V półmaraton Jurajski - 14.06.2009

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Awatar użytkownika
ssokolow
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48:35
Życiówka w maratonie: 4:04:02

Nieprzeczytany post

minął maj... a ja niestety nie mam miłych wieści ... nadal brakuje nam 1 osoby do teamu :/ - co gorsze mój "zapasowy biegacz" - się wypisał... a drugi idzie w sobotę na wesele... :/ normalnie jakaś mogiła.

Apeluję więc - o jeszcze jednego chętnego !! ;-) inaczej z naszej 5'cio osobowej drużyny lipa.

termin zgłoszenia drużynowego mija 10.VI... jesli dobrze pamiętam... ale jak by co to sobie przypomnę jeszcze ;p
Szymon
Obrazek
PKO
francesco
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Cześć. Do kolegi ssokolowa.
Zapisałem się na polmaraton w Rudawie. Opłaty jeszcze nie wniosłem. Startować zacząłem w tym roku. Moje wyniki to:
silesia polmaraton-1.44.52.
bieg fiata-44.39.
Jeżeli mnie chcecie do zespołu, to jestem chętny.
frambhp@o2.pl
Przyjedzie ze mną żona i pies, ale jako kibice.
Ostatnio zmieniony 01 cze 2009, 15:56 przez francesco, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
ssokolow
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

heh z takimi wynikami - to powinienem zapytać czy ty nas chcesz do drużyny ;-)
jak przejrzałeś wątek od początku - to pewnie zauważyłeś że będziemy dość amatorską drużyną ;-)

Jasne że chcemy - jak tylko jesteś pewny że przyjedziesz to z chęcią cię "bierzemy" i wysyłam zgłoszenie drużyny. ;-)

jak już pisałem wcześniej ... w sumie ta drużyna jest tylko po to "żeby było wesoło" ;-) znaczy się nie wiąże się to z żadnymi dodatkowymi gratyfikacjami, ale też nie jest objęta żadnymi dodatkowymi obowiązkami. ;-)

Mam nadzieję tylko że spotkamy się przed startem - żeby się poznać ;-)

to zaraz tutaj zaprezentuję jak będzie wyglądał nasz skład ;-) ... acha... jeśli chcecie to możecie pochwalić się jaki czas planujecie osiągnąć na mecie .... - to stylem "bartessa" zaraz przygotuję jakąś "tabelkę" ku potomności ;p

zacznę od siebie : - że chciałbym "nabiegać" coś koło 1:50 ... (wiem że trasa ma trochę podbiegów... poprzednia życiówka była właśnie 1:50...i teraz nie liczę na jej poprawienie ... a na coś "w tych granicach" ;-) - może się uda... - choć pewnie sporo zależy od pogody. jak będzie gorąco i ogólnie będę widział że "masakra" ;-) to z 1:53 też się ucieszę.
Szymon
Obrazek
francesco
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Biegam wyłącznie dla satysfakcji.
Jeżeli mam okazję poznać kogoś, porozmawiać, podzielić się doświadczeniem, to satysfakcja jest podwójna.
Jeżeli coś planuję, to dotrzymuję.
Proponuję spotkanie zapoznawcze w dniu zawodów przed startem.
Ssokolow, naposz proszę jak będzie wyglądało rozliczenie finansowe bo w tym nie mam żadnego doświadczenia.
O szczegółach pisz na podany wcześniej adres.
Wieczorem przeglądnę pocztę.
Awatar użytkownika
ssokolow
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

chmm... no nie przewiduję wygranej w kategorii drużynowej ;p jak wygramy to się będziemy martwić ;p

a jeśli chodzi o opłaty startowe... no to jak pisałem wcześniej - drużyna jest raczej "dobrowolna" czyli zakładam że każdy zapłaci za siebie ;-) (ja już się zgłosiłem i opłaciłem) - z tego co wywnioskowałem z regulaminu - zgłoszenie drużyny polega po prostu na zgłoszeniu imion i nazwisk osób które chcą być sklasyfikowane w tej dodatkowej klasyfikacji po prostu - z jakąś tam nazwą... - zaproponowałem "drużyna bieganie.pl" ;-) z uwagi na to że z tym portalem jestem najbardziej "związany" ;p choć tylko emocjonalnie ;-)

twoje imię i nazwisko "złapałem" akurat zanim zmieniłeś poprzedni post... - więc właściwie żadnych dodatkowych danych nie potrzebuję ... - co najwyżej informacji jak byś jednak rezygnował ;-) ale mam nadzieję że sprawy "finansowe" ;-) cię nie odstraszyły :D ;-)
Szymon
Obrazek
francesco
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Mam nadzieję, że już jesteśmy zespołem.
Pieniądze nie grają żadnej roli w tym sensie,że mnie nie stać na tak drobną kwotę. Pisałem o tym w tym sensie, że np. opłata startowa w biegu katorżnika za zespół jest ninimalnie wyższa niż indywidualnie. Nie analizowałem też na tyle dokładnie regulaminu i z tego powodu nie wiedziałem czy opłaca się za cały zespół hurtowo czy każdy oddzielnie.
Ssokolow. Jesteś animatorem tego zespołu i we wszystkich sprawach zdaję się na Ciebie. Załatwiaj wszystko tak, żebyśmy się mogli spotkać i razem wystartowć. Jaki będzie tego efekt, zobaczymy. Swoje pierwotne pisanie zmieniłem tylko dla tego, iż chciałem, żeby dokładniejsze namiary o mnie trafiły wyłącznie do Ciebie.
Pozdrawiam i życzę powodzenia.
Awatar użytkownika
soprano99
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Super!!! A kasą, jak już coś wygramy to sie ładnie podzielimy, heheheheheheheheheh. Uśmiałem się z rana jak cholera, hehehehehheehehehehe.
GG 4428822

"Bo największym ryzykiem jest nie ryzykować"
Awatar użytkownika
Alexia
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ssokolow pisze:... acha... jeśli chcecie to możecie pochwalić się jaki czas planujecie osiągnąć na mecie .... - to stylem "bartessa" zaraz przygotuję jakąś "tabelkę" ku potomności ;p
Na chwilę obecną bardzo się boję tego biegu, bo nie biegam po górkach. Wszystkie moje treningi mam na Błoniach albo Bulwarach, więc zupełnie płasko. Niedawno byłam w Rudawie na rowerze i się przeraziłam. Plan jest taki, by zmieścić się w limicie czasu. W najśmielszych marzeniach zakładam 2:30 (mój rekord z Marzanny, to 2:19).
Bardzo obniżę średnią.

pozdrawiam drużynę :)
a.
Awatar użytkownika
soprano99
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

No nie strasz nawet. Już się boję.
GG 4428822

Awatar użytkownika
ssokolow
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

soprano a ty jakiś czas zakładasz ?

alexia - z górkami... to jakoś będzie ;-) grunt żeby pogoda była podobna do tej co teraz ;-) takie 12 stopni było by idealne przy pochmurnym niebie. ;-)

- rzadko w czerwcu się zdarzają tak idealne warunki do biegania ;-)

ps. - do mnie dzisiaj przyjechała zza oceanu "daniels running formula" - więc niedługo będę najmądrzejszym biegaczem z życiówką ok 50 minut na 10 km ;-)
w wolnych chwilach zamierzam przetrawić to dzieło... i zrozumieć ten cały nowy amerykański sposób na bieganie (nowy nie nowy... ale dla mnie nowy w każdym razie)
Szymon
Obrazek
francesco
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Alexsio, niczym się nie przejmuj. Mieszkasz w pobliżu więc masz szansę wybrać się ze dwa razy na podobną trasę do jurajskiego i trochę potrenować. Ja w maju kilka razy byłem w górach w pobliżu Bielska-Białej. Proszę Cię, trochę więcej wiary w siebie. Napiszcie coś więcej.
Awatar użytkownika
soprano99
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

cięzko mówić o czasie i założeniach. na rozbieganiach robię 21km w 2:15:00, ale górek to zaliczam tak nie zbyt dużo. ZObaczmy - przede wszystkim chcę ukończyć
GG 4428822

Awatar użytkownika
Alexia
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

francesco pisze:masz szansę wybrać się ze dwa razy na podobną trasę do jurajskiego i trochę potrenować.
W zasadzie nie mam szansy, bo biegam w Kwietnym Biegu na Błoniach. Niefortunnie założyliśmy sztafetę i chcemy pobiec te 100 okrążeń (to daje dla mnie ok. 3 okrążeń dziennie). Więc całe swoje siły kierunkuję, by to się udało. Na dodatkowe treningi po górkach, to już nie starczy energii, ani czasu.
Mam nadzieję, że zdążę się zregenerować przed Rudawą :).
francesco
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Alexsio, wzięcie udziału w takiej imprezie jak Kwietny Bieg wydaje mi się fascynujący. Jeżeli będę miał szansę i możliwości to na pewno pobiegnę. Zdaję też sobie sprawę z tego, że jest to czynność absorbująca i na więcej nie masz czasu. Nie wiem jaki jest dystans jednego okrążenia. Przypuśćmy, że dwa kilometry. Możesz zrobić tak; pierwsze kółko biegniesz powoli, drugie szybciej o minutę, a ostatnie jak potrafisz najszybciej. Po takiej rundzie osiągniesz dwie rzeczy. Satysfakcję z udziału w biegu oraz poprawę szybkośći. OK. Nie bierz tych rad poważnie. Liczy się przede wszystkim zabawa. Tak trzymaj. Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Alexia
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

francesco pisze:Przypuśćmy, że dwa kilometry.
Dokładnie to 3,530 km :)
Trzy kółka to taki ćwierćmaraton.
I biegam tak jak mówisz. Bardzo, bardzo wolno, bardzo wolno i najszybciej jak potrafię, czyli wolno ;).
A zabawa jest przednia. A i motywacja znakomita :)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ