Komentarz do artykułu Nie czekaj do marca! Trasę 7. Półmaratonu Warszawskiego możesz zaliczyć już dziś i to bez nakładania butów!

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Ryszard N.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja się nie boję, za mną stoi mój talent, skromnie rzecz ujmując,...
PKO
barti
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Najwiecej trudnosci wokol kanalu Kusocinskiego moga sprawic biegnacej grupie slupki na wysokosci ambasad, najpierw brytyjskiej, pozniej hiszpanskiej.

Trasa mi sie podoba szalenie. Teraz mnie natchnelo po wskazowce Adama, gdzie bedzie start :D. Czyzby na praskim brzegu?
Awatar użytkownika
nodrog
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Będzie fajnie. Nowe miejsca na trasie, start z mostu i meta przy stadionie. Tylko ten podbieg na 20km... :ble:
Awatar użytkownika
wolf1971
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jak dla mnie trasa super. A ten ślimak na koniec to taka wisienka na torcie :hahaha:
Awatar użytkownika
f.lamer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: czydzieści9ipół
Życiówka w maratonie: czydzwadzieścia

Nieprzeczytany post

czyli jednak niu jork :)
na 20-stym będzie krótki, mocny podbieg, ale sam finisz już z mostu w dół. wolę to niż sanguszki, gdzie podbieg nie jest ani specjalnie długi, ani stromy, jednak i przed nim i zanim trasa się lekko unosi.
a i rozumiem że torowisko tramwajowe nie będzie częścią trasy i tramwaje będą sobie normalnie kursować, bo inaczej to nie wiem jak opuścić ten obszar po wyścigu.
Self-improvement is masturbation.
Now, self-destruction…
Awatar użytkownika
irko58
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

nie stety nie zgadłam miejsce startu. Policzyłam,że od Rondo de'Gaulle' do mostu Poniatowskiego jest mniej niż 2 km ;-(((
Awatar użytkownika
irko58
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

no i Warszawa będzie stać równo przez cały dzień.
Ale Stadion Narodowy - stadion X lecie bardo lubię - mam z nim dobre wspomnienia !!!! Moje sportowe przygody (sukcesy też) zaczęły się właśnie na nim. !!!!!
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Ja nie wiem dlaczego podają, że start będzie z Mostu Poniatowskiego, ja liczyłem i mi wychodzi dokładnie, że żeby było 21,1 m start i meta musi być dokładnie sprzed wejścia na stadion.
Ale wreszcie zaplecze godne dużej imprezy.
Awatar użytkownika
f.lamer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Adam Klein pisze:Ale wreszcie zaplecze godne dużej imprezy.
pierwszy komentarz który mi przyszedł do głowy to:
http://www.youtube.com/watch?v=roawvmwkd_M
Now, self-destruction…
Awatar użytkownika
nodrog
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Adam Klein pisze:Ja nie wiem dlaczego podają, że start będzie z Mostu Poniatowskiego, ja liczyłem i mi wychodzi dokładnie, że żeby było 21,1 m start i meta musi być dokładnie sprzed wejścia na stadion.
A mnie na runmap.net wyszło dokładnie tak jak napisali (http://www.runmap.net/route/1361203)- tyle, że nie zgadza się to z ich schematycznym rysunkiem.
Trochę niepokoją mnie tramwaje (będą jeździć mostem czy nie?), ale zakładam, że organizatorzy to mają przemyślane.
misthunt3r
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48:42
Życiówka w maratonie: 4:14:37

Nieprzeczytany post

Adam Klein pisze:Ja nie wiem dlaczego podają, że start będzie z Mostu Poniatowskiego, ja liczyłem i mi wychodzi dokładnie, że żeby było 21,1 m start i meta musi być dokładnie sprzed wejścia na stadion.
No trochę to wyszło myląco. Ale trasa zapowiada się bardzo fajna i taka widokowo-promocyjna.
Obrazek
Because Running Sucks
Awatar użytkownika
LDeska
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:20
Życiówka w maratonie: 3:03:03
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Myślałem tak "na oko" że będą dwa podbiegi pod Skarpę Wiślaną ale na mapie widać że tylko raz się na nią wbiega - pokazuje 34 metry zaraz na starcie :) a potem prawie cały czas z górki - czyli myślę że trasa będzie szybka. Oczywiście ślimak na 20 kilometrze to będzie niezły test :uuusmiech: na mapie pokazuje 14 metrów podbiegu na tym ślimaku.
Mi się podoba bardzo miejsce startu i mety - ten stadion to coś z czego możemy być dumni - no i pierwsza połowa trasy też jest bardzo fajna. Nie podoba mi się za bardzo druga połowa - na południe od mostu bo wydaje mi się mniej interesująca. Ale ogólnie trasa jest super, aż przyjemnie będzie pobiec swój debiut na niej :)
Leszek Deska
www.leszekbiega.pl - blog biegowy
5km: 18:55 10km: 39:20 -=- Półmaraton: 1:26:35 -=- Maraton: 3:03:03
artur_j
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

A ja mam pytanie do Tych co już startowali w półmaratonach.

Czy dużo jest ludzi którzy "wymiękają", bo w sumie mało czasu mam na przygotowania (wg. mnie jak na moją kondycję) i jakoś tak trochę wstyd by był być jedynym, który nie ukończył biegu. Mimo wszystko korci mnie by spróbować w marcu swoich sił. I jeszcze jedno pytanie plan pumy 15-21 (zaczęty od 6 tygodnia) jest ok by przebiec w czasie 2-2,5h?
Ryszard N.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nie rób założenie, że wymiękniesz. Mój debiut w biegach był właśnie na trasie półmaratonu. Miałem 50 lat i przebiegłem go w 1:51. Absolutnie nie trenowałem przed startem, zaledwie biegałem z IPODE-em i z muzyczką.
Awatar użytkownika
f.lamer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

trzy miesiące to sporo czasu żeby na jakieś 2h się przygotować.

sam nie wiem, czy informacja o tym że wielu ludzi nie kończy połówki byłaby dla ciebie opymistyczna - w końcu oznaczałoby to że jest to strasznie trudny bieg.
poza tym limit czasu na warszawę to 3,5 h. z pewnościąś dodrepczesz w tyle, jeśli tylko nie złamiesz nogi.
Ostatnio zmieniony 28 gru 2011, 15:31 przez f.lamer, łącznie zmieniany 1 raz.
Now, self-destruction…
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ