotyczy to gier, w których zwycięzca wyłaniany jest przez losowanie.

A tak off-topic, to ustawa hazardowa przyczyniła się do zamknięcia kasyna w Krakowie, reguluje ile może być kasyn w danym mieście. Z drugiej strony jeszcze trochę to hazard zejdzie do podziemia.
Awatar użytkownika
pulchniak
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

To już się stało. Podziemie jest w internecie.
Obrazek

blog komentarze

gl
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Namor pisze:Organizatorzy nie dorośli do profesjonalnego biegu. Będzie to mój pierwszy i ostatni start w Skawinie, mimo wszystko nie narzekajmy bo jutro może się pojawić nowy regulamin i np trzeba będzie biegać tyłem albo na rękach.

sytuacja organizatora wydaje się nie do pozazdroszczenia, skoro nawet Urząd Gminy
uznał za stosowne wydać oświadczenie:
http://www.um.skawina.net/index.php?opt ... &menu_id=0
http://www.um.skawina.net/index.php?opt ... &menu_id=0

Wyjaśnienia dotyczące konkursu „KIA PICANTO”

11-05-2012

W związku z licznymi zapytaniami dotyczącymi Konkursu „KIA PICANTO”, odbywającego się w ramach jubileuszowego X Międzynarodowego Biegu Skawińskiego, uprzejmie informujemy, iż podmiotem odpowiedzialnym za opracowanie regulaminu konkursu jest Uczniowski Klub Sportowy „Jedynka” Skawina.

Gmina Skawina - współorganizator oraz jednen z głównych sponsorów Biegu, zgodnie z zawartymi z UKS „Jedynka” Skawina stosownymi umowami - NIE ODPOWIADA za merytoryczną stronę tychże zawodów sportowych, a tym bardziej za opracowanie regulaminu konkursu KIA PICANTO.

Wszelkie zastrzeżenia dotyczące przedmiotowego konkursu prosimy kierować bezpośrednio do Organizatora - Uczniowskiego Klubu Sportowego „Jedynka” Skawina.
pzdr
gl
Awatar użytkownika
pulchniak
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Szkoda że sobie tak strzelili w stopę.
Poza tym samochodem bieg całkiem dobrze przygotowany.
Ale niesmak pozostał i tak łatwo się nie ulotni.
Obrazek

blog komentarze

Awatar użytkownika
mihumor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 36:47
Życiówka w maratonie: 2:48:13

Nieprzeczytany post

Ale za to warunki były optymalne do robienia dobrego czasu.
Najszybsza kupa złomu w galaktyce

Blog: viewtopic.php?f=27&t=29814&start=345
Koment: viewtopic.php?f=28&t=29813&start=2880
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ