Komentarz do artykułu Ciekawe koszulki na półmaratonie w Szczecinie

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Awatar użytkownika
Bacio
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 55:09
Życiówka w maratonie: 5:12:13

Nieprzeczytany post

MEL. pisze:O rety! Ludzie! Czytam o oczom nie wierzę. Naprawdę jesteście w stanie pojechać setki kilometrów (np. Bacio z Warszawy, agnieszka_ z Katowic) do odległego Szczecina w ostatni weekend wakacji, gdy na drogach będzie istne piekło, po to tylko, żeby mieć pseudomarynarską koszulkę z logo banku na plecach? OK, koszulka może się podobać, ale naprawdę rozważacie start w tak odległej miejscowości TYLKO dla koszulki??? Może chociaż trasa jest fajna, opinie o poprzedniej edycji zachęcające, dystans dobrze zmierzony...etc?
Nie wiem jak inni, ale jeżeli o mnie chodzi - to zupełnie nie. Ja biegam w swoich koszulkach, ze swoim nadrukiem, ze swoim imieniem i ksywką. Z tego powodu nawet posiadanie wspaniałej koszulki ze Szczecina nie sprawi, że będę w niej biegał.
Zupełnie nie jechałbym kilkuset kilometrów po koszulkę, bo to jest nieopłacalne. Lepiej zapłacić wpisowe i poprosić kogoś o odbiór pakietu - wychodzi taniej.

Dlaczego jednak akurat mnie zainteresował ten bieg?
Po pierwsze chcę promować biegi, w których organizatorzy dają "coś więcej" niż wszyscy.
Jeżeli mam tego samego dnia Półmaraton Praski, na którym organizatorzy skompromitowali się całkowicie... to trzeba ich za to ukarać, bo kary nie ponieśli. Tak samo jak nie ponieśli kary Orlenowcy za to, że nie mieli dla mnie wody. Przy czym Orlenowcy mają dodatkowego minusa, bo nie załatwili reklamacji w sposób należyty.

Po drugie od pewnego czasu zwiedzam Polskę, a nawet Świat korzystając z możliwości biegania "przy okazji". Ostatni weekend sierpnia (jak każdy weekend) mam przeznaczony na jakiś bieg. Zupełnie nieistotne czy będzie to Szczecin, Hamburg, Barcelona czy Kogutowo Górne.
Dzięki biegom poznałem wiele wspaniałych osób i odwiedziłem wspaniałe miejsca (np. Dobrodzień, Międzychód), których zapewne nigdy nie spotkał/odwiedził, gdyby nie akurat zorganizowany bieg.

A do Szczecina wyjazd to przy okazji można w piątek odwiedzić bazar turecki w Berlinie... I już jest fajnie. A jak jeszcze w poniedziałek odwiedzę klienta w Szczecinie - to już mi się wszystko domyka.

I będę jeździł tam, gdzie organizatorzy się starają! Tak jak w Szczecinie, gdzie postanowili zrobić ładne koszulki, czy tak jak w Ozorkowie, gdzie zorganizowali piękny bieg (25/50km) z limitem czasu _dla_każdego_ (11 godzin!) i dopuszczenie nordic walking, czy może jak maraton w LittleRock z największym medalem na świecie... itd.
Trasa atestowana ma taką samą długość wszędzie. Dlatego wybieram biegi tam, gdzie jest coś więcej - albo w samym biegu, albo okolicy.

Bo jak nie będę/będziemy promować biegów, w których organizatorzy się starają, to zapanuje marazm i minimalka. Strzyżenie baranów zamiast rozwój biegów masowych.

Koszulka ze Szczecina to tylko punkt, dzięki któremu w ogóle zwróciłem uwagę na ten bieg... bo tego samego dnia mam "pod nosem" Półmaraton Praski.
PKO
Awatar użytkownika
katekate
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 45.18
Życiówka w maratonie: 3.42.11

Nieprzeczytany post

Bacio pisze:Trasa atestowana ma taką samą długość wszędzie.
i tu się Bacio mylisz
w zeszłym roku atestowana trasa miała w Szczecinie ok.500m mniej :oczko:

widać, że organizatorzy sie bardzo starają aby zrekompensować ten fatalny bieg z zeszłego roku
na 97% będę tam biegła, fajnie by było sie spotkać forumowo :hej:

a koszulka mnie za serce nie chwyta :oczko:
komentarze
nic nie muszę, mogę wszystko
Awatar użytkownika
keiw
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Faktycznie w zeszłym roku wyszły niezłe jaja. Trasa była atestowana, ale błędnie:
http://radioszczecin.pl/1,116211,eksper ... &si=1&sp=1
Teraz miasto zmieniło organizatora:
http://radioszczecin.pl/1,121962,polmar ... &si=1&sp=1

36 półmaraton ma również ciekawy plakat:
Obrazek

Zapraszam na bieg do Szczecina, niezależnie od tego, czy powodem będzie koszulka, czy też coś innego :hejhej:
Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze

Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
Awatar użytkownika
Bacio
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

katekate pisze:
Bacio pisze:Trasa atestowana ma taką samą długość wszędzie.
i tu się Bacio mylisz
w zeszłym roku atestowana trasa miała w Szczecinie ok.500m mniej :oczko:
No tak, ale w zeszłym roku to nie była atestowana trasa tylko jakaś kupa :-/ Masakra.

Z drugiej strony Półmaraton Praski vel Suchy po zeszłorocznych doświadczeniach może się zreflektuje i w tym roku będzie woda dla biegaczy? Warto sprawdzić.

Dylemat nr 1 na dzień 30.08.2015:
- sprawdzić czy Półmaraton Praski umie zapewnić wodę,
czy
- sprawdzić czy Półmaraton Szczecin umie zmierzyć 21km,
czy
- pobiegać po lesie i mieć w nosie tych, co zepsuli w zeszłym roku szansę zrobienia czegoś dobrze.
Awatar użytkownika
katekate
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 45.18
Życiówka w maratonie: 3.42.11

Nieprzeczytany post

nie no Bacio, ponoć Półmaraton Gryfa miał atest :oczko:

do zobaczenia w Szczecinie :hej:
komentarze
nic nie muszę, mogę wszystko
Awatar użytkownika
Bacio
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Atestowana kupa.
kar1yna
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 52
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Biegnę półmaraton PKO i zamierzam w końcu zmierzyć się z tym dystansem i ukonczyc bieg. Będę wtedy szczęśliwa:) Trening już zaczęłam:)
Awatar użytkownika
embe
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:52
Życiówka w maratonie: 3:23:30

Nieprzeczytany post

katekate pisze:w zeszłym roku atestowana trasa miała w Szczecinie ok.500m mniej :oczko:

widać, że organizatorzy sie bardzo starają aby zrekompensować ten fatalny bieg z zeszłego roku
W tym roku powinni w ramach rekompensaty dorzucić 500m gratis.
A koszulka taka sobie. Bardziej by pasowała jako nagroda dla uczestników biegu dziecięcego. Rozmiar XS
Obrazek
rufuz

Nieprzeczytany post

MEL. pisze:O rety! Ludzie! Czytam o oczom nie wierzę. Naprawdę jesteście w stanie pojechać setki kilometrów (np. Bacio z Warszawy, agnieszka_ z Katowic) do odległego Szczecina w ostatni weekend wakacji, gdy na drogach będzie istne piekło, po to tylko, żeby mieć pseudomarynarską koszulkę z logo banku na plecach? OK, koszulka może się podobać, ale naprawdę rozważacie start w tak odległej miejscowości TYLKO dla koszulki??? Może chociaż trasa jest fajna, opinie o poprzedniej edycji zachęcające, dystans dobrze zmierzony...etc?
wyobraź sobie, ze ja jadę na maraton do Chicago żeby mieć fajna koszulkę a przy okazji pozwiedzam :hahaha:
Rovit
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Już od jakiegoś czasu przygotowuję się, żeby pobić życiówkę na tym pko półmaraton szczecińskim. Biegłem w tamtym roku i organizacja była ok.
Awatar użytkownika
czesuaf
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 00:43:21
Życiówka w maratonie: 03:37:59 netto

Nieprzeczytany post

Koszulka jest pomysłowa i zabawna ale nie wydaję mi się, że będę miał śmiałość się w niej publicznie wygłupiać. Gdyby nie to, że mieszkam w Szczecinie to pewnie bym nie startował.
Co innego medal- ostatnio pojechałem na połówkę do Wrocławia głównie ze względu na pierwszą część medalu, który dość sprytnie podzielili na maraton/półmaraton i ta druga część bez pierwszej nie prezentuje się tak dobrze. Podobnie zrobili z opłatami- marketingowo dobre posunięcie.
Awatar użytkownika
czesuaf
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 00:43:21
Życiówka w maratonie: 03:37:59 netto

Nieprzeczytany post

Rovit pisze:Już od jakiegoś czasu przygotowuję się, żeby pobić życiówkę na tym pko półmaraton szczecińskim. Biegłem w tamtym roku i organizacja była ok.

Hihi! W zeszłym roku sporo "życiówek" było. W tym może nie być tak wesoło.
grabarz
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 39:25
Kontakt:

Nieprzeczytany post

No, ciekawe koszulki. Jak niebiegowe.
Awatar użytkownika
janekowalski
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:38:26
Życiówka w maratonie: 02:59:42
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Już mniej niż tydzień do półmaratonu, nie mogę się doczekać! A wzór koszulki moim zdaniem extra.
www.sznrunner.blogspot.com - mój biegowy blog
Awatar użytkownika
keiw
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Zapowiada się gorąca niedziela - w okolicach 30st w cieniu. Będzie ciężko :-)
Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze

Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ