38. Marathon de Paris 2014

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
xzaar
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

To i ja ;)

Wynik zyciowy, bo to moj pierwszy raz ;) Udalo mi sie spelnic marzenie, dobiec, przebiec w calosci, i jeszcze zlamac wysnione 4h. Wyniszczylo mnie slonce w 2 i 3 godzinie biegu, tunele - ale to wszystko nie wazne :) Bardzo serdecznie dziekuje i pozdrawiam wszystkich rodakow spotkanych na trasie - i ich rodziny ktore cudnie nam kibicowaly. Dobrze dzis bylo byc Polakiem w Paryzu, byla moc ! Dziekuje wszystkim zawodniczkom i zawodnikom, ktorzy wyprzedzajac mnie dodawali mi otuchy - pomogliscie mi ogromnie !

Osobno dziekuje Bartkowi - koledze z forum - Borova - za wszystko. Za porady przed i w trakcie, za przyjecie mnie jako balastu do prowadzenia, za pomoc na trasie i genialna atmosfere biegu, za dbanie o mnie, bym pil, nadazal itp. Straciles pilnujac mnie pewnie kilka minut i mnostwo sil - nigdy Ci tego nie zapomne, pomogles mi zrealizowac marzenie zycia !

Pozdrawiam wszystkich biegnacych dzis, bylo cudnie. Pozdrawiam Monike i jej kolege, ktorzy biegli z nami bardzo dlugo - stracilismy sie z oczu po tych piekielnych tunelach - dzieki, byliscie cudownymi towarzyszami trudu !

Tyle od debiutanta, czas 03:58:36. Dziekuje i pozdrawiam ! PS - na zdjeciu na mecie z Borova !
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
PKO
Awatar użytkownika
borova
Wyga
Wyga
Życiówka w maratonie: 3:56:55

Nieprzeczytany post

Ja w tym tłumie...nabiegalem...44,63 km!! :). Przrlotowe tempo...5:19/km czas 3:56:45 :/. Slalom gigant. Lasku bulonskiego nie będę wspominal dobrze. Strasznie się tam umordowalrm psychicznie:)). Generalnie imprezę jednak oceniam.jako turbofajna i mam ochotę tu wrócić wyrównać rachunki za jakiś czas! Resztę wrażeń opisze po powrocie do domu jutro:). Pozdrawiam xzaara z ktroym spędziłem dziś miło czas ;)!
10 - 48:24 - Radom 09.03.14
21,097 - 1:49:12 - Skarżysko-Kamienna 24.08.13
42,195 - 3:56:45 - Paryż 06.04.14
Dzienniczek
rufuz

Nieprzeczytany post

gratulacje dla wszystkich

Paryz ma to do siebie, ze obok megamaratonu jest tez wiele atrakcji turystycznych. Ja kiedy bieglem w Paryzu to po biegu poszedlem zwiedzac Luwr i na :bum:
Awatar użytkownika
MPOMJ
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 57 min 51 sec

Nieprzeczytany post

Transmisja robiła wrażenie..ale mi się chcialo biec...aż na kanapie skakalam ;-)

1 koles nawet nie za bardzo zmęczony śliczny finisz troche w stylu "dyktatora" pod nosem... :-)
2 chudy ale nogi miał długie...szkoda tylko że za szybko uznał że to meta ;-)
3 rzeczywiscie wymęczony i ruchowo jakos niezborny...

eh..szkoda że Paryż tak daleko... piękna impreza

GRATULACJE dla biegaczy...wszystkich!!!!!
Biegam zawsze i wszędzie :-)
10 km - 57min 51sec
HM - 2h 15min
Teraz maraton? ...będzie próba 17 maja ;-)
mundy79
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka w maratonie: 4:07:48

Nieprzeczytany post

borova pisze:Ja w tym tłumie...nabiegalem...44,63 km!! :). Przrlotowe tempo...5:19/km czas 3:56:45 :/. Slalom gigant. Lasku bulonskiego nie będę wspominal dobrze. Strasznie się tam umordowalrm psychicznie:)). Generalnie imprezę jednak oceniam.jako turbofajna i mam ochotę tu wrócić wyrównać rachunki za jakiś czas! Resztę wrażeń opisze po powrocie do domu jutro:). Pozdrawiam xzaara z ktroym spędziłem dziś miło czas ;)!

i ja tam też byłem i 4:07 nabiegałem w debiucie maratońskim :hejhej: a masz rację odnośnie lasku bulońskiego dla mnie była to istna droga krzyżowa, ale wrażenia niezapomniane, a co do paryskich biegów to polecam 20km w październiku. Biegałem w zeszłym roku i było super!!!. POZDRO dla wszystkich
Awatar użytkownika
pejot
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:44:44
Życiówka w maratonie: 3:32:39
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Melduję 4:03.

Chciałem poprawić życiówkę z Berlina (3:59,20) chociaż o sekundę, ale kilka km przed metą finisz mi odjechał. Trochę za mocno zacząłem i zabrakło prądu.
Nie wiem jak inni, ale mam wrażenie, że coś z wodą było nie tak pod koniec. Dokładnie nie powiem, bo byłem zamroczony, ale przynajmniej odcinek na bulwarach w okolicy wieży Eiffla był długo bez wody. Podejrzewam, że nie mogli tam zrobić wodopoju, bo cała Sekwana spłynęła by plastikiem... Strasznie się tam wykończyłem, a lasek buloński dokończył dzieła.
Co ciekawe, na 41,5km zobaczyłem gościa z chorągiewką 4H00 i wiedziony tą fatamorganą zrobiłem piękny finisz. Prześcignąłem go z dużym zapasem i wpadłem na metę. Niestety, okazało się, ze facet był spóźniony...

Teraz trzeba będzie więcej siłki zrobić.
Awatar użytkownika
Svolken
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:08
Życiówka w maratonie: 3:51:50

Nieprzeczytany post

Czy gdzieś są wyniki żeby sprawdzić miejsce open i w kategorii wiekowej?
xzaar
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Wejdz na ASO, zaloguj sie na swoje konto, kliknij my result details - uzyskasz to co na obrazku ponizej. Wiecej pomoc nie potrafie, a chcialbym dla zabawy znac swoje miejsca na poszczegolnych pomiarach np. Moze ktos wiecej pomoze :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
golon4
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:42
Życiówka w maratonie: 03:32:22
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Witajcie :)
dla mnie start w Paryżu bardzo piękny , mega bardzo się mi podobało było rewelacyjnie !
super piękna trasa , świetni kibice na trasie maratonu takie tłumy świetnie dopingujących ludzi , na punktach odświeżania wszystko sprawnie
ja numer startowy odebrałem w piątek było luźno i super duże expo podobało mi się
dla mnie medal i koszulki super
zaczałem od początku po około 4:04/km , stałem z przodu w 1 linii z sektoru na 3h i fajnie się biegło , od około 20km biegłem z kolegą z Irlandii i dobrze się nam razem biegło i dobiegłem 239 w OPEN i czas 2h 48min 40sek życiówka o 17min 23sek poprawiona :)
dla mnie super maraton

wie ktoś gdzie można znaleźć zdjęcia z startu , trasy i mety maratonu ?
Awatar użytkownika
golon4
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

xzaar jak pobrałeś to o swoim wyniku ? bo jestem na swoim koncie na ASO i nie udaje mi się tego ściągnąć / pobrać
mundy79
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka w maratonie: 4:07:48

Nieprzeczytany post

golon4 pisze:Witajcie :)
dla mnie start w Paryżu bardzo piękny , mega bardzo się mi podobało było rewelacyjnie !
super piękna trasa , świetni kibice na trasie maratonu takie tłumy świetnie dopingujących ludzi , na punktach odświeżania wszystko sprawnie
ja numer startowy odebrałem w piątek było luźno i super duże expo podobało mi się
zaczałem od początku po około 4:04/km , stałem z przodu w 1 linii z sektoru na 3h i fajnie się biegło , od około 20km biegłem z kolegą z Irlandii i dobrze się nam razem biegło i dobiegłem 239 w OPEN i czas 2h 48min 40sek życiówka o 17min 23sek poprawiona :)
dla mnie super maraton

Cześć,
Wejdź na oficjalną stronę maratonu, później results 2014, wpisz swój numer startowy, przy twoim nazwisku pojawi sie foto i video, kliknij i oglądaj :hejhej:
Z tego co wiem pakiet zdjeć kosztuje 22,90, po wpłacie wyślą ci na mejla
xzaar
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Zdaje sie ze nie mozna tego pobrac w formie pliku - ja poradzilem sobie robiac zrzut fragmentu ekranu w pelnej rozdzielczosci do pliku. Nie znam sie ale windows chyba tez w jakis sposob to umozliwia - jesli nie to pozostaje Ci pelen print screen i pozniej edycja fragmentu :(
Awatar użytkownika
golon4
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

mundy79 pisze:
golon4 pisze:Witajcie :)
dla mnie super maraton

Cześć,
Wejdź na oficjalną stronę maratonu, później results 2014, wpisz swój numer startowy, przy twoim nazwisku pojawi sie foto i video, kliknij i oglądaj :hejhej:
Z tego co wiem pakiet zdjeć kosztuje 22,90, po wpłacie wyślą ci na mejla

to te widziałem akurat ja mam je tylko z trasy biegu , z mety nie mam żadnego zdjęcia a widziałem ze sporo osób robiło na mecie zdjęcie tak samo jak i po starcie a żadnego nie mam a widziałem że mi robili , licze ze jeszcze wrzucą :)
Awatar użytkownika
robSSon
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Na początku gratulacje dla wszystkich.Ja niestety wracam na tarczy, 3:49 to wynik zdecydowanie poniżej oczekiwań. Analizuje to cały czas ale nie znajduję póki co odpowiedzi na pytanie jak to się stało.

Xazar, jak chcesz poznać swoją pozycję na poszczególnych punktach pomiarowych a masz telefon appla lub android to zainstaluj sobie aplikację Paris marathon. Na dole masz zakładkę "runners" po wpisaniu swojego nazwiska lub numeru zobaczysz międzyczasy i pozycje z wszystkich punktów pomiarowych.
mafik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:52
Życiówka w maratonie: 3:59:06

Nieprzeczytany post

xzaar pisze:Wejdz na ASO, zaloguj sie na swoje konto, kliknij my result details - uzyskasz to co na obrazku ponizej. Wiecej pomoc nie potrafie, a chcialbym dla zabawy znac swoje miejsca na poszczegolnych pomiarach np. Moze ktos wiecej pomoze :)
xzaar, tak jak kolega radził - najłatwiej z telefonu z Androidem.
Ale jak nie masz, to szybciutko przepisałem (km i miejsce):
- 5km - 26694,
- 10km - 24211,
- 15km - 22512,
- 20km - 21122,
- 21km - 20503.
- 25km - 19330,
- 30km - 17234,
- 35km - 16468,
- 40km - 15125,
- meta - 14901.
Obrazek