Komentarz do artykułu Kwiecień miesiącem maratonów - 7 pytań do zawodników
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Adam, nie mogę odnaleźć dyskusji, w której zapowiadałeś pojawienie się nowych planów pod maraton 21.04. Czy te plany już się gdzieś na portalu pojawiły?
- zeli
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
miałem spory dylemat Dębno czy Łódź? wybrałem Łódź, bo zdecydowanie bliżej i jeszcze nie biegłem - jadę po "wynik" i do Krakowa dwa tygodnie później, bo ..... biegam nieprzerwanie od trzeciej edycji, bo mi się Kraków bardzo podoba, bo mam blisko 

kiedy nie daję rady mówię sobie trzeba byc twardym
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Jeszcze nie. Obejmują okres od wtorku 11 grudnia i w weekend sie pojawią.kapolo pisze:Adam, nie mogę odnaleźć dyskusji, w której zapowiadałeś pojawienie się nowych planów pod maraton 21.04. Czy te plany już się gdzieś na portalu pojawiły?
- Gife
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34:04
- Życiówka w maratonie: 2:42:10
- Kontakt:
Early Hardcore 4 Life!
Lech Poznań Fanatic
PB: 5000m - 16'27" (nieof.); 10 km - 34'04"; 21,097 km - 1h15'55" 42,195 km - 2h42'10"
Komentarze,Blog
Garmin Connect
Lech Poznań Fanatic
PB: 5000m - 16'27" (nieof.); 10 km - 34'04"; 21,097 km - 1h15'55" 42,195 km - 2h42'10"
Komentarze,Blog
Garmin Connect
- maly89
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 37:44
- Życiówka w maratonie: 02:56:04
- Kontakt:
W przyszłym roku tylko Kraków jeśli chodzi o polskie maratony. Inne będą musiały poczekać 

-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 39:56 min
- Życiówka w maratonie: 3.15:46
Pierwszy maraton zaliczyłem w Poznaniu i było super. Kolejny o ile będzie chciałbym zrobić w Warszawie a najlepiej w Kwietniu:). Jak się uda to poprzedzę go połówką w Warszawie trzy tygodnie wcześniej:)
Skomentuje jeszcze sytuację dotyczącą maratonów. Moim skromnym zdaniem maratończyka amatora. Od przybytku głowa nie boli. Każdy organizator będzie musiał dać z siebie wszystko aby to o jego maratonie mówiono jak najlepiej. W obecnej sytuacji na razie wygrywa Kraków jtóry bardzo wcześnie zaczął sprzedaż numerków:). Już w Poznaniu sprzedawał wejściówki na swój maraton po 30 zł, a na mikołajkowym półmaratonie były po 55zł. Ci co się zapisali ciężko im będzie się wycofać. Mówię o zwykłym maratończyku który liczy każdą złotówkę:). Pozostałe maratony muszą walczyć o każdego cennego maratończyka amatora.
Tym co organizują kalendarz imprez należy się żółta kartka za harmonogram maratonów, a właściwie jego brak o tej porze!
Mam głęboką nadzieję że od teraz każdy organizator maratonu postawi na jakość w szczególności pakietów startowych. Należy pozazdrościć Bohaterom Narodowego finiszu na takim pięknym stadionie, ale co do jakości koszulek i pozostałych składników pakietu startowego można mieć zażalenia. Podobno Łódź była interesująca dla przeciętnego maratończyka. Z mojego skromnego doświadczenia tylko Poznań się wybił i postawił na jakość.
Zobaczymy. Wszystko się okaże wiosną:) Wszystkim życzę sukcesów gdziekolwiek pobiegnie:)
Skomentuje jeszcze sytuację dotyczącą maratonów. Moim skromnym zdaniem maratończyka amatora. Od przybytku głowa nie boli. Każdy organizator będzie musiał dać z siebie wszystko aby to o jego maratonie mówiono jak najlepiej. W obecnej sytuacji na razie wygrywa Kraków jtóry bardzo wcześnie zaczął sprzedaż numerków:). Już w Poznaniu sprzedawał wejściówki na swój maraton po 30 zł, a na mikołajkowym półmaratonie były po 55zł. Ci co się zapisali ciężko im będzie się wycofać. Mówię o zwykłym maratończyku który liczy każdą złotówkę:). Pozostałe maratony muszą walczyć o każdego cennego maratończyka amatora.
Tym co organizują kalendarz imprez należy się żółta kartka za harmonogram maratonów, a właściwie jego brak o tej porze!
Mam głęboką nadzieję że od teraz każdy organizator maratonu postawi na jakość w szczególności pakietów startowych. Należy pozazdrościć Bohaterom Narodowego finiszu na takim pięknym stadionie, ale co do jakości koszulek i pozostałych składników pakietu startowego można mieć zażalenia. Podobno Łódź była interesująca dla przeciętnego maratończyka. Z mojego skromnego doświadczenia tylko Poznań się wybił i postawił na jakość.
Zobaczymy. Wszystko się okaże wiosną:) Wszystkim życzę sukcesów gdziekolwiek pobiegnie:)
TomB
HM 1:27:04
M 3:15:46
HM 1:27:04
M 3:15:46
-
- Wyga
Jadę do Dębna po wynik a do Krakowa pozwiedzać
Pod koniec kwietnia może być już całkiem gorąco, więc po prostu wykorzystam tzw. długi weekend i zabieram rodzinę na urlop (dla mnie prawie 700km w jedną stronę
), przy okazji zaliczając maraton.

Pod koniec kwietnia może być już całkiem gorąco, więc po prostu wykorzystam tzw. długi weekend i zabieram rodzinę na urlop (dla mnie prawie 700km w jedną stronę

- maly89
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
A ja znowu uważam, że na początku może być za zimno więc na wynik nastawiam się w KRK. Ostatnio jak szedłem na start półmaratonu w Poznaniu, właśnie na początku kwietnia, to padał śniegzeciarz pisze:Jadę do Dębna po wynik a do Krakowa pozwiedzać![]()
Pod koniec kwietnia może być już całkiem gorąco, więc po prostu wykorzystam tzw. długi weekend i zabieram rodzinę na urlop (dla mnie prawie 700km w jedną stronę), przy okazji zaliczając maraton.

- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Na pierwszych 200 osób które wypełniły ankietę, rozkład wygląda tak:

Dodatkowo:
5 osób planuje start we wszystkich czterech maratonach
3 osoby w trzech
34 w dwóch
pozostali w jednym

Dodatkowo:
5 osób planuje start we wszystkich czterech maratonach
3 osoby w trzech
34 w dwóch
pozostali w jednym
-
- Wyga
Biegłem w tym samym półmaratonie i dla mnie pogoda była wtedy idealna.maly89 pisze: A ja znowu uważam, że na początku może być za zimno więc na wynik nastawiam się w KRK. Ostatnio jak szedłem na start półmaratonu w Poznaniu, właśnie na początku kwietnia, to padał śniegA ja zdecydowanie wolę jak jest nieco cieplej niż nieco zimniej

-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 45:07
- Życiówka w maratonie: 3:43:24
Ograniczam swoje starty w maratonach do 2 rocznie. W 2013 wiosną planuję start w Łodzi, tutaj mieszkam. Jesienią jadę do Warszawy na MW, wspaniała impreza, niewyobrażam sobie aby tam jeszcze raz nie wystartować.
- klosiu
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 43:40
maly89, zmarzlak się z Ciebie zrobił jak schudłeś
. Też tam biegłem i pogoda była bardzo ok. Swoją drogą, świat jest mały
.

The faster you are, the slower life goes by.
- maly89
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
klosiu pisze:maly89, zmarzlak się z Ciebie zrobił jak schudłeś. Też tam biegłem i pogoda była bardzo ok. Swoją drogą, świat jest mały
.
A żebyś wiedział. Kiedyś nigdy mi ręce nie marzły, a teraz po treningu mam dłonie tak zmarznięte, że muszę odczekać kilka minut zanim mogę nimi normalnie operować

PS: W tym roku też jadę do POZnania na połówkę

- mariuszbugajniak
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 37.29
- Życiówka w maratonie: 2.59.02
na zimnie sie fajnie biega, 2 dni temu na treningu po sniegu i mega grubo ubrany życiówke wybiegałem w połówce na lajcie, więc cos w tym jest, było -5C