Komentarz do artykułu W piątek startuje Festiwal Biegowy w Krynicy
-
- Zaprawiony W Bojach
proszę mi wybaczyć, ale czuję się zażenowany tym postem, a szczególnie faktem, że do dyskusji zupełnie niepotrzebnie zostały wciągnięte osoby, które osobiście znam, szanuję i zwyczajnie lubię. nie będę w taki sposób rozmawiał.
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Można gdzieś śledzić wyniki na żywo?
jestem ślepa Gienia i na tej naćkanej stronie Festiwalu nie mogę niczego znaleźć
jestem ślepa Gienia i na tej naćkanej stronie Festiwalu nie mogę niczego znaleźć

Marathon success does not come from training or perseverance, it comes from waterboarding yourself at aid stations.
-
- Stary Wyga
Bo Kipsang w Pcimu to wygodna, błyskotliwa, teoretyczna metafora a Magda w B7D to sytuacja jak najbardziej realna.
- Roberto Celinho
- Stary Wyga
Wyniki powinny się pojawić na stronie STS timing, choć nie wiem, czy będą na żywo. Postępy kilku zawodników można śledzić online na stronie RunCalc.mandaris pisze:Można gdzieś śledzić wyniki na żywo?
- Roberto Celinho
- Stary Wyga
Online nie będzie, ale relacje z trasy powinny się pojawiać na twitterze Festiwalu Biegów.
-
- Wyga
W takich migawkach w TVP byl krotki wywiad z Iza Zatorska i mowila, ze tak jak w zeszlym roku szykuje sie na bieg na Jaworzyne. O IR ani slowa.MEL. pisze:W IR biegnie Iza Zatorska - będzie ciekawie. Kibicuję!!!
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Rozmowa ze zwycięzcą B7D: http://bieganie.pl/?show=1&cat=10&id=8184
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Jarek Gniewek nie tylko, że prowadzi w IronRun po dwóch dniach, to wygrał całe 64 km (to znaczy też z tymi, którzy nie startują jutro w maratonie) !!!
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
To jest jednak jakiś absurd. Jarek Gniewek wygrał dzisiaj 64 km, mają w nogach już wczoraj 20 km i jutro przed sobą maraton.
A w klasyfikacji generalnej 64 km nie figuruje, bo biegł w "ramach IronRun".
To mi sie totalnie nie klei.
Rozumiem, że organizatorzy chcieli zapobiec kumulowaniu się nagród, ale ten przykład pokazuje, że za wybitne osiągnięcia akurat nagrody powinny się kumulować.
Bo to jest wybitne osiągnięcie (nawet jeśli Jarek nie wygra IronRun).
A w klasyfikacji generalnej 64 km nie figuruje, bo biegł w "ramach IronRun".
To mi sie totalnie nie klei.
Rozumiem, że organizatorzy chcieli zapobiec kumulowaniu się nagród, ale ten przykład pokazuje, że za wybitne osiągnięcia akurat nagrody powinny się kumulować.
Bo to jest wybitne osiągnięcie (nawet jeśli Jarek nie wygra IronRun).
-
- Zaprawiony W Bojach
to prawda! wygląda na to, że biegł tą samą trasą, o tej samej godzinie, ale w innych zawodach. ale to trochę tak, jak starty zawodników bez licencji w Dębnie.
Jarek, szacun!
Jarek, szacun!
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Tak mnię to poruszyło
, źe wsiadłem w Warszawie o 23:00 w samochód i jadę do Krynicy.

-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 37:55
- Życiówka w maratonie: 3:29
qba, no to masz ilustrację dlaczego Twoja logika z nagrodami jest błędna. Ewa Majer, gdyby była mężczyzna, wygrałaby, według regulaminu,1500 złotych więcej.uważasz że to sprawiedliwe?
- WojtekM
- Zaprawiony W Bojach
nie wiem jak w biegach górskich, bo tutaj poziom w Polsce jest kiepski u mężczyzn i ciężko o jednoznaczną odpowiedź. jednak w wielu dyscyplinach bardzo komercyjnych - np. tenis - mężczyźni są zazwyczaj lepiej opłacani niż kobiety. te zrównanie, o którym pisał Kuba, dotyczy tylko turniejów, w których Panie i Panowie występują razem. tam, jak w socjalizmie, z chorych przyczyn wszystko trafia do jednego wora (mam na myśli pulę na nagrody, bo sponsorzy premie wynikające z indywidualnych umów dystrybuują już sprawiedliwie). kiedy odbywają się turnieje osobno męskie ATP i kobiece WTA, wtedy w porównywalnych turniejach pieniądze dla mężczyzn są zawsze wyraźnie większe. i słusznie, bo ten przykładowy tenis u kobiet stoi na kiepskim poziomie w porównaniu do męskiego. i to ze względu na poziom to w większości dla mężczyzn przychodzą kibice na stadiony, a sponsorzy wykładają pieniądze, ludzie zasiadają przed telewizorami i reklamodawcy opłacają reklamy. idei, że turniej WTA i turniej ATP zarabiają tyle samo nie da się obronić, kiedy te turnieje odbywają się osobno. wtedy wszystko widać jak na dłoni.MEL. pisze:A od kiedy to mężczyźni składają się na nagrodę dla mężczyzny, a kobiety na nagrodę dla kobiet??? Myślałam, że wszyscy wrzucamy do tego samego worka.
czy któraś z Pań chciałaby zarabiać więcej pieniędzy dla przedsiębiorstwa od mężczyzn, a jednocześnie dostawać tyle samo w wypłacie ile słabsi pod tym względem faceci?
Go Hard Or Go Home
- Arek Bielsko
- Zaprawiony W Bojach
akurat tutaj Ewa trafiła w dychę, bo zarówno za 3m M jak i za 1m K jest ta sama suma 6 tys,misio80 pisze:qba, no to masz ilustrację dlaczego Twoja logika z nagrodami jest błędna. Ewa Majer, gdyby była mężczyzna, wygrałaby, według regulaminu,1500 złotych
więcej.uważasz że to sprawiedliwe?
inna sprawa to, że 6 kobieta dostała 1 tysiaka, a była 60 w generalce...
Problem to będzie jak Ewa kiedyś wygra...

i jak Jarek dziś wygra maraton

"co nas nie zabije, to nas wzmocni"
"odrobina cierpienia jeszcze nikomu nie zaszkodziła"
"odrobina cierpienia jeszcze nikomu nie zaszkodziła"