czy opłacaliście przez Dotpay? Ja puściłem przelew normalnie przez net wczoraj rano i wciąż mam status niezapłacono. Trochę mnie to martwi

PanTalon
Spokojnie, co prawda ja płaciłem przez Dotpay ale status mi się zmienił dopiero po 3 dniach. Ważne, żeby się do marca zmieniłPanTalon pisze:Witam,
czy opłacaliście przez Dotpay? Ja puściłem przelew normalnie przez net wczoraj rano i wciąż mam status niezapłacono. Trochę mnie to martwi![]()
PanTalon
Co mają zabory do tego? Wybieram Biedronkę bo:janrunjan pisze: Ale przyznam sie , ze jak czytam posty typu zamiast sklepu osiedlowego wybieram biedronke bo tam jest taniej to mnie krew zalewa i nie dziwie sie ze Polska byla pod zaborami. Wiem pojechalem ale czlowiek ktory to pisze nie jest swiadom ze jedno stanowisko pracy w biedronce zabiera 8 etatow w handlu tradycyjnym i za chwile to twoje podatki beda podwyzszane zeby placic tym ludziom zasilki.
Ohoho! Prawdziwy "ludź pracy" się odezwał! A czy Ty jesteś świadom że jedno stanowisko operatora koparki zabiera 20 etatów chłopom z łopatami? I wiesz co? Jako zleceniodawca wykopania dołu - mam to w dupie. Podobnie jak zwiędłym kalafiorem wisi mi los drobnych handlarzy, bo nie jestem jednym z nich a za to jestem konsumentem. I z tego punktu widzenia obchodzi mnie żeby towar bądź usługa była dobra i tania, a nie żeby jak najwięcej "ludzi pracy" mogło na mnie zarabiać.janrunjan pisze:Ale przyznam sie , ze jak czytam posty typu zamiast sklepu osiedlowego wybieram biedronke bo tam jest taniej to mnie krew zalewa i nie dziwie sie ze Polska byla pod zaborami. Wiem pojechalem ale czlowiek ktory to pisze nie jest swiadom ze jedno stanowisko pracy w biedronce zabiera 8 etatow w handlu tradycyjnym i za chwile to twoje podatki beda podwyzszane zeby placic tym ludziom zasilki.
Mam nadzieję, że tak nie będzie. W Fundacji mają na pewnie sporo stresu, ale od lat robią dobry maraton i co musiałby się nagle stać, żeby tysiące Warszawiaków, które biegają jesienią maraton miało nie pobiec we wrześniu w Warszawie? Myślę, że na debiut ludzie raczej wybierają jesień, zimą jednak początkującemu trudniej się trenuje. Te ponad 7 tys ludzi (w przyszłym roku może 10) gdzieś jesienią maraton musi pobiec.janrunjan pisze:Wracajac do maratonu ja sie boje ze rozmach orlen maratonu spowoduje ze MW znow stanie sie impreza na 2 tys ludzi. A jak za kilka lat prezes w orlenie sie zmienini i na maraton nie bedzie wolnego miliona to juz bedzie musztarda po obiedzie bo ldzie pokroju Marka Troniny zrezygnuja bo stwierdza ze z koniem sie kopac nie beda.
Zgadzam się z tym, jak już to konkurencji powinny się obawiać 3 maratony wiosenneLadyE pisze: jesli ktos planuje wystartowac jesienia to raczej nie zmieni nagle zdania i nie skroci czasu przygotowan o pol roku ... jak dla mnie Orlen jest konkurencja dla takiej np Lodzi.