XXVII BIEG SYLWESTROWY 2011 ŁÓDŹ

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Awatar użytkownika
wolf1971
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

wolf1971 pisze:Pomysl z medalami dla pierwszych trzech na dwak kilometry to modelowy przyklad na popularyzacje biegania wsrod mlodziezy. Najpierw im sie obiecuje, a pozniej zabiera. Ja swoj medal oddam corce... Wstyd Panowie Orgowie...
A jednak Org stanął na wysokości zadania i zapewnił dzieciakom medale.
PKO
Awatar użytkownika
Kanas78
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Napiszę, co mnie wkurzyło w tym biegu i dlaczego w nim nie pobiegnę w przyszłym roku:

-Już od początku chaos w biurze zawodów, nie wiadomo, w jakim domku można odbierać pakiety
-Czekanie w kolejce po medal PRZED metą
-Po grzecznym oczekiwaniu w kolejce okazało się, że medale już się skończyły-szkoda, że nie było komunikatu dla tłumów niepotrzebnie stojących w tej kolejce (tylko się niepotrzebnie wyziębiłam), skoro było 640 medali to po tym 640 ostatnim wręczonym wystarczyło nadać krótki komunikat przez megafon, że nie ma już medali...Jak się domyślam, komunikatu nie nadano, ponieważ organizatorowi zależało na ręcznym spisaniu ilości wszystkich zawodników, aby móc się potem chwalić super frekwencją w mediach. Nieważne, jakim kosztem i w jakim stylu, grunt, że rekord padł.

Rozumiem, że ten bieg może mieć charakter zabawy. Rozumiem, że nie było wpisowego. Ale odrobinę szacunku dla biegnących ludzi wypadałoby mieć. Bo to właśnie dzięki nam biegaczom frekwencja była tak wysoka. Może warto jednak byłoby za rok zrobić jakieś symboliczne wpisowe, może niektórzy ludzie chcieliby finiszować do mety, a nie stawać 400metrów przed nią w kolejce po medal?
Może wreszcie przydałaby się choć mała butelka wody w pakiecie po biegu.
To naprawdę dziwi i szokuje. Tym bardziej, że nie jest to bieg, który się odbył po raz pierwszy tylko ma już swoją tradycję...

Pozdrawiam i życzę wszystkiego dobrego w Nowym Roku.
Obrazek Obrazek

Obrazek

"Najpierw cię ignorują. Potem śmieją się z ciebie. Później z tobą walczą. Później wygrywasz". Mahatma Gandhi
Awatar użytkownika
mariod
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Tak,nie którzy zawodnicy biegli 9,3km dlatego że trasa ma 9,7km.Ale metę mieli 400m przed właściwą metą bo musieli stać w kolejce do ręcznego spisania kolejności.Mój kolega cztery miejsca przede mną dostał dyplom ukończenia biegu z nr 112....a ja mimo to że byłem cztery osoby za nim nr 232....się kurna uśmiałem :hahaha: :hahaha: :hahaha:
Awatar użytkownika
mariod
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

mariod pisze:Tak,nie którzy zawodnicy biegli 9,3km dlatego że trasa ma 9,7km.Ale metę mieli 400m przed właściwą metą bo musieli stać w kolejce do ręcznego spisania kolejności.Mój kolega cztery miejsca przede mną dostał dyplom ukończenia biegu z nr 112....a ja mimo to że byłem cztery osoby za nim nr 232....się kurna uśmiałem :hahaha: :hahaha: :hahaha:
Także wyniki które się ukażą można o kant...........rozbić!
Awatar użytkownika
Herflick
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Podobało mi się, bardzo fajna trasa, załapałem się na medal :> Jedyny minus to wspomniana kolejka przed metą.
gg: 212072
Obrazek
Awatar użytkownika
sobek
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 37:11
Życiówka w maratonie: 2:55:41
Kontakt:

Nieprzeczytany post

zdjęcia z biegu znajdziecie na http://www.biegampolodzi.pl - cały czas ich przybywa :)
Awatar użytkownika
dont_ask
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 1:01:00

Nieprzeczytany post

Siemka,

Ja byłam na biegu w roli kibica. No młyn w tym roku był nieprzeciętny!! Bajzel kolosalny! I wcale by mi to nie przeszkadzało, bo to impreza amatorska dla amatorów. Co roku organizują to entuzjaści w ramach swojego biegowego fioła dla innych, nieco mniej zaangażowanych entuzjastów.
Ale teraz mnie te organizacyjne niedoróbki zdenerwowały. Dlaczego? A dlatego, że był bieg dla VIPów, że była Pani Prezydent Zdanowska. No mogli ku... rzucić trochę kasy, coby medali dla wszystkich starczyło, żeby numery były i takie tam drobiazgi, które sprawiają, że się jest dumnym z udziału. Ale niestety VIPom starczyło haryzmy tylko na 1000m i wyszczerzenie się do telewizyjnych kamer. Pani Zdanowska odpaliła start głównego biegu biegu przed czasem, ciekawe, czy dlatego, że zmarzła i się do domu śpieszyła, czy dlatego, że tym wyjadaczom ze stoperami źle zegarki chodzą....

Ale najważniejsze, że tam CAŁA MASA SUPER LUDZI BIEGŁO!! I tego nikt nam nie odbierze! Pozdrawiam serdecznie Kanas, Baska, Marcina, Radka i wszystkich innych. Strasznie fajnie się męczyliście :hej: :hej: Strasznie Wam zazdroszczę startu.

No i mam problem, bo moje 7 letnie dziecię zapowiedziało, że ona teraz też będzie w zawodach startować TAK JAK TATA!!

Pozdrówka
Awatar użytkownika
sobek
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 37:11
Życiówka w maratonie: 2:55:41
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Awatar użytkownika
wolf1971
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nooooo.... Cóż za fantastyczne, nieoficjalne wyniki! Prawie 100% biegaczy ma czas ponizej 55 min! Wszystkim BIEGACZOM gratuluję dobrego wyniku na stosunkowo trudnej i malowniczej trasie :taktak:
No i ta frekwencja! I te medale! I super zorganizowane punkty odbioru numerów! I te numery startowe pisane długopisem! I kolejka do finiszu! I te kiełbaski czy tam parówki! Jeszcze raz gratuluję organizatorom takiego sukcesu...
Awatar użytkownika
wolf1971
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

dont_ask pisze:No i mam problem, bo moje 7 letnie dziecię zapowiedziało, że ona teraz też będzie w zawodach startować TAK JAK TATA!!
Widok biegnącej młodzieży na 2 km- bezcennyi nie dziwię się, że Twoje dziecię tak się rwie do biegania. Zatem nie masz wyjścia i czeka Cię wizyta w Decathlonie po ciuchy biegowe :hahaha:
Awatar użytkownika
mariod
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Te wyniki to chyba z kosmosu :hahaha: :hahaha: :hahaha: możecie je sobie.......
Awatar użytkownika
Kanas78
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dokładnie, możemy je sobie..... :hahaha:

Don't Ask korzystaj, póki w dziecku zapał do biegania się tli!! :taktak:
Obrazek Obrazek

Obrazek

"Najpierw cię ignorują. Potem śmieją się z ciebie. Później z tobą walczą. Później wygrywasz". Mahatma Gandhi
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ