Ruszają zapisy na Accreo Ekiden - Warszawa

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Yassith
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 48:15
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Zajmijmy sie bieganiem a nie politykierstwem.

Biegacz wybiera impreze, ktora mu pasuje bez wzgledu na to co, kto i po co za tym stoi.

Z biegowym pozdrowieniem
Wojtek

P.S Widzimy sie w niedziele w Toruniu ;)
PKO
Awatar użytkownika
f.lamer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: czydzieści9ipół
Życiówka w maratonie: czydzwadzieścia

Nieprzeczytany post

Adam Klein pisze: od lat robią Ekiden i się martwią, żeby Orlen nie odciagnal za dużo chętnych,
to oni w FMW wiedzą w końcu że orlen na ten dzień planuje maraton, czy nie wiedzą? bo zaczynam się trochę gubić...

a jeśli wiedzą to czemu ustalili datę na 21 kwietnia a nie na 11-12 maja chociażby?
że trzy osoby zemdlały? a ile zemdlało na maratonie i na kiedy przesuną jego termin?
Self-improvement is masturbation.
Now, self-destruction…
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Przeczytaj ich wyjaśnienie, tam jest wg mnie jasno i przejrzyscie wytłumaczone dlaczego ta data. Nie mniej w obecnej sytuacji bym się zastanawiał nad zmianą daty bo jest naprawdę niefortunna (pod warunkiem, ze Orlen ogłosi że robi maraton bo jest już spora czasowa obsuwa i za chwile będzie się można zastanawiać czy to jeszcze ma sens jeśli się myśli o zrealizowaniu wszystkich ambitnych celów)
Awatar użytkownika
f.lamer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Adam Klein pisze:jest wg mnie jasno i przejrzyscie wytłumaczone dlaczego ta data.
owszem. nie chcieli by impreza kolidowała z krakowem, łodzią i dębnem.
nie kojarzę by któryś z tych maratonów odbywał się w końcu maja.

w troskę o mdlejących na dystansach 5-10 km - wybacz - nie wierzę.
a nie wierzę bo od lat we wrześniowym MW jest stanowczo za ciepło i nikt o zmianie daty się nie zająknął :sss:
Now, self-destruction…
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

Dostalem maila od czytelnika ktory nie ma konta na forum:

"Tak się martwicie tym, ze Ekiden mógłby odebrać biegaczy maratonowi Orlenu, ale równie dobrze można zapytać, czy Orlen kogokolwiek - Dębno, Łódź, Kraków - pytał czy przypadkiem ich impreza im nie zaszkodzi? Czy wziął pod uwagę to, że ich event promocyjny moze zahamuje rozwój Maratonu Warszawskiego?"
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

odpowiedź FMW niefajna.
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
f.lamer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ja tam się nie martwię ani o FMW, ani o orlen - oni dadzą sobie rade beze mnie.
a maraton ktoś i tak mi zorganizuje: natura próżni nie znosi

co zaś do gry terminami: wyobrażacie sobie sytuację w której orlen za rok anonsuje maraton na ostatni weekend marca?
wszystko w trosce o mdlejącego szosta oczywiście...
ja dziś sobie już to wyobrażam. wczoraj jeszcze nie brałem tego pod uwagę
Now, self-destruction…
Awatar użytkownika
Eddie
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Odpowiedź Troniny mało fajna. I jeszcze to szydercze stwierdzenie na temat losowania samochodu... Żenujące
joggi
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

"Saaaaloooonowiec to taka elegancka zabawa,
Klaps, klaps,
Z lewa, z prawa..."
Awatar użytkownika
DOM
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:27
Życiówka w maratonie: 2:36:045

Nieprzeczytany post

Może naiwnie, ale liczę że jeszcze uda się coś z tymi terminami zadziałać...

Z punktu widzenia biegacza, któremu rybka kto jest organizatorem, sytuacja gdy mamy w Polsce kilka maratonów na wiosnę jest jak najbardziej korzystna - wiadomo, nie każdy ma wolne wszystkie weekendy, a harkorowcy mogą zaliczyć więcej biegów. Dla większości osób dwa maratony w Wwie - jeden wiosną, a drugi jesienią to też korzystne rozwiązanie. Wielu amatorów nie zauważy tu nawet konfliktu interesów (pominę kierowców, mieszkańców, etc. bo niestety taki urok życia w stolicy).

Kiedy jednak jednego dnia zderzają się dwie odmienne - bardzo ważne imprezy, to jest już mały problem. Szczególnie, że ekiden to doskonały sposób na integrację firmową, czy klubową. Na pewno jednak okaże się, że nie tak łatwo o owe drużyny będzie... bo jednak spora część osób wybierze maraton.

Co do terminu orlenowego - skoro ja wiem od kilku tygodni, jaki to będzie termin to nie uwierzę, że zainteresowani nie wiedzą. Chyba od grudnia Orlen miał uruchomić zapisy. Nie wierzę w przypadki.
I nie staję po żadnej stronie, ale szkoda mi, że dochodzi do wojny... Szkoda jako biegaczowi.
Spełniona mama dwóch chłopaków.
Miłośniczka Wings For Life;) i biegów górskich.
DOMwBIEGU.pl
Awatar użytkownika
radslo1
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:53
Życiówka w maratonie: 3:21:47

Nieprzeczytany post

Gdyby ktoś mi powiedział, że w jakimś kraju w stolicy odbędą się dwa konkurencyjne maratony, jeden na wiosnę a drugi jesienią to bez wahania wskazałbym na Polskę. Jak zwykle w tym kraju część spraw załatwiana jest od d... strony. DOM nie liczyłbym na dogadanie się. Ciąg dalszy zapewne będzie taki, że zacznie się jazda co było pierwsze, kura czy może jajko. FMW oskarży Orlen o to, że chce konkurować z FMW bo znał datę a ustalił taką samą, Orlen oskarży FMW, że wcześniej znał datę Orlenu i to FMW jest winne. Wszystko będzie musiała rozstrzygnąć komisja śledcza, którą politycy będą chcieli powołać...

Tak jak większość, nie wierzę w przypadek. Zamierzam razem z kolegami z firmy wziąć udział w Accreo Ekidenie i już się nawet zgłosiliśmy. Gdyby była sensowniejsza data Maratonu Orlenu to może tam bym pobiegł a nie w Krakowie. Dla kogoś kto mieszkał 30 lat w Warszawie wielkim przeżyciem jest przebiegać przez dzielnice, obok bloków, w których się mieszkało. To fantastyczne uczucie. Jesienią nie pobiegnę bo będę w Berlinie więc wiosenny maraton w Warszawie byłby fajnym rozwiązaniem. Pomijam kwestię, iż taki sponsor jak Orlen jesienią przyciągnąłby dobrych zawodników i zwiększył frekwencję. nie wierzę jednak w porozumienie.
Ryszard N.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jakkolwiek, popieram FMW, to jednak sugeruję aby osoby w ten lub inny sposób związane z fundacją wzięły sobie na wstrzymanie. Po prostu, są mało wiarygodne,...
Awatar użytkownika
kubal
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 0:40:12
Życiówka w maratonie: 3:23:57

Nieprzeczytany post

A ja wierzę że obie strony się dogadają i ustalą jakieś kompromisowe rozwiązanie: jak nie zmianę daty któregoś z biegów, to może na przykład zorganizowanie Ekidenu równolegle na trasie Orlen Maratonu?
Obrazek
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

kubal pisze:może na przykład zorganizowanie Ekidenu równolegle na trasie Orlen Maratonu?
Kurcze, Kuba, to jest myśl ! :)
Problem tylko ze sponsorami itd, bo np we wspólnym miasteczku musiałby się zmieścić sponsor techniczny Maratonu i Ekidenu.
akaen
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Uważam że Ekiden jest w sumie dość drogi. Wychodzi 50 zł za osobę za bieganie po parku na trasie bez atestu czyli w sumie dla zabawy. Wcześniejsza trasa (na starówce) była dużo ciekawsza ale pewnie wiązało się to z większymi kosztami organizacyjnymi.
Ostatnio w tym terminie wybrałem 15-kę w Mińsku i jest to moim zdaniem niezła alternatywa.
Orlen może zaproponować niską opłatę startową i tym samym przyciągnąć wielu biegaczy.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ