Pierwszaki w Maratonie po Półmaratonie ilu nas ?

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
bczupa
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 00:49:21
Życiówka w maratonie: 04:47:06

Nieprzeczytany post

Pozdrawiam wszystkich starujący - czy to podobnie jak ja po raz pierwszy czy też starych wyjadaczy ...

Pakiet startowy już odebrałem i zdecydowanie pojawię się na starcie, na mecie mam nadzieje również, choć nieco później, ambitny plan to 4:30 ale jak na nieco podstarzałego debiutanta (37l) to i tak kosmos ;)

Przy okazji - gdy ktoś miał ochotę wymienić koszulkę techniczną Addidasa to oddam L-kę na rzecz M-ki - mając 185cm wzrostu wygladam w L-ce jak dziecko które zabrało koszulkę ojcu - przed rejestracją szukałem opisu rozmiarówki ale nic konkretnego nie znalazłem i teraz mam worek zamiast koszulki .... dodam że darmowa koszulka w rozmiarze L jest w sam raz ;)
Obrazek
PKO
LadyE
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

w moim Decathlonie zabraklo zeli Isostara :ojoj: :hahaha: wzielam ostatnie dwa
musialam pocieszyc sie jakims napojem jablkowym aptonia http://www.decathlon.com.pl/PL/mus-jab- ... 147393423/
czy ktos tego probowal w trakcie biegu? dobrze sie sprawuje?
Awatar użytkownika
tosiek
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: 04:23:58

Nieprzeczytany post

LadyE pisze:w moim Decathlonie zabraklo zeli Isostara :ojoj: :hahaha: wzielam ostatnie dwa
musialam pocieszyc sie jakims napojem jablkowym aptonia http://www.decathlon.com.pl/PL/mus-jab- ... 147393423/
Próbowałem kiedyś żeli Decathlonowskich - jabłko z bananem, były całkiem całkiem, tylko ze dwa razy rzadsze od tych z Isostara
Obrazek
Awatar użytkownika
tosiek
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

bczupa pisze:Pozdrawiam wszystkich starujący - czy to podobnie jak ja po raz pierwszy czy też starych wyjadaczy ...

Pakiet startowy już odebrałem i zdecydowanie pojawię się na starcie, na mecie mam nadzieje również, choć nieco później, ambitny plan to 4:30 ale jak na nieco podstarzałego debiutanta (37l) to i tak kosmos ;)

Przy okazji - gdy ktoś miał ochotę wymienić koszulkę techniczną Addidasa to oddam L-kę na rzecz M-ki - mając 185cm wzrostu wygladam w L-ce jak dziecko które zabrało koszulkę ojcu - przed rejestracją szukałem opisu rozmiarówki ale nic konkretnego nie znalazłem i teraz mam worek zamiast koszulki .... dodam że darmowa koszulka w rozmiarze L jest w sam raz ;)
Ty podstarzały debiutant? A co ja mam powiedzieć o trzy lata starszy? :hej:
Z koszulką techniczną miałem podobnie na połówce. Też wziąłem L-kę (mam 189cm wzrostu). Przyzwyczaiłem się do niej i dość często w niej biegam.
Obrazek
Awatar użytkownika
arkadiuszkrol
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 49:47
Życiówka w maratonie: 4:23

Nieprzeczytany post

bczupa pisze:Pozdrawiam wszystkich starujący - czy to podobnie jak ja po raz pierwszy czy też starych wyjadaczy ...

No to witamy w gronie podstarzałych debiutantów :) hehe

W/s koszulki konsultowałem się z paniami z fundacji i podpowiedziały S oraz wizytę w sklepie Adidasa.
"S-ka" okazała się w sam raz ... wstępnie wybraną "L" mogłem się dwa razy owinąć :)

Arek [36l, 183cm. 77kg]
Generator Planów Treningowych : http://www.gpt24.com
panucci10
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:40:08
Życiówka w maratonie: 03:15:19
Kontakt:

Nieprzeczytany post

LadyE pisze:w moim Decathlonie zabraklo zeli Isostara :ojoj: :hahaha: wzielam ostatnie dwa
Ja je próbowałem na 35km! W smaku sa w miare dobre i dosc rzadkie, mi jednak nie podeszly, moc stracilem w zołądku mnie wiercilo bieglo sie ogolnie nie za fajnie:( i wrocilem do tego http://www.decathlon.com.pl/PL/batony-m ... 175280048/ .
Blog
Komentarze
Dzienniczek run-log

5km - 18:28 --> ParkRun - Kraków - 08.03.2014
10km - 40:08 --> Bieg Sylwestrowy - Kraków 31.12.2013
półmaraton - 01:26:20 --> XII Marzanna - Kraków 22.03.2015
maraton - 03:10:04 --> Kraków 19.04.2015
LadyE
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

tosiek pisze:
Próbowałem kiedyś żeli Decathlonowskich - jabłko z bananem, były całkiem całkiem, tylko ze dwa razy rzadsze od tych z Isostara
panucci10 pisze:
Ja je próbowałem na 35km! W smaku sa w miare dobre i dosc rzadkie, mi jednak nie podeszly, moc stracilem w zołądku mnie wiercilo bieglo sie ogolnie nie za fajnie:( i wrocilem do tego http://www.decathlon.com.pl/PL/batony-m ... 175280048/ .
dzieki chlopaki :) dobrze ze zapytalam. poszukam wiec jeszcze gdzie indziej tych isostarow. to przynajmniej wczesniej mialam okazje sprawdzic :tonieja:
maroni
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 46:33
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

LadyE pisze:
tosiek pisze:
panucci10 pisze:
dzieki chlopaki :) dobrze ze zapytalam. poszukam wiec jeszcze gdzie indziej tych isostarow. to przynajmniej wczesniej mialam okazje sprawdzic :tonieja:
Na Expo w centrum olimpijskim można kupić wszelakiego dobra maratońskiego pod sufit, żele też są
Najważniejsze w moim treningu maratońskim są długie niedzielne ... wyleżenia. :-)
Awatar użytkownika
wolf1971
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Zgodzę się z Tośkiem. Ta koszulka adidasa w rozmiarze L tylko na początku sprawia wrażenie, że jest za duża. Tak naprawdę biega się w niej świetnie. Mam taką z połówki warszawskiej. Fakt, że jest luźna, ale to później nie przeszkadza. No chyba, że ktoś woli odzież "slim" to proponuję rozmiar S :oczko:
Awatar użytkownika
Maciej_J
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 0:38:25
Życiówka w maratonie: 3:19:07

Nieprzeczytany post

LadyE pisze: dzieki chlopaki :) dobrze ze zapytalam. poszukam wiec jeszcze gdzie indziej tych isostarow. to przynajmniej wczesniej mialam okazje sprawdzic :tonieja:
Hej, potwierdzam to co pisali wcześniej, miałem te jabłkowe "coś" z Decathlonu i mogę Cię zapewnić, że czymkolwiek to jest, to nie jest żelem :hahaha: To jest taki jakby mus jabłkowy, jakby starte jabłka i trochę odsączone z wody, ale to nie jest żel. To ma chyba mniej energii i węglowodanów w sobie niż żele. Nie radzę tego brać bo się zawiedziesz :ble:

(a jednak jeszcze tu zajrzałem :oczko: ) pozdrawiam
Obrazek
Awatar użytkownika
wolf1971
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Zależy kto co lubi. Isostary są strasznie słodkie (jak dla mnie) a te z Decathlonu są akurat. Ja lecę na decathlonowych :hahaha:
tolek
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 45,32
Życiówka w maratonie: 3.51.20

Nieprzeczytany post

tosiek pisze:

Ty podstarzały debiutant? A co ja mam powiedzieć o trzy lata starszy? :hej:
Z koszulką techniczną miałem podobnie na połówce. Też wziąłem L-kę (mam 189cm wzrostu). Przyzwyczaiłem się do niej i dość często w niej biegam.
Spoko dzieciaki :spoko: ja z swoim M-51 podejrzewam że jestem w wiekowej czołówce debiutantów :usmiech:
biegam sobie i już
Awatar użytkownika
Omalanga
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 00:53:46

Nieprzeczytany post

Cholera, Chłopaki, dosyć z tym wiekiem! Mam 36 i nikt mi nie będzie wmawiał, że jestem "podstarzała", bo czuję się jak młody bóg, a właściwie bogini ;)
Po jednym z półmaratonów obserwowałam na podium 60letnią panią i nawet o niej nie mogłabym powiedzieć, że jest "podstarzała" bo wyglądała świetnie! Nam wiek nie grozi - my jesteśmy BIEGACZAMI, a więc młodzi i ciałem i duchem forever ;)

Co do żeli to ja bardzo sobie chwalę GoGel firmy SIS, którą znalazłam w sklepie biegowym ERGO. Konsystencja kisielu, niezbyt słodki, mówiąc szczerze - przepyszny - i robię sobie z niego motywatora :) Pierwszy połknę już na 10 km, żeby zdążył się dobrze wchłonąć kiedy zacznę naprawdę potrzebować energii. Drugi zaaplikuję sobie na 25 km, a trzeci na 30. Będę miała jeszcze jeden zapasowy.
Niektórzy zalecają żeby pierwszy pochłonąć jeszcze przed biegiem, 20 minut przed startem, ale nie wiem czy z tego skorzystam. Co myślicie?

dk
Numer startowy na MW2011 : 1881
tolek
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 45,32
Życiówka w maratonie: 3.51.20

Nieprzeczytany post

Ja z racji :spoko: przyzwyczajeń nie stosowałem żadnych diet ,jem to co zwykle lubię oczywiście na kilka dni przed startem z naciskiem na węglowodany i dodatkowa porcja płynów bez szału czy extra rygoru.
dziś jeszcze truchcik i to by było tyle.Jutro wyjazd do Wa-y. zobaczymy się na STARCIE i oczywiście na MECIE :taktak: w komplecie :usmiech:
biegam sobie i już
Awatar użytkownika
tosiek
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

tolek pisze:... zobaczymy się na STARCIE i oczywiście na MECIE :taktak: w komplecie :usmiech:
Oczywiście :taktak: :hej:
A co do wieku to zobaczcie jakie wyniki osiągnęli najstarszy i najmłodszy zawodnik na połówce warszawskiej:
1931 M75 2 02:44:33
1993 M18 360 02:30:20
Różnica czasu na korzyść młodszego 14 min, różnica wieku 62 lata.
I kto z nich jest bardziej podstarzały :niewiem:
Obrazek
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ