[12.05.2012] X Bieg Skawiński

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Awatar użytkownika
yazid
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 58:00
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

A ja sie stawie w przyszlym roku jak zdrowie pozwoli:). To wlasciwie moje okolice. Teraz jeszcze za wczesnie:). Tak z ciekawosci, co z tymi co te 90 min przekrocza?
PKO
Awatar użytkownika
pulchniak
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39,29
Życiówka w maratonie: 3,33,58

Nieprzeczytany post

Wykóńczą ich
Obrazek

blog komentarze

10 km 39:29 21,097 km 1:31:43 42,195 km 3:11:57
Awatar użytkownika
Raul7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: Trójka z przodu :P
Życiówka w maratonie: Trójka z przodu...

Nieprzeczytany post

ktoś słyszał o zmienie regulaminu w sprawie samochodu..?
na 2 dni przed zawodami..
troche przygrali w hu.. w penisa.. normalnie w penisa przygrali..
gl
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Raul7 pisze:ktoś słyszał o zmienie regulaminu w sprawie samochodu..?

o i le dobrze rozumiem, to ten regulamin na 2 dni przed zawodami dopiero
wprowadzili, bo "losowanie" istniało tylko do 25 kwietnia:)
[wg gogle, regulamin wycofany w ww. dniu)
http://www.maratonypolskie.pl/dokument/ ... n_bieg.pdf

"Wszyscy uczestnicy kończący bieg zgodnie z regulaminem otrzymują pamiątkowy
medal, dyplom oraz biorą udział w losowaniu NAGRODY GŁÓWNEJ oraz innych
nagród pozyskanych od sponsorów."

potem zastąpili to takim fragmentem: "Zwycięzca nagrody głównej zostanie wyłoniony z pośród uczestników biegu głównego i wrotkarskiego, którzy ukończą bieg zgodnie z regulaminem.";)

tak czy siak: "sprytne" zagranie, nabijające ewidentnie frekwencję:

http://www.datasport.pl/index.php?co=news&id=30
"Przbiegnij 10km i wylosuj samochód !!!
Trwają ostatnie zapisy na X Międzynarodowy Bieg Skawiński 12 maja 2012 roku !
IV Mistrzostwa Polski Energetyków
III Mistrzostwa Gminy Skawina.

Limit 1 tyś, dystans 10km - nagroda główna do rozlosowania - samochód Kia Picanto."

[powyższy cytat wg stanu witryny na 14.45 10 05 2012;)]
pzdr
gl
Awatar użytkownika
mihumor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 36:47
Życiówka w maratonie: 2:48:13

Nieprzeczytany post

Ten samochód to minie nie zajmuje, realnie ważniejsza jest niezbyt fajna prognoza pogody czyli leje i wieje. Może trafimy w jakieś okienko w tym froncie
Najszybsza kupa złomu w galaktyce

Blog: viewtopic.php?f=27&t=29814&start=345
Koment: viewtopic.php?f=28&t=29813&start=2880
Awatar użytkownika
yazid
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 58:00
Kontakt:

Nieprzeczytany post

gl pisze:
Raul7 pisze:ktoś słyszał o zmienie regulaminu w sprawie samochodu..?

o i le dobrze rozumiem, to ten regulamin na 2 dni przed zawodami dopiero
wprowadzili, bo "losowanie" istniało tylko do 25 kwietnia:)
[wg gogle, regulamin wycofany w ww. dniu)
http://www.maratonypolskie.pl/dokument/ ... n_bieg.pdf

"Wszyscy uczestnicy kończący bieg zgodnie z regulaminem otrzymują pamiątkowy
medal, dyplom oraz biorą udział w losowaniu NAGRODY GŁÓWNEJ oraz innych
nagród pozyskanych od sponsorów."

potem zastąpili to takim fragmentem: "Zwycięzca nagrody głównej zostanie wyłoniony z pośród uczestników biegu głównego i wrotkarskiego, którzy ukończą bieg zgodnie z regulaminem.";)

tak czy siak: "sprytne" zagranie, nabijające ewidentnie frekwencję:

http://www.datasport.pl/index.php?co=news&id=30
"Przbiegnij 10km i wylosuj samochód !!!
Trwają ostatnie zapisy na X Międzynarodowy Bieg Skawiński 12 maja 2012 roku !
IV Mistrzostwa Polski Energetyków
III Mistrzostwa Gminy Skawina.

Limit 1 tyś, dystans 10km - nagroda główna do rozlosowania - samochód Kia Picanto."

[powyższy cytat wg stanu witryny na 14.45 10 05 2012;)]
No ale to źle że wszyscy którzy ukończą bieg główny i wrotkarski?
Awatar użytkownika
Raul7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: Trójka z przodu :P
Życiówka w maratonie: Trójka z przodu...

Nieprzeczytany post

teraz jest zmiana.. przynajmniej na fejsie.. i nikt z komentujących na fejsie nie jest zadowolony..

17 godzin temu skawiński bieg na swoim profilu napisał:

UWAGA!! Zamieszczamy Regulamin Konkursu KIA PICANTO
http://www.biegskawina.pl/UserFiles/Fil ... 0final.pdf
www.biegskawina.pl

niektóre komentarze:

Moim zdaniem zmiana regulaminu na dwa dni przed imprezą to wielki skandal. Jestem pewien, że szansa na wygranie samochodu była powodem, dla której spora część uczestników zdecydowała się wziąć udział właśnie w tym biegu, bo była niezłym chwytem marketingowym.
Teraz, okazuje się, że samochód wygrać mogą tylko najlepsi, a pozostali uczestnicy zostali po prostu oszukani!

Nie polecę więcej tego biegu. Amatorszczyzna Panowie organizatorzy!
----------------------------

Wiem o zmianie regulaminu tylko dzięki FB. Kiedy zapisywałam się na bieg kilka miesięcy temu czytałam regulamin i zapisując się na bieg równocześnie go zaakceptowałam takim jaki był. Myślę, że większość biegaczy będzie w sobotę zaskoczona. My przynajmniej wiemy o zmianach z facebook. Zastanawia mnie tylko, dlaczego nie został wysłany mailing do uczestników, przecież każdy z nas wpisywał w formularz zgłoszeniowy swój adres. Inna sprawa, że informacja o nowym regulaminie pojawiła się dzień po zamknięciu listy uczestników biegu...
------------------------

To miał być mój pierwszy bieg na rolkach, fajny bo na krótkim dystansie a do tego szansa wylosowania nagrody dla wszystkich bo dla tych najlepszych osobna pula nagród. Byłam zachwycona ale nie zapisałam się na listę na wypadek gdyby pogoda nie dopisała stwierdzając, że wolę zapłacić więcej w dniu startu. Teraz się cieszę... Jeżeli tak wyglądają tego typu imprezy to ja nie chce brać w tym udziału :( żal mi tych osób, które już zapłaciły a przekonała ich także możliwością wylosowania samochodu (zwłaszcza, że w tym samym dniu odbywa się impreza w Gorlicach i zapewne część osób musiała wybrać jedną z nich). To jest skandal aby dwa dni przed imprezą zmienić regulamin, aby nie poinformować o tym uczestników a co gorsza zrobić to po tym, jak zapisy i wpłaty zostały zakończone :( wstyd...
-----------------------

to tylko te wybrane na szybko..
gl
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

yazid pisze:]No ale to źle że wszyscy którzy ukończą bieg główny i wrotkarski?

kpisz czy o drogę pytasz?

pierwotnie miało być losowanie wśród tych, którzy ukończą, a teraz będzie konkurs wiedzy o Skawinie wśród najszybszych ;)

na fejsbuku sugerują, że organizator dał ciała w sprawie uzyskania zezwolenia na loterię fantową, więc zmienił to na konkurs;
byłem rok temu, będę i teraz, a może i za rok, ale ta sprawa wygląda mało elegancko;
pzdr
gl
Awatar użytkownika
krunner
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:53

Nieprzeczytany post

W momencie zapisywania się nic nie wiedziałem o żadnym samochodzie (ta informacja pojawiła się później) i nie chciałem jechać, żeby wygrać samochód, tylko żeby przebiec.

Ale cała sytuacja to jest po prostu WSTYD i OBCIACH dla organizatora, w tym także dla władz Skawiny. Podejrzewam, że dużo ludzi zapisało się właśnie dlatego, że można było wygrać tę małą Kię.

Czy to nie podpada pod oszustwo ?
A na Facebooku gorąco, zachęcam do zajrzenia, można się pośmiać :hej:
krunner
Awatar użytkownika
Bogil
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: wstyd się przyznać

Nieprzeczytany post

Z tego co wiem to nie jest wina organizatorów, ani tym bardziej uknuty spisek który już zdążyliście napisać.
Niestety ale tylko w tym kraju funkcjonuje ustawa hazardowa która dba o to żeby obywatele przypadkiem się nie zatracili.

Łatwo krytykować. A czy któryś z Was organizował kiedykolwiek imprezę tego typu?
Jeszcze pewnie myślicie, że na tym się kokosy zbija :hej: Buhahaha
gl
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Bogil pisze:Niestety ale tylko w tym kraju funkcjonuje ustawa hazardowa która dba o to żeby obywatele przypadkiem się nie zatracili.

Łatwo krytykować. A czy któryś z Was organizował kiedykolwiek imprezę tego typu?
Jeszcze pewnie myślicie, że na tym się kokosy zbija :hej: Buhahaha

o ile wiem, ta ustawa nie weszła w życie 2 dni temu, było troszkę więcej czasu do namysłu;
reszty Twojej wypowiedzi nawet nie warto komentować.

a tak z lekka melancholijnie - miał być miły, jubileuszowy bieg z rekordową frekwencją, a wyszło jak wyszło, zupełnie niepotrzebnie.
pzdr
gl
Awatar użytkownika
Bogil
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: wstyd się przyznać

Nieprzeczytany post

Ustawa weszła w życie 14 lipca 2011r. Organizator tego biegu to nie jest prawnik ani prezes dużej firmy tylko pasjonat. Rok temu wszystko działało. Organizacyjnie bieg naprawdę na najwyższym poziomie, jest wszystko czego gdzie indziej brakuje. Na pewno na pakiet startowy nikt nie będzie narzekał. Opłata startowa raczej z tych niższych niż wyższych.

I wiesz jaki wniosek wyciągnąłbym na miejscu organizatora po takich wypowiedziach?

Następnym razem zabiorę wpisowe, dam worek na śmieci do depozytu, czipa i numer startowy a nagrody? Niech sobie SMS-a na BMW w orange wyślą!

Na szczęście to NIE ja jestem organizatorem i wiem za rok na pewno wszystko będzie dopięte na ostatni guzik.
gl
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Bogil pisze:.

I wiesz jaki wniosek wyciągnąłbym na miejscu organizatora po takich wypowiedziach?

Następnym razem zabiorę wpisowe, dam worek na śmieci do depozytu, czipa i numer startowy a nagrody? Niech sobie SMS-a na BMW w orange wyślą!
I bardzo dobrze! Tak właśnie powinny wyglądać imprezy organizowane przez entuzjastów dla entuzjastów!

na koniec nieśmiało jednak wtrącę, że nie wszyscy uczestnicy imprez masowych lubią być traktowani jak idioci, a z lektury fejsbuka czy maratonów polskich wnoszę, iż niektórzy dyskutanci czują się właśnie tak potraktowani; mam nadzieję, iż to znikoma mniejszość;)
pzdr
gl
Awatar użytkownika
krunner
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:53

Nieprzeczytany post

Bogil pisze:Z tego co wiem to nie jest wina organizatorów, ani tym bardziej uknuty spisek który już zdążyliście napisać.Niestety ale tylko w tym kraju funkcjonuje ustawa hazardowa która dba o to żeby obywatele przypadkiem się nie zatracili.
Bogil, spoko :hejhej:. Ja (na szczęście) nie zapisałem się dla tego samochodu i jak będzie fajnie, to przyjadę za rok :hej:. Ale pewnie byłeś za Facebooku i widziałeś komentarze... Jest takie przysłowie chińskie "Jeśli jedna osoba mówi ci, że jesteś osłem - nie zważaj na to, jeśli druga osoba mówi Ci, że jesteś osłem - nie zważaj na to, jeśli jednak trzecia osoba mówi ci, że jesteś osłem - idź i kup sobie siodło". No WTOPA wyszła i tyle.
krunner
Awatar użytkownika
maciekcz
Stary Wyga
Stary Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

A dla mnie szansa na wygranie samochodu była dość istotnym czynnikiem, który miał wpływ na wybór tej imprezy i nie uważam żeby to było coś uwłaczającego.

Jeżeli mogę - to jest jeszcze jeden aspekt tej zmiany: Nowy regulamin promuje osoby wg miejsc w kategorii open. Kobiety są w tej sytuacji najzwyklej w świecie dyskryminowane.

Niezależnie od intencji organizatorów, wtopa wyszła wypadałoby się do tego przyznać, przeprosić, a nie udawać greka i traktować uczestników jak idiotów.

Amen.
[url=http://run-log.com/profiles/profile/mcz][img]http://run-log.com/site_media/media/footers/2a0be8d62ca9580cd38315202869a51a.png[/img][/url]
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ