Komentarz do artykułu ORLEN Warsaw Marathon rusza w 2013 r.

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Awatar użytkownika
PanTalon
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 45:36
Życiówka w maratonie: 03:58

Nieprzeczytany post

Witam,

czy opłacaliście przez Dotpay? Ja puściłem przelew normalnie przez net wczoraj rano i wciąż mam status niezapłacono. Trochę mnie to martwi :chlip:

PanTalon
PKO
Awatar użytkownika
Svolken
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:08
Życiówka w maratonie: 3:51:50

Nieprzeczytany post

Cierpliwości, bo nie sądzę aby tam wszyscy wlepiali oczy w ekran i odhaczali przelewy w czasie rzeczywistym :usmiech:
meraviglia
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Ja zapłaciłam we wtorek przelewem internetowym (nie dotpay), a jeszcze wczoraj było "nie zapłacono", więc wysłałam maila i już dziś jest ok :usmiech:
Awatar użytkownika
prawie maratończyk
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

PanTalon pisze:Witam,

czy opłacaliście przez Dotpay? Ja puściłem przelew normalnie przez net wczoraj rano i wciąż mam status niezapłacono. Trochę mnie to martwi :chlip:

PanTalon
Spokojnie, co prawda ja płaciłem przez Dotpay ale status mi się zmienił dopiero po 3 dniach. Ważne, żeby się do marca zmienił ;) a reszta jakoś tam będzie :hahaha:
janrunjan
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Przyznam sie, ze nie przelecialem tych wszystkich podstron ale korci mnie zeby po wczorajszej rozmowowie z kumplem wpisac moje przemyslenie.
Wszyscy Ci ktorzy pisza ze sie ciesza ze jest maraton etc podajac swoje argumenty tutaj nie widze nic zlego.
Nic zlego nie widze równiez w elicie ktora traktuje to zawodowo i jedzie biegac tam gdzie jest wieksza kasa- dla mnie sprawa oczywista.
Ale przyznam sie , ze jak czytam posty typu zamiast sklepu osiedlowego wybieram biedronke bo tam jest taniej to mnie krew zalewa i nie dziwie sie ze Polska byla pod zaborami. Wiem pojechalem ale czlowiek ktory to pisze nie jest swiadom ze jedno stanowisko pracy w biedronce zabiera 8 etatow w handlu tradycyjnym i za chwile to twoje podatki beda podwyzszane zeby placic tym ludziom zasilki.
Wracajac do maratonu ja sie boje ze rozmach orlen maratonu spowoduje ze MW znow stanie sie impreza na 2 tys ludzi. A jak za kilka lat prezes w orlenie sie zmienini i na maraton nie bedzie wolnego miliona to juz bedzie musztarda po obiedzie bo ldzie pokroju Marka Troniny zrezygnuja bo stwierdza ze z koniem sie kopac nie beda.
Patrikoz
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

janrunjan pisze: Ale przyznam sie , ze jak czytam posty typu zamiast sklepu osiedlowego wybieram biedronke bo tam jest taniej to mnie krew zalewa i nie dziwie sie ze Polska byla pod zaborami. Wiem pojechalem ale czlowiek ktory to pisze nie jest swiadom ze jedno stanowisko pracy w biedronce zabiera 8 etatow w handlu tradycyjnym i za chwile to twoje podatki beda podwyzszane zeby placic tym ludziom zasilki.
Co mają zabory do tego? Wybieram Biedronkę bo:
1/ jest taniej
2/ trzyma jakość, czego o osiedlowych - z wyjątkami ale stanowiącymi mniejszość - powiedzieć nie można.

To tak jakby powiedzieć, że jedno stanowisko kierowcy autobusu zabiera 30 etatów kierowców dorożek.

Może i Orlen się sparzy, może nie. Zobaczymy. Póki co zapowiada się solidnie i z rozmachem; na pewno środki Orlen ma by zrobić imprezę klasy europejskiej - pytanie, czy podoła organizacyjnie. Imprezy FMW są świetne, ale to nie znaczy że są doskonałe - ja na przykład bardzo boleśnie odczułem po MW niemożność (z uwagi na godzinne kolejki) skorzystania z masażu, co zarówno na PMW, jak i w Cracovia Marathon wyglądało zupełnie inaczej.

Pożywiom, uwidim.
Awatar użytkownika
Gwynbleidd
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: poniżej czterdziestu
Życiówka w maratonie: powyżej trzech

Nieprzeczytany post

janrunjan pisze:Ale przyznam sie , ze jak czytam posty typu zamiast sklepu osiedlowego wybieram biedronke bo tam jest taniej to mnie krew zalewa i nie dziwie sie ze Polska byla pod zaborami. Wiem pojechalem ale czlowiek ktory to pisze nie jest swiadom ze jedno stanowisko pracy w biedronce zabiera 8 etatow w handlu tradycyjnym i za chwile to twoje podatki beda podwyzszane zeby placic tym ludziom zasilki.
Ohoho! Prawdziwy "ludź pracy" się odezwał! A czy Ty jesteś świadom że jedno stanowisko operatora koparki zabiera 20 etatów chłopom z łopatami? I wiesz co? Jako zleceniodawca wykopania dołu - mam to w dupie. Podobnie jak zwiędłym kalafiorem wisi mi los drobnych handlarzy, bo nie jestem jednym z nich a za to jestem konsumentem. I z tego punktu widzenia obchodzi mnie żeby towar bądź usługa była dobra i tania, a nie żeby jak najwięcej "ludzi pracy" mogło na mnie zarabiać.
Przemek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ohoho! Prawdziwy "ludź pracy" się odezwał! A czy Ty jesteś świadom że jedno stanowisko operatora koparki zabiera 20 etatów chłopom z łopatami? I wiesz co? Jako zleceniodawca wykopania dołu - mam to w dupie. Podobnie jak zwiędłym kalafiorem wisi mi los drobnych handlarzy, bo nie jestem jednym z nich a za to jestem konsumentem. I z tego punktu widzenia obchodzi mnie żeby towar bądź usługa była dobra i tania, a nie żeby jak najwięcej "ludzi pracy" mogło na mnie zarabiać.[/quote]

Taki Twój urok, ale na forum biegowym nie mam ochoty czytać o dupie (chyba, że w kontekście mięśni pośladkowych) i zwiędłych kalafiorach. Napisałeś, pochwaliłeś się że znasz takie słowa, ale mam prośbę: postaraj się powiedzieć to samo innymi słowami.
Fajne ćwiczenie dla szarych komórek.
Awatar użytkownika
Sylw3g
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35:56
Życiówka w maratonie: 2:57:46

Nieprzeczytany post

Ale żeście się rozpisali...

Kolejny tasiemiec się Wam udał :lalala:
Obrazek
BLOG | KOMENTARZE
5KM-17:19 10KM-35:56 15KM-55:18 (M.Czas) 21.1KM-1:18:41 42.2KM-2:57:46
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

janrunjan pisze:Wracajac do maratonu ja sie boje ze rozmach orlen maratonu spowoduje ze MW znow stanie sie impreza na 2 tys ludzi. A jak za kilka lat prezes w orlenie sie zmienini i na maraton nie bedzie wolnego miliona to juz bedzie musztarda po obiedzie bo ldzie pokroju Marka Troniny zrezygnuja bo stwierdza ze z koniem sie kopac nie beda.
Mam nadzieję, że tak nie będzie. W Fundacji mają na pewnie sporo stresu, ale od lat robią dobry maraton i co musiałby się nagle stać, żeby tysiące Warszawiaków, które biegają jesienią maraton miało nie pobiec we wrześniu w Warszawie? Myślę, że na debiut ludzie raczej wybierają jesień, zimą jednak początkującemu trudniej się trenuje. Te ponad 7 tys ludzi (w przyszłym roku może 10) gdzieś jesienią maraton musi pobiec.
Awatar użytkownika
prawie maratończyk
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

A ja wam powiem jak będzie :hahaha: na wiosnę będą startować Ci co już biegają i mają biegi we krwi. Natomiast jesienią cała reszta, łącznie z tymi co zaczynają teraz, a że biegaczy przybywa dosyć dużo ostatnimi czasami przewiduję kolejny rekord frekwencji na jesień :hahaha: Poza tym MW to jest marka, Ci co biegają wiedzą, że to wszystko jest naprawdę fajnie zorganizowane.
LadyE
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

jesli ktos planuje wystartowac jesienia to raczej nie zmieni nagle zdania i nie skroci czasu przygotowan o pol roku ... jak dla mnie Orlen jest konkurencja dla takiej np Lodzi. stracic moga maratony wiosenne. FMW moim zdaniem moze spac spokojnie

zamiast cieszyc sie z taniej zapowiadajacej sie na fajna imprezy szukacie jak zwykle dziury w calym. za drogo zle. za tanio zle. 1 maraton w stolicy zle bo tzeba jezdzic po Polsce. 2 tez zle ... nikt Wam nie kaze sie na niego zapisywac. mi by sie do Lodzi jechc nie chcialo a tak mam wszystko na miejscu i jeszcze w ramach przygotowan moge sobie na spokojnie poleciec polowke. powiedzialabym wrezcz ze PMW moze tylko dzieki temu zyskac ;)

ale gdzie ja sie tam znam :P
Awatar użytkownika
prawie maratończyk
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

LadyE pisze: jesli ktos planuje wystartowac jesienia to raczej nie zmieni nagle zdania i nie skroci czasu przygotowan o pol roku ... jak dla mnie Orlen jest konkurencja dla takiej np Lodzi.
Zgadzam się z tym, jak już to konkurencji powinny się obawiać 3 maratony wiosenne :hahaha: a nie ten jesienny :hahaha: zresztą jakie to ma znaczenie ile osób gdzie biegnie :hahaha: liczy się zabawa :hahaha:
rufuz

Nieprzeczytany post

Bardzo dobrze, ze jest drugi maraton w W-wie, niech będzie i trzeci lub czwarty. Kadza okazja na "rozruszanie" społeczeństwa jest dobra. Popieram !
Awatar użytkownika
radslo1
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:53
Życiówka w maratonie: 3:21:47

Nieprzeczytany post

Czy ktoś wie może ile osób się zgłosiło do tej pory? Interesuje mnie taka statystyka i albo ja nie umiem tego zrobić albo nie można sprawdzić całej listy zgłoszonych.

Co do obaw odnośnie jesiennego maratonu w Warszawie to zgadzam się z Adamem. Jeśli ktoś od lat robił dobry bieg to z pewnością ma zagorzałe grono chętnie startujących. Mnie np MW jesienią bardzo się podobał i nie startuję tylko dlatego bo startuję w Berlinie. Przeglądając jednak niektóre inne, mniej fachowe fora można zaobserwować różne opinie, mniejsza o to jak skrajne. Wiele osób źle życzy OWM i mówi, że wystartuje w jesiennym Warszawskim.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ