XXVII BIEG SYLWESTROWY 2011 ŁÓDŹ
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 38
- Życiówka w maratonie: brak
Witam
Będę startował w tym biegu po raz pierwszy i mam pytanko,bo w regulaminie jakoś albo nie zrozumiałem abo coś.....
Czy są przewidziane kategorie wiekowe uczestników biegu i nagrody,czy tylko pierwsza trójka generalna wygrywa ?
Jeśli kategorie istnieją to w jakim przedziale wiekowym ?
Pozdrawiam
Będę startował w tym biegu po raz pierwszy i mam pytanko,bo w regulaminie jakoś albo nie zrozumiałem abo coś.....
Czy są przewidziane kategorie wiekowe uczestników biegu i nagrody,czy tylko pierwsza trójka generalna wygrywa ?
Jeśli kategorie istnieją to w jakim przedziale wiekowym ?
Pozdrawiam
,,Najpierw był bieg,a dopiero po nim towarzyszący mu byt,którym przypadkowo byłem ja.
Biegnę,więc jestem''
,,Ból jest nieunikniony.Cierpienie jest wyporem''
Biegnę,więc jestem''
,,Ból jest nieunikniony.Cierpienie jest wyporem''
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
http://www.bslodz.pl/?pg=regulamin. Z tego wynika dosłownie:
"Każdy uczestnik po ukończeniu biegu, otrzyma okolicznościowy medal , dyplom oraz bon na posiłek.
Dotyczy biegu na 2km i 10km. Wśród wszystkich którzy ukończą bieg na 10 km, losowane będą nagrody niespodzianki.
Zawodnicy nagrodzeni w klasyfikacji generalnej kobiet i mężczyzn nie biorą udziału w losowaniu nagród niespodzianek."
Nagrody są za miejsca 1-6 w kat. Kobiet i Mężczyzn tak na 10 km jak i na 2km:
"W biegu na 10km za miejsca 1-3 w kategorii kobiet i mężczyzn są przewidziane nagrody pieniężne lub rzeczowe, a za zajęcie dalszych miejsc: 4-6 nagrody rzeczowe.
W biegu na 2 km dla zwycięzcy przewidziano Puchar Dyrektora MOSiR – Łódź a dla zwyciężczyni Puchar Kierownika SWFiS PŁ.
W tym biegu będą udzielane nagrody rzeczowe za m-ca 1-6 w kat. dziewcząt i chłopców. Szkoły - nagrodzone będą drużynowo za miejsca 1-3. Będą to Puchary i sprzęt sportowy (nie dotyczy UKS). "
Kategorii wiekowych nie będzie. W poprzednich Biegach Sylwestrowych także ich nie było. Rok urodzenia jest wykorzystywany dla celów statystycznych - stąd pochodzą zestawienia statystyczne - ciekawostki. Dodatkowo, można zorientować się z jakiego przedziału wiekowego pochodzi większość uczestników. Dla niektórych ma to znaczenie.
"Każdy uczestnik po ukończeniu biegu, otrzyma okolicznościowy medal , dyplom oraz bon na posiłek.
Dotyczy biegu na 2km i 10km. Wśród wszystkich którzy ukończą bieg na 10 km, losowane będą nagrody niespodzianki.
Zawodnicy nagrodzeni w klasyfikacji generalnej kobiet i mężczyzn nie biorą udziału w losowaniu nagród niespodzianek."
Nagrody są za miejsca 1-6 w kat. Kobiet i Mężczyzn tak na 10 km jak i na 2km:
"W biegu na 10km za miejsca 1-3 w kategorii kobiet i mężczyzn są przewidziane nagrody pieniężne lub rzeczowe, a za zajęcie dalszych miejsc: 4-6 nagrody rzeczowe.
W biegu na 2 km dla zwycięzcy przewidziano Puchar Dyrektora MOSiR – Łódź a dla zwyciężczyni Puchar Kierownika SWFiS PŁ.
W tym biegu będą udzielane nagrody rzeczowe za m-ca 1-6 w kat. dziewcząt i chłopców. Szkoły - nagrodzone będą drużynowo za miejsca 1-3. Będą to Puchary i sprzęt sportowy (nie dotyczy UKS). "
Kategorii wiekowych nie będzie. W poprzednich Biegach Sylwestrowych także ich nie było. Rok urodzenia jest wykorzystywany dla celów statystycznych - stąd pochodzą zestawienia statystyczne - ciekawostki. Dodatkowo, można zorientować się z jakiego przedziału wiekowego pochodzi większość uczestników. Dla niektórych ma to znaczenie.
-
- Rozgrzewający Się
Fragment z regulaminu: "Wszyscy uczestnicy biegów, powinni posiadać aktualne badania lekarskie, uprawniające do biegów długich." trochę mnie to martwi:( czy nie wystarczy tylko "świadomy" podpis uczestnika biegu.
-
- Rozgrzewający Się
Wystarczy. Uczestnik bierze pełną odpowiedzialność za swoje zdrowie. Sam decyduje, czy zasięga porady lekarza. (słowo powinni nie oznacza, że muszą)
- wolf1971
- Zaprawiony W Bojach
Pomysl z medalami dla pierwszych trzech na dwak kilometry to modelowy przyklad na popularyzacje biegania wsrod mlodziezy. Najpierw im sie obiecuje, a pozniej zabiera. Ja swoj medal oddam corce... Wstyd Panowie Orgowie...
- janior
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 00:53:45
po ten na 10km też się będzie trzeba spieszyć, dostają do 640 miejsca, zgłoszeń na tą chwilę jest 901wolf1971 pisze:Pomysl z medalami dla pierwszych trzech na dwak kilometry to modelowy przyklad na popularyzacje biegania wsrod mlodziezy. Najpierw im sie obiecuje, a pozniej zabiera. Ja swoj medal oddam corce... Wstyd Panowie Orgowie...
- ioannahh
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 39:46
- Kontakt:
http://lodz.naszemiasto.pl/artykul/1219 ... egoria=661
moj Boze, ale wiocha, kto to pisal...
ten fragment to juz apogeum porazki:

moj Boze, ale wiocha, kto to pisal...
ten fragment to juz apogeum porazki:
Łukasz Barszczyński, nasz najlepszy obecnie biegacz na 3000 m z przeszkodami (czas 8.15.28); Edyta i Iwona Lewandowskie, reprezentantki Polski w biegach przełajowych, w tym w biegach maratońskich.

-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 48:42
- Życiówka w maratonie: 4:14:37
Nie wiem jak z wynikami, ale na naszej stronie jest trochę zdjęć - serdecznie zapraszamy
http://runningsucks.pl/biegi/zdjecia-z- ... lodzi.html
- mariod
- Zaprawiony W Bojach
Moim zdaniem można by pomysleć o chipach na przyszłość,albo chociaż zegarze stojącym na mecie.Przy takiej frekwencji trzeba chyba pomyśleć o innej organizacji biegu i medalach.(może limit uczestników,albo mała opłata?)Poza tym fajna hardcorowa trasa!!! Podobało mi się !!!
- mariod
- Zaprawiony W Bojach
Kolejka to się robiła chyba przez to ręczne pisanie.mariod pisze:Moim zdaniem można by pomysleć o chipach na przyszłość,albo chociaż zegarze stojącym na mecie.Przy takiej frekwencji trzeba chyba pomyśleć o innej organizacji biegu i medalach.(może limit uczestników,albo mała opłata?)Poza tym fajna hardcorowa trasa!!! Podobało mi się !!!
- mariod
- Zaprawiony W Bojach
Nie dziwię się iż była kolejka po medale,skoro goście ręcznie spisywali kolejność na starcie.Nie ma się co szczycić znamienitymi gościmi skoro organizacja szwankuje.
- wolf1971
- Zaprawiony W Bojach
Dobra robota, mamy świetne foty, dzięki.misthunt3r pisze:Nie wiem jak z wynikami, ale na naszej stronie jest trochę zdjęć - serdecznie zapraszamy