Komentarz do artykułu ORLEN Warsaw Marathon rusza w 2013 r.
- kisio
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Dlaczego polska czołówka miałaby startować w Dębnie? Ja rozumiem, że to idealistyczne podejście do sportu, liczy się prestiż a nie kasa, ale Ci ludzie muszą z czegoś żyć. Przecież taki wiosenny maraton to jest często jedyna szansa na sensowny zarobek na pół roku. Bardzo dobrze, że MP są zawodami z wysokimi nagrodami pieniężnymi.
- zeli
- Zaprawiony W Bojach
z przyjemnością zasiądę 21.04. przed komputerem i będę śledził zmagania maratończyków w MP, a może będzie telewizyjna relacja live?! 

kiedy nie daję rady mówię sobie trzeba byc twardym
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 28.07.0
- Życiówka w maratonie: 2:10.07
przeglądając komentarze
uwżam ,że ORLEN MARATHON w Polsce to bardzo dobry pomysł a ,że w Warszawie to już sprawa promocji. Kto wykłada pieniądze decyduje gdzie będzie .Jest to maraton dla zawodowców i dla amatorów biegania , jeżeli się utrzyma to będzie podobny jak inne wielkie maratony w Europie i na Świecie . Kiedyś życzyłem sobie aby w Polsce odbył się taki maraton gdzie wystartuje ok. 20 000 zawodników!!!. Ja startowałem w takim gdzie było ok. 50 000 biegaczy w tym część bez numerów startowych( zabrakło nr ze względów bezpieczeństwa) Organizacja takiego przedsiwzięcia to przede wszystkim ,,kasa". Żeby zrobić dobrą imprezę to w Warszawie na wzór prestiżowych maratonów - szkoda tylko ,że nie w połączeniu Maratonu Warszawskiego.
Mistrzostwa odzyskają blask bo są nagrody i to dużo nagród . Każdy maratończyk to profesjonalista i musi myśleć o kasie bo jak jest na fali to tylko 2 ewentualnie 3 w roku może pobiec. Bieganie wymaga inwestowania. Żeby poprawiać wyniki trzeba zarabiać . Dzisiaj maratończyk nie jest doceniany finansowo bo wyniki poszły w górę.
Mam nadzieję , że naszych Najlepszych nie zabraknie a zawodnicy z zagranicy są potrzebni i dla widzów i sponsorów.
Pozdrawiam
uwżam ,że ORLEN MARATHON w Polsce to bardzo dobry pomysł a ,że w Warszawie to już sprawa promocji. Kto wykłada pieniądze decyduje gdzie będzie .Jest to maraton dla zawodowców i dla amatorów biegania , jeżeli się utrzyma to będzie podobny jak inne wielkie maratony w Europie i na Świecie . Kiedyś życzyłem sobie aby w Polsce odbył się taki maraton gdzie wystartuje ok. 20 000 zawodników!!!. Ja startowałem w takim gdzie było ok. 50 000 biegaczy w tym część bez numerów startowych( zabrakło nr ze względów bezpieczeństwa) Organizacja takiego przedsiwzięcia to przede wszystkim ,,kasa". Żeby zrobić dobrą imprezę to w Warszawie na wzór prestiżowych maratonów - szkoda tylko ,że nie w połączeniu Maratonu Warszawskiego.
Mistrzostwa odzyskają blask bo są nagrody i to dużo nagród . Każdy maratończyk to profesjonalista i musi myśleć o kasie bo jak jest na fali to tylko 2 ewentualnie 3 w roku może pobiec. Bieganie wymaga inwestowania. Żeby poprawiać wyniki trzeba zarabiać . Dzisiaj maratończyk nie jest doceniany finansowo bo wyniki poszły w górę.
Mam nadzieję , że naszych Najlepszych nie zabraknie a zawodnicy z zagranicy są potrzebni i dla widzów i sponsorów.
Pozdrawiam
- Gife
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34:04
- Życiówka w maratonie: 2:42:10
- Kontakt:
Nadal nie rozumiem, dlaczego dużo ludzi o OWM pisze w kontekście braku powiązania z Maraten Warszawskim na jesieni.
To są 2 różne terminy, 2 różne firmy i odbiorcy są Ci sami. My, biegacze, mamy większy mętlik w głowie z powodu kwietnia i Dębna, Cracovii, Łodzi, a wiara wciąż się drze, czemu nie robią wspólnie na jesieni
Orlen wykłada kasę, robi promocję po swojemu, zrobi maraton wg własnych zasad, a jak się przyjmie, to pewnie będą udoskonalać wszystko, jeśli nie, wyniosą się lub zrobią maraton obwoźny. Wawa, Kraków, Poznań i inne wielkie miasta z logiem ORLEN. Niezła promocja 
To są 2 różne terminy, 2 różne firmy i odbiorcy są Ci sami. My, biegacze, mamy większy mętlik w głowie z powodu kwietnia i Dębna, Cracovii, Łodzi, a wiara wciąż się drze, czemu nie robią wspólnie na jesieni

Early Hardcore 4 Life!
Lech Poznań Fanatic
PB: 5000m - 16'27" (nieof.); 10 km - 34'04"; 21,097 km - 1h15'55" 42,195 km - 2h42'10"
Komentarze,Blog
Garmin Connect
Lech Poznań Fanatic
PB: 5000m - 16'27" (nieof.); 10 km - 34'04"; 21,097 km - 1h15'55" 42,195 km - 2h42'10"
Komentarze,Blog
Garmin Connect
- WojtekM
- Zaprawiony W Bojach
i też byłaby gitarra. chociaż z drugiej strony taki obwoźny nigdy mejdżersem nie zostanie.Gife pisze:jeśli nie, wyniosą się lub zrobią maraton obwoźny. Wawa, Kraków, Poznań i inne wielkie miasta z logiem ORLEN. Niezła promocja
Go Hard Or Go Home
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 31.16
- Życiówka w maratonie: 2:23;47
Brak biegów źle, za duże wpisowe źle, ktoś robi nowy maraton, z odpowiednim wpisowym w dobrym terminie na wyniki-też źle
Chyba co niektórzy sami się ośmieszają swoimi wpisami...
Żyje po to, by biegać
- WojtekM
- Zaprawiony W Bojach
KRZYSIEKBIEGA pisze:Brak biegów źle, za duże wpisowe źle, ktoś robi nowy maraton, z odpowiednim wpisowym w dobrym terminie na wyniki-też źle
eeee, no tutaj akurat mało kto narzeka.
Go Hard Or Go Home
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 31.16
- Życiówka w maratonie: 2:23;47
Cieszę się że w końcu są ludzie którzy wiedzą jak zorganizować elitarny maraton.Warunki startowego jakie tutaj można wynegocjować sądzę że 2:06 będzie miał pierwszy, a ok 2:11 dziesiąty
Żyje po to, by biegać
- radslo1
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 39:53
- Życiówka w maratonie: 3:21:47
To by oznaczało, że Henio Szost o prawie 2 minuty pobiłby rekord PolskiKRZYSIEKBIEGA pisze:Cieszę się że w końcu są ludzie którzy wiedzą jak zorganizować elitarny maraton.Warunki startowego jakie tutaj można wynegocjować sądzę że 2:06 będzie miał pierwszy, a ok 2:11 dziesiąty

- mszary
- Zaprawiony W Bojach
Czy Kraków Maraton nie straci zawodników na rzecz OWM?
Sam się zastanawiam czy nie pobiec w Warszawie tydzień wcześniej. Finansowo mniej, bo bliżej do Warszawy niż do Krakowa, jednak
Sam się zastanawiam czy nie pobiec w Warszawie tydzień wcześniej. Finansowo mniej, bo bliżej do Warszawy niż do Krakowa, jednak
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Jeśli wpiszesz swoje imię i nazwisko to nie pokażę, że jesteś zapisany?Svolken pisze:No dobrze, ale lista startowa powinna już działać, bo chyba sporo ludzi już startowe wysłało. I co?
http://www.orlenmarathon.pl/lista-startowa
- Svolken
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46:08
- Życiówka w maratonie: 3:51:50
Niby proste, a jednak nie pokazujeAdam Klein pisze:Jeśli wpiszesz swoje imię i nazwisko to nie pokażę, że jesteś zapisany?Svolken pisze:No dobrze, ale lista startowa powinna już działać, bo chyba sporo ludzi już startowe wysłało. I co?
http://www.orlenmarathon.pl/lista-startowa

-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 48
- Życiówka w maratonie: 4:50
Mi też nie pokazuje pomimo, że się zapisałem i opłaciłem on-line w poniedziałek. Z drugiej strony w zakładce "Moje konto" pokazuje status płatności jako "Wykonana". Teoretycznie wg FAQ mają 3 dni od zaksięgowania wpłaty do nadania numeru, zatem najpóźniej jutro pierwsze osoby powinny móc się odnaleźć na liście (zakładam, że potrzebują max 3 pełnych dni).Svolken pisze:Niby proste, a jednak nie pokazuje
bartorz pisze:... orlen maraton to wina ruskich! jak smoleńsk...
qwert pisze:...A wypowiedz poprzednika moim zdaniem jest żenująca.
bartorz pisze: qwert cały czas nie odpisałeś mi, czy to moją wypowiedź uznałeś/uznałaś za żenującą![]()
Zgadzam się z QWERT - żenujące i prymitywne - i też nie odpowiem Ci dlaczego - wypad.bartorz pisze: ... że pomyliłeś miejsca ... jednak forum w serwisie "Samoobrony".