XXVII BIEG SYLWESTROWY 2011 ŁÓDŹ

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Przemes6
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 38
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam
Będę startował w tym biegu po raz pierwszy i mam pytanko,bo w regulaminie jakoś albo nie zrozumiałem abo coś.....
Czy są przewidziane kategorie wiekowe uczestników biegu i nagrody,czy tylko pierwsza trójka generalna wygrywa ?
Jeśli kategorie istnieją to w jakim przedziale wiekowym ?
Pozdrawiam
,,Najpierw był bieg,a dopiero po nim towarzyszący mu byt,którym przypadkowo byłem ja.
Biegnę,więc jestem''
,,Ból jest nieunikniony.Cierpienie jest wyporem''
PKO
darek_biegacz
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

http://www.bslodz.pl/?pg=regulamin. Z tego wynika dosłownie:
"Każdy uczestnik po ukończeniu biegu, otrzyma okolicznościowy medal , dyplom oraz bon na posiłek.
Dotyczy biegu na 2km i 10km. Wśród wszystkich którzy ukończą bieg na 10 km, losowane będą nagrody niespodzianki.
Zawodnicy nagrodzeni w klasyfikacji generalnej kobiet i mężczyzn nie biorą udziału w losowaniu nagród niespodzianek."

Nagrody są za miejsca 1-6 w kat. Kobiet i Mężczyzn tak na 10 km jak i na 2km:

"W biegu na 10km za miejsca 1-3 w kategorii kobiet i mężczyzn są przewidziane nagrody pieniężne lub rzeczowe, a za zajęcie dalszych miejsc: 4-6 nagrody rzeczowe.
W biegu na 2 km dla zwycięzcy przewidziano Puchar Dyrektora MOSiR – Łódź a dla zwyciężczyni Puchar Kierownika SWFiS PŁ.
W tym biegu będą udzielane nagrody rzeczowe za m-ca 1-6 w kat. dziewcząt i chłopców. Szkoły - nagrodzone będą drużynowo za miejsca 1-3. Będą to Puchary i sprzęt sportowy (nie dotyczy UKS). "

Kategorii wiekowych nie będzie. W poprzednich Biegach Sylwestrowych także ich nie było. Rok urodzenia jest wykorzystywany dla celów statystycznych - stąd pochodzą zestawienia statystyczne - ciekawostki. Dodatkowo, można zorientować się z jakiego przedziału wiekowego pochodzi większość uczestników. Dla niektórych ma to znaczenie.
gregpl
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Fragment z regulaminu: "Wszyscy uczestnicy biegów, powinni posiadać aktualne badania lekarskie, uprawniające do biegów długich." trochę mnie to martwi:( czy nie wystarczy tylko "świadomy" podpis uczestnika biegu.
darek_biegacz
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Wystarczy. Uczestnik bierze pełną odpowiedzialność za swoje zdrowie. Sam decyduje, czy zasięga porady lekarza. (słowo powinni nie oznacza, że muszą)
Łodzianin
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

czyli nie będzie sytuacji, że człowiek bez papierka od lekarza (kto ma czas załatwiać sobie papierek ?) na miejscu dowie się, że nie może pobiec ?
Awatar użytkownika
wolf1971
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Pomysl z medalami dla pierwszych trzech na dwak kilometry to modelowy przyklad na popularyzacje biegania wsrod mlodziezy. Najpierw im sie obiecuje, a pozniej zabiera. Ja swoj medal oddam corce... Wstyd Panowie Orgowie...
Awatar użytkownika
mariod
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

mariod pisze:Szukam transportu z Tomaszowa Mazowieckiego (725297349)
Jest szansa?
Awatar użytkownika
janior
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 00:53:45

Nieprzeczytany post

wolf1971 pisze:Pomysl z medalami dla pierwszych trzech na dwak kilometry to modelowy przyklad na popularyzacje biegania wsrod mlodziezy. Najpierw im sie obiecuje, a pozniej zabiera. Ja swoj medal oddam corce... Wstyd Panowie Orgowie...
po ten na 10km też się będzie trzeba spieszyć, dostają do 640 miejsca, zgłoszeń na tą chwilę jest 901
Awatar użytkownika
ioannahh
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:46
Kontakt:

Nieprzeczytany post

http://lodz.naszemiasto.pl/artykul/1219 ... egoria=661

moj Boze, ale wiocha, kto to pisal...

ten fragment to juz apogeum porazki:
Łukasz Barszczyński, nasz najlepszy obecnie biegacz na 3000 m z przeszkodami (czas 8.15.28); Edyta i Iwona Lewandowskie, reprezentantki Polski w biegach przełajowych, w tym w biegach maratońskich.
:jatylko:
Kris1970

Nieprzeczytany post

Są gdzieś jakieś wyniki?
misthunt3r
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48:42
Życiówka w maratonie: 4:14:37

Nieprzeczytany post

Nie wiem jak z wynikami, ale na naszej stronie jest trochę zdjęć - serdecznie zapraszamy

http://runningsucks.pl/biegi/zdjecia-z- ... lodzi.html
Obrazek
Because Running Sucks
Awatar użytkownika
mariod
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Moim zdaniem można by pomysleć o chipach na przyszłość,albo chociaż zegarze stojącym na mecie.Przy takiej frekwencji trzeba chyba pomyśleć o innej organizacji biegu i medalach.(może limit uczestników,albo mała opłata?)Poza tym fajna hardcorowa trasa!!! Podobało mi się !!!
Awatar użytkownika
mariod
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

mariod pisze:Moim zdaniem można by pomysleć o chipach na przyszłość,albo chociaż zegarze stojącym na mecie.Przy takiej frekwencji trzeba chyba pomyśleć o innej organizacji biegu i medalach.(może limit uczestników,albo mała opłata?)Poza tym fajna hardcorowa trasa!!! Podobało mi się !!!
Kolejka to się robiła chyba przez to ręczne pisanie.
Awatar użytkownika
mariod
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nie dziwię się iż była kolejka po medale,skoro goście ręcznie spisywali kolejność na starcie.Nie ma się co szczycić znamienitymi gościmi skoro organizacja szwankuje.
Awatar użytkownika
wolf1971
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

misthunt3r pisze:Nie wiem jak z wynikami, ale na naszej stronie jest trochę zdjęć - serdecznie zapraszamy

http://runningsucks.pl/biegi/zdjecia-z- ... lodzi.html
Dobra robota, mamy świetne foty, dzięki.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ