Który podwarszawski półmaraton wybrać?

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Awatar użytkownika
szy
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:01
Życiówka w maratonie: 3:19:17

Nieprzeczytany post

Ossów-Radzymin oraz PWZ mają dość konkretną wadę logistyczną - start w dużym oddaleniu od mety.

- Ossów-Radzymin jest dziwnie zorganizowany (np. słynna linia kolejowa, mapkę sytuacyjną biegu dostawało się dopiero na mecie:), ale mocno powiązany z obchodami Bitwy Warszawskiej, więc dużo się dzieje w samym Radzyminie (parady itp. - fajne dla dzieciaków)
- PWZ uchodzi za szybki i ma dobrą opinię w światku, ja nie biegłem ze względu na opisany na wstępie dylemat logistyczny
- W Sochaczewie bodajże od dwóch lat start i meta są w tym samym miejscu. Sam bieg organizacyjnie może trochę trąci myszką, ale jednocześnie ma swój klimat (spiker!) i ma niewysokie wpisowe. Meta na stadionie, co zawsze daje dodatkowe emocje:) Trasa w zeszłym roku miała jakieś 300-400m więcej, niż powinna.
- Tarczyn - dobra organizacja, nowoczesna impreza, świetny moim zdaniem termin w odniesieniu do terminu Maratonu Warszawskiego

Poza tymi biegami i Płockiem, w okolicach Warszawy jest jeszcze Łowicz - tydzień przed MW.
PKO
Awatar użytkownika
szy
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:01
Życiówka w maratonie: 3:19:17

Nieprzeczytany post

Hrabio pisze:Jako, że nieco rozwinął się tutaj wątek połówki 'Cud nad Wisłą', to mam pytanie do Tych z Was, którzy już tam wystartowali.
Co oznacza określenie 'autokar - szatnia'? Czy jest to wehikuł jeżdżący, który zabierze mnie z Radzymina na start do Ossowa?
Tak, tylko żeby z niego skorzystać trzeba poświęcić cały dzień na ten bieg :) Najlepiej ustawić się z kimś biegnącym na dwa samochody (zostawiasz jedno auto na mecie, jedziecie razem na start, po biegu wracacie razem na start po drugie auto).
derek
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam,

Jeśli ktoś ma ochotę wybrać półmaraton w Tarczynie (15.09, http://www.polmaraton-tarczyn.pl/), to prośba o kontakt na PW.

Niestety nie jestem w stanie tam pobiec z powodu kontuzji i pozostaje mi tylko sprzedaż swojego pakietu.
maly_adas
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Czy miałby ktoś do odsprzedania pakiet na półmaraton w Tarczynie? ( http://www.polmaraton-tarczyn.pl/ )
Uprzedzam odpowiedzi, już kontaktowałem się z kolegą wyżej ;-)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ