NIKE GRID 17 - 19 września 2010

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Raczej nie, to spora logistycznie impreza.
PKO
Awatar użytkownika
asik_zoo
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Ja żałuję, że mieszkam te 30 km za Warszawą (NDM). W niedzielę byłam w stolicy pogapić się na zawody skateboardowe i przy okazji pościgałam się na 0,1 mili. Wynik, jak przystało na długodystansowca, beznadziejny, ale atmosfera pierwsza klasa! A jak się organizatorzy zdziwili, jak przed startem ściągnęłam spodnie, a pod spodem miałam kolarki Kalenji do kolan.
Powiem tak: jak Nike robi imprezę biegową, to zawsze jest super! :-))
Awatar użytkownika
Bogil
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: wstyd się przyznać

Nieprzeczytany post

Czytałem na blogu pewnego polskiego Dj-a, że Nike kręciło z nim video do kampanii o nazwie Nike Mavericks. Jakiś kolejny produkt Nike pewnie. Wydaje mi się, że chodzi o zniesienie sterotypu biegacza w błyszczących obciachowych butach i krótkich spodenkach przez co lepsze trafienie do młodego pokolenia z bieganiem.

Może nike grid ma coś z tym wspólnego??

EDIT: O nawet jest już to video:

http://www.youtube.com/watch?v=yUALz-Q2 ... r_embedded

Nike atakuje nas z każdej strony :P
PAwel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Czy ktoś z was wie ile osob brało udzial w tej zabawie w kwietniu w Londynie?
ENTRE.PL Team
Awatar użytkownika
lambadziarz
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Ja wierze, ze nikt nie bedzie oszukiwal, bo przeciez to bez sensu. Raz, ze w imprezie chodzi przeciez o bieganie i sportowa rywalizacje, dwa - jest powiedziane, ze bedzie system monitorowania. No i ze jesli ktos zobaczy, ze kto inny przyciemnia, ma poinformowac. Jak zobaczylbym, ze np. ktos jezdzi po moich trasach wciaz rowerem i co i rusz podjezdza do budki telefonicznej (w dobie telefonow komorkowych na norme mi to nie wyglada) albo ze co piec minut ta sama osoba wchodzi do budki, to bym poinformowal.

Pewnie jesli wypali, a jestem pewien, ze tak, slyszalem, ze sporo osob sie wybiera i duze zainteresowanie nawet w internecie jest, to zrobia i w innych miastach. Taki Wroclaw czy Poznan pewnie tez chetnie pobiega :hej:
Run, Forest, Run!
Irek-Wwa
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Ja się obawiam, że informacja o systemie monitoringu jest tak prawdziwa jak ostrzeżenia o reagującym na mocz barwniku wody w basenie kierowane do uczniów podstawówki ;)
Obrazek
Ezri
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 46:19
Życiówka w maratonie: 04:04:57

Nieprzeczytany post

Irek-Wwa pisze:Ja się obawiam, że informacja o systemie monitoringu jest tak prawdziwa jak ostrzeżenia o reagującym na mocz barwniku wody w basenie kierowane do uczniów podstawówki ;)
:hahaha:
Ale moze odstraszy oszustów?
Tak naprawdę to będziemy się pewnie przy tych budkach mijac i raczej będzie widac ściemniaczy. Tylko w sumie i tak byłoby ich trudno zidentyfikowac...
Obrazek
Awatar użytkownika
lambadziarz
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Irek-Wwa pisze:Ja się obawiam, że informacja o systemie monitoringu jest tak prawdziwa jak ostrzeżenia o reagującym na mocz barwniku wody w basenie kierowane do uczniów podstawówki ;)
Słyszałem, że w Londynie jakoś to sprawdzali, więc nie wydaje mi się, żeby przy tej okazji mieli z tego zrezygnować. Naprawde, taka firma jak Nike nie pozwoli sobie na jakies przechery.
Run, Forest, Run!
Awatar użytkownika
lambadziarz
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Ezri pisze:
:hahaha:
Ale moze odstraszy oszustów?
Tak naprawdę to będziemy się pewnie przy tych budkach mijac i raczej będzie widac ściemniaczy. Tylko w sumie i tak byłoby ich trudno zidentyfikowac...
No dokladnie o tym pisalem, sciemniaczy szybko sie namierzy.

By the way, takie info znalazłem co Nike powiedzialo w tej sprawie:

„Przede wszystkim pamiętajcie, że Nike Grid to biegowa gra, a nie wyścig, czy typowe zawody z linią startu, mety i komisją sędziowską.

W naszej grze nie liczy się czas biegu od startu do mety. Liczy się udział i dobra zabawa; aktywność, a nie rekordy lub pokonanie przeciwników. Bierzcie udział w Nike Grid, by bawić się z nami i dla przyjemności.

W Nike Grid nie oszukujemy. Liczymy na Waszą uczciwośćś - taką, jak w życiu, taką jak na zawodach sportowych.

Jeśli zauważycie, że ktoś postępuje inaczej dajcie znać na adres kontakt@nikegrid.pl. Grając fair sprawimy, że między 17 a 19 września ulicami Warszawy zawładną biegacze rywalizując o prymat w swojej dzielnicy.

Mamy też swoje systemy monitorowania, które uruchomimy na czas Nike Grid. Będziemy na bieżąco sprawdzać, czy Wasi rywale postępują według wspólnie ustalonych reguł, ale nie przede wszystkim liczymy na sportową uczciwość wszystkich Uczestników gry.”
Run, Forest, Run!
Awatar użytkownika
kisio
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jak widzę na stronie nike grid wpis 'szukam osoby chętnej, która będzie nabijać punkty w nocy' to zaczynam wątpić... :/
Awatar użytkownika
JaToJa102
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 52:01

Nieprzeczytany post

No i po pierwszym etapie :bum: Czy komuś jeszcze nie naliczyło karty "Nietoperz"? Bieg zacząłem o 22:06 i skończyłem o 22:17, a z karty nici.

Najbardziej demotywują grupki młodzieży jeżdżącej autobusami od budki do budki :sss: Na S13 naliczyliśmy z kolegą trzy takie grupy cwaniaczków. Z jednymi zagadalismy i usłyszeliśmy od nich, że jeżdżą tak bo fajnie było by coś wygrać. Tak więc napewno sporo osób oszukuje. Jak Nike chce to zweryfikować? Nie wiem.
Obrazek
Awatar użytkownika
kisio
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Oj to prawda. To bardzo demotywuje, bo ja dziś solidnie przecholowałem, ledwo doczłapałem do domu, a wystarczyło pojeździć autobusem albo podać swój numer ziomkom..

No chyba, że bieganie 5 godzin non-stop a po 2 godzinach przerwy jeszcze godzinkę to taka normalna rzecz ;) Ciekaw jestem ile wielokrotności maratonu można w ten sposób 'przebiec' w 48 godzin.
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

JaToJa102 pisze: Najbardziej demotywują grupki młodzieży jeżdżącej autobusami od budki do budki :sss: Na S13 naliczyliśmy z kolegą trzy takie grupy cwaniaczków. Z jednymi zagadalismy i usłyszeliśmy od nich, że jeżdżą tak bo fajnie było by coś wygrać. Tak więc napewno sporo osób oszukuje. Jak Nike chce to zweryfikować? Nie wiem.
Zawsze jakiś sposób oszustwa się niestety znajdzie.
Ezri
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 46:19
Życiówka w maratonie: 04:04:57

Nieprzeczytany post

Super zabawa!
Zrobiłam ponad 100 km marszobiegu w półtora dnia...ale już się zajechałam :bum: :ble: Ktoś mi odąbał nogi a zamiast nich przyczepił mokre worki z piaskiem...
Ogólnie czuję się dobrze, ale te nogi (może siła biegowa za mała?)... daję spokój tym razem - za tydzeń maraton.
Obrazek
Awatar użytkownika
JaToJa102
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 52:01

Nieprzeczytany post

Kto wie czy w sektorach: Sadyba, Wilanów albo Mokotów, można zdobyć tarczę Ekolog? Chce skompletować wszystkie, a brakuje mi tylko tej jednej :ech: Jak tak to między którymi budkami?
Obrazek
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ