VI Bieg Ursynowa/Otwarte Mistrzostwa Polski na 5km

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
magda.b
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

zapisani? ;)

Udział w zawodach potwierdzili kolejni uznani zawodnicy:

Yared Shegumo - aktualny Mistrz Polski na dystansie maratońskim

Michał Smalec - wicemistrz Polski na dystansie 10 km (2008), wicemistrz Polski w półmaratonie (2009), wicemistrz Polski w maratonie (2011)

Michał Bernardelli - brązowy medalista Mistrzostw Polski na dystansie 1500 m (2004)

Agnieszka Gortel - wielokrotna wicemistrzyni Polski w półmaratonie, triumfatorka Łódź Maratonu dbam o zdrowie
PKO
Awatar użytkownika
Gwynbleidd
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: poniżej czterdziestu
Życiówka w maratonie: powyżej trzech

Nieprzeczytany post

Jutro wg prognoz 13°C przy częściowym zachmurzeniu - jak na czerwiec warunki-marzenie. No tylko trochę ma wiać, 25km/h. Jako wieczny optymista w ciemno zakładam że będzie wiać w żagle :hej:
maksio97
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Miałem właśnie coś napisać nt. pogody. Tak więc okazuje się, że organizatorzy wybrali chyba najlepszą możliwą porę dnia ;)
Awatar użytkownika
Gwynbleidd
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: poniżej czterdziestu
Życiówka w maratonie: powyżej trzech

Nieprzeczytany post

Odebrałem pakiet startowy.

Trochę pierdółek było. Poza numerem startowym i koszulką jakieś słowo na niedzielę od burmistrza, wiceburmistrza, asystenta wiceburmistrza i nie wiem kogo jeszcze bo już jest w koszu i nie będę grzebał. Jakieś gadżety Legii, plan Ursynowa, proszek Isostara, fajnie. Położono to wszystko przede mną luzem i następny proszę. Przez jakąś najbardziej badziewną reklamówkę już by się pewnie budżet nie dopiął, w końcu ile można wymagać za nędzne wpisowe typu 8zł/km. Spoko, trochę to było śliskie ale w drodze do samochodu tylko raz podnosiłem z chodnika ten nieszczęsny Isostar także uważam dałem radę ;)

Koszulka jest. Pstrokata, ale robi wrażenie dumnym napisem "OTWARTE MISTRZOSTWA POLSKI W BIEGU ULICZNYM NA 5000M". Uwaga na przyszłość: proponuję podawać dystans w centymetrach. Zrobi jeszcze większe wrażenie! :hejhej:

A wie ktoś może co sobie można ubełtać z tego Isostara? Szukałem na opakowaniu informacji w jakiej ilości wody to rozmieszać ale nic nie było. Tylko ISOSTAR SPORT NUTRITION, z tyłu doklejona nalepka jaki to potas ważny w naszym życiu. Wiedziony żądzą informacji nt objętości wetknąłem nos w nie swoje sprawy i oddłubałem tą nalepkę. Tej informacji pod spodem nie było, była za to o terminie przydatności do spożycia. Mój ma jeszcze 4 dni :hahaha: A że takie proszki to normalnie chyba ze 2-3 lata mają to poważnie rozważam rezygnację z konsumpcji. Niby darowanemu koniowi itd itp, ale szkoda byłoby rzygać z innego powodu niż zakwaszenie finiszem :hahaha:

Ciekawe czym jeszcze Urząd Dzielnicy mnie zaskoczy jutro? W zeszłym roku udało im się kubeczkiem z 70ml wody na mecie. Czekam niecierpliwe :hej:
Ostatnio zmieniony 02 cze 2012, 10:04 przez Gwynbleidd, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

gwynbleidd pisze:o terminie przydatności do spożycia. Mój ma jeszcze 4 dni :hahaha:
Malkontent. ;)
maksio97
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja też już odebrałem, wrażenia mam podobne. Z tym, że dali w końcu normalną koszulkę, jak każdemu uczestnikowi (te zapisy o jakimś biegu młodzieżowym w regulaminie).
Z drugiej strony, niepotrzebnie brałem tatę, który w myśl regulaminu miał mi podpisać karteczkę z oświadczeniem o braku przeciwwskazań itd. W Urzędzie Dzielnicy pani jednak powiedziała, że rodzic to się podpisuje, kiedy odbiera za dziecko, więc podpisałem się pod napisem o 'moim synu' ;)

A ogólnie to wrażenia pozytywne :)
michal drelich
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Zapraszamy do obejrzenie transmisji z VI Biegu Ursynowa na żywo. Transmija online realizowana jest za pośrednictwem dwóch kamer i intenetu szerokopasmowego. Początek trasmisji o godzinie 11:45. Link do transmisji tutaj:

http://www.biegursynowa.pl/node/7279
maksio97
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Już po biegu :)
Organizacja fajna, start z podziałem na przewidywany czas, na mecie medal + woda 1,5 l + puszka izotonika.
Czas wg mojego zegarka 25:30, a wg SMS-a otrzymanego po chwili 25:59 netto, brutto 26:37. Wydaje mi się jednak, że trochę dłużej czekałem na dotarcie do mety po strzale, niż te pół minuty.
Podobało się :taktak:
Klimer
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Fajny bieg, super pogoda i miła atmosfera :)

Do minusów zaliczam jak kolega wyżej wpadkę przy wydawaniu pakietów. Naprawdę tak trudno to zorganizować? Nie byłem przygotowany na taką ewentualność, a dojechalem komunikacją miejską.

Brak oznaczeń kilometrów - znajomi mówili że były, ale ja nie widziałem żadnego.
No i ten nieszczęsny isostar - fajnie że jest, ale data ważności i inne informacje zaklejone.

Generalnie największym minusem jest to że mało takich biegów w Warszawie :) zamiast kumulować kilka w jednym terminie fajnie byłoby kilka takich biegów (2,3) w miesiącu zaliczyć!
maksio97
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Były, były. Rozglądać się trzeba :taktak: Było 1, 2, 3 i 4, w miarę duże kartki np. na słupach :)
PiotrkB
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

gwynbleidd pisze:Odebrałem pakiet startowy....
...
Ciekawe czym jeszcze Urząd Dzielnicy mnie zaskoczy jutro? W zeszłym roku udało im się kubeczkiem z 70ml wody na mecie. Czekam niecierpliwe :hej:
No i czekam, aż napiszesz, że strasznie dzisiaj wiało. To naprawdę niedopuszczalne! Organizacja do kitu, taki wiatr puścić na zawodach.
Za to wody można się było opić, że ho ho, chyba przeczytali Twoje wczorajsze wątpliwości i postanowili Cię zaskoczyć pozytywnie :hahaha: .
A co do makulatury - mam podobne odczucia, ale ja po prostu podziękowałem i nie wziąłem - problem z głowy.
I tylko Legia Legia Warszawa!!!
Awatar użytkownika
Sylw3g
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35:56
Życiówka w maratonie: 2:57:46

Nieprzeczytany post

A że takie proszki to normalnie chyba ze 2-3 lata mają to poważnie rozważam rezygnację z konsumpcji.
O to się raczej nie martw, nadaje się do spożycia. Wszelkie budynie, kisiele i inne sproszkowane duperele nadają się na dłuuuugo. A te oznaczenia producenta "najlepiej spożyć przed"oznacza, że po tym czasie "może" nastąpić jakiś spadek walorów smakowych itp. Był kiedyś o tym film na discovery :D
Obrazek
BLOG | KOMENTARZE
5KM-17:19 10KM-35:56 15KM-55:18 (M.Czas) 21.1KM-1:18:41 42.2KM-2:57:46
egon schiele
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 40:46

Nieprzeczytany post

Amatorski filmik pokazujący walkę pierwszych 75 zawodników po przebiegnięciu ok 4200m:
https://vimeo.com/43301968
bartekse
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Dziękujemy wszystkim za udział w VI Biegu Ursynowa, a zarazem w Mistrzostwach Polski w biegu na 5 km !!!

Mamy nadzieję, że jesteście zadowoleni z osiągniętych rezultatów :)

Jak zawsze prosimy Was o uwagi dotyczące organizacji i atmosfery całych zawodów ;)
maksio97
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Wiatr wiał ;) (podobno), a mnie nie ma ma zdjęciach z mety ;)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ