Komentarz do artykułu Co się dzieje z Maniacką Dziesiątką?

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
marek84
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:38
Życiówka w maratonie: stara i nieaktualna
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Tak, tylko - oczywiście z całym szacunkiem do Ciebie - to co Tobie wiadomo niekoniecznie musi być wiadome innym (np. mnie nie jest). Ponadto - przynajmniej wnioskując z tego wątku - to prokuratura powinna być zawiadomiona dużo wcześniej, a skoro ktoś tego nie dopełnił w odpowiednim czasie (jak rozumiem bazując na dobrej woli drugiej strony i chęci porozumienia) to nie miejmy teraz pretensji że jest tak a nie inaczej. Niestety brutalny biznes wszedł w nasze poletko biegowe.

Teraz pozostaje tylko czekać, jak sprawa się zakończy.
biegam ultra i w górach :)
PKO
Awatar użytkownika
javai
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 0:49:29
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

snail75 pisze:
javai pisze: Ja nie mam organizacyjnie nic do zarzucenia.
Czyli jak rozumiem w codziennym życiu nie masz problemu z tym żeby kupować kradzione rzeczy?
Wypowiedziałem się co do organizacji.
Ja nie oceniam czy ktoś ukradł czy nie.
Oceniam to z punktu widzienia uczestnika.
Odbył się, dobrze zorganizowany.

Dla mnie szkoda, że coś takiego się stało, że tak się dawni przyjaciele rozeszli ale tak się dzieje w życiu.
Małżeństwa się rozpadają, następuje podział majątku czasami w wielkich kłótniach i przez sądy.
Ale to nie znaczy, że mam sie obrażać na tych co się rozwodzą.
Oni niech załatwiają swoje brudy między sobą.
Tak jak tutaj - oni powinni się dogadać.
Jeżeli impreza wypaliła - jest dobrze.
Po co ja biegam?
Awatar użytkownika
Jaca_CH
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 41:57
Życiówka w maratonie: 3:28:03

Nieprzeczytany post

javai pisze:Jeżeli impreza wypaliła - jest dobrze.
Ktoś niezorientowany w temacie mógłby tak uważać. Jednak od czytelnika portalu bieganie.pl (forum), który zapoznał się z tematem winno wymagać się nieco większej świadomości :lalala:

Sprawa w prokuraturze - paradoksalnie to dobrze. Myślcie już (KB Maniac) nad organizacją kolejnej edycji "10-tki".
Awatar użytkownika
javai
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Czy sugerujecie, że powinniśmy byli zrobić bojkot biegu?
Ja tak nie uważam. Komu by to dobrze zrobiło?
Po co ja biegam?
Awatar użytkownika
FilipO
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:15

Nieprzeczytany post

javai pisze:Komu by to dobrze zrobiło?
Zakładając, że zbojkotowałoby około 100 aktywnych forumowiczów, zrobiłoby to dobrze 100 innym amatorom, którzy po prostu biegają i zdobyliby wolne miejsca na bieg ;).

Uważam osobiście, że skoro bieg organizacyjnie nie był niewypałem jak np. bieg niepodległości, to super. Dobrze, że klub i Artur sobie wyjaśnią sprawy w sądzie/prokuraturze i mam nadzieję, że "oliwa będzie sprawiedliwa" ;). Natomiast póki co szkoda zachodu dla zwykłego, szarego pokonywacza kilometrów. Teoretycznie, jeśli w ogóle (domniemanie niewinności) Artur kogoś oszukał, to oszukał KB Maniac, a nie uczestników biegu.
Obecnie: wieczny kontuzjusz.
Stare dzieje i rekordy życiowe:
5km - 18min 32s - rok '13
10km - 38min 14s - rok 13'
Awatar użytkownika
javai
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

FilipO pisze:
javai pisze:Komu by to dobrze zrobiło?
Zakładając, że zbojkotowałoby około 100 aktywnych forumowiczów, zrobiłoby to dobrze 100 innym amatorom, którzy po prostu biegają i zdobyliby wolne miejsca na bieg ;).

Uważam osobiście, że skoro bieg organizacyjnie nie był niewypałem jak np. bieg niepodległości, to super. Dobrze, że klub i Artur sobie wyjaśnią sprawy w sądzie/prokuraturze i mam nadzieję, że "oliwa będzie sprawiedliwa" ;). Natomiast póki co szkoda zachodu dla zwykłego, szarego pokonywacza kilometrów. Teoretycznie, jeśli w ogóle (domniemanie niewinności) Artur kogoś oszukał, to oszukał KB Maniac, a nie uczestników biegu.
Właśnie, ja oszukany się nie czuję.
I niech to załatwią między sobą, przy pomocy sądu czy nie. Dobrze im życzę i kolejnych Maniackich również.
Po co ja biegam?
rodoif
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 39:50
Życiówka w maratonie: 3:10:25

Nieprzeczytany post

snail75 pisze:
Czyli jak rozumiem w codziennym życiu nie masz problemu z tym żeby kupować kradzione rzeczy?
Czego oczekujesz od uczestników? Mają bojkotować Maniacką bo członkowie KB Maniac są dupy i nie potrafili upilnować Kujawinskiego? A co jak to on ma rację? My tego nie wiemy, a członkowie KB Maniac dopuścili do takiej sytuacji - wszyscy bez wyjątku. Jak dotąd byłem daleki aby komuś wytykać że pierdoła bo dał się zrobić, albo cwaniak bo oszukał. Umiem zrozumieć, że ufał i takie tam, albo że sam to ciągnął i nie chciał tak dalej. Nie oczekuj, że na podstawie sprzecznych wpisów będziemy się opowiadali po czyjejś stronie. Sami członkowie KB Maniac powiedzieli, że nie będzie blokowania imprezy bo by to jej zaszkodziło.

Udowodnijcie Kujawińskiemu to co mu zarzucacie i przywróćcie porządek, skoro uważacie że macie rację. Uczestnikom zaś podziękujcie, że pomimo wiedzy na temat problemów i waszej indolencji dalej wspierają markę Maniacka Dziesiątka.

P.S. Impreza udana zszedłem poniżej 40 minut :P
Awatar użytkownika
javai
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

rodoif pisze:
snail75 pisze:
Czego oczekujesz od uczestników? Mają bojkotować Maniacką bo członkowie KB Maniac są dupy i nie potrafili upilnować Kujawinskiego? A co jak to on ma rację? My tego nie wiemy, a członkowie KB Maniac dopuścili do takiej sytuacji - wszyscy bez wyjątku. Jak dotąd byłem daleki aby komuś wytykać że pierdoła bo dał się zrobić, albo cwaniak bo oszukał. Umiem zrozumieć, że ufał i takie tam, albo że sam to ciągnął i nie chciał tak dalej. Nie oczekuj, że na podstawie sprzecznych wpisów będziemy się opowiadali po czyjejś stronie. Sami członkowie KB Maniac powiedzieli, że nie będzie blokowania imprezy bo by to jej zaszkodziło.

Udowodnijcie Kujawińskiemu to co mu zarzucacie i przywróćcie porządek, skoro uważacie że macie rację. Uczestnikom zaś podziękujcie, że pomimo wiedzy na temat problemów i waszej indolencji dalej wspierają markę Maniacka Dziesiątka.

P.S. Impreza udana zszedłem poniżej 40 minut :P
Podpisuję się obiema nogami pod tym.
I również mi się udało zejść kolejny raz poniżej 40 min :-)
Po co ja biegam?
bosak
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Rozgrywka się dopiero zaczyna. Z tego co widziałem to Arti już zaprasza na przyszłoroczny bieg :hejhej:
A co na to obecny Zarząd KB M.? Zrobi konkurencyjny bieg? Czy idziemy do sądu?
rodoif
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 39:50
Życiówka w maratonie: 3:10:25

Nieprzeczytany post

bosak pisze:Rozgrywka się dopiero zaczyna. Z tego co widziałem to Arti już zaprasza na przyszłoroczny bieg :hejhej:
A co na to obecny Zarząd KB M.? Zrobi konkurencyjny bieg? Czy idziemy do sądu?
też jestem ciekaw
keybi
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 1:07:47

Nieprzeczytany post

Profil na FB zmienił nazwę na "Recordowa Dziesiątka - dawniej Maniacka". Czyżby pokłosie decyzji sądowych?
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Pewnie tak.
Awatar użytkownika
jarjan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

A są jakieś "decyzje sądowe"?
Jest w ogóle jakaś sprawa w sądzie, np. pozew sądowy?
Biegam, więc jestem. :)

pozdrawiam
Jarosław
Awatar użytkownika
KrzysiekJ
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:00 z treningu
Życiówka w maratonie: 2:57:26 atest

Nieprzeczytany post

Na stronie www cały czas widnieje zapis:

Organizatorem biegu jest: Fundacja “MANIACKA DZIESIĄTKA” w organizacji ze Sportlife oraz we współpracy z Fundacją Klub Biegacza “MANIAC” Poznań.
snail75
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 40:05
Życiówka w maratonie: 2:58:55

Nieprzeczytany post

jarjan pisze:A są jakieś "decyzje sądowe"?
Jest w ogóle jakaś sprawa w sądzie, np. pozew sądowy?
Nie ma żadnych decyzji sądowych. Klub Biegacza Maniac Poznań nie wystąpił na cywilną drogę sądową albowiem od ponad roku prowadzone jest śledztwo przez poznańską prokuraturę w sprawie działania na szkodę stowarzyszenia i roszczenia klubu względem osób, które działały na szkodę stowarzyszenia będą rozpatrywane w sprawie karnej po postawieniu zarzutów. Aktualnie sprawę bada powołany przez prokuraturę biegły sądowy z zakresu rachunkowości w celu dokładnego oszacowania rozmiaru szkód. Więcej informacji jak zapewne można się domyślać nie możemy przekazać.

Natomiast mogę się jedynie domyślać, że zmiana nazwy biegu jest próbą uniknięcia odpowiedzialności za bezprawne posługiwanie się nią gdyż to Klub Biegacza Maniac Poznań jest w posiadaniu praw autorskich do tej nazwy. Niemniej to tylko moje prywatne domysły.
10km - 40:05
21,097 km - 1:24:56
42,195 km- 2:58:55
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ