12. Cracovia Maraton - 2013

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Awatar użytkownika
LAY
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

I ja biegnę... do błoń mam 1km więc wstyd by było jakbym tam nie dotarł ;-)
Choć nie mam szczęścia do tego biegu. Już dwa razy planowałem i nie wystartowałem z powodu jakiś różnych dolegliwości. Teraz też się zmagam z łydką ale do tego czasu mam nadzieję się z tym uporać! Niemniej opłata zrobiona.
Pozdrawiam!
PKO
panucci10
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:40:08
Życiówka w maratonie: 03:15:19
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Janusz Komenda pisze:Też miałem wystartować, ale jak się dowiedziałem, że to "Maraton Równych Szans" to zrezygnowałem. Jakie "równe szanse"? Kenijczykiem się nie urodziłem, ani 20-latkiem już nie jestem, więc i szans równych nie mam. Nie ma co popierać swoim udziałem chorych haseł. Może za rok organizatorzy pójdą po rozum do głowy i zrezygnują z ideologii poprawiania Pana Boga. Wtedy z przyjemnością wystartuję.
Ty serio nie wiesz o co chodzi? Czy tylko udajesz takiego nierozgarniętego???!!!! :szok: Orgi dlatego tak zatytułowali impreze biegową bo mogą w tym biegu uczestniczyć i rywalizować osoby niepełnosprawne! Jest dla nich osobna klasyfikacja i jest to najwiekszy juz od paru lat maraton w Europie dla osób niepełnosprawnych!!! Dlatego jest to "Bieg równych szans"! Zanim coś głupiego napiszesz to doczytaj regulamin albo dowiedz się wcześniej od kogoś!
Blog
Komentarze
Dzienniczek run-log

5km - 18:28 --> ParkRun - Kraków - 08.03.2014
10km - 40:08 --> Bieg Sylwestrowy - Kraków 31.12.2013
półmaraton - 01:26:20 --> XII Marzanna - Kraków 22.03.2015
maraton - 03:10:04 --> Kraków 19.04.2015
Awatar użytkownika
Krzysiek_J
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 46:40
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Orientujecie się czy na mecie będą dostępne prysznice?
Obrazek
Awatar użytkownika
lejek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 45:18

Nieprzeczytany post

Hejka,

z ciekawości zapytam według jakich planów trenujecie?

Pozdrawiam,
Lejek
Awatar użytkownika
Krzysiek_J
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Nieprzeczytany post

J. Skarżyński. Plan poniżej 4H.
Obrazek
Awatar użytkownika
LAY
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

A ja raczej swój własny luźno oparty na tym z bieganie.pl -> http://bieganie.pl/?cat=19&id=1283&show=1
:)
rutra
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Chciałem zaraz po 18. urodzinach wystartować w Poznaniu, ale za daleko. Kiedy poszedłem na studia do Krakowa, zapisałem się na maraton, zapłaciłem od razu wpisowe, bo było najniższe (później koszty rosły), myślałem, że będę regularnie po 3-4 razy w tygodniu trenował, no ale trochę brakowało motywacji. Byłem na biegu organizowanym przez UEK (8km), pobiegłem bez treningu i bieg mnie wykończył. Trochę ciężko było, ponieważ organizatorzy nie przygotowali punktów z wodą i trzeba było całą trasę przebiec bez wody. Jest jeszcze trochę czasu. Ostatnio pobiegłem na Rynek (ok. 6km) i wróciłem zatem 12km, jest jeszcze trochę czasu, ale maraton chcę przebiec, a jeśli chodzi o czas, to jakby się udało poniżej 4h30' to byłbym zadowolony.
Ogut
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 40:20
Życiówka w maratonie: 3:16:02

Nieprzeczytany post

rutra pisze:Byłem na biegu organizowanym przez UEK (8km), pobiegłem bez treningu i bieg mnie wykończył.
...
Jeśli wykończyło Cię 8km, to może jednak zaniechaj, żeby nie zrobić sobie krzywdy. Młody jesteś, więc pobiegaj trochę i stopniowo dojdziesz do maratonu.
rutra pisze: ... jest jeszcze trochę czasu, ale maraton chcę przebiec, a jeśli chodzi o czas, to jakby się udało poniżej 4h30' to byłbym zadowolony.
Do startu zostało trochę ponad dwa miesiące, co w kontekście przygotowania do maratonu jest strasznie krótkim okresem czasu.
Powtórzę więc poczekaj.
--
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Gife
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:04
Życiówka w maratonie: 2:42:10
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Krzysiek_J pisze:Orientujecie się czy na mecie będą dostępne prysznice?
Są w takich podstawionych barakach. Niestety ciepła woda to tam jest dla elity chyba. Ja się próbowałem wykąpać, ale odstraszyła lodowata woda :hahaha:
Early Hardcore 4 Life!
Lech Poznań Fanatic
PB: 5000m - 16'27" (nieof.); 10 km - 34'04"; 21,097 km - 1h15'55" 42,195 km - 2h42'10"
Komentarze,Blog
Garmin Connect
Awatar użytkownika
Krzysiek_J
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Dzięki za info, zimna woda mi nie straszna :)
Obrazek
rutra
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

8km mnie wykończyło, bo biegłem bez treningu (2m-ce bez biegania), teraz od jakiegoś miesiąca trenuje, ostatnio zrobiłem z 12km jak nie więcej i miałem siły. Z maratonu nie zrezygnuje, najwyżej zejdę z trasy, organizmu nie oszukam.

Będą jakieś punkty z wodą, napojami izotonicznymi itp. czy wszystko trzeba sobie samemu zorganizować?
Awatar użytkownika
Gife
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:04
Życiówka w maratonie: 2:42:10
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Wszystko w regulaminie jest. Pkt z wodą co 5 km bodajże, a jak pogoda będzie upalna to dostawiają stoliki, ale nie potrafię ocenić, czy sa równomiernie rozstawione co 2,5 km..
Early Hardcore 4 Life!
Lech Poznań Fanatic
PB: 5000m - 16'27" (nieof.); 10 km - 34'04"; 21,097 km - 1h15'55" 42,195 km - 2h42'10"
Komentarze,Blog
Garmin Connect
Awatar użytkownika
LAY
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

rutra pisze:8km mnie wykończyło, bo biegłem bez treningu (2m-ce bez biegania), teraz od jakiegoś miesiąca trenuje, ostatnio zrobiłem z 12km jak nie więcej i miałem siły. Z maratonu nie zrezygnuje, najwyżej zejdę z trasy, organizmu nie oszukam.
Cześć, nie wiem czy jest sens startować w maratonie na "a nóż się uda" do tego chyba powinno się być przygotowanym. W przeciwnym razie zdaje się, że to dość nie zdrowa zabawa.
Jest jeszcze trochę czasu więc, jeśli biegałeś wcześniej, to powinno być dość żeby się przygotować na tyle by maraton ukończyć.
Poza tym wg mnie, najlepsza zabawa to przygotowania, regularne treningi, jakiś tam, określony, styl życia itd. maraton to zwieńczenie.
Startowanie dla samego startowania bo trochę biegam, bo może się uda, w moim mniemaniu nie jest zbyt dobrym rozwiązaniem, a wręcz może chyba być nie zdrowe dla nieprzygotowanego organizmu.

Zachęcam raczej do regularnych biegów, przezwyciężania ciężkich chwil i ciężkiej pracy przez najbliższe 2 m-ce :)
Pozdrawiam i powodzenia życzę!
Awatar użytkownika
wujek
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 41:41
Życiówka w maratonie: 3:36:27
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ja, biegając 10 km ot tak, 20 też niczego sobie - zastanawiam się bardzo poważnie, czy jestem w stanie ukończyć ten maraton. Podziwiam tych "nieświadomych" tego, co czeka w 2 części dystansu :lalala:
zapraszam na moją stronę w całości poświęconą górskim fotorelacjom --> www.fotografie.nowytarg.pl
Konto na facebooku --> Lubię To :-)
endomondo
Fretka
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 48:33
Życiówka w maratonie: 3:49:58

Nieprzeczytany post

wujek pisze:Ja, biegając 10 km ot tak, 20 też niczego sobie - zastanawiam się bardzo poważnie, czy jestem w stanie ukończyć ten maraton. Podziwiam tych "nieświadomych" tego, co czeka w 2 części dystansu :lalala:
Hehe, ja teraz biegam 2,5 godzinne długie wybiegania z jednym założeniem - sprawdzić co, gdzie i na którym kilometrze boli/może boleć, i po ilu kolejnych kilometrach przechodzi (ewentualnie nie przechodzi) :D Dalej nie biegam, bo to podobno szkodliwe, więc też wielka niewiadoma będzie...

A co ciekawe pierwszą prywatną mini ścianę zawsze zaliczam po pierwszej godzinie biegu - po kolejnych dziesięciu minutach jest już ok, ale w trakcie tych 10 minut bieganie wymaga tyle wysiłku, że tylko na nim się muszę skupić. Nie mam pojęcia czy to normalny objaw czy bardzo zły?
5km - 22:20
10km - 48:33
półmaraton - 1:45:37
maraton - 3:49:58
GARMIN ; BLOG ; KOMENTARZE
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ