Maraton Warszawski 2010
- ooco
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
jako, ze ostatnio rodzina mi się powiększyła, co diametralnie zmiejszyło moja mobilność, wychodzi na to, ze warszawa bedzie moim głównym startem jesieni, i pewnie jednym maratonem w tym roku wogole. chciałbym poleciec coś w okolicach 3:40~3:45, boje sie tylko o pogodę....
pozdrawiam wszystkich planującycj długofalowo :D
pozdrawiam wszystkich planującycj długofalowo :D
- marek81
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 00:44:32
Pyanie w jakiej jesteś formie,jak długo biegasz jaki masz cel. Są plany i dla osób które ledwo człapią.naczanio pisze:Ja dopiero zaczynam biegać i jestem totalnie zielonyWięc mam pytanie, czy zdarzę się przygotować na tegoroczny maraton. Będę biegł 28 w Warszawie:) Jeśli się uda to na pewno motywacja będzie :uuusmiech:
Przykład: http://bieganie.pl/index.php?show=1&cat=13&id=129.
Wielu bardziej doświadczonych twierdzi, że debiut w pierwszym roku biegania to zły pomysł.
-
- Wyga
Jest sporo planów biegowych. Swój pierwszy maraton przebiegłem w zeszłym roku w Łodzi. zacząłem biegać w połowie stycznia 2009.naczanio pisze:Ja dopiero zaczynam biegać i jestem totalnie zielonyWięc mam pytanie, czy zdarzę się przygotować na tegoroczny maraton. Będę biegł 28 w Warszawie:) Jeśli się uda to na pewno motywacja będzie :uuusmiech:
Trasę maratonu przebyłem w okolo 4h 30min. Biegłem powoli i spokojnie. Celem było po prostu ukończyć maraton.
Z swojego doświadczenia mogę ci powiedzieć że najważniejsze są długie wybiegania. Tzn jeden dzień w tygodniu np niedziele trzeba przeznaczyć na długie biegi. W moim przypadku to było od 2.5 do prawie 4h biegu.
W tym roku nie mam za wiele czasu na treningi ale mimo wszystko chcę dalej ćwiczyć w i we wrześniu pobiec w Poznaniu lub Wawie. Złamać 4h.
- Piotrek 01
- Dyskutant
Ja też planuję swój pierwszy maraton na wrzesień w Warszawie, na razie trenuję do półmaratonu na 28 marca, będzie to rodzaj testu w biegu na dłuższych dystansach bo do tej pory startowałem max na 10 km. Nie zakładaj, że pobiegniesz w jakimś określonym czasie, to będzie punkt wyjściowy i w oparciu o ten rezultat możesz określać kolejne cele na następne biegi. Ktoś napisał, że w przygotowaniach do maratonu najważniejsze jest podjęcie decyzji, ale motywacja do biegania musi być przez cały czasnaczanio pisze:Ja dopiero zaczynam biegać i jestem totalnie zielonyWięc mam pytanie, czy zdarzę się przygotować na tegoroczny maraton. Będę biegł 28 w Warszawie:) Jeśli się uda to na pewno motywacja będzie :uuusmiech:

-
- Rozgrzewający Się
Witam wszystkich
Dopiero zaczynam swoją przygodę z bieganiem
Zacząłem biegać z kumplem, on przygotowuje się do półmaratonu w którym ma zamiar statować po raz 3 bodajże.
Ja się "podłączyłem" celem zgubienia kilku (nastu) kilogramów i brzucha(wielkiego, piwnego
i przy okazji poprawić kondycję i samopoczucie.
Przy 175 wzrostu ważyłem około 91-92 kilo, ale zacząłem mniej jeść i częściej się ruszać i w monencie rozpoczęcia biegania ważyłem 88.
początek zeszły poniedziałek 8 marca - 7 kółek na bieżni, potem basen - jak na mnie dużo
wtorek już 10 kółek i basen i lekki szok bo to już mój życiowy rekord.
Piątek - jeszcze wiekszy szok bo 20 kółek (co prawdopodobnie zawdzięczam biegnącej przede mną w identycznym tempie przez pół trasy ślicznej dziewczynie - pozdrawiam), nikt łącznie ze mną nie mógł uwierzyć w te 8 km.
od weekendu ze względu na śnieg zmiana miejsca - poniedziałek na siłowni na bieżni 8,5 km - brak klimy i wiartu = cały mokry po 3 minutach.
Dziś plan był 10 km w godzinę co poniekąd się udało bo 2 razy zwolniłem na uzupełnienie wody, więc całość zajęła około 65 minut
Kumpel mówi że jak tak dalej pójdzie to pod koniec tygodnia przebiegnę już 15 km i że mam się zapisywać
sam nie wiem, lekki szok to jednaK duża odległość, a 3 tygodnie biegania (oczywiście max 3-4 razy w tygodniu + ping pong w czwartek i piłka w niedzielę) może nie wystarczyć
chciałbym się poradzić w kwestii odżywiania (ale bez profesjonalnych wywodów tylko praktyczne rady np jedz dużo kurczaka rano a wieczorem makaron)
oraz czy w ogólę startować - nie chcę dostac zawału...
i ewentualnie czy tempo 10 km/h próbować utrzymać również na całym dystansie czy nie będzie blamażu bo to za wolno
dodam że po tym bieganiu nie padam na glebę tylko po prostu jestem zmęczony, rozciągam się i wracam do domu.
Z góry dzięki.
PS waga spadła do 84 kg
Dopiero zaczynam swoją przygodę z bieganiem
Zacząłem biegać z kumplem, on przygotowuje się do półmaratonu w którym ma zamiar statować po raz 3 bodajże.
Ja się "podłączyłem" celem zgubienia kilku (nastu) kilogramów i brzucha(wielkiego, piwnego

Przy 175 wzrostu ważyłem około 91-92 kilo, ale zacząłem mniej jeść i częściej się ruszać i w monencie rozpoczęcia biegania ważyłem 88.
początek zeszły poniedziałek 8 marca - 7 kółek na bieżni, potem basen - jak na mnie dużo
wtorek już 10 kółek i basen i lekki szok bo to już mój życiowy rekord.
Piątek - jeszcze wiekszy szok bo 20 kółek (co prawdopodobnie zawdzięczam biegnącej przede mną w identycznym tempie przez pół trasy ślicznej dziewczynie - pozdrawiam), nikt łącznie ze mną nie mógł uwierzyć w te 8 km.
od weekendu ze względu na śnieg zmiana miejsca - poniedziałek na siłowni na bieżni 8,5 km - brak klimy i wiartu = cały mokry po 3 minutach.
Dziś plan był 10 km w godzinę co poniekąd się udało bo 2 razy zwolniłem na uzupełnienie wody, więc całość zajęła około 65 minut
Kumpel mówi że jak tak dalej pójdzie to pod koniec tygodnia przebiegnę już 15 km i że mam się zapisywać

sam nie wiem, lekki szok to jednaK duża odległość, a 3 tygodnie biegania (oczywiście max 3-4 razy w tygodniu + ping pong w czwartek i piłka w niedzielę) może nie wystarczyć
chciałbym się poradzić w kwestii odżywiania (ale bez profesjonalnych wywodów tylko praktyczne rady np jedz dużo kurczaka rano a wieczorem makaron)
oraz czy w ogólę startować - nie chcę dostac zawału...

i ewentualnie czy tempo 10 km/h próbować utrzymać również na całym dystansie czy nie będzie blamażu bo to za wolno
dodam że po tym bieganiu nie padam na glebę tylko po prostu jestem zmęczony, rozciągam się i wracam do domu.
Z góry dzięki.
PS waga spadła do 84 kg

-
- Dyskutant
Cześć
czy możecie mi powiedzieć jak moge się zarejestrować na maraton warszawski? pod jakim linkiem jest regulamin i formularz zgłoszeniowy? Sam nie mogę go znaleźć, może na złej stronie szukam? http://www.maratonwarszawski.com/

-
- Stary Wyga
Strona jest dobra
zapisy na maraton ruszają w kwietniu. 
http://www.maratonwarszawski.com/aktual ... w-kwietniu

http://www.maratonwarszawski.com/aktual ... w-kwietniu
Bieganie mnie uszczęśliwia:))
- piter82
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 40:32
- Życiówka w maratonie: 3:22:xx
takMatrycy pisze:Witam,
czy wzorem MW i Biegu Niepodległości startujący w imprezie biegacze będą zwolnieni z opłat za przejazd komunikacją miejską?

Ciągle do przodu pokonując własne słabości
10k - 40:32 - 05.10 15k - 01:04:39 - 09.10 21,097k - 1:29:57 - 09.10 42,195k - 03:22:36 - 09.09
Mój Blog Aktywni Sportowo
GG 730243
10k - 40:32 - 05.10 15k - 01:04:39 - 09.10 21,097k - 1:29:57 - 09.10 42,195k - 03:22:36 - 09.09
Mój Blog Aktywni Sportowo
GG 730243
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 00:40:50
- Życiówka w maratonie: 03:33:41
Zawsze można zjechać windąHmm, tylko pytanie techniczne. Jak wsiąśc do metra bez biletu? Skakac przez bramki, a potem sie tłumaczyc?

Nie boję się gdy ciemno jest, bo mam latarkę i GPS
- marek81
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 00:44:32